Opetushallituksen suositukset

YhteiskuntaHerätys

Kansainvälistä oppilasvaihtoa koskevat suositukset on laadittu opetushallituksen toimesta. Näitä suosituksia ovat sitoutuneet noudattamaan allekirjoituksin 9.1.1992 seuraavat oppilasvaihtoa Suomessa harjoittavat yritykset:

AFS
YFU
ASSE
Koulumatkailutoimisto
World Experience International Finland Oy
Tjäreborg Kielimatkat Oy
ICYE
EF
ASPECT Foundation
STS
Rotary
Famex Finland

Vaihto-oppilasmatkoja markkinoidessaan ko yritykset sanovat noudattavansa näitä suosituksia. Toiminta kuitenkin osoittaa, että suosituksia rikotaan räikeästi kaiken aikaa.
Esim. STS ja EF ovat yrityksiä, joiden meriittilistalla on jatkuvasti julkisia riitaprosesseja ja selvää näyttöä siitä, että näitä opetushallituksen suosituksia EI noudateta.
Olisiko aihetta tuoda asia näkyvämmin mediaan?
Mikäli vielä ihmisten verorahoilla tuetaan nuorten hyväksikäyttöä tässä "kulttuurinvaihdossa" eli suomeksi sanottuna ryöstöbisneksessä, tulisi se saada loppumaan!!

51

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Perusasia

      Esim.
      4.4
      SIJOITUSAIKATAULU
      "Vaihto-oppilaan on viimeistään kolme viikkoa ennen lähtöä saatava tietoonsa isäntäperheen nimi ja osoite. Mikäli organisaatio ei ilmoita isäntäperhettä ajoissa, on vaihto-oppilaalla oikeus perua osallistumisensa vaihto-ohjelmaan ja oikeus saada KAIKKI maksamansa maksut takaisin."
      HUOM. Welcome family ei ole isäntäperhe!! (Isäntäperheen tulee myös täyttää ne vaatimukset, joita sopimus mahdollisesti edellyttää!!! Esim. olosuhteiltaan, kielellisesti, sijainniltaan jne.)
      Nykyisessä tilanteessa vaihto-oppilaita lähetetään jatkuvasti maailmalle ilman minkäänlaista vastaanottavaa perhettä!!!

      • Perusasia

        7.2.
        ..."Jos tarjottu sijoitus tai järjestely poikkeaa olennaisesti siitä, mitä esitteessä ja osallistumissopimuksessa on luvattu, on osallistujalla oikeus peruuttaa matka ja saada KAIKKI maksetut maksut takaisin."
        Esitteissähän luvataan ottaa mm. terveydelliset seikat huomioon. Luvataan kyseisen maan tapoja ja kulttuuria edustava perhe, joka on huolella valittu ja täyttää tarkat kriteerit, rikostaustatutkimukset tehty yms. Pompottelu welcome familystä toiseen ei myöskään kuulu sopimukseen!
        3.3.2.
        "Organisaation tulee huolehtia siitä, että perhe on henkisesti ja taloudellisesti kykenevä ottamaan vaihto-oppilaan."
        Em. tulisi olla itsestään selvää, mutta yhä enemmän sijoitetaan vaihtareita taloudellisessa kurjimuksessa oleviin perheisiin, joissa vaihtarit joutuvat hankkimaan itse jopa ruokansa.


    • helenaaaa

      Pelkkä myynti- ja mainoskikka on vedota näihin opetushallituksen suosituksiin. Ikäänkuin tehtäisiin jotain yhteistyötä opetushallituksen kanssa nuorten kulttuurinvaihdon eteen! Pyrkimys on saada vain luotettava ja vakuuttava kuva tästä vilunkibisneksestä. Selväähän on, ettei sopimuksia noudateta, jos ei tarvi eikä kukaan sitä valvo! Koko vaihto-oppilastoiminta on niin läpimätää, että ihmetellä täytyy, jos joku vielä luottaa näihin "järjestöihin".

      • Kukaaneivalvo

        Sepä se, kun opetushallitus ei kuitenkaan valvo mitenkään, kuinka näitä suosituksia noudatetaan.


