Hihnalenkkien pituudet

pienetkintarviiliikuntaa

Kertokaapas kuinka pitkille lenkeille viette päivittäin kääpiökoirianne (kertokaa myös rotu). Tuntuu että kääpiökoirien omistajat on oikeita laiskimuksia, kamalaa katsottavaa kun näkee aina lenkillä kun naapuri vie pientä pinseriään max 100-200m päähän kodistaan ja kamala kiire takaisin kotiin tv:n ääreen. Itsellä chihuahua (ja toinen koira keskikokoinen), päivittäinen lenkki n. 3-5km. Aamu ja ilta/päivä pissatukset sitten lyhyemmät. Itse yllätyin kun otin chihuahuan että kuinka pitkiä lenkkejä ne jaksaa kävellä, ilman että kotona olisi ihan väsyneitä. Kaikki kääpiökoirien omistajat saisi ottaa itseään niskasta kiinni ja tarjota koiralleen liikuntaa.

Toivottavasti tulee hyvät keskustelut... toivon tosin ettei kukaan tule väittämään että oma fifi saa tarpeeksi liikuntaa 5 min lenkillä.

12

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pienetkintarviiliikuntaa

      Tarkennan vielä äskeiseen:
      Meillä on myös aidattu piha jossa koirat saa juoksennella. Se ei poista lenkin tarvetta.

    • chihuahua3

      Kyllä meillä mennään chihun kans 2,5-5km lenkkejä, usein viel se päättää mihin mennään :) kävelee kun mummon vanha singerin ompelukone, eikä kotonakaan väsynyt vaan lähtis uudestaan, mutta silläkö tuo ei hauku kotona eikä lenkillä ja on muutenkin kiltti

    • chihu

      Meillä myös chihu. Kolme kertaa päivässä 30-45 minuutin lenkit. Matkaksi arvioisin n. 2 km/lenkki. Onneksi on mukavan vaihtelevat lenkkimaastot. Väillä metsään ja välillä ihan kävelyteitä pitkin. Meillä muuten koira kanssa yleensä päättää, minne mennään. Täällä päin pikku koirat tuntuu olevan kovempia ulkoilijoita. Naapurustossa on useampiakin isoja koiria, jotka käyvät lähinnä pikapisseillä.

    • köpöt

      Meillä shih tzu ja seropi yorki. Tehdään päivittäin useita lenkkejä ja matkaa kertyy 8-12 kilometriä yhteensä päivän aikana. Pojat kyllä jaksaisivat,mammalla ei vaan aika riitä.

    • hihnalenkkeilijä

      Käydään kolme kertaa päivässä lenkillä, aamulla puolisen tuntia rauhallista nuuskimista ja pissailua, päivällä n. reilu tunti lenkkeilyä koiran tahtiin, välillä reippaammin ja välillä seurustellen koirakavereiden kanssa tai vaan nuuskutellen ja tarkkaillen rauhallisesti. Illalla puoli tuntia taas. Itse tekisin mieluusti vähän reippaampia ja pidempiä lenkkejä, mutta tuo koirani (tiibetinspanieli, tyttö) ei ole sitä kaikkein urheilullisinta sorttia, ja tuntuu tykkäävän kierrellä rauhalliseen ja tuumailevaan tahtiin näitä lähitienoita, kauas ei haluaisi lähteä ja tekee sen hyvin selväksi jarruttamalla ja mahalaskulla! Onko muilla tällaisia "sohvaperunoita", jotka ei niin reippailusta perusta?!

    • voittaja1

      Voi meirän pikku fifit/fifi. Tuokaa mulle ne niin lenkkeilytän niitä vähä. voitte olla varmoja että kilohinta on kohillaan..

    • säälläkuinsäällä

      Käppänän kanssa (kääpiösnautseri) päivittäin 5-10 kilometriä tulee käveltyä, kolme lenkkiä tunnin-puolentoista koirapuistoilu. Sen verran nopea kulkemaan, ettei aikaa mene noihin lenkkeihin kuin tunti/pari. Kesähelteillä vähemmän, mutta istuskellaan varjossa, kun tykkää tarkkailla ympäristöä ja viihtyy ulkona.

    • Tiia2015

      Kolme kiloa painava griffon. Lenkkeilee päivittäin 5-6 km. Vaelluksilla mukana 15-20 km/päivä.

    • ZuumInMe

      3x päivässä pääsevät chihu veljekset ulos 1-10km mittaisille lenkeille riippuen omistajan jaksamisesta. Huolimatta isosta pihasta missä temmeltävät muutenkin keskenään koen ettei piha vedä vertoja happihyppelylle joka tekee hyvää emännällekin :)
      Lähtevät välillä perääni jos haen pyörällä postin ja juoksevat jonkin matkaa perässä palaten pihaan. Asutaan korvessa niin uskaltaa liikkua niin sanotusti vapaammin kun ei liikennettä pahemmin ole. On nuo osoitaneet pieniksi puhtipattereiksi asenteella mennen <3

    • Naanaa

      Toivottavasti kiertyys näihi hihnoihi ja kuristuus nämä kaikki chihuahua paskat.. vittu että sitte vihaan näitä pikku fifije..

    • Helmiantero

      Meidän Yorkki tyttö 7 v. ei lähde ulos kuin kauniilla ilmalla. Jos vaan sataa tai on kylmä niin pihalle pitää pakottaa tarpeitaan tekemään. Kauniilla ilmalla sitten innokkaammin ulkoilee ja jaksaa kyllä parin tunninkin kävelylenkkejä vetää. Riippuu kyllä millä tuulella sattuu olemaan, hyvin usein myös laittaa vastaan ja pitää väkisin aloittaa lenkki, mutta kun alkuun on päästy niin lenkkeilee ihan reippaasti. Heittoleikkiä jaksaisi kyllä leikkiä kyllästymiseen asti ja mökillä painaa aamusta iltaan ihmisten perässä.

    • ertyuiopå

      Nää on taas näitä pätemis alotuksia, kun ite hoitaa mielestään koiransa paremmin kun muut.Niin ajattelee varmaan ihan jokainen XD...mutta siis, ihan toi 3-6km lenkitys on hyvin yleistä päivittäin.Lisänä leikit,näyttelyt, ja muut harkat.Siis kaverikoirien kanssa peuhaamista vapaana,treenaamista, etsimistä, mitä nyt satutaan keksimään jne.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe