Tabletin ostaminen?

MäNettiinTahdon

Kannattako ostaa tabletti?
Osaako joku suositella, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun menee kauppaan?
Haluaisin helpon ja hyvän välineen, jota voisi kuljettaa maailmalla mukana.
Millainen pitäisi nettiyhteyden olla?

40

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suosituin

      Samsung

      • galaxynote

        Itellä samsung galaxy note 10,1 jo kaksivuotta eikä mitään vikaa ole ollu, akku tosin heikentyny paljosta käytöstä johtuen mutta ei haittaa.
        Kirjoittaminen käy hyvin riippuen sorminäppäryydestä, tabletti on monipuolisempi kuin pöytäkone tai läppäri jotka lojuu tuolla melkein tyhjän panttina.


      • Nukahtamistabletti

        Riippuu ihan siitä millaisen reseptin lääkäri kirjoitti. Tosin esimerkiksi aspiriinitabletteja saa ilman reseptiäkin ja vitamiinitabletteja marketista aina kun haluaa.


    • PelkkiäKysykmyksiä

      Äänekosken vielä suomalaisia kännyköitä tai tabletteja?
      Millaisia ohjelmia?

    • ö-Öö

      Jonkin verran kokemusta.

      Pitääpi olla sellainen, jossa sisäinen mokkula, elikkäs korttipaikka. Ei tarvitse tuhrata koneen kyljessä olevan irto-osan kanssa. Samaten mokkula siis pysyy aina mukana. Lisäksi, taplettiin käytännössä pakko ostaa irtokannet, siellä tila kirjoittamiseen tarvittavalle kynälle, mutta ei erilliselle mokkulalle.

      Nuo koneet on sitten sen mokkulan verran kalliimpia, kuin tarjoustapletit.

      Se muistettava, taplettien suorituskyky rajallinen, käytännössä net surfikoneita.

      Itellä yks tapletti, ikäänkuin varalla. Kyllä sellanen ihan näppärä on. Mun mielestä tapletit kuitenkin jotenkin kummallisia välikoneita miniläppärin ja älykännykän välistä. Pikkasen kivempia surfaillessa, isomman näyttönsä takia, kuin kännykkä. Mutta sitten taas kaukana miniläppäristä vähän kaikessa. Ite nimittäin aikanaan tykästyin miniläppäriin, sääli, että sillä tuli kilometrit täyteen.

      Ai niin, käyttöjärjestelmällä ei isompaa merkitystä, millä tahansa kyllä surfaa ja perusominaisuudet helppo oppia. Kaikki ohjelmat ei sovi kaikkiin käyttöjärjestelmiin, perusohjelmistoja saa kyllä, erikoisempien kanssa onkin sitten oma viidakkonsa.

      =DW=

      • ö-Öö

      • KuinUuttaVastaava

        Minulla on maannut Asuksen tabletti (10-12") pöytälaatikossa varmaan vuoden verran jo käyttämättä. Jossain huumassa se tuli ostetuksi, samoin erillinen näppäimistö siihen. Olisiko ollut 2.5 - 3 vuotta sitten, maksoi noin 600 euroa ja käyttötunteja sille on kertynyt ehkä 24 h yhteensä. Siinä on sim kortti paikka 3 g tai 4 g yhteydelle. Aina on tullut otettua läppäri kassiin kun olen jonnekin lähtenyt. Siksi vähäinen käyttö.
        Ei ole jaksanut laittaa myyntiinkään. Voisin myydä parilla satasella jos joku huolisi.


      • HebreaaPuhuvatKts

      • R...peri

        Hyvä mokkula maksaa 13,95 e/kk ja se lienee paras, jonka liikkuvaan laajakaistaan saa.

        IPaD lienee omaa luokkaansa, mutta Samsungillakin pärjää. Kiinalaiset ovat kovasti tulossa


    • OtinJustAspiriinin

      Tabletti juurikin on matkailijan varuste, tosin helppo varastettava, mutta toimii kaikkialla maailmassa paikallisilla sim korteilla. Tai wlan yhteydellä.