      • Tärkeää
        Kukaaneivalvo kirjoitti:

        Sepä se, kun opetushallitus ei kuitenkaan valvo mitenkään, kuinka näitä suosituksia noudatetaan.

        Nyt, kun on oppinut tuntemaan tätä sairasta bisnestä pyörittävien narsistipomojen toimintatavat, ei enää ylläty juuri mistään.. Tietoa järjestöjen jatkuvista rikkomuksista on tuotava julki ja varoitettava ihmisiä!
        Mikäli nämä "kantrimanidzerit" sanovat yritystensä noudattavan opetushallituksen suosituksia, pyytäkää hyvät ihmiset nämä suositukset nähtäväksi ja vastuuttakaa maajohtajia ja yritystä näiden perusteella!!!
        Opetushallituksen suositukset saatte opetushallituksen mukaan vaihto-oppilasjärjestöistä. Kuinka moni suosituksiin sitoutunut järjestö on ne muuten esittänyt asiakkailleen?!
        Lukekaa nämä suositukset huolella läpi, niin joudutte huomaamaan, kuinka allekirjoittaneet yritykset rikkovat härskisti suosituksia ja kuinka paljon järjestöt ovat tehneet näiden lisäksi täysin omia ja järjestön omaa etua ajavia määräyksiä (esim. yhteydenpidon rajpittaminen.) Oletteko valmiita hyväksymään ja allekirjoittamaan ne?


    • RahaaRahaaRahaa

      1.1.
      "Oppilasvaihto on taloudellista voittoa tavoittelematonta sekä vapaaehtoisuuteen perustuvaa."
      Miten em. kohtaa noudateen järjestön kiertäessä veroja ja haaliessa useiden miljoonien tilejä vuosittain? (kts. MOT "Vaihto-oppilasheitteillä"/STS)
      Entäpä hostperheitä värvätessä ja houkuteltaessa käytössä oleva palkkiojärjestelmä, jossa esim. aluevalvojille maksetaan 600-800$ jokaisesta perheestä, joka suostuu ottamaan vaihtarin edes viikoksi pariksi? Tämän päälle bonuksina tarjottavat ulkomaanmatkat? Perheiden lahjonta?

    • Tiedonkulusta

      4.Organisaation velvollisuudet
      ..."Organisaation on taattava ympärivuorokautinen ja luotettava tiedonkulku sekä oppilaisiin, heidän vanhempiinsa että isäntäperheisiin."
      "Organisaation nimi, osoite ja puhelinnumero kotimaassa ja KOHDEMAASSA on ilmoitettava ohjelmaan osallistujalle ennen lähtöä."
      Esitteissä mainostetaan turvaverkostoa, päivystyskännykkää ym. Entäpä, kun ei haluta vastata vaihtarin ongelmia koskeviin kysymyksiin? Vältellään puheluita, ei ilmoiteta perheen vaihdosta tai edes onnettomuudesta, johon nuori on joutunut? Kieltäydytään ilmoittamasta kohdemaan toimiston yhteystietoja ja kielletään vanhempia puuttumasta asioihin..?
      HUOM. Opetushallituksen suosituksissa ei puolella sanalla kielletä tai rajoiteta vanhempien ja vaihtarin välistä yhteydenpitoa!!!! Ei myöskään tapaamisia vaihdossa oloaikana!!!!

    • STSvilppiä

      Tiedoksi, että esim. STS kertoo nettisivuillaan noudattavansa erityisehtoja, jotka perustuvat Opetushallituksen kanssa tehtyihin kansainvälistä oppilasvaihtoa sääteleviin ohjeisiin.
      STS on allekirjoituksin sitoutunut näihin virallisiin suosituksiin, mutta rustannut ne täysin uusiksi ja mieleisiksi "erityisehdoikseen".
      Voidaanko enää puhua opetushallituksen suositusten noudattamisesta, jos liki parikymmentä kohtaa on poistettu tai rustattu uuteen muotoon yrityksen omaa, ei vaihto-oppilaan etua, ajatellen??!!
      Tässä jälleen esimerkki vaihto-oppilasyrityksen vilpillisestä toiminnasta!!

