Merimies Unioni pui mennyttä aikaa

On Merimies-Uniolla muka varaa! Kovat on taas uhat seisauttaa koko matkustajaliikennekin vaatimustensa varmistamiseksi, Alkaa jo tuntua menneisyyden farssilta nämä Niili Wäälärin oppipoikien seuraajat.

Olen tutustunut elämäni varrella Wällärin tyttären tyttäreen, joka näytti vanhan dokumentin isoisänsä k a r k o i t u k s e s t a Ameriikasta. N.Wälläri katsottiin siellä erittäin vaaralliseksi aineeksi kansankiihottajana.
Sitä en sano, etteikö hän osin kohentanutkin epäkohtia aikaan, mutta esikuvana eivät ääripään metodit todista muuta kuin mistään muusta piittamattomuutta.

Palkoistako vai työehtosopimuksistako muutamien kymmenien osalta kiistellään kuukausimäärin ?, ja vanha totuttu käytäntökö pitää istua kuin täi tervassa!

20

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niilo Wälläri, sormet takoivat vihaseen!

      • jakolasku

        Ei duunareille vasemmistolaisuus ole mikään häpeä. Oikeuksiaankin voi kokeilla ajaa.


      • Makriina.ek
        jakolasku kirjoitti:

        Ei duunareille vasemmistolaisuus ole mikään häpeä. Oikeuksiaankin voi kokeilla ajaa.

        Totta kai oikeuksiaan pitää voida ajaa, mikäs häpeä se olisi! Mutta eikö ole häpeällistä aiheuttaa epävarmuutta maan vientiteollisuudelle ja ruotsinlaivoille ja niiden matkustajille? Onko pääsiäismatkalaisten asia ole tukea yksittäisten ammattiliittojen vaatimuksia? Kaksinaamaisuutta on, että Antti Rinne ammattiyhdistysmiehenä hyväksyy merenkulkuajalan lakon, vaikka se pysähdyttää koko maan viennin ja aiheuttaa tuntuvia vahinkoja maallemme, ja sitten valtiovarainministeri Antti Rinne vaatii lisää työpaikkoja, tiukkaa talouskuria ja elvytystä. Jos vientiteollisuutemme tyrehtyisi jostakin muusta syystä kuin lakkoaallon takia, olisi valtiovarainministerillä toinen ääni kellossa.
        Ei vienti suinkaan ole pelkkää "rikkaiden" ahneutta ja rahan keruuta. Kyllä ne tulot ovat poissa ihan tavallisilta duunareiltakin. Moni viennistä riippuva yhtiö saattaa joutua YT-neuvotteluihin, kun menettävät ulkomaisten asiakkaittensa luottamuksen.Jos ei muuten selvitä, otetaan lisää lainaa, ja kyllä sen maksamiseen tarvitaan ihan jokainen suomalainen veroa maksava.


      • jakolasku

        Vientiteollisuus ei kaadu parista päivästä mihinkään se on varma se. Paljon melua tyhjästä kuten porvareilla on tapana toimia.


    • klukuri

      Syy lakkoon ja sen mahdolliseen laajenemiseen löytyy ko.liittojen nettisivuilta.
      Palkoista ei ole riitaa, se melkein prosentin korotus sovittiin heti aluksi.

      "...k a r k o i t u k s e s t a AmeriikastaN.Wälläri katsottiin siellä erittäin vaaralliseksi aineeksi kansankiihottajana...."
      Kuten myös Charlie Chaplin ja monet, monet muut;)

      • Toki ymmärrän ammattiyhdistysliikkeen tärkeyden, vasemmistolaisuudenkin, en vain pidä siitä, että on niin kovan takana etujen saavuttamiset!

        Tietenkin vallassa olevien systeemeiden kumoajat, ovat sillä hetkellä vaarallisia yhteiskunnassa, päämäärähän heillä on , joka on uusi ja mullistaa päättäjät heräämään oikeudenmukaisuuteen työtekijänkin kannalta!

        Ainoa mitä en hyväksy, että silloin kun maa on ahtaalla taloudellisesti, käytetään sitä pakoitteena! Se kuuluu itsekkyyteen ja halpamaisiin painostuskeinoihin!


