Paras punkkien estoaine ?

Punkkeja

Mikä on mielestänne paras ja koiralle turvallisin punkkien estoaine? Meillä on pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira, aivan ihana 11 v., mutta myös punkkien kerääjä ja niiden irroittaminen on kamalaa ja siksi inhoon niitä myös niiden levittämien sairauksien takia !

18

291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eimyrkkyäluontoon

      Kannattaa muistaa että erittäin myrkyllisiä koirille nuo myrkyt. Myöskään EI OLLENKAAN saa päästää veteen koiraa joka on myrkyn peitossa, ne myrkyt tappavat vesi hyönteiset kalat ja myös sammakotkin. Elikkä ei ollenkaan myrkkyä. Turkki ihan lyhyeksi ja KAKSI KERTAA PÄIVÄSSÄ PUNKKITARKASTUS. Jos tätä ei jaksa tehdä on koirasta luovuttava.
      Punkkitaudit eivät koirille ole vaarllisia koska lyhyt elin ikä. VASTUULLISUUTTA HAEMME NYT KYLLÄ.

      • Mme2

        Nono, ei nyt yksi koira jolla punkkikarkotetta turkissaan koko järveä tai merta saastuta. Jotain raja legendanheitollekin, jopa täällä, toivoisimme.


      • voiitkuteitä
        Mme2 kirjoitti:

        Nono, ei nyt yksi koira jolla punkkikarkotetta turkissaan koko järveä tai merta saastuta. Jotain raja legendanheitollekin, jopa täällä, toivoisimme.

        Ikävä kyllä nuo punkkimyrkyt on yleensä permetriiniä joka on erittäin myrkyllistä vesieläimille. Ikinä ei saa päästää edes kahlaamaan koiraa joka on myrkkykäsitelty.
        Hassua ettei tiedetä näitä perusasioita. Vai eikö välitetä luonnosta ja eläimistä lainkaan...


    • Punkkeihin_OK

      MOIT!
      Exspot - Toimii!
      JA sulla on helppo kesä.

    • enmyrkytäkoiraa

      Punkkimyrkkyjä en suosittele, ovat niin tujuja, että koko koira myrkyttyy.Monille koirille tullut oireita.Mitä lie vaikuttaa lapsiin jotka koiran kanssa touhuaa, tuskin tutkittua.
      Ite käytän valkosipulirouhetta, jo useita vuosia.>Meillä toimii, joillekkin sopii joku muu.Koiran turkki kannattaa pitää lyhyenä, ja pitää koira pois heinikoista.

    • luonnonvartijat

      Taas näitä uusavuttomia... Voi ei!!! Meillä paljon liikutaan varmaan palstan vanhempaa väkeä enemmän asuntovaunulla ympäri suomea ja kaupanakin myös ja tietenkin tykätään veden äärellä retkeillä. Meillä saa koiratkin uida pitkän ajomatkan jälkeen a. KOIRILLE OSOITETUSSA PAIKASSA B. ILMAN MYRKKYKUORMAA IHOLLA.
      Kun nähdään koiria uimassa niin käydään tarkistamassa ihan joka kerta onko myrkkyä koirassa ja onko asianmukainen uimapaikka. Nämä asiat on monelta täysin että emme ole tienneet tasolla ja kovasti kiitellään kun kerrotaan ja valistetaan asioista. Joskus on täytynyt myös komentaa koira pois vedestä kun on ollut punkkimyrkyt päällä.
      Kovasti kalastamme ja ihan joka asiassa sitä luontoa kunnioitamme.
      Meitä on tästä paljon kiiteltykkin kun oman kylän rannoille ollaan laitettu kylttejä ja ilmoituksia näitten myrkkyasioiden vuoksi. Tässä meidän kylällä hyvä rapujoki menetettiin juuri tämän punkkimyrkkyvillityksen vuoksi- siitä ollaan maakunta lehteen oltu yhteydessä ja kovasti saatu kiitosta, emme ole sen kiitoksen perään mutta auttaa kyllä myös osaltaan jaksamaan sitä partiointia rannoilla. No tulipas nyt tietoisku tännekkin.

      • 2223

        Että ihan oikein partiointia


    • OLLI444

      Skalibor punkkipanta ollut ja kyllä se koira ui kuten ennekin. Ja ui ensikesänäkin taas 3 kuukautta Lapin joissa vaelluksilla. Ainoa joka toimii koiralle 100'% varmasti. Ja ei tule kotiinkaan punkit koiran mukana sillä eivät tartu koiraan jossa kunnon punkki panta. Uintia kannattaa välttää sillä teho heikkenee kun koira kastuu usein ei muuta ongelmaa. Viherpiiperoiden juttuja noi hajustepannat ja kalakuolemat muka.