    • wlan_jako

      Jos puhelimessa on nettiliittymä ja puhelimella voi jakaa sen ("internet sharing"), niin tablettiin ei välttämättä tarvitse erillistä littymää. Voi käyttää puhelimen WLANin kautta.

      • ö-Öö

        Toi totta.

        Kotimaassa. Ulkomailla voi tulla hupaisia roaming-laskuja, en usko, että matkailijat hankkivat paikallisia liittymiä puhelimiinsa kovin usein. Cheek muuten oli lomamatkoillaan läpissyt puhelimessa 27 000 eken puhelinlaskun, sillä varaa maksaa, kaikilla ei.

        =DW=


      • multisim

        Oletko tutustunut multisim korttiin, jos et niin kysy operaattorilta.


      • eriasia
        ö-Öö kirjoitti:

        Toi totta.

        Kotimaassa. Ulkomailla voi tulla hupaisia roaming-laskuja, en usko, että matkailijat hankkivat paikallisia liittymiä puhelimiinsa kovin usein. Cheek muuten oli lomamatkoillaan läpissyt puhelimessa 27 000 eken puhelinlaskun, sillä varaa maksaa, kaikilla ei.

        =DW=

        No ei kyllä ollu mikään Cheek. Sattui olemaan Jari Sillanpää. Vähän tarkkuutta noihin löpinöihisi.


    • KiitostaPaljon

      .???.? Pitää kysyä, kiitos.

    • hmp.f

      Ite en tykkää tabletista. Se on loppujen lopuksi kuitenkin mobiililaite, enkä ole vielä törmännyt netissä hyvin toimiviin mobiilisivustoihin. Suomi24, esim. vaikka ulkonäkö on melko sama kuin tietokoneella, on hikinen tuska päätä eri keskustelu-osastoihin. Sivut pomppii (mainosten takia epäilen) ja kun olet jo painamassa sinne minne haluat, ne pomppii taas ja joudut ihan eri sivustolle. Todella ärsyttävää, eikä mun ärsytyskynnys yleensä kovin korkealla ole. Ai niin, ja lisäksi, nykyisin ei nää sivut edes tallennu sivuhistoriaan kuin joskus harvoin, et voi sitäkään oikokonstia käyttää.
      Ja lisäksi nro. 2. Mahdotonta kirjoittaa 10-sormi järjestelmällä. Alat kijoitusasemiin ja siinä lukee hei ruudussa asdfjklö. Kele.
      Mulla on käytössä miniläppäri. Tai Notebook taitaa olla oikea nimi. Pieni ja näppärä, mutta toiminnot samat kuin missä tahansa tietokoneessa, ei siis tarvi opetella mitään uutta. Vaikka eihän se opettelukaan pahasta ole. Muistiakin löytyy vähän eri määrä kuin tabletista. Tosin niitä ulkoisia vempaimia on nykyisin vaikka mitä, tabletteihinkin. Mutta siinähän se näppäryys katoaa kun raahaat laitteita ja lisäilet.

    • No niitä on isoja ja pieniä. Jos nyt hankkisin, ottaisin mini iPadin kokoisen. En jaksa semmosita isoa pakata aina varovasti reppuun tai laukkuun. Käyttäisin sitä ekirjoihin ja nettiin matkoilla. Mutta isohko kännykkäkin ajaa saman asian.

    • uskominuajookos

      Jos ostat, niin osta RETINA-näytöllä. 100x parempi kuvan laatu. kun muilla.

    • kapula62

      Riippuu siitä, mitä käyttöä sille sinulla on. Itselläni on 2 tablettia, toinen 7 tuuman näytöllä ja toinen 10 tuuman.