      • Mrrrrr

        STS ei noudata mitään soppareita eikä suosituksia! Toiminta on käsittämättömän mielivaltaista!


    • Alkoholista

      Mielenkiintoinen seikka sekin, että STS pidättää oikeuden vaihtarin välittömään erottamiseen ja kotiuttamiseen, mikäli hän on nauttinut vähäistäkään määrää alkoholia.
      STS pelisäännöt:
      "Alkoholin, käsittää myös oluen ja viinin, nauttiminen on kielletty. Tämä sisältää myös alkoholin myymisen, ostamisen ja hallussapidon."
      Opetushallituksen suositus:
      "Oppilas ei saa käyttää alkoholia arvostelukyvyttömästi tai tavalla, joka on ristiriidassa maan lakien kanssa."
      En puolla nuorten alkoholin käyttöä, mutta lukemattomissa vaihtarin erottamistapauksissa tämä on ollut järjestön käyttämä peruste!
      Pohtikaa hyvin tarkoin, mitä käytännössä voi tarkoittaa järjestön omien pelisääntöjen hyväksyminen ja allekirjoittaminen...!!!

      • Omaatietoaon

        Nämä kehnot yritykset sijoittavat nuoria esim alkoholisoituneisiin perheisiin tai kouluihin joissa joka toinen polttelee hashista tai käyttää muita huumeita........


      • TietoaTäälläkin

        Totta! Lisäksi näissä "huolella valituissa" perheissä saattaa majailla epämääräistä porukkaa, jopa rikollisia, joista järjestöllä ei ole mitään tietoa, eikä pahemmin tunnu kiinnostavankaan! Pääasia, että on saatu vaihtari vaan johonkin majoitettua..


    • Eheh

      3.1. Kohdassa sanotaan, että perhehankinnan tulee olle vastikkeetonta!!!!

      Kuinkas tämä menee yhteen sen tosiasian kanssa, että aluevalvojille maksetaan jopa 800$ per löydetty läävä!?!?

      • Huhhhuh

        STS on poistanut myös tämän kohdan omista erityisehdoistaan!
        Kannattaako maajohtaja Mira Silvonen valehdella, että STS noudattaa opetushallituksen suosituksia, jos niitä ei kerran noudateta...?!
        Uskomatonta touhua... Silmiä räpäyttämättä STS valehtelee asiassa kuin asiassa!!!


      • Ilmoitustakehiin
        Huhhhuh kirjoitti:

        STS on poistanut myös tämän kohdan omista erityisehdoistaan!
        Kannattaako maajohtaja Mira Silvonen valehdella, että STS noudattaa opetushallituksen suosituksia, jos niitä ei kerran noudateta...?!
        Uskomatonta touhua... Silmiä räpäyttämättä STS valehtelee asiassa kuin asiassa!!!

        Ja mites Mira meneekään se lainsäädäntö mainonnasta ja markkinoinnista??


    • MaksunKorotukset

      Osallistumismaksun muutokseen ja viimeiseen laskun summan korottamiseen on organisaatioilla varaus. Ainakin STS käyttää tätä mahdollisuutta häikäilemättömästi hyväkseen, vaikka Opetushallituksen ohjeistuksen mukaan perusteeksi kelpaavat ainoastaan valuuttakurssimuutokset tai lentohintojen muutokset ja korottaminen on mahdollista vain, jos hinnannousu on ENNAKOIMATON ja sitä voidaan soveltaa ainoastaan niihin osallistumismaksueriin, joihin korotus suoranaisesti vaikuttaa.
      "Organisaatio on velvollinen ilmoittamaan osallistujalle ja hänen huoltajilleen näin syntyneestä hinnankorotuksesta 14 päivän kuluessa siitä, kun aihe hinnankorotukseen on syntynyt."
      HUOM.!!! "Mikäli korotus on suurempi kuin 7,5% alunperin ilmoitetusta maksusta, on osallistujalla oikeus irtisanoa sopimus ja saada takaisin jo maksetut erät, paitsi toimistomaksu, joka voi olla enintään 2% osallistumismaksusta."

