Järjestelmä pitää korjata

Muutostarve

Kunnallisessa päätöksenteossa ei ole hallitusta ja oppositiota. Valtuustoryhmien keskinäinen suuruus ratkaisee. Päätöksenteko keskittyy kunnan ja kuntalaisten asioiden yhteiseen hoitoon.
Olemme taas kerran seuraamassa vastenmielistä ja arvotonta näytelmää. Lupauksia annetaan aikomattakaan niitä lunastaa. Esim. Kepu lupaa korjata kaiken sen saamattomuuden, mihin syyllistyi johtamiensa Kiviniemen ja Vanhasen hallituksen pääpuolueena. Toki Kepu ei sitä aikaa enää muista. Virheitä alettiin tehdä vasta vaalitappion jälkeen. Saman tekee vaalien jälkeen oppositioon jäänyt nykyinen hallituspuolue.
Sama näytelmä tulee, siitä riippumatta, mitkä puolueet ovat hallituksessa ja mitkä oppositiossa, toistumaan vaalien jälkeen. Vastuullisen maan asioiden hoidon sijasta pyritään, asemasta riippuen, joko pysymään vallassa tai pääsemään valtaan. Puolueen etu on tärkeämpi kuin kansan etu.
Järjestelmän muuttaminen johtaisi siihen, että uudelleenvalinta perustuisi puheiden sijasta tekoihin. Yhteinen vastuu johtaisi keskustelun koskemaan sitä, mistä on kysymys. Missi- tai urheilujulkisuus ei enää ehkä olisi tie vallan saleihin.
Eduskunnassa käsiteltävistä asioista ylivoimaisesti suurin osa liittyy Euroopan Unioniin. Päätökset tehdään puolueiden johdon ja avainministerien kesken. Kansanedustajien tehtävä on toimia ohjeen mukaan. Kansanedustajien määrän ja avustajakunnan puolittaminen ei demokratiaan vaikuta millään tavalla. Se olisi osoitus, että poliitikot ovat, puheiden sijasta, valmiita todella karsimaan mielettömäksi kasvatettua julkista hallintoa.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Voi ei! Rita Niemi-Manninen avautuu Donna-tyttärestään: "Viime yönä ei sitten nukuttu juurikaan..."

    Niemi-Mannisen perheessä on juhlittu hulppeasti Donnan 2-vuotissynttäreitä prinsessa-teemalla. Mutta iän karttuessa joistain asioista pitää myös luopu
    Kotimaiset julkkisjuorut
    38
    5520
   2. Että osaa olla Suomalaisella mansikalla kova hiilijalanjälki

    kun poimijat lennätetään tänne kymmenillä matkustajakoneilla ja sitten aikanaan takaisin. En osta kotimaista mansikkaa enää koskaan. Sen verran luonn
    Maailman menoa
    397
    4303
   3. Stefu ja 56v. perhetuttu

    56v. perhetuttu veti pidemmän korren 💓Soffa jäi nuolemaan näppejään.
    Kotimaiset julkkisjuorut
    48
    1667
   4. Sofian huumeyhteydet. Taas uusi!

    Sofialla niitä riittää huumeyhteyksiä. Huomasin että hänhän on parasta kaveria FBI:n operaatiossa kiinni jääneen Jarnon vaimon Jennan kanssa. Jarno ja
    Kotimaiset julkkisjuorut
    51
    1211
   Aihe