Leikkauksen korvaus yms.

Domeniq

Tästä alkaa kohta pitkä matka kohti loppuelämää, eli TRANS-poliklinikalle pitäisi tulla kutsu näinä päivinä. Nyt kuitenkin on heränny sen verran kysymyksiä että pakko saada joihinkin jo vastaus ennen polille pääsyä. Eli mistä rahoitus leikkaukseen? onko se oma kustanteinen asia suomessa? korvaako valtio siitä osan? entä testokuurit..onko niissä Kelan korvausta? kuinka paljon? millä annostuksilla suomessa aloitetaan? kauan teillä on mennyt aikaa diagnoosin/ensimmäisen testohoidon saantiin (kk)? kuinka moni on käyny leikkauksessa ennen testoa? itse nimittäin haluan kasvattaa lihasta ja siten myös polttaa raasvaa rinnoista testohoidon aloitettua ja vasta ehkä noin vuosi myöhemmin mennä tekemään mastektomin. tehdäänkö suomessa vain yhdellä tavalla vai onko suomessakin kaikki neljä tapaa käytössä (eli Keyhole Top Surgery, Peri-areolar Top Surgery, Double Incision Top Surgery ja Inverted-T / T-Anchor Top Surgery ja jos enkku ei oo vahva niin tästä näkee: http://www.topsurgery.net/procedures/ )
entäs toi paperityö puoli.. nimen muutos millon? (entä jos on kerran jo ollut nimen muutos 16-vuotiaana?) sukupuolen vaihto passiin ym. virallisiin papereihin? tuleeko uusi sossu numero?

ja jos nyt tulee vielä jotain muuta mieleen mitä en tajunnu kysyä niin mielellään saa laittaa :)

thanks.. adios.. ciao

8

3267

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kljljl

      Tutkimukset ei maksa sinulle mitään, vain matkoista joutuu maksamaan omavastuun (16 € suuntaansa) ja Kela palauttaa hakemuksesta loput, eli vaikuttaa vain pitkämatkalaisilla.
      Transhoidoista pääosa tehdään julkisen puolen taksan mukaisesti, eli poliklinikkakäynneillä ja sairaalapäivistä asianmukainen maksu (kolmenkympin luokkaa). Koska olet ilmeisesti transmies, sairaalakäynnit ovat kerralla vain muutaman päivän joten selviät yleensä noin satasella tai vähän yli, joskin ne toistuu joitakin kertoja usean vuoden aikana.
      Tarvittavat hormoonit (kohdallasi testosteroni) saa alkuun tavallisella peruskorvauksella ja myöhemmin haetaan saadulla B-todistuksella erityiskorvaus Kelasta jolloin 3 kuukauden testosteroniannos maksaa 3 euroa. Annostuksesta saat sitten aikanaan tiedon kun pääset hormoonipoliklinikalle (hintahan on sama 3 € annostuksesta riippumatta).
      Nimenmuutos tapahtuu sen jälkeen kun on saanut transdiagnoosin. Ensimmäinen nimenmuutos tapahtuu ilmoitusmenettelyllä, mutta seuraavista peritään täysi muutosmaksu. Koska ensimmäinen muutoksesi on tapahtunut ala-ikäisenä, tarkemman tulkinnan voi kysyä maistraatista.
      Henkilötunnuksen loppuosa vaihtuu siinä vaiheessa kun uusi sukupuoli vahvistetaan koska Suomessa tunnuksesta selviää myös sukupuoli.
      Kaikki henkilöpaperit joissa on nimi ja/tai henkilötunnus vaihtuu, pahimmillaan siis kahteen kertaan. Myös pankkikorttien, etukorttien ja muiden sopimusten tiedot muuttuu kun nimi ja henkilötunnus vaihtuu. Näistäkin voi kertyä maksuja joitakin euroja.
      Suomessa transprosessi ei kuitenkaan ole kovin kallista joten tulotonkin pystyy käymään hoidot läpi, tarvittaessa sosiaalihuollon tuella.

      • Domeniq

        Kiitos vastauksesta, sen verran jos saan tarkennusta että onko siis leikkaus (mastektomi) myös ilmainen? Olen kuullut että siihen joutuisi pulittamaan melkein 3000€.


      • Domeniq

        aa ja unohdin kysyä tosta että miten se mastektomi suomessa suoritetaan? onko siis vain yksi tapa vai voiko esim suomessa saada sen Peri-areolar Top leikkauksen? ollen pienet rinnat niin se onnistuisi hyvin tuloksin.


      • dbkdod
        Domeniq kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta, sen verran jos saan tarkennusta että onko siis leikkaus (mastektomi) myös ilmainen? Olen kuullut että siihen joutuisi pulittamaan melkein 3000€.

        Julkisella puolella maksat sairaalapäivien hinnan ja lääkkeet kotiinpääsyn jälkeen sekä matkojen omavastuun. Lisäksi polimaksut ennen leikkausta ja jälkitarkastusten yhteydessä. Yksityisellä et edes 3000 selviä ja yksityisen hinnan maksat kokonaan itse. Leikkaustekniikka on kiinni kirurgista ja hänen taidoistaan sekä rintojen koosta.


      • kljljl
        Domeniq kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta, sen verran jos saan tarkennusta että onko siis leikkaus (mastektomi) myös ilmainen? Olen kuullut että siihen joutuisi pulittamaan melkein 3000€.

        Mikään jatkohoito transdiagnoosin jälkeen ei ole ilmaista, kaikesta pitää maksaa julkisen puolen taksan mukaan. Poliklinikkamaksu on 32,10 € / käynti ja sairaalapäivän maksu 38,10 € (peritään myös tulo- ja lähtöpäiviltä. Mastektomia taitaa sujua parissa-kolmessa päivässä. Mikäli jokin operaatio pystytään tekemään päiväkirurgisesti, sen maksu on 105,50 €.
        Mikäli ei saa tai ei halua transdiagnoosia vaan sen sijaan transgenderdiagnoosin, mastektomiaa ei tehdä julkisella puolella.


      • Jos_satut

        olemaan työtön, niin sossu maksaa kaiken. Älä siis turhaan huolehdi kustannuksista.


    • Anonyymi

      Kuinka vanha täytyy olla päästäkseen kirurgin luo?

      • Anonyymi

        Täysi-ikäinen, eli 18 vuotta.


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1392
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe