Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Liikaa hometaloja

siinäpäs

Miksi hometaloja tehdään edelleen?
Homeen ilmaantuminen rakenteisiin johtuu siitä että rakennetaan "perinteellisesti" oikein.
Hometalo on poikkeuksetta rakennettu oikein. Siis rakennusteknisesti oikei..siis päin seiniä.
Hometaloja tehdään laillisesti "oikein " niin kauan kunnes jokin valvontavirasto pistää "pelin poikki". Ilmoittaa että nyt ei enää rakennetakkaan "oikein" koska täten varmistamme että talo homehtuu.

Esimerkiksi jos joku uskaltaa kyseenalaistaa "totuuden" niin hänet ammutaan heti alas.

Hometalo syntyy mielestäni siten että kun rakennus on rakennettu oikein , niin tällöin maakosteus pääsee nousemaan alarakenteisiin pitäen niitä kosteina ja kun tätä jatkuu riittävän monta vuotta niin kosteus ruokkii homeen muodostumista. Niin yksinkertainen asia kuin betonilaatta on sinänsä mitä mainioin alusta homeelle. Kun betonilaatan ja valmiin lattiapinnan välistä puuttu tuuletus niin siinä se on. Minne se betonin läpäisemä kosteus pääsee ?Eipä juuri minnekään.

Mielestäni ratkaisu ongelmaan on ohjata kyseisestä tilasta kosteus pois. Joko koneellisesti tai muuten.

5

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Blåcastello

      Me ostimme vapaa-ajan asunnon joka sittemmin paljastui hometönöksi. Nyt taistellaan oikeudessa myyjän kanssa. Laitoimme kokeeksi avonaisen kulutusmaitopurkin tönöön ja annasollakkaan kun maito oli muuttunut kolmessa viikossa homeiseksi. Odotimme vielä muutaman viikon lisää ja kas siitähän oli tullut todella pahanhajuista mutta hyvänmakuista homejuustoa. Aivan kuin blå castelloa vetelisi. Tosin suolaa ei ollut. Tein uuden koesatsin. Ostin 100kpl kulutusmaitoa. Purkit taas muutamaksi viikoksi odottamaan. Lisäsin tosin suolaa tällä kertaa. Homehtuminen tapahtui hitaammin ilmeisesti suolan takia mutta vastikään sain satsin valmiiksi ja mitä mainiointa blå castelloa saatiin. Nyt mietin että olisko järkevää ruveta tuottamaan omaa juustoa tuossa tönössä? Vinkkejä kehiin.

    • rakennusmies3

      Kyllähän ne maitotuotteet homehtuu aika nopeasti jos eivät ole jääkaapissa. Jääkaapissa säilyyvät kauemmin. Pesutilatkin saa homeeseen kun kastelee aikaajoin rakenteita, eikä tuuleta ja pitää lämpötilan pienellä. Tätä auttaa kun rakentaa kostealle paikalle että pohjavesi on heti laatan alla eikä rakenneta salaovia. Tai kun johtaa katolta tulevat vedet siihen sokkelin viereen. Näillä konsteilla on saatu hometaloja jo pitemmän aikaan ja lisää rakennetaan jatkuvasti. Omakotitalon pystyy tekemään homevapaasti kun saa vesikatteen heinäkuulla, silloin tuuli ja lämpö kuivattaa kosteuden. Suuremmissa rakennuksissa täytyy huputtaa koko talo jos meinaa saada homeettoman. Jos se kastellaan rakennusaikaan aivan märä'ksi niin se ei ehdi kuivua kesän aikana. Olen katsellut tätä rakentamista jo yli 40-vuotta ja kovasti ihmetellyt.

    • A.mmattilainen

      Jos kapilaari nousee alapohjaan rakennetta ei ole tehty oikein.

      Valitettavasti vieläkin näkee, kun pohjatöissä "säästetään" ei malteta laittaa riittävän paksua kerrosta sepeliä tai käytetään mursketta kapilaarikatkona.
      Salaojat tehdään hutiloimalla ja rakennus tehdään liian alas maastoon nähden jne.

    • Heinäkuulla

      Pitäisiköhän sittenkin rakennuttaa ne "salaovet". Mutta sitä ennen olisi kyllä hyvä "huputtaa" koko rakennus. Kaljat jääkaappiin maitopurkkien taakse sehän on selvä. Tai anakin piiloon raksamiehiltä.

    • Homkärsi

      Ensin lukemista: http://www.hs.fi/sunnuntai/a1453441238265?ref=hs-art-luetuimmat-1

      Hometaloja tehdään koska se on loputon bisnes. Hometalo ensin rakennetaan sitten korjataan kolmesti, puretaa ja taas rakennetaan hometalo. Kerrassaam mainio menetelmä.

      Hyötyjiä ovat rakennus- ja materiaalifirmat, duunarit, verottajavaltio, ja verottajakunta, apteekit, terveysasemat. Tässä pyörityksessä otetaan maksukykyisiltä fyrkat talteen. Ostaahan ne kuitenkin kohta uuden kämpän.

      Mites ton sais loppumaan? Ei mitenkään hyötyvä jengi on kovaa luokkaa ja itselleen rakentaa kyllä kunnollisia taloja.
      Töitä ja bisnestä riittää turhan tekemisessä. Maa köyhtyy, mutta haittaako se?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      92
      2412
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2164
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      1993
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1702
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1476
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      74
      1419
    10. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    Aihe