Mielestäni kun innolla ollaan uskontoa ja uskontoja vastaan, voitaisiin samalla miettiä tarviiko juhlapyhien olla vapaapäiviä? Valtio tuottaisi hyvin jos Joulun pyhät, Loppiainen, Pääsiäisen pyhät, sekä Helatorstai. Juhannus tietenkin tasa-arvon nimissä olisivat arkipäiviä ja ihmiset töissä. Kuka haluaisi viettää pyhiä, pitäisi palkattomia vapaita tai vuosilomaa silloin.
Minä haluan pitää juhlapyhät, mutta en uskntoa vastaan olekkaan.
Eroan kirkosta autonkylkiin. voisi lisätä haluan olla töissä myös juhlapyhinä!
Kirkosta eroaminen ja uskonnolliset juhlapyhät
18
230
Vastaukset
Huoh, kai tätä ainakin osa kysyy ihan tosissaan. Ties monettako kertaa.
Joulu voidaan pitää vapaana ihan vaan siksi, että ihmiset noin yleisesti ottaen haluavat olla jouluna poissa töistä. Ei sillä ole väliä miksi haluavat.
Sen sijaan esimerkiksi helatorstai on lähes kaikille vain yksi ylimääräinen vapaapäivä, joka aivan yhtä hyvin voisi olla jonain toisenakin päivänä.- onko-lomat-turhia
Miksipä ei samantien luovuttaisi sunnuntaivapaasta. Jos Jumala ei kerran luonut eikä levännyt seitsämäntenä päivänä, kun sitä ei ole, niin miksi mekään makaisimme. Ja niinhän sitä ennekin lypsettiin lehmät sunnuntainakin.
Painetaan vain kuin kaleeriorjat, niin katteet kasvaa ja bonukset paranee.Miksi siitä, että jumalia ei ole, seuraisi se, että ihmisten pitäisi haalia mahdollisimman paljon omaisuutta?
Lehmät muuten lypsetään edelleen myös sunnuntaisin.- lomat-on-tienattu
jori.mantysalo kirjoitti:
Miksi siitä, että jumalia ei ole, seuraisi se, että ihmisten pitäisi haalia mahdollisimman paljon omaisuutta?
Lehmät muuten lypsetään edelleen myös sunnuntaisin.Eihän siitä seuraakaan, eikä jumaluskottomuudesta seuraa helatorstain menetys. Etenkään kun kirkko ei noiden pyhäpäivien palkkaa maksa vaan yritykset.
Onkin kummallista, että noita työehtosopimuksissa sovittuja pyhäpäiviäkin pitää mainostaa jonain luterilaisen kirkon tarjoamina ylimääräisinä bonuslomina.
Konservatiivisempi uskova antaisi sen kunnian toki suoraan Jumalalle, mutta se olisikin jo toinen juttu. - Tekopyhä
lomat-on-tienattu kirjoitti:
Eihän siitä seuraakaan, eikä jumaluskottomuudesta seuraa helatorstain menetys. Etenkään kun kirkko ei noiden pyhäpäivien palkkaa maksa vaan yritykset.
Onkin kummallista, että noita työehtosopimuksissa sovittuja pyhäpäiviäkin pitää mainostaa jonain luterilaisen kirkon tarjoamina ylimääräisinä bonuslomina.
Konservatiivisempi uskova antaisi sen kunnian toki suoraan Jumalalle, mutta se olisikin jo toinen juttu.Miksi esim helatorstain on AY-liikke taistellut vapaapäiväksi ? Jokin merkitys sillä päivällä on. Jokainen voi siirtää sen kohdalle yhden kesälomapäivän jos haluaa olla lomalla.
Tekopyhä kirjoitti:
Miksi esim helatorstain on AY-liikke taistellut vapaapäiväksi ? Jokin merkitys sillä päivällä on. Jokainen voi siirtää sen kohdalle yhden kesälomapäivän jos haluaa olla lomalla.