      • jakolasku

        Ja mitä tekee auvoiset päättäjämme, tekevät monet vielä köyhemmäksi kun ovat. Ei ole reilua leikata kansalta joka ei voi puollustautua ja ajaa asioitansa. Jolleivat päättäjät kiristäisi niin loppuisi leipäjonotkin. Niin ne porvarithan ei koskaan painosta toivovat vaan ja kansa toteuttaa!


      • Itse luokkajakoa ihmisten kesken en osaa oiken ajatella, minulle kun ihmisyys itsessään menee etusijalla, joten poliittisista näkökannoista en lähde yrittämäänkään. Jonkinlaisena kokonaisuuden kuvana näyttäytyy yhteikunta minulle, missä humanitääriset seikat saisivat olla itsestään selviä. Pantakoon se sitten vaikka naiviuteni piikkiin.


      • jakolasku

        Suomi on luokkajaon mestarimaa, kaikki mikä koskee vähän tienaavia tai eläkeläisiä otetaan pois tai reilusti vähennetään. Terveyskeskukset jotka on Arvauskeskuksia nykyään säästää joka asiassa niin että on pakko käydä yksityisellä. Oikein humanitääristä sekin.
        Luokkajako joka asiassa on tosiasia, hyväosainen tekee mitä huvittaa vähempiosainen mitä kykenee.


      • sinisirkku
        jakolasku kirjoitti:

        Suomi on luokkajaon mestarimaa, kaikki mikä koskee vähän tienaavia tai eläkeläisiä otetaan pois tai reilusti vähennetään. Terveyskeskukset jotka on Arvauskeskuksia nykyään säästää joka asiassa niin että on pakko käydä yksityisellä. Oikein humanitääristä sekin.
        Luokkajako joka asiassa on tosiasia, hyväosainen tekee mitä huvittaa vähempiosainen mitä kykenee.

        Noo, eiköhän nyt juuri mennyt läpi myös Fortumin osakkailtakin osuuksien pieneminen, ihan niin yksipuolisia eivät nämäkään säästötalkoot ole. Se mikä usein unohtuu vasemmistolaisilta on, että työnantajat on hyvinkin tärkeässä asemassa bruttokansantuotteessamme. Kannattavuus markkinatalouden kilpailussa on kovaa tämän ajan globaalisessa maailmassa. Halpa työvoima korjaa muualla satoa näppärillä sormillaan, ja nauttivat talouden noususta vuorostaan.:D
        Yksityisritteliäisyyttä kannatan kaikista eniten,
        toivottaen hyvää yötä!


      • jakolasku

        ....ja sitten taas Huomenta tänään.

        On aika ottaa sieltä missä on eikä sieltä missä ei ole.

        Yksityisyrittäjyyttä on niin monenlaista että sitä en käy puimaan. Aika lailla töitä tauotta mutta mukavin osa yrittäjä tekee sen itselleen. Olen ollut vuosia itseni herra enkä muiden pyöriteltävissä. Se yrittäjyydestä.


      • jakolasku kirjoitti:

        ....ja sitten taas Huomenta tänään.

        On aika ottaa sieltä missä on eikä sieltä missä ei ole.

        Yksityisyrittäjyyttä on niin monenlaista että sitä en käy puimaan. Aika lailla töitä tauotta mutta mukavin osa yrittäjä tekee sen itselleen. Olen ollut vuosia itseni herra enkä muiden pyöriteltävissä. Se yrittäjyydestä.

        Aamupäivässä ollaan, eikä taida suurta eikä pienempää sanottavaa enää, lakon peruuntumista odottelen hieman hymähdellen pitkille neuvotteluille.

        Syntyi toki muutamaia ajatuksia Charles Chaplin veitikasta, melkoisen jännittävät lähtökohdat, monine virikkeineen tuolle monilahjakkuudelle. Silti samassa paketissa oli ilmeisesti omalaatuinen-valtainen rebelli ja näkijä, jopa yhteiskunnallisissa kokemuksissaan, jotka mullistivat hauskasti esiintuotuina filmiensä menekin. Herättivät toki pohjalla paljon ajatuksia, joista nyt en lähde referoimaan. Naistenmiehenä ja kuuluisuutena otti osansa tarjonnasta myös:D tuntuu olleen nuorten tyttölasten avioon vokottelijana, mikäpä siinä skandaaleista selvittyään, sai Oonansa kera suuren perheen ja vakaamman vanhuuden.

