POLAMK 2015

copspeak

Onko kuulolla Poliisikouluun tänävuonna hakevia tai jo päässeitä? :) Olisi kiva kuulla kokemuksia pääsykokeista ja niihin valmistautumisesta. Itselläni on koepäivä 2 viikon kuluttua. Olen lukenut kirjan 2 kertaa (1 kerran vaan luin läpi ja 2 kerralla tein muistiinpanot) ja aika hyvin tunnen sisäistäneeni lukemani. Vinkkejä miten kannattaisi nyt vikat viikot treenata salin/lenkkeilyn suhteen?

60

12659

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mievaa89

      Voin sanoa, että kannattaa siihen ennakkomateriaaliin tutustua huolella. Moni luulee, että kun fysiikka on kunnossa niin se riittää pääsemään sisälle. Niin se ei vaan ole. Kirjallisessa osuudessa annetaan 3 vaihtoehtoa, joista itse valitset yhden josta kirjoitat tiivistelmän. Lisäksi saat rikosuutisen, joka tulee tiivistää, eli kaikki olennainen pitää osata poimia uutisesta. Näin oli ainakin viime vuonna. Moni tuttuni joka on poliisi, painoittaa sitä, että fysiikka ei ole se olennainen asia, siinä pystyy aina kehittymään koulutuksen aikana. Psyyke on se mikä ratkaisee, motiivit hakeutua alalle jne. Psykologiset kuuluu myös ekaan vaiheeseen, joita tehdään koneella ja toisessa vaiheessa onkin sitten kuumottava haastattelu ja lisää psykologisia testejä, sekä ryhmätehtävä. Kannattaa vaan olla oma itsensä, eikä esittää mitään mitä ei ole. Tsemppiä ja kerro kuin käy! :)

    • copspeak

      Hei ja kiitos vastauksestasi.
      Fyysinen puoli varmaankin on se heikompi jos pitäisi lähteä vertaamaan. Olen 26v nainen ja viimeksi kun hain (v.2010) niin koko kokeen haastavin tehtävä oli penkkipunnerrus. Nyt max. juoksuaikaa on kiristetty 30 sekunilla ja uutena on tuo ketteryysrata, jota en pääse harjoittelemaan kyllä mihinkään ennakkoon. Omat kokeeni alkavat kuntokokeilla ja juoksut juostaan ulkona. Tiedätkö missä se suoritetaan? Onko siinä koulun pihassa vai esim.ajoharjoitteluradalla tms? Asfaltilla ilmeisesti kuitenkin... Tuon tiivistelmän tiesin, mutta siis eikö tuosta kirjasta kirjoiteta essee, jossa vertaillaan niitä kolmea artikkelia? Vai tehdäåänkö siitäkin tiivistelmä? :O

    • miev

      Siitä ketteryysradasta on video poliisikoulun sivuilla. Siinä pitää tiettyyn aikaan juosta se rata läpi missä oli ainakin alkuun kuperkeikka patjalla, penkin yli hyppelyä puolelta toiselle, aidan ylitystä ja alitusta. Ei siis mikään kovin haastava. :) Mutta esim hyppelyä puolelta toiselle voi harjoitella salilla (steppilauta), samoin kuperkeikkaa jos siltä tuntuu. Harjoittelin ite myös aidan alitusta/ylitystä ja 80 kiloisen henkilön raahaamista. Sitä juoksua vedetään koulun pihalla missä on ylä-ja alamäkeä. Niin joo siis siitä tehtiin essee. Muistaakseni annettiin 3 vaihtoehtoa, joista valitset yhen? En nyt tarkalleen muista. Koska sulla on pääsykokeet? Mihin jäi 2010 pääsykokeissa kiinni?

      • pyrin2018

        Psykologinen testi, siinä ei ole mahdollisuutta huijata. Joko sovellut Poliisin työhön tai et.


    • copspeak

      2010 jäi yhden pisteen päähän opiskelupaikka :( Kokeet on ensiviikolla. Jos tälläkertaa paikka irtoaisi :)

      • miev

        Okei, tsemppii vaan paljon! Ilmoittele miten meni!(::


      • vastaustaodottava

        Hei !

        Ilmoittele sitten tuliko kutsu 2. vaiheeseen.


    • hakunut

      se on raakapeli..osaan testejä ei voi mitenkään valmistautua vaikka kuinka olisi motivaatioita vaikka osaisi materiaalit ulkoa ja kunto erittäin kova.. joko soveltuu tai ei ja sillä siisti..itsellä oli juuri tästä kiinni joten en enää haekkaan..