Loma- ja vapaapäivien määrä sekä niiden sijoittuminen ovat pohjimmiltaan sopimuskysymyksiä.
Helatorstailla (tai loppiaisella) ei ole suurimmalle osalle kansasta muuta merkitystä, kuin että se on kiva "ylimääräinen" vapaapäivä, mutta ajoittuu hankalasti keskelle viikkoa sotkemaan viikkorytmiä, eikä etenkään koululaisperheissä tätä voida edes hyödyntää viikonlopun pidentämiseen. Vapaapäivä voitaisiin siirtää perjantaille tai maanantaille, jolloin siitä olisi enemmän hyötyä kaikille ja vähemmän haittaa liiketoiminnalle tai kenellekään muullekaan, tai vaikka lisätä lomapäivien määrään.
Koko helatorstai- tai loppiasvapaan uskonnollinen merkitys on olematon suurimmalle osalle kirkkoon kuuluvistakin, muista puhumattakaan. Vähän sama kuin kalenterissa olisi vapaapäivänä Persefonen manalastanousun maanantai.- Kertokaa_se_mulle
jimmyogg kirjoitti:
Loma- ja vapaapäivien määrä sekä niiden sijoittuminen ovat pohjimmiltaan sopimuskysymyksiä.
Helatorstailla (tai loppiaisella) ei ole suurimmalle osalle kansasta muuta merkitystä, kuin että se on kiva "ylimääräinen" vapaapäivä, mutta ajoittuu hankalasti keskelle viikkoa sotkemaan viikkorytmiä, eikä etenkään koululaisperheissä tätä voida edes hyödyntää viikonlopun pidentämiseen. Vapaapäivä voitaisiin siirtää perjantaille tai maanantaille, jolloin siitä olisi enemmän hyötyä kaikille ja vähemmän haittaa liiketoiminnalle tai kenellekään muullekaan, tai vaikka lisätä lomapäivien määrään.
Koko helatorstai- tai loppiasvapaan uskonnollinen merkitys on olematon suurimmalle osalle kirkkoon kuuluvistakin, muista puhumattakaan. Vähän sama kuin kalenterissa olisi vapaapäivänä Persefonen manalastanousun maanantai.Vaikka olen "nauttinut" luterilaisen uskonnon opetusta Suomen koululaitoksessa 12 vuotta ja rippikoulun päälle, minun täytyy tunnustaa, etten tiedä, minkä kunniaksi/muistoksi loppiaista ja helatorstaita vietetään. Hämärä mielikuva on, että toisena Jesse nousi taivaaseen, mutta putosiko se toisena alas?
- veywfg
Tulevaisuudessa ne kirkolliset juhlapyhät muutetaan uskonnottomien vapaapäiviksi, niin silloin uskovat voivat tehdä sitä raamatunmukaista kuusipäiväistä työviikkoa, ihan kuten heidän jumalansakin teki.
- EroaValtiokirkosta
Jotain hyvääkin: Alkot eivät ole auki.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1428032612791.html - Lomalomaloma
Nyt kysyjä sotkee ay politiikan ja uskonnon. Varmaan tahallaan tai ymmärtämättään. Nuo vapaapäivät on meille hankkinut ay liike, ei uskonto tai kirkko. Kirkko aikanaan vastusti jopa viisipäiväistä työviikkoa.
Nuo vapaapäivät tulee rinnastaa kesälomaan tai sairaslomaoikeuksiin, eikä uskontoon. Tosi uskovalle ymmärrettävästi vaikea pala ymmärtää ja niellä kumman mukaan nuo määräytyy, työehtosopimusten mukaan vai uskonnon mukaan. - Huhhahheijaaa
Tosiuskovat voisivat tehdä 6-päiväistä työviikkoa, lauantait töissä, edes sen 5 tuntia niin kuin 60-luvulla. Ja olla vappuna ja itsenäisyyspäivänä töissä.