      STS:n maajohtaja Mira Silvosen mukaan STS noudattaa Opetushallituksen laatimia ohjeistuksia, mutta STS on laatinut näköjään näiltäkin osin ohjeistukset uusiksi ja mieleisekseen!
      Kannattaisiko Mira jo rehellisyyden nimissä myöntää, ettei ainakaan STS noudata näitä suosituksia?? Olisit rehellinen edes niille harvoille asiakkaille, joita teillä vielä on!! Jokainen kauttanne vaihdossa ollut voi omasta loppulaskustaan laskea paljonko korotus on ollut ja pohtia, miten Opetushallituksen perusteet täyttyvät.. Ovatko lentolippujen hinnat todellakin nousseet viime vuosina ja miten ennakoimatonta euron lasku on ollut? Vaihto-oppilasohjelmienne maksuihin on muutenkin tullut sievoisia, jopa 1.000€/v. korotuksia!! Rahanahneus sen kun kasvaa..

    • Järkikäteen
      • Loppuhäämöttää

        Asiaa! Tanskassa ollaan selvästi askeleen pari edellä näissä asioissa ja valveutuneempia hallitustasolla, kuin Suomessa. Kaikki, jotka ovat perehtyneet vaihto-oppilastoimintaan, tietävät kuinka pohjamudissa toiminta on nuorten kannalta. Tilanne on huolestuttava, koska toiminnalla vaarannetaan monella tapaa nuorten hyvinvointi ja terveys.
        Totuushan on, että ennenpitkää toiminta paljastuu Suomessakin ja siihen tullaan puuttumaan. Tämä toiminta ei tule enää nousemaan. Tiedän, että jo nyt käydään keskusteluja merkittävillä tahoilla. Näyttöähän tästä vilpillisestä rahastuksesta ja ala-arvoisesta toiminnasta on runsaasti ja lisää saadaan kaiken aikaa.
        Kaikki vaan kantamaan kortensa kekoon viemällä kuluttajariitalautakuntaan epäasiallisesti hoidetut vaihtarimatkat...!!!
        Vielä saadaan luu kurkkuun näiltä narsistipomoilta!!


    • EipäTaidaVastataKukaan

      Täällä odotellaan maajohtajien vastauksia!

    • Grgt

      Minä luulen että ne maajohtajat ovat sen verran fiksuja, että niillä on muutakin elämää kuin tällä palstalla roikkuminen ja asiattomien kommenttien lukeminen. Ehkä teidän parin vakiokommentaattorin olisi parasta kanavoida agressionne muualle. Onneksi fiksuilla ihmisillä on nykyään medialukutaitoa. Tämä kirjoittelu menee jo typerän herjaamisen puolelle. Jos luulette että vaihto-oppilaat oikeasti lukevat tätä palstaa niin väärässä olette.

      • JotainTolkkuaa

        No terve sinä joku maajohtaja? Voisitko itse vastata kysymyksiin taas sen sijaan, että herjaat täällä kirjoittelevia vaihtareita ja muita ryöstettyjä asiakkaitanne.
        Vai pelkäätkö taas jääväsi kiinni valehtelusta kuten kaikki muutkin maajohtajat, jotka tätä palstaa siis "eivät seuraa", mutta kävivät herjaamassa...
        Ps. Voisitko joskus vaihtaa "levyä" kun aina noi samat herjaukset.


      • TyperätSelityksetOsaSata

        Peräänkuulutat hädissäsi ihmisten medialukutaitoa joka toisessa kommentissasi :D Älä ole naurettava!! Kyllä ihmiset erottavat aidon faktan: uutiset ja rikokset. Ihmiset ovat myös kiinnostuneita, jos kyseenalainen toiminta liippaa heitä läheltä, maksaa maltaita ja uhkaa vieläpä heidän lapsensa hyvinvointia!
        Keskittyisitte "fiksut maajohtajat" riitojenne keskellä toimintanne kehittämiseen ja hoitaisitte vastuunne niin kuin lupaatte, jatkuvien selittelyiden, peittelyiden ja valheiden sijaan!!!!!!


