Perjantai ja Saulin nimipäivä

Kukkahame

Kirjoittelen mitä mieleen juolahtaa, siitä se päivä alkaa.
Enpä tunne lähipiiristä yhtään Saulia ala-asteella oli yksi Sauli tumma ja kiltti poika.
Maailma on muuttunut ja kuljetellut paikasta toiseen kuin syksyinen myrsky puusta irronnutta lehteä, kuljettaa tuo kevättuulikin kuivia lehtiä tänään oikein hyvällä vauhdilla.
Elämä antaa jos ottaakin ja kohtalo kuljettaa, nyt olisi aihetta jonkinasteiseen muisteloon.
Tuleeko edes kaikki asuinpaikat mieleen epäilen, näkömuisti minulla on hyvä mutta joku vuosiluku on harmillisen vilkas ei pysy muistitallessa.
Eletty on aina voimakkaasti työn ja uurastuksen parissa matkustelut mukaan lukien niitäkin pitää olla vastapainoksi, ennennäkemättömät maisemat, ihmiset, kieli ja ruoka, ne antoi uutta voimaa.
Kyllä tuo aamuauringon pienikin pilkahdus männyn kuparipintaa tuo uskoa tähänkin päivään.

24

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olen ristinyt ikkunasta näkyvän vanhan ja monihaaraisen vaahteran vanhaksi rouvaksi. Nyt se on vielä talvipuvussa. Varmaan pieni lehtinuppuja täynnä.
      Se on kuin jättikokoinen saunavasta. Mahlaa virtaa sen solukoissa. Miltä maistunee, en ole koskaan maistanut. Kanadassa tehdään vaahterasiirappia. On sitä tuotu meidänkin kauppaan. hyvää on.

      Nyt mittarissa 3 astetta. Kolea tuuli saa ihmiset laittamaan tuulenpitävää vaatetta. Joen vesi on matalalla. Ehkä Päijänne antaa vielä lähi viikkoina lisä vettä Kymeenkin.

    • Kukkahame

      Täällä nyt 6, mutta raju puuskainen tuuli tekee mahdottomaksi kävelynkin saa välillä kääntyä pois tuulesta hengittämään, vettäkin vihmoo sää maistuu lokakuiselta.
      Kotiin tullessa aloin miettimään että vaihdanko auton vai opettelenko käyttämään yleisiä kulkuneuvoja, opetteluksi se menee naapuri tässä kertoili kun hän joutui luopumaan autostaan että melkein itki kun joutui bussipysäkillä odottelemaan linja-autoa, paleli, ohiajavat roiskutti kuraa, tuuli sai silmät vuotamaan vettä, eikä näkökään ollut kehuttava.
      Nyt harkitsee mopoautoa onhan siinä ainakin tuulensuojaa.
      Lintujen syöttölaudan laitoin kesäkuntoon ja talteen, nyt on ruokaa saatavilla luonnossakin, olen koko talven evästänyt noita pieniä ystäviäni sitten taa syksyllä aloita.

      On se Kymijoki voimakasvirtainen ja upeaa ihailla sitä siltä mahtavan kokoiselta sillalta katsottuna, viime syksynä viimeksi olen siitä kautta ajellut Mäntyharjulta kotiin, kauniit ovat maisemat siksi sieltä useinkin kuljen kesällä.

      Tästä taisi tulla kirjoitettu rosolli ;-).

      • cöpenick

        Elä hyvä immeinen sitä mopoautoo hanki. Sen vakuutukset ovat karmeet juuri liikenneturvallisuuden takia. Kolariin joutuessa kuin tyhjällä kurkkupurkilla ajelisi, eli ruttua tulee.

        Sitä mionä ihmettin kun suurin osa autoilijoista nastarenkailla körryyttä ajella. Päivällä ajelijoila lunta tai jäätä ole ollut teillä kuukauteen.
        Kuluttaa sekä teitä että nastoja. Mut tuulessa olin liikaa. Nyt vilu ramehtii selkäpiissä. Tämä ei poistu ilman konjakkirosausta.


      • Minä taas ihmettelin millä energialla mustarastas pariskunta pöllytti villiviinin norjia oksia, hetken luulin kaksjalkaisen siellä lymyävän! Jestas kun ne tutki paikan sopivuutta, molemminpuolin lankkuaitaa:D Tilaa ne tekivät, ainakin siltä vaikutti, oisko sitten versot peittäneet pesäpaikan viimevuodelta.
        En ole tutkinut koskaan kaariportin sivustoa minkälainen pesä on ollut, pitäköön rauhassa, mutta hauska oli nähdä parikunnan kodinlaitto into. Varpusten pesiä ei pääse näkemään, viserrys vaan kuuluu lehvien lomasta, niin paksun tuuheana köynnös peittää aidan.

