Paras luoti 4,5mm ilmakivääriin

Imppu_vaa

Tervehdys, arvon aseveljet!

Ilmakiväärini on kirpputorilta ostettu vanha hyväkuntoinen kiinalainen Gold Cup B3-3. Kyllä vain, Jousiviritteinen "halppisrutku"! Kun omistaa tehokkaampiakin aseita ruutipuolelta, niin en raaski ilmakivääriin enempää kyllä satsata. 20euroa sai riittää imppuun, kiikariin (4X20) ja 3 prk patruunoita, joista yhden päällä lukee RWS.

Jotenkin väheksynyt ehkä suottakin tätä ilmakivääripuolta... Halvemmat "pelletit" sekä mahdollisuudet harjoittaa ammuntaa pienemmillä tonteilla houkuttelivat ja niimpä tuli hankittua ilmakivääri.

Nyt kumminkin hyvät neuvot kalliit noiden erinomaisesti juuri tähän peliin käyvien patruunoiden suhteen. Neuvokaapa mitkä 3-4 panosmerkkiä ylivoimaisesti parhaimpia tähän ilmakivääriin, luetelkaa paremmuusjärjestyksessä? Ja olisko noissa 4,49mm, 4,50mm, 4,51- tai 4,52mm luodeissa käyntieroa?

Saa antaa myös tietoa, et kuinka saada esim. laukaisua säädettyä tuosta tai jotain muuta parannusta kenties aikaiseksi kyseiseen tussariin?

Kiitos jo etukäteen vastauksista!

T: Imppu

10

286

  Vastaukset

  • Kyllä ilmakiväärin luodeisa on käyntieroja, mutta kyseiselle aseelle hyvät luodit ovat kuin helmiä sioille. Parannus hukkuu kyseiselle aseelle luotaisesti kuuluvaan epätasaiseen käyntiin. Käytännössä on aivan sama mitä luoteja hankit, joten itse panostaisin valintakriteerinä vain halpaan hintaa ja saannin helppouteen.
   Itse en lähtisi kyseistä tussaria mitenkään parantelemaan vaan pitäisin sen mahdollisemman alkuperäisenä varoittavana esimerkkinä tyypillesestä halvasta ilmakivääristä.
   Itse osti tuollaisen aikoinaan uutena 37,50e hintaan ja näin jälkeenpäin ajatellen se on ollut ehdottomasti huonoin koskaan tekemäni ostos. Vaihdoin aseen "takuuseen" kaksi kertaa ennen kuin se alkoi pysymään kasassa. Kaljatölkkiin sillä osuu helposti ja kun ei enää osu, niin voi pitää vähän taukoa kaljanjuonnissa ja yrittää jonkin ajan kuluttua uudestaan.

  • Kiitos!

   Muita kirjallisia asiantuntija lausuntoja vielä odottelisin kumminkin, kiitos! Ja olisitteko hyviä, sekä lukisitte tarkkaavaisesti alkuperäisen tekstini!

  • Hei, eikö muut arvon asiantuntijat voisi antaa mielipidettä! Luulisi että useapikin tällä saitilla olija on kuitenkin joskus eläessään tarrannut tähän Simonov puoliautomaattikiväärin kopio klassikkoon...

   • Edellinen mielipide kertoi jo kaiken oleellisen, joten asiasta on aika tarpeetonta enempää lausua.


  • No olihan mielipiteet...

   • usko pois imppu..ei meinaa osumiseen tuo patien vaihtaminen..roiskepyssyn ole hommannut..


   • Katajanmarjoilla voi myös kokeilla, muistan kun pentuna ammuttiin katajanmarjoja kun ei ollut oikeita luoteja, tuollaisella kiinalaisella halpis-impulla voi katajanmarjalla osua metri kertaa metri-pahviin metrin päästä eli voi sanoa että tarkkuus on 1 kuutiometrin luokkaa.