        Oikeastaan ydinajatus oli näistä "näkijöistä" niin meillä kuin muualla venäjälläkin, olisko tuo ensi radikaalisuus, normien ylittämiset ensin haittana,.... ennen sen kanavan löytymistä johon laittaa koko älynsä ja sydämensä.


    • Eihän tämmöinen vanha muori ymmärrä liian monimutkaisia asioita, pitää tässä heti alkuun sanoa, mutta sen olen huomannut että puolueiden esittämät keinot työllisyyden lisäämiseen eroavat toisistaan.
      Mietin vaan mitä eroa on vientiyritysten tai kotimaisen infrastruktuurin tarjoamista työpaikoista eli kummat hyödyttää enemmän kansantaloutta. Työttömällehän sillä ei väliä kunhan saa työtä.
      Minä vaan luulen että ulkomaan viennillä saadaan lisää valuuttaa tänne, mutta sisämarkkinoiden työpaikat liikuttelevat vain täällä olevaa varallisuutta taskusta toiseen. Työllistettäessä infran kanssa rahat otetaan valtion ja kuntien kukkaroista, mutta silti jollain puolueilla on erittäin vaikea sulattaa yritysten toiminnan helpottamista karsimalla mm runsaita lisäkuluja työllistämisen tieltä.
      Siksi soisi että ainakin ainakin pien- ja keskisuurta yrittäjyyttä autettaisi parempaan iskuun ulkomaanviennin suuntaan, joka on kai aika huonossa mallissa vielä.

      • jakolasku

        Yleensäkin olisi toivottavaa että työntekijä ei tulisi niin kalliiksi yrittäjälle. On sataa eri maksua että voi pitää edes joskus avustajan yrityksessään.


    • igorin

      Mitähän ne merimiehet on taas vailla?. Luulis niitten jäänmurtajamiehistön tyytyvän vähempäänkin. Montako kertaa viimetalvenakaan lienevät murtanu jäätä? ja eihän kesällä tarvi jäätä murtaa. Jos ei muuta tarvii kun kannella maata ja aurinkoo ottaa.

      • fjadu

        Sinulla on nenäsi edessä internetyhteydellä varustettu tietokone ja kyselet hölmöjä.


      • Kovin helposti siitä ei saa käsitystä. Kauppalehti kirjoittaa kysymyksessä olevan kiista laittomista lakoita maksetun enemmän lakkoileville, kuin laillisista lakoista. Työnantajapuolelta vaadittaisi samat säännöt koko maan lakkoilijoille, jos, ja kun ehtoja aletaan uudelleen säätämään.

        Jos saisin olla mukana ehdottaisin ensimmäisen lakkomahdollisuuden vasta heinäkuuksi, kirjoitti joku kommentoija:D Vain 200 työntekijää tuo koskee, ei siitä enempää irronnut, mutta kaipa ne koko yön vielä vitkuttavat kuin terrierrit sukassa!


      • unski_

        Menossa oleva lakko ei ole laiton, sen totesi oikeus jokunen viikko sitten.
        Kiista on työehtosopimuksen yleissitovuudesta. Työntekijäin liitot haluavat yleissitovan, varustamo ei. Esim. palkat ym. sovittiin jo pari kuukautta sitten.


    • Pienen-aallon-mies

      Minulla on oma vene nurinpäin käännettynä mökkini lähirannassa, pressun alla, ei vaadi toimenpiteitä kun jäät lähtee. Sen kuin kippaa selälleen airot levälleen tai tuuppari takapuoleen, niin vot, lähijärviristeily on alkanut. Puffet (eväsreppu) keulakokan penkin alla ei kustanna paljoa, nokipannu siellä myös ja rantautuu rakkaudella mille vaan saarelle. Perämiehenä, siinä ei tule ekana mieleen, että taidan alkaa kesälakkoon. Onkivapa varpaiden väliin ja lippa silmille, eipä ole risteilyahdinkoa.

    • paljusoutaja

      Laajempi lakko peruuntunut, saavat pääsiäislähtijät ja varustamotkin hengähtää!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      220
      1883
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      67
      1699
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      68
      1485
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1179
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1100
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1065
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      4
      988
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      940
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      871
    Aihe