    • p131

      Psykologisissa testeissä kannattaa olla ihan oma itsensä, eikä missään nimessä valehdella. Hyvällä äidinkielellä saa paljon pisteitä. Eli kielioppi, kirjoittaminen ja vastauksen jäsentäminen kannattaa olla hallussa. Liikuntatestejä ajatellen kannattaa harjoitella välillä niin, että tekee kaikki lajit peräjälkeen, koska testeissä toimitaan myös niin. Taukoja ei ole. Kannattaa myös harjoitella etukäteen 80 kilosen henkilön raahaamista, jotta ei tule järkytyksenä testeissä. Meidän porukasta kokelaita pomppasi mm. juoksussa, seinän ylityksessä ja nuken raahaamisessa.

      Varaa koko testipäivälle mukaasi joitakin litroja esim. urheilujuomaa ja tarpeeksi energiapatukoita. Jos nesteet ja energiat pääsee hupenemaan ei pää tai kroppa toimi.

      Tsemppiä kaikille hakijoille!

      • kokeillut

        joo psykologisissa oma ittesä..mutta jos on tyhmä niin päättelykyvyn testeissä ei auta mitään olla oma ittesä sillon pitäs olla joku muu mikä on mahdotonta minun tietääkseni..ja tosiaan tuossa äidinkielessä kosahtaa useimmiten miehet..ainakin silloin kun minä hain oli todella tarkka arvostelu..naisilla taas useimmiten tuottaa vaikeuksia kunto osio..hakemaan vaan kaikki kiinnostuneet sillähän se selviää..en tiedä miten kauhee hakijamäärä nykysin on mutta aiemmin ainakin oli tosi kova seula.


    • Juoksuja

      Itsellä jäi joskus pääsykoe kiinni kestävyysjuoksusta, jonka ylitin parilla sekunnilla.
      Kyllä otti päähän. En tiedä sitten miten tuohon kannattaisi harjoitella, jos vielä yrittäisi.

      • Rannalle23

        Aika kovaa peliä. Ensimmäisenä kestävyysjuoksu, jos ylität sallitun rajan, niin pyrkiminen tyssää siihen. Aika monelle käy niin.


    • esko1911

      Kuinka moni pääsi toiseen vaiheeseen ensimmäisellä hakukerralla?

      • Jäihaaveeksi

        " Hakijoista kutsutaan toiseen vaiheeseen enintään kaksi kertaa aloituspaikkamäärää verran". Kovalla kädellä on karsittu ja hyvä olet jos ensimmäisellä hakukerralla selviät 2. vaiheeseen.

        Toisen vaiheen kesto noin neljä tuntia.


      • Jhgftrew

        Ensimmäinen hakukerta ja kutsu terveystarkastukseen kopsahti.


    • marjut752

      Minkä ikäisenä olette hakeneet poliisikouluun?

      • 25-30

        Jonksen vuoden verran alle 30-v.


    • Titu200

      Joko kutsut pääsykokeeseen tuli?

    • esko1911

      Neljästä pisteestä jäi.

      • kaitsu4566

        Kynä käteen ja harjoittelemaan. En usko, että kunto-osiosta jäi kiinni.


    • Hakija1994

      14 pvä tuli kutsu toiseen vaiheeseen.

      • 2yrityskertaa

        2. vaiheessa putoaa puolet pois. Kova paikka monelle.


    • Leader123

      Hei! Olen osallistumassa kokeeseen ensi kuussa. Itseäni huolettaa ne päättelytehtävät. Minkälaisia ne on? Jotain numerosarjojen jatkamisia ja kolmiulotteisia kuvioita vai? Mun vahvuus ei todellakaan ole noi tollaset kolmiulotteiset tehtävät tai syvyysnäköä vaativat kuviot. Pitääkö laskea jotakin? harjoittelitteko niitä jossain (netissä?)

      Kyselen vielä, etä onkohan muita perheellisia, jo vähän kypsempään ikään ehtineitä hakemassa nyt helmikuun haussa?
      Kiitos vastauksesta ja onnea jatkoon päässeille!

      • Polamk16

        Heippa! Olen myös hakenut 7.1. päättyneessä hakujaksossa, perheellinen minäkin ja kolmekymppiä kolkuttelee ovella, tuskin siis hakijajoukon nuorimmasta päästä. :) Ei muuta kun hurjasti tsemppiä meille matkaan! :)


      • AsiaaSelvittänyt

        Jos pääset toisenvaiheen yksilö/ryhmätehtäviä suorittamaan, olet jo aika kovassa joukossa, josta vielä loppupeleissä putoaa puolet. Sen jälkeenkin voi tapahtua karsiutumista esim terveystarkastuksessa: "ei ole sopiva poliisin työhön".


