Curacaon kokemuksia

Dushi

Olin juuri kaksi viikkoa Curacaolla ja ajattelin jakaa omat kokemukset:

Saaren parasta antia on ehdottomasti sukellus ja snorklaus. Vesi on kirkasta ja kaloja uiskentelee joka rannalla. Myös muuta vesiaktiteettia löytyy. Valitettavasti myös moottorivoimalla...

Olimme viikon Jan Thiel- rannalla, joka on täyteen rakennettu turistiranta. Mutta jos tykkää istua varpaat hiekassa kuunnellen livemusaa, niin sitten ok. Willemstadiin pääsi paikallisbussilla kätevästi.

Willemstad oli kiva kaupunki. Ostettavaa ei juuri ole, mutta minua ei se haitannut. Kuuluisa silta oli korjattavana, joten sitä ei nähty.

Toinen viikko oltiin Playa Lagun rannalla, josta tykättiin enemmän. Kierrettiin vuokra-autolla saarta ja käytiin eri rannoilla.

Tarkoitus oli käydä myös Klein Curacaolla, mutta peruttiin reissu, kun kuultiin, ettei ole vaivan ja rahan arvoinen. Hienoja rantoja ja valkoista hiekkaa löytyi ihan pääsaareltakin.

Curacaon plussat:
Sukellus/snorklaus/uinti
Sää. Kertaakaan ei tarvinnut pitkähihaista, mutta ei ollut myöskään lian kuuma
Juomavesi tulee hanasta
Liskot, kolibrit, papukaijat, kilpikonnat
Kukaan ei todellakaan tule väkisin kaupustelemaan yhtään mitään tai houkuttelemaan ravintolaansa tai kerjäämään

Curacaon miinukset:
- Ruuan hinta/laatu suhde. Paikallinen ruoka aika tylsää ja mautonta (ei kuitenkaan pahaa) ja rantaravintoloiden hollantilais/jenkkitarjonta kroketteineen, voileipien, hampurilaisineen ja ranskiksineen aivan ylihintaista. Grillaus ja uppopaistaminen suosittua... Hinnat halvimmissakin ruokakaupoissa vähintään Suomen tasoa. Tosi. Nyt oli kallis dollari.
- Jos sukellus/snorklaus ei kiinnosta, ei kannata mennä
- Auton vuokraus lähes pakollista
- Paikallinen palvelukulttuuri flegmaattista, tähän tosin alkoi jo tottumaan

7

6627

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Myösmenossa

      Mitä valuuttaa käytit ja vaihdoitko etukäteen ?
      Kävitkö muilla saarilla ?

    • Tuomiopäivä

      Curacaon paras anti löytyy kun kääntyy lentokentältä lähtiessä vasemmalle... Todella tylsä saari, riittää kun käy siellä Pikku-Curacaolla katsomassa maihin ajanutta laivanromua. Hollannin laivaston paatit ajelevat siitä Willemstadin läpi häiriten veden ylitystä. Aruba on samaa luokkaa, jos ei välitä vesiaktiviiteeteistä niin pari päivää riittää. Kallis, täynnä jenkkituristeja chartereilla ja suomalaisten rakentamilla ruotsinlaivoilla saapuen.

      • Dushi

        Ei käyty muilla saarilla. Löhölomalla oltiin joten sukellus riitti aktiviteetiksi.

        Nostettiin automaatista guldeneita. Dollarit olis ollut kätevämpiä. Helpompi vaihtaa/käyttää jos jää reissun jälkeen.

        Mielestäni ei ollut erityisen tylsä paikka verrattuna esim. Thaimaan rauhallisiin kohteisiin. Tuomiopäivän mainitsema "paras anti" siellä lentokentän naapurissa jäi näin naisena kokematta.


    • kuhankysyn

      Pitkiä lentoja hieman kammoavana en ole vielä löytänyt syytä istua koneessa vuorokautta, sillä on riittänyt Välimeri aivan mainiosti. En tuomitse, enkä narise vaan 20 vuotta sitten jo koin Floridan lennot tolkuttoman pitkiksi. Kertokaa kaikki Thaimaan ja Karibian lomat ostavat (siis vain 2 viikkoa?!) miksi tuo kaikki on vaivan arvoista? Neljä tuntia ja olet jo mukavassa lämmössä Medi.llä. En siis arvostele, vaan mielipiteet kiinnostaa, josko joskus viitsisin istua koneessa 10-12 tuntia suuntaansa.

    • Dushi

      Itse ainakin vaadin rantalomakohteelta vähintään 25 astetta sekä rannalla, että meressä. Sitä ei ihan Välimereltä löydy kuin kesällä.

      Myöskään sukellusmahdollisuuksia ei voi oikein verrata ;)

      Itse en koe 8-10 lentoaikaa pahana. Nytkin tuli katseltua uutuusleffoja useampi molempiin suuntiin. Hiukan on kaukomatkojen viihdetarjonta varmaan parantunut 20 vuodessa.