      Isommalla on hyvä surffailla kotona netissä ja katsoa tv-ohjelmia. Toimii myös hyvin veneessä navigaattorina. Valokuvia on tällä isommalla kva katsella, kun tässä on hyvä ja kirkas näyttö ja kuvia voi helposti zoomailla kosketusnäytöllä.

      Pienempi kulkee hyvin repussa, ja auttaa suunnistautumisessa vieraissa kaupungeissa. Kerran toimi myös puhelimena: kun halpiskännykkäni ei toiminut USAn taajuuksilla, niin siirsin siitä SIM-kortin tablettiin. Molempia voi käyttää nettiradiona jos haluaa ammentaa netin
      rajattomasta musiikkitarjonnasta.

      Joskus kyllä tulee mieleen (esim. tätä vastausta naputellessa), että kunnon miniläppäri kosketusnäytöllä voisi olla paras laite minun käyttööni, vaikka paino ja akkukesto voisivat tulla ongelmiksi. Kännykän pieneltä näytöltä ei ikänäköisillä silmilläni saa selvää, eikä aina viitsi laseja käyttää. Känny on halpa peruslaite, joka mahtuu taskuun ja jossa akku kestää viikon yhdellä latauksella.

      • harkinnassa

        Kännyn akku kestää pitkään, mutta jos pyörit paljon netissä saat jokapäivä ladata myös tablettia, mitä haittaa latauksesta on.
        Itellä on 10 tuuman tabletti olen tässä miettinyt 6 " puhelinta jonka osto on joka taupauksessa edessä ja koonsa puolesta melkein pikku tabletti.


      • mikälie
        harkinnassa kirjoitti:

        Kännyn akku kestää pitkään, mutta jos pyörit paljon netissä saat jokapäivä ladata myös tablettia, mitä haittaa latauksesta on.
        Itellä on 10 tuuman tabletti olen tässä miettinyt 6 " puhelinta jonka osto on joka taupauksessa edessä ja koonsa puolesta melkein pikku tabletti.

        Siis kuinka pitkään?

        Minulla ainakin älykännyssä akku kestää n. 3-4 pv:n, Tavallisessa kännyssä n.viikon.
        Nettiä en katsele kännykällä.


      • harkinnassa
        mikälie kirjoitti:

        Siis kuinka pitkään?

        Minulla ainakin älykännyssä akku kestää n. 3-4 pv:n, Tavallisessa kännyssä n.viikon.
        Nettiä en katsele kännykällä.

        Mulla ei ole koskaan ollu älykännyä, akun kuluminen riippuu käytöstä ja tietysti akusta ja tabletti on aika vanha ehkä iso känny ajaisi samat asiat.


      • Ouninpohja2000

        Uusi Acer Iconia B3-20 10,1

        Helvatin hyvä 149,90 Markantalosta


      • 169-halvinVai129

        Anna linkki. Ei muuten ole!


    • Tuntuu et tablettia ei tarvitse kun on älykännyt ja PöytäTietoKone

      • SalliOorela

        Olet oikeassa, mutta tabletin näyttö on "ihanan iso", kännykään verrattuna.
        Ja jos on retina, niin näytö on puoltaparempi.


      • Luikahdus

        Rati-riti-retina-rallaa tekee kukkarolle hallaa, maksaa melkein maltahia sitä käyttää myöskin Cia....


    • PikkuNysä

      Mun suosikkitabletti on se sininen eli Viagra.

    • Joku pitää miniläppäriä kätevämpänä kuin tablettia. Olen eri mieltä. Ostin samalla kertaa tabletin kanssa myös kannet ja näppäimistön, jolla voin hyvin kirjoitella sekä yhdellä kädellä että kymmensormijärjestelmällä tilanteen ja tapeen mukaan. - Voin myös halutessani irrottaa välillä tabletin kotelostaan.