      • Seniorihakija

        Hei! 33v perheellinen ja hain myös 7.1 päättyneeseen hakuun. Tuttu poliisi kertoi myös, että suurin osa hakijoista karsiutuu kirjalliseen puoleen. Toki kunto pitää olla riittävä. Ymmärtäkseni tästä syystä ensimmäissä vaiheessa vain puolet kuntokokeen pisteistä lasketaan. Ei voi siis hyvällä kunnolla paikata kirjallista puolta.


      • Jan-9868289266332331
        Seniorihakija kirjoitti:

        Hei! 33v perheellinen ja hain myös 7.1 päättyneeseen hakuun. Tuttu poliisi kertoi myös, että suurin osa hakijoista karsiutuu kirjalliseen puoleen. Toki kunto pitää olla riittävä. Ymmärtäkseni tästä syystä ensimmäissä vaiheessa vain puolet kuntokokeen pisteistä lasketaan. Ei voi siis hyvällä kunnolla paikata kirjallista puolta.

        Hakijoita aloituspaikkaa kohden 13 hujakoilla.


      • Anonyymi
        Seniorihakija kirjoitti:

        Hei! 33v perheellinen ja hain myös 7.1 päättyneeseen hakuun. Tuttu poliisi kertoi myös, että suurin osa hakijoista karsiutuu kirjalliseen puoleen. Toki kunto pitää olla riittävä. Ymmärtäkseni tästä syystä ensimmäissä vaiheessa vain puolet kuntokokeen pisteistä lasketaan. Ei voi siis hyvällä kunnolla paikata kirjallista puolta.

        Joo se kirjallinen puoli on semmoinen, että sinne voidaan valita pärstäkertoimen mukaan ja pisteitä on vaikea kyseenalaistaaTiedän yhden valmiin maisterin, joka sai kirjallisesta osiota 2/3 pisteistä. On kuitenkin kirjoittanut hyväksytyn gradun ja muitakin opinnäytteitä eli kirjoitus on hallussa.


    • RannalleJäänyt34

      Psygologinen osio on mielestäni ratkaiseva, siinä selviää sovellutko poliisin ammattiin. Kysymyksiä on satoja ja jos jossain huijaat, niin varmasti jäät kiinni.
      Pyrkijät ovat pääasiassa nuoria, hieman päälle 20 vuotiaita. Mutta muutama 25-35v
      on ollut hyväksyttyjen joukossa.

      • RannalleJäänyt34

        Korjaus: Psykologinen osio.......................


      • 2-16

        Jos et sovellu, niin et sovellu. "Puutaheinää" et pysty testissä itsestäsi kertomaan, kaikki totuus tulee esiin, sillä kysymyksiä on satoja.


    • leader123

      Mistä nämä tilastot on peräisin? Ja Osaisiko joku sanoa noista psyk osioista mitään esimerkkiä? Kiitti!

    • SEBASTIANO

      Ketkä ovat osallistumassa 19.02 perjantaina E3 ryhmän kokeeseen?

      • Rasmuuuus

        Voiko joku kertoa pääsykokeen ja esseen aiheesta oliko kovin vaikea kiitos


      • TrikooOnHotTaiNot

        Täällä yksi E3 sakkilainen. Mistä päin Sebu?


      • SEBASTIANAMIGO
        TrikooOnHotTaiNot kirjoitti:

        Täällä yksi E3 sakkilainen. Mistä päin Sebu?

        Putoaako Henkilöitä paljon E3 ryhmästä kuulemaan tiivistelmä oli monimutkainen


      • SEBASTIANAMIGO

        Putoaako Henkilöitä paljon E3 ryhmästä kuulemaan tiivistelmä oli monimutkainen, Osaisiko joku sanoa noista psyk osioista mitään esimerkkiä? Kiitti!


    • 2-16

      Luin tilastoja vuodelta 2014

      Kokonaispyrkijämäärä (ylen tiedot) 2200, aloituspaikkoja alkaviin koulutuksiin oli 160.

    • Polamk16

      Miten kävi muille 7.1. päättyneessä hakujaksossa hakeneille? Tuliko kutsua 2. vaiheeseen? Itse sain (hieman yllättäen) kutsun!