    • Mieluumminbonaire

      Olin muutama vuosi sitten Curacaolla ja saari jäi pettymykseksi. Tuli yllätyksenä kuinka vaarallisen tuntuista oli liikkua pimeällä ja kuinka silmätikkuna olimme valkoisina ihmisinä. Palvelukulttuuri oli kummallista, meitä kohdeltiin välinpitämättömästi. Willemstad oli kiva väripilkku saarella. Auto oli vuokrattuna koko ajalle ja hyvä näin, paljon olisi jäänyt näkemättä ilman. Muutamat rannat olivat todella kivoja. Itselle jäi kuitenkin huono fiilis. Sen sijaan naapurisaari Bonaire oli aivan upea, täysin erilainen kuin Curacao. Bonaire oli mukavan pieni, ihmiset lämminhenkisiä ja todella ystävällisiä. Saarella saattoi nähdä aaseja vapaana ja saarella oli rento meno. Sukellus ja snorklaus oli mahtavaa, suosittelen myös Klein Bonairea.

      • Lämpöä

        Meillä oli Curaçaossa onnistunut 2viikkoinen: hyvä hotelli ja rauhallinen, puhdas ympäristö, mainio palvelu. Saarella oli kallista, myönnetään ja etukäteen sen jo tiesimme. Meidän hotellihuoneessamme oli kokkausmahdollisuus ja hotellilta oli ilmainen edestakainen kuljetus läheiseen supermarkettiin muutaman kerran päivässä (lisäksi pääkaupunkiin joka päivä). Tietty bussillakin olisi päässyt helposti ja edullisesti. Hotellilta oli hyvät yhteydet ja vilkas Mambo beach sijaitsi hyvän kävelymatkan päässä meidän hotelliltamme. Siellä oli runsaasti ruokapaikkoja.

        Willemstad oli värikäs nähtävyys, siltakin oli hieno iltavalaistuksessa. Nähtävää olisi ollut jonkin verran saaren eri kolkissa, mutta jätettiin jollekin tulevalle vuodelle. Nyt oli tarkoitus vain rentoutua ja nauttia auringonvalosta ja lämmöstä sekä merestä, löysimme siihen tarkoitukseen täydellisen kohteen! Snorklailu kirkkaassa vedessä oli antoisaa, oli kuin akvaariossa olisi uinut. Eikä tullut vatsatautia, mikä yleensä aina iskee varovaisuudesta huolimatta. Hanavesi oli tosiaan juotavaa eli ei tarvinnut ostaa juomavettä muovipulloissa. Ja joka paikan puhtaus ja siisteys ihmetytti, ei ollut hajuja, jätteitä eikä tuulen vuoksi edes ötököitä. Toisenlaistakin on tullut koettua...

        Rentouttava loma, todella! Rantaloma viihtyisässä ja puhtaassa, rauhallisessa ympäristössä, sitä haimme ja saimme. Rannalla sai olla rauhassa, oikeastaan missään ei ollut rauhatonta tai koettu ahdistavaa väkisin myyntiä tai pelätty varkaita. Ainoa varas , johon törmäsimme, oli yksi hotellimme rannalla asustelevista iguaaneista, joka söi banaanini kuoret.

        Ihmiset eivät olleet kaupoissa todellakaan töykeitä, mutta eivät teeskennelleetkään. Meidän kokemuksemme paikallisista oli hyvä, sillä kaupoissa, ravintoloissa, baareissa ja hotellilla saimme hyvää /kiitettävää palvelua, muutama jopa heittäytyi vallan ystäväksi! Aitoja kohtaamisia. Ehkä palvelu ja sosiaaliset kobtaktit heijastavat omaa käytöstämme.

        Olimme kahdesti Willemstadissa illanvietossa (joka torstainen Punda vibes). Kaupat ja ravintolat sulkevat ovensa melko aikaisin eikä meillä ollut tarvetta yöelämälle. Hotellin vastaanotossa meille kerrottiin, ettei kannata jäädä odottamaan viimeistä bussia takaisin hotellille, vaikka mitään välitöntä vaaraa ei hänen mukaansa olisi ollutkaan, joten tulimme hotellin omalla kyydillä myös ajoissa takaisin hotellille kaupungin i"ltahulinasta". Emme erityisesti etsineet perinneruokia, mutta kaupungissa valitsimme ruokapaikan paikallisten mukaan ja hyvää oli. Muutoinkin ruoka oli maukasta, söimme monikulttuurisesti.

        Kesällä matkustaisimme mielellään Välimeren maihin, mutta lomailemme rantakohteisiin vain talvisin (eri syistä). Lämmin ilma ja lämmin merivesi sekä puhtaus ovat meille tärkeitä. Aasia ei kovasti houkuttele, Thaimaassa emme ole käyneet eikä se ole suunnitelmissakaan... Mutta Curaçaoon menisimme vielä uudelleen. Toisaalta lomakohde voisi olla seuraavaksi myös Aruba tai Bonaire.

        Lentokoneessa matkustaminen on minusta jopa mukavaa ja kuten joku jo edellä totesi, lentokoneessa on viihdettä ja hyvä palvelu. Aika kuluu siivillä ;)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3643
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      165
      2252
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      1969
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1844
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      397
      1279
    6. 80
      1195
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      134
      1081
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1010
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      970
    Aihe