      • HoitakaapasHommanne

        Kovasti näyttävät kirjoitukset ja asioiden julkituominen järjestöjen edustajia hermostuttavan. Ennen suomi24:n uudistusta oli kirjoitusketjujen avauskerrat näkyvissä. Vaihtariketjuja oli jo tuolloin luettu useita tuhansia kertoja parissa vuodessa. Nyt on mielenkiinto lisääntynyt uutislinkkien myötä, mikä on hyvä asia. Välitämme lukijoille jatkossakin uutisia rikoksistanne ja kerromme totuuden toiminnastanne.


      • Vaihtaritkinlukee

        Palautui mieleen eräänkin vaihto-oppilaan kirjoitukset tällä foorumilla... Ollessaan lähdössä STS:n kautta vaihtoon, hän paheksui kuinka palstalla mustamaalataan järjestöjä ja leimataan koko vaihtaritoiminta. Kavereilla kun oli "hyviä kokemuksia"..? STS:stä hyvän kuvan saaneena hän lähtikin luottavaisin mielin matkaan ja uskoi, että kaikki hoituu mallikkaasti "eikä STS jätä pulaan".
        Oltuaan jonkin aikaa vaihdossa, hän palasi uudelleen kirjoittamaan palstalle, mutta hieman eri ääni kellossa:

        (jioppi)
        "Lupasin palata asiaan ja ihan hyvin on mennyt paitsi voin kyllä kertoa että STS on hanurista pilannut monien vuoden. Onneksi itse en ole joutunut ongelmiin mutta pelko perseessä koko ajan. http://keskustelu.suomi24.fi/node/12228308 Kerkesin jo tuonne kirjoittaa enemmän."


      • Nuoristaviis

        Huolestuttavaa, jos nämä "fiksut maajohtajat" näkevät nuorten vaihto-oppilaiden hyväksikäytön ja ala-arvoisen kohtelun asiattomina kommentteina. No, tähänhän kaikki toiminnassakin viittaa.... Ei kiinnosta muu kuin raha!!


      • LukijamäärätKasvussa
        HoitakaapasHommanne kirjoitti:

        Kovasti näyttävät kirjoitukset ja asioiden julkituominen järjestöjen edustajia hermostuttavan. Ennen suomi24:n uudistusta oli kirjoitusketjujen avauskerrat näkyvissä. Vaihtariketjuja oli jo tuolloin luettu useita tuhansia kertoja parissa vuodessa. Nyt on mielenkiinto lisääntynyt uutislinkkien myötä, mikä on hyvä asia. Välitämme lukijoille jatkossakin uutisia rikoksistanne ja kerromme totuuden toiminnastanne.

        Tämän palstan lukijoiden määrä on rajussa kasvussa!👍🏻
        Palstalle on rekisteröity pelkästään toisella foorumilla olevien linkkien kautta liki 6000 avausta suhteellisen lyhyessä ajassa!👍🏻

        Näin fakta, jota järjestöt eivät kerro toiminnastaan saavuttaa kiinnostuneet...👌🏻


    • Varmistakaa

      Varmistakaa aina voiko tulla korotuksia hintoihin ettei tule yllätyksenä monen tonnin lisälaskua!

      • OlkaaTarkkoina

        Aiheellinen huomautus!! Lisälaskunhan järjestöt lykkäävät vielä ennen lähtöä, koska pyrkivät rahastamaan kaikesta mahdollisesta viimeiseen asti.
        Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, mitä OPH:n suositukset sanovat lisälaskusta!!! Opetushallituksen suositusten mukaanhan lisälaskua ei voi lykätä ihan noin vain!! Mikäli vaihto-oppilasyritys sanoo noudattavansa OPH:n suosituksia (esim. STS..) , kannattaa ehdottomasti muistaa seuraavat asiat:

        Korottaminen on mahdollista vain, jos hinnannousu on ENNAKOIMATON ja sitä voidaan soveltaa ainoastaan niihin osallistumismaksueriin, joihin korotus suoranaisesti vaikuttaa.

        "Organisaatio on velvollinen ilmoittamaan osallistujalle ja hänen huoltajilleen näin syntyneestä hinnankorotuksesta 14 päivän kuluessa siitä, kun aihe hinnankorotukseen on syntynyt."

        HUOM.!!! "Mikäli korotus on suurempi kuin 7,5