   • Olen harrastanut ilmakiväärin ammunta 1970 luvun lopusta alkaen Diana 25 ja 35 ja Kiinan halpis vipuviritteisellä sekä äskettäin ostetu Gamo Bear Grylls 4,5 mm. Näitten lisäksi löytyy 5,5 mm kiinalaisella BAM Diana 48 kopion ja Vatsan 125. Näitten osumatarkkuus vakio ura tähtäimellä ne vanhat Dianat ovat ylivoimaiset koska tähtäin on terävä ja siten riittävän ohut niin että aina osuu mustaan 8 n sisäpuolella 10 m kivääri tauluissa. saksalaiset RWS Mastergugeln olen todennut parhaaksi 4,5 mm. Mutta Gamon luodit ovat myös kelvolliset, niitä löytää joka Motonetistä järkihintaan, suosittelen Magnum ja Hunter mutta litteäpäisillä jää isompi reikä tauluun jolloin myös repii paperia jolloin tulee korkeammat pisteet. Jos haluaa ampua esim. rottia kannattaa käyttää seallaiset luodit ettei rotta kituu. Niissä nykyajan ilmakivääreissä sellainen paksu valokuitu tähtäin on muodissa ja niillä ei pystyä ampumaan paremmin kuin vähän sinnepäin, tulitikkujen ampumista voi unohtaa koska tähtäin peittää maalin kokonaan. Rottien ampumisessa kannattaa valita luodit joilla ei jää kitumaan ja pitää olla varma siitä että osuu ja että luoti tappaa rotan heti. Siihen. ehdotan 22 caliperista (5,5mm). painava terävä mutta pirstoutuva repivä luoti. Esim. Gamo Hunter tai Inpact.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olen harrastanut ilmakiväärin ammunta 1970 luvun lopusta alkaen Diana 25 ja 35 ja Kiinan halpis vipuviritteisellä sekä äskettäin ostetu Gamo Bear Grylls 4,5 mm. Näitten lisäksi löytyy 5,5 mm kiinalaisella BAM Diana 48 kopion ja Vatsan 125. Näitten osumatarkkuus vakio ura tähtäimellä ne vanhat Dianat ovat ylivoimaiset koska tähtäin on terävä ja siten riittävän ohut niin että aina osuu mustaan 8 n sisäpuolella 10 m kivääri tauluissa. saksalaiset RWS Mastergugeln olen todennut parhaaksi 4,5 mm. Mutta Gamon luodit ovat myös kelvolliset, niitä löytää joka Motonetistä järkihintaan, suosittelen Magnum ja Hunter mutta litteäpäisillä jää isompi reikä tauluun jolloin myös repii paperia jolloin tulee korkeammat pisteet. Jos haluaa ampua esim. rottia kannattaa käyttää seallaiset luodit ettei rotta kituu. Niissä nykyajan ilmakivääreissä sellainen paksu valokuitu tähtäin on muodissa ja niillä ei pystyä ampumaan paremmin kuin vähän sinnepäin, tulitikkujen ampumista voi unohtaa koska tähtäin peittää maalin kokonaan. Rottien ampumisessa kannattaa valita luodit joilla ei jää kitumaan ja pitää olla varma siitä että osuu ja että luoti tappaa rotan heti. Siihen. ehdotan 22 caliperista (5,5mm). painava terävä mutta pirstoutuva repivä luoti. Esim. Gamo Hunter tai Inpact.

    Niin että ihanko oikeasti luulet asian olevan kaverille vielä ajankohtainen.


  • on kaiken kaikkiaan hyvä merkki. varmaan loppuu kiinan ilmakosta ominaisuudet ennen kuin luodista.
   Niitä halpoja Bulldog- ja mitä niitä halppispateja onkaan niin ei kannata piippuun laittaa. Olosuhteden pakosta ostin kerran rasian, ja taitavat kaikki olla keskenään hiukan eri kokoisia. Pienimmät putoavat piipusta suoraan läpi. Taidan tehdä niistä onkeen siimanpainoja.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleisuus onkin kääntynyt päinvastoin laskuun korona kriisissä

   Kokonaiskuolleisuus kääntyikin koronan vuoksi kovaan laskuun USA:ssa USA:n kokonaiskuolleisuuteen koronaviruksella on sen sijaan ollut päinvastainen
   Pandemiat
   149
   12718
  2. Pitääkö yhteiskunnan elättää 5 lapsinen perhe?

   Kouluttamaton pariskunta, jossa mies käy töissä ja tienaa 2000 euroa kuussa, tekee putkeen 5 lasta ja perheen äiti sitten on kotiäitinä 20 vuotta. O
   Köyhyys
   183
   8237
  3. Stockmann konkurssiin ?

   Korona vei asiakkaat. Ensin kuitenkin hakeudutaan yrityssaneeraukseen. Viimeinen sammuttaa valot.
   Maailman menoa
   202
   6063
  4. Kiuruvesi 12 koronatartuntaa!

   Määrä kasvaa. Kuinka tehokkaasti testaavat?
   Kiuruvesi
   37
   876
  5. Järkyttävä koronakylä

   21 jo. Enemmän kuin esim porissa !. Eikö hygieniasta ole kukaan kuullut vai onko lehmänhaju ainoa hygieniahaju. Semmoista kun käsidesiä saa kaupoista.
   Kiuruvesi
   29
   689