        Koleaa on tänään ollutkin, mutta puhdas tuoksu ilmassa kyllä oli, sen vähän mitä ulos tänään menin. Etupihan kivilaatoista on sade puhdistanut siitepölyn, hauskasti ne punertaa taas raikkaina.


    • Kukkahame

      Tänään juhlimme Armasta hieno nimi vaikka ei taida meidän ikäisillä monellakaan olla tuota nimeä.
      Harakka on hieno lintu ainakin väritykseltään jotka tulevat esille auringon paisteessa mutta se nauru, eikä harakkakaan yksin naura pitää olla monta ja silloin se on kuuluvaa.
      Oravilla näyttää olevan kisat puun rungolla, ympäri puuta ja ylos alas, kuusi on niiden kotipuu.
      Ensi yönä taa siirrytään kesäaikaan, siirtämällä kelloa kesään päin, en ole talviaikaan päässyt koko kautena sisäinenkelloni on vakaasti vanhanaikainen.
      Jos Luoja suo maksan verojani taas maantien käytössä ;-)).

      Mukavata päivän köllykkätä kaikille.

    • Mieleen minunkin!

      On kuin luontokin itkisi. Olen mielessäni ihmetellyt tätä synkkyyttä kylmyyttä ja Luonnon kyyneleitä. On kuin ihmisyys olisi kuollut. Niin paljon pahaa tapahtuu, että on kuin ihmiskunta kulkisi kohti loppuaan.

      Jos yhden henkilön teko tappaa kerralla 150 henkilöä ja monet terroristit yltyvät samaan tuhoon, on päivittäinen vähenemämme kohta syntyvyyttä suurempi.

      No, onhan pohdittavaa tässä synkkyyden keskellä.

      • liidokin.kuljettaja

        Saksalainen mies menosi tuosta lentoterroristin tuhosta tappaa syyttömiä ihmisiä; tulee mieleen se norjalainen Utoyan tappaja.
        Minulle tulee mieleen miellyttävä käytöksinen Atta, jolla oli suunnitelma kouluttautuessaan lentäjäksi toteuttaa 911 projekti.
        Attalla ei ollut mielenterveysongelmia vaan uskonnollinen fanatismi saasa aikaan tuhoa maksimaalisen paljon.


    • Ramoona_

      Minä taas olen ollut jo kuukauden päivät kesäajassa heräämisen ja nukkumaan menon suhteen, valolla on niin suuri vaikutus minuun osana luomakuntaa. Ulkoiluun olen koirien takia vuosikymmenet tottunut säässä kuin säässä, ei minua sateet missään olomuodossa säikytä, ja nyt on hyvä hengittää, kun sade sitoo pölyä. Jalkakäytävätkin on harjattu hiekoituksesta, ja metsässä tuoksuu raikkaalle. Lämpimän jakson houkuttelemat muuttolinnut säälittävät, ja mekin jatkamme ruokintaa vielä. Eilenkin oli niin kolea kova tuuli, vamasti muutaman kymmenen gramman painoinen tintti oli viluissaan.

      Nimimuotia on mukava seurata, ja vuoden 2014 suosikkinimissä on paljon perinteikkäitä nimiä. Sofian jälkeen suosituimmat suomenkielisten tyttöjen ensimmäiset etunimet olivat Aino, Aada, Ella ja Emma. Poikien nimissä Eliaksen jälkeen suosituimpia olivat nimet Leo, Onni, Eino ja Oliver. Tämän päivän sankari Armas kuulostaa minunkin korvaani hyvältä, hiljattain kastettiin sukulaislapsi miehekkäästi Aarne Sakariksi, siskonsa on Aurora.

      Uutiset maailmalta ja kotimaasta ovat murheellisia, käsittämättömiä asioita tapahtuu, tuntee itsensä niin pieneksi ja voimattomaksi. Vaalikonekin ehdotti minulle niin outoa puoluetta ja nimeä, en usko siihen tippaakaan.

      Hyvää palmusunnuntain aattoa, haetaan pehmeitä pajunkissoja maljakkoon.