      Tabletin hankkimisen jälkeen miniläppäri on jäänyt täysin tarpeettomaksi. Tabletti palvelee erittäin hyvin. Joskus kotona käytän isoa läppäriä, kun suurempi kuvaruutu ja/tai nopeampi tiedon siirto tarjoaa jotain etua tai tarvitsen jotain erityisohjelmaa, jota ei tabletissa ole käytettävissä. Tabletin hankkimisen jälkeen en ole enää kuljettanut suurta läppäriä kotoa mihinkään.

      Verkkoyhteyksiin saattaa maailmalla liikkuessa liittyä joitain riskejä, joten en ota julkisesti kantaa asiaan, vaan jätän sen puolen kommentoimatta. Sim-kortin kautta kulkee oman tabletin yhteydet.

      • 1eero

        Joo kyllä tabletti joita mulla kaksi on ollu kätevin reissussa miksei kotonakin pöytäkoneen lisänä, känny siinä sivussa, raha tässäkin rataisee miten hyvä.


    • Diileri

      Nyt loppu se tabletin nappailu!!!

    • PeeJiiPee

      Ostin Samsung Galaxyn kesäkuussa tänä vuonna. En osaa moitiskella. Opaskirja olisi hyödyllinen, mutta kokeilemallakin oppii perusasiat. Jos joku tietää käyttöoppaan, olisin tiedosta kiitollinen. Selaushistoriaa kerääntyy ja sitä pitäisi siivoilla pois. Tapletilla on paikkansa isonäyttöisenä älykännynä.

      • siitä.vaa

        Jos sulla on toinen kone niin likkaa sieltä käyttöopas sitten on helpompaa tutustua ominaisuuksiin.


      • PeeJiiPee

        Onhan mulla toinen kone, juu. Win98. Klikkaa minulle ohje, miten puzaan suomi24 käytetyt hakusanat pois. Siis mitä on ajan kuluessa kirjoiteltu luukkuun, jossa on suurennuslasi. Tämä keksintö on avannut näytön levyisen ruudun, jossa näkyvät ensimmäiset kuusi hakusanaa. Ainakin ne pitäisi saada pois. Olisin kiitollinen ohjeesta. Viitsitkö?


      • Nimmariapukkaa

      • PeeJiiPee

        Selaushistoriaa löytyy kolmesta tiedostosta ne osaan poistaa. Ainoa ropleema on s24 vanhat hakusanat. Istuvat kuin pka Junttilan tuvan seinässä. Jelppaako joku?


      • siitä.vaa
        PeeJiiPee kirjoitti:

        Onhan mulla toinen kone, juu. Win98. Klikkaa minulle ohje, miten puzaan suomi24 käytetyt hakusanat pois. Siis mitä on ajan kuluessa kirjoiteltu luukkuun, jossa on suurennuslasi. Tämä keksintö on avannut näytön levyisen ruudun, jossa näkyvät ensimmäiset kuusi hakusanaa. Ainakin ne pitäisi saada pois. Olisin kiitollinen ohjeesta. Viitsitkö?

        Osaat googlata, senkun googlaat käyttöoppaan kyseiselle laitteelle, ajankuluessa oppii ilman käyttöopasta ei tuon pitäisi olla vaikeaa.


      • auttaskohan

      • tietoa.löytyy

        Kyllä kaaklaamalla yleensä löytyy käyttöoppaat jollei koneessa ole jo valmiina opas josta sekata, uudessa puhelimessani oĺi.
        winkku 98 joo mulla on kunnossa oleva kone 98, vieläkö se saa toimimaan empä tiedä ?


      • PeeJiiPee

        Kaikki muu toimii, selaushistoria lähtee chromesta ja googletililtä, vain hakusanat eivät millään perkeleelläkään. Antaa olla, ei ne paljon kuormita eivätkä vahingoita mitään. Hyppäävät vain turhaan näytön levyisenä ikkunana silmille kun teen uuden haun. Kiitän ongelman käsittelyyn osallistuneita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      662
      4906
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3529
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      155
      3268
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      169
      2518
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2339
    6. 257
      1923
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1477
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      99
      1373
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1359
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1140
    Aihe