      • hihkiusannappaledlle

        Heibs teille.
        Meilläkin ihan lattiaAmllla lollotettiin lattialla kierien että tuliko nyt issu nimellä ihan sattiin nauraa nehttl I kiusaajaolle.


    • PunkitPois

      Olen jo parina kesänä käyttänyt koirillani tuota apteekista saatavaa Scalibor punkkipantaa. Se todella toimii! Aiempina kesinä mökillä ollessa toisesta koirasta piti nyppiä koko ajan sekä käveleviä että jo kiinnittyneitä punkkeja - siis lukuisia joka päivä. Käytössä oli samaan aikaan erilaisia yrttipantoja, ilman mitään vaikutusta. Sitä niskaan laitettavaa nestettä ei uskallettu kokeilla, kun tuttavan samanpainoinen koira sai siitä halvausoireita.
      Luonnollisesti poistamme punkkipannat aina kun koira menee uimaan tai suihkuun. Ei ole mitään syytä vahingoittaa vesistöjä välinpitämättömyyttään. Ja heikkenisihän pannan tehokin kastuessa.

    • bernipoika

      Valkosipulirouhetta käytetty huhtikuun alusta syyskuun loppuun ja toimii!

      • Uskoonvahva

        Juu, ja noidat ja pahat henget pysyvät myös kaukana. Ei ole ainakaan koskaan tullut. Teho lienee samaa luokkaa kuin puuristillä?


      • yuiopåölkjhg

        Sama täällä, ja toimii meillä.On muuten terveellistä muutenkin :)


    • valkosip
      • HeiHalooooo0

        "Alla olevassa tutkimuksessa saatiin aikaan verimuutoksia syöttämällä koirille valkosipuliuutetta ( 5g valkosipulia/kg) 30 pv:n ajan."

        Eli 25 kg koiralle pitäisi syöttää kuukausi joka päivä 125g valkosipulia! HEI HALOOOLOOO.... Pienen suklaalevyn verran... yksi kynsi painaa n. 4g....


      • luomuameneet
        HeiHalooooo0 kirjoitti:

        "Alla olevassa tutkimuksessa saatiin aikaan verimuutoksia syöttämällä koirille valkosipuliuutetta ( 5g valkosipulia/kg) 30 pv:n ajan."

        Eli 25 kg koiralle pitäisi syöttää kuukausi joka päivä 125g valkosipulia! HEI HALOOOLOOO.... Pienen suklaalevyn verran... yksi kynsi painaa n. 4g....

        Mie annan tl/pvä.Iso koira,ei punkin punkkia kolmeen vuoteen.
        Kannattaa tosiaankin lukea nuo määrät, ja miettiä ihan itse siitä.
        Ja onhan ihan syötävää koirien valkosipulia sisältävää punkintorjunta ainettakin saatavilla nykyään.Ei sitä saakkaan paljoa antaa.Voi vaikka kysyä eläinlääkäriltäkin niin saa neuvoa.
        En kyllä myrkytä koiraani torjunta-aineilla, se ei voi olla hyväksi.


    • Seresto

      Uskomuslääkkeet ei toimi, ei koirallekaan. Tuleehan niistä toki hyvä mieli. Valkosipulia en missään nimessä suosittele koirille. Eläinlääkäriltä saa sellaista kuin Seresto, joka on hyvin siedetty. Se ei liukene veteen, vaan vähitellen koiran rasvakerrokseen, hyvin pieninä kerta-annoksina. Sen kanssa voi kyllä myös uida. Yksi panta kestää 7-8 kuukautta. Yhtään punkkia ei ole meidän rannassa peuhaavalla lapukalla ollut. Itselläni oli yksi :)

    • Koiruliinitär

      Hei! Lukasin tän kirjoituksen vasta nyt...Mä suosittelen Bravecto-purutabletteja, vaikutus kestää 3 kk. Meidän koirien punkkien häätö on hoidettu tällä ja todettu toimivan. Mökkimme sijaitsee Suomen pahimpiin kuuluvalla punkkialueella. Yhden lenkin jälkeen poimin 90 punkkia pois isommasta koirastamme ja mulle alko riittää.Se on reseptilääke ja vaikuttaa sisäisesti. Koirat popsivat tabletin mielellään herkkuna. Vahvuus koiran painon mukaan.Helpotti tosi paljon ku löydettiin keino torjua noi inhotukset :)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3467
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2089
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      201
      1773
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1685
    5. 80
      1155
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      272
      1034
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      126
      984
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      929
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      885
    Aihe