    • Kukkahame

      Ihmiset taitaa jo ostaa pääsiäistarvikkeita, kaupoissa (kävin kahdessa) oli valtavasti väkeä, kassoilla pitkät jonot, jonotin tovin mandariinipussini kanssa.
      Vihdoin sain kahvini valmiiksi tässä hörpin kuumana, nenä tuntuu tukkoselta ja kummakos kun on kelit tällaset.

      • cöpenick

        Uutiset kertovat että pian alkava pääsiäisviikko on sateinen kolea ja tuulinen. Seurasin paikkaa, johon olin kolannut tämän talven vähät lumet.
        Etenkin eilinen vesisade alensi sitä pitkää harjua katuojan päällä. Aina se vaan alenee. Rakennusten varjoissa on vielä pihallakin jäätä.
        Äsken satoi oikein vanhan ajan rättitason räntää. Kunhan pölläyttää, ei sitä ongelmaksi sada.


    • Kukkahame

      Sataa lunta taivaan täydeltä on kertymää jo pian 20cm, ja lisää on viikon mittaan luvassa.
      Muutama päivä sitten keräsin syöttötarvikkeet pois pihasta ja nyt oravakin jo juoksee ihmettelemässä ikkunalaudalla pitääköhän tehdä jotain.
      Lämpöasteita näyttää mittari ja tiet pysyy sulana se on hyvä koska jos se jäätyis olisi iltaruuhkassa rytinää.
      Uskon päivä ja pian aprillataan vaikka eihän se enää monellakaan ole tapana, enemmän huijataan mätäkuun jutuilla muista vuosia sitten oli Long Nessin hirviö kova mätäkuun juttu ja oikein valokuvalla.
      Tätä räntäsadetta riittää vielä huomiselle, jaksellaan.

      • Kirjoitin päivällä tähän ketjuun vien kirjautuneena. Punainen teksti tuli esteeksi; et ole kirjautunut. Kone tuskin tätä tekee. Uskon, että manuaalisesti ohjattua toimintaa tuo on.


      • Ei ystävä hyvä, ei oma konemme vaan automaattinen syöte S24 tietokoneessa. Kaikki osallisujat saadaan tuo viesti, temppuilee kirjautumisen hyväksymisen kanssa, ja joutuu tallentamaan aiheensa, uusiakseen taas kirjautumisen. Siksi olen *herpaantunut" milloin allekirjoitus, milloin muuta hassuttelua. Helpotti nauraen todeta etten ole niin tärkeä:) heis veis i lingonskogen :D Onnistuu jos onnistuu!


      • cöpenick
        sini-sirkku kirjoitti:

        Ei ystävä hyvä, ei oma konemme vaan automaattinen syöte S24 tietokoneessa. Kaikki osallisujat saadaan tuo viesti, temppuilee kirjautumisen hyväksymisen kanssa, ja joutuu tallentamaan aiheensa, uusiakseen taas kirjautumisen. Siksi olen *herpaantunut" milloin allekirjoitus, milloin muuta hassuttelua. Helpotti nauraen todeta etten ole niin tärkeä:) heis veis i lingonskogen :D Onnistuu jos onnistuu!

        En tota noin kässännytkään, että oma ko vaan se S-24 robo. Ylläpidon kone toimii, kuten sille syötetty informaatio edellyttää.
        Jo toisen kerran tänään sama punasella kirjoitettu teksti; et ole kirjautunut vaikka olin. Tietysti katkaisin lähettämisen.


      • massapostittajille
        sini-sirkku kirjoitti:

        Ei ystävä hyvä, ei oma konemme vaan automaattinen syöte S24 tietokoneessa. Kaikki osallisujat saadaan tuo viesti, temppuilee kirjautumisen hyväksymisen kanssa, ja joutuu tallentamaan aiheensa, uusiakseen taas kirjautumisen. Siksi olen *herpaantunut" milloin allekirjoitus, milloin muuta hassuttelua. Helpotti nauraen todeta etten ole niin tärkeä:) heis veis i lingonskogen :D Onnistuu jos onnistuu!

        Meillä toimivat molemmat koneet loistavasti. Kertaakaan ei ole ollut vaikeuksia uudistuksen jälkeen. Onkohan vika koneen käyttäjässä.


      • maksimilian
        massapostittajille kirjoitti:

        Meillä toimivat molemmat koneet loistavasti. Kertaakaan ei ole ollut vaikeuksia uudistuksen jälkeen. Onkohan vika koneen käyttäjässä.

        Empatia ei ainakaan toimi,jos koskaan toiminutkaan.