- 141
Helatorstaista: "Suomessa helatorstai oli vuosina 1973–1991 siirrettynä edellisen viikon lauantaihin. Silloin sen nimenä oli suomeksikin Kristuksen taivaaseenastumisen päivä."
http://fi.wikipedia.org/wiki/Helatorstai
Muistan itsekin, kun helatorstai siirtyi taas torstaiksi. Se oli sellainen vapaapäivä, joka piti korvata. Piti käyttä siihen lomapäivä, tehdä sisään tms. Myöhemmin 2000-luvulla siitä tuli oikea vapaapäivä.
Helatorstai ei ole kovin monessa maassa vapaapäivä. Wikipedian mukaan: "Helatorstai on julkinen vapaapäivä Belgiassa, Haitissa, Hollannissa, Indonesiassa, Islannissa, Itävallassa, Kolumbiassa, Liechensteinissä, Luxemburgissa, Madagasgarilla, Namibiassa, Norjassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Suomessa, Sveitsissä, Tanskassa ja Vanuatulla." - Säävain
Kovasti ihmettelen miksi kirkosta erotaan ,koska on niin kallista. Mutta samaan aikaan ollaan valmiita käyttämäänkirkolliset juhlapyhät. Jos ei kuulu kirkkoon niin on sitten jouluna töissä, Eikä palkallisella vapaalla!
- vgfgwfg
"Jos ei kuulu kirkkoon niin on sitten jouluna töissä, Eikä palkallisella vapaalla! "
Ei kirkko minulle palkkaa maksa!!!
Julea ja mittumaaria ainakin on vietetty oikein olan takaa nykyisen Suomenkin alueella jo kauan ennen kuin jostain Jessestä oli kuultukaan. Samoin kekriä. Myös pääsiäistä vastaavaa kevätjuhlaa vietettiin eri aikoina eri nimillä.
- Epäjumalienkieltäjä
Avauksessa on (ilmeisesti vahingossa) myös ihan järkevä pointti:
Palkalliset vapaapäivät on määritelty kirkkolaissa (poikkeuksena vappu ja itsenäisyyspäivä), joka - kuten tunnettua on lainsäädäntömme häpeäpilkku. Kirkkolakiahan ei mikään eduskunnan enemmistö pysty muuttamaan, vaan muutokset tapahtuvat vain kirkon ehdotuksesta. Palkalliset vapaat pitäisi määrätä työaikalaissa tai jossain muualla "normaalissa" lainsäädännössä ja kaikki linkit kirkkolakiin pitäisi purkaa. - fufh
Viime sunnuntaina huomasin että Helsingin keskusta oli paljon vilkkaampi kuin aikaisempina vuosina, kun kaupat saavat olla ja myös ovat enimmäkseen auki.
Turistitkin saavat tuhlata rahojaan kaupoissa kun ne ovat auki. Jopa Stockmann pitää nyt auki sunnuntaisin, ja siellä on tehty ostaminen mm. kiinalaisille helpoksi. Tax free -standi, jossa kiinankielinen palvelu ja kiinalaisia kortteja voi vinguttaa.
Eikä kuitenkaan kukaan tai mikään pakota ostoksille sunnuntaisin jos ei taho. Ja varmasti riittää vapaaehtoisia töihinkin sunnuntailisillä, ei tarvitse ketään töihinkään pakottaa. - Mikäpyhä
Papit ovat juhlapyhinä töissä halusivat tai eivät.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 763521
Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa
Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t282217Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä831995Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian191540- 281421
Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja271383Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni71354Noh joko sä nainen oot lopettanut sen
miehen kaipailun jota sulla EI ole lupa kaivata. Ja teistä ei koskaan tule mitään. ÄLÄ KOSKAAN SYÖ KUORMASTA JNE! Tutu671307Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik101227Kerro nainen
Milloin huomasit, että kyse ei ole ihastumisesta vaan jostain selvästi vakavammasta.531065