    • v29

      Olitko se sinä joka istuit viereeni aamulla aulassa? ?

    • anti.vigilante

      Koiran hommaa koiran palkalla, mikä saa ihmisen ryhtymään tohon paskaan?

      • Sanos-muuta

        Niiiin...


      • F35

        Hakijoita vuonna 2016 alkavaan koulutukseen yli 4300. lltapäivälehden otsikko sai minut hämmästymään, mikä ammatissa kiehtoo.


      • Maksutapaetu2016

        Pähkäilin pitkään poliisiammattikorkeakoulun ja tradenomikoulutuksen välillä, valitsin tradenomin. Nyt näyttää siltä, että kauppojen aukioloaikojen pidennys tuo minulle lähes varman työpaikan.


      • MyösEnergiajuomat
        Maksutapaetu2016 kirjoitti:

        Pähkäilin pitkään poliisiammattikorkeakoulun ja tradenomikoulutuksen välillä, valitsin tradenomin. Nyt näyttää siltä, että kauppojen aukioloaikojen pidennys tuo minulle lähes varman työpaikan.

        Sama juttu. Nyt olen juomaosastonhoitajana marketissa.


    • IMEKÄÄ-TOISIANNE-HINTIT

      Poliisiksi mennään pohjoisessa suhteilla ja pitää olla homppeli tai vcallanhakuinen naistenhakkaaja jotta viitsii alkaa niin paskaa homma tekemään. Moni luulee että se on jotain vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta vitut! Poliisit on aina myöhässä sieltä missä tapahtuu ja toteavat vain vahingot. Juoppoja roudaavat putkaan hankalilla työajoilla. Ei muuta kuin onnea ja menestystä valisteallenne tielle, pellet:D

      • Speden-Spelit

        Oot tainnu hakee muutaman kerran liikaa pääsemättä sisään.... sen verran katkeraa tekstiä. Oletko sinä sitten ideaalisen suomalaisen perikuva, meikäläisen mielestä olet arvotonta ihmispaskaa, jonka ulosantia voi juurikin olla tuo "poliisi on fasisti sika" ja sitten valitat kun ammuttiin paineaseella silmään...


    • Kunhan_kysyn

      Onko vieläkin oltava vähintään aliupseeriarvo reservissä, jotta pääsisi poliisiksi?

      • Kuhan_vastaan

        Pääsykoe ratkaisee ja nämä ennen kaikkea.

        Psykologinen osio 30%, johon et itse voi vaikuttaa EDES JUKSAAMALLA.
        Kirjallinen koe 30%
        Kuntokokeesta selviää treenaamalla oikeita asioita, vaikka ammatti-ihmisen avustuksella.


    • tieto0
    • Pisteetratkaisee

      Millä pistemäärällä pääsit kouluun? Mitä pitäisi siis tavoitella, millä voisi teoriassa olla mahdollista päästä? Ymmärrän, että hakukerran taso tietenkin ratkaisee ja psykologiseenkin vaikea harjoitella. Mutta kunhan kiinnostaa.

      • Jeppeqe

        Väh 80 pistettä pääsykokeista ja olet varmasti sisällä :)


      • KolmasHaku

        Lääkärikoulutukseen pääsee helpommalla, jos ei välttämättä pyri Helsinkiin.


      • Anonyymi
        Jeppeqe kirjoitti:

        Väh 80 pistettä pääsykokeista ja olet varmasti sisällä :)

        Ei tää näin toimii. Pisterajat vaihtelevat joka vuosi. Nykyään vähintään 65-70 pistettä niin oot sisällä.


    • YhdeksäsPäivä

      Psykologinen ratkaisee 1/3 osan, et pysty huijaamaan tippakaan. Teatterikorkeaan voit hakea 7 kertaa, mutta jos poliisiammattikorkeakoulun psykologisessa osiossa et pärjää, niin se on siinä.

    • 3.kerta

      600 pyrkii maksimissaan 100 hyväksytään 15.10. alkavaan koulutukseen.

    • Anonyymi

      Onko polamk 2019 syksyn kokeisiin tulossa kukaan.. miten olette valmistautunut siihen viimesel viikol? Ootteko toisen kerran hakija?

      • Anonyymi

        Heii! oliko vaikea essee aihe?


    • Anonyymi

      nyt odotellaan vastauksia

    • Anonyymi

      Enempi naisia poliisiksi.....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 140
      4001
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      110
      3619
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2555
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1609
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1585
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1513
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      89
      1483
    Aihe