      • Kukkahame

        Kerran oli minulla uudistuksen jälkeen joku hässäkkä, joku vastaus katosi ja kun sitä siinä päivittelin se ilmestyikin sivulle, mutta kolmesta päivittelystä yksi putosi!
        Muuten ei ole ollut minkäänlaista jumitusta eihän tässä muuta ole muuttunut kuin sivujen yleinen ilme, sekin vain hiukan.

        Kirjoittajien välinen empatia on vain hukassa joskus.


      • empatiasta
        Kukkahame kirjoitti:

        Kerran oli minulla uudistuksen jälkeen joku hässäkkä, joku vastaus katosi ja kun sitä siinä päivittelin se ilmestyikin sivulle, mutta kolmesta päivittelystä yksi putosi!
        Muuten ei ole ollut minkäänlaista jumitusta eihän tässä muuta ole muuttunut kuin sivujen yleinen ilme, sekin vain hiukan.

        Kirjoittajien välinen empatia on vain hukassa joskus.

        Eipä sinullakkan kh riitä empatiaa kuin muutamalle valitulle.


      • ilimanmerkkiäkään

        Tässä tätä ?? Haisee hyh hyh


    • Kukkahame

      En ole täällä niin usein että lukisin kaikkien kirjoitukset joten sinä ''empatiasta'' kirjoittaja taidat kuulua niihin joka on polttanut siltansa moneen kertaan sivulla, siis oma syysi se siitä empatiasta jota odotat.

      • maksan

        Vastaus sopi edellisen kommenttiin, joten Kukkahame iski pikku kirveensä kiveen olettamuksessaan.
        Harmitonta ymmärtämättömyyttä vain.


      • tikkutiistai-iltaa
        maksan kirjoitti:

        Vastaus sopi edellisen kommenttiin, joten Kukkahame iski pikku kirveensä kiveen olettamuksessaan.
        Harmitonta ymmärtämättömyyttä vain.

        Jostain syystä alkoi maksaruokaa tekemään mieli. Onhan siinä rautaa ja niitä tarpeellisia hivenaineita, joita keho päivittäin tarttee.
        Aikaisemmin tehtiin joka talvi sisäelin pataa. Maksaa, sydäntä, munuaisia ja vähän lihaakin. On siihen ohje miten tuo tehdään.


      • Kukkahame

        Tänään kellokeskiviikko, ohutta sadetta 10 mittarissa.

        Edellisen tekstistä tuli mieleen savolaisten mykykeitto, siinä oli noita sisäelimiä ja vereen tehdystä taikinasta paistettuja mykyjä, hyvää se oli ja r a s v a s t a liekö kukaan kuullutkaan tuollaisesta ruuasta.

        Sitä keitettiin yleensä suuressa padassa ja koko kylän väki oli kutsuttu keitolle.
        Samoin kesäisin nuotanveto päivänä oli rantakala kaikille kynnellekykeneville!


      • Kukkahame kirjoitti:

        Tänään kellokeskiviikko, ohutta sadetta 10 mittarissa.

        Edellisen tekstistä tuli mieleen savolaisten mykykeitto, siinä oli noita sisäelimiä ja vereen tehdystä taikinasta paistettuja mykyjä, hyvää se oli ja r a s v a s t a liekö kukaan kuullutkaan tuollaisesta ruuasta.

        Sitä keitettiin yleensä suuressa padassa ja koko kylän väki oli kutsuttu keitolle.
        Samoin kesäisin nuotanveto päivänä oli rantakala kaikille kynnellekykeneville!

        Eräs keskitalven tapahtumia oli kalojen hapensaanti vaikeus jääkannen alla eli tukehtuminen. Kun avannon teki, kalat sai vaikka ämpärillä mättää halukkaille kun ne tulivat happea haukkaamaan.
        Kala oli pikkukala, kuore.
        Olen kysynyt isoveljeltä asiaa, mistä taloihin tuotu pikkukala oli nostettu. Veli sanoi ettei sitä sisäjärvissä esiinny vaan mereltä olisi tuotu.
        Aivan kurja keittokala se kuitenkin oli, meidän pentujen mielestä.

        Kuka muistaa tälläiset talvikalat? Olisi hyvä saada selvitystä asiaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      335
      3161
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      110
      2325
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      89
      1705
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      201
      1652
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      71
      1446
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      57
      1313
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      13
      1116
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      22
      1107
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      3
      1073
    10. Vapunviettoon

      Ohjeita palstanaisille: piIIua ei jaella.
      Sinkut
      163
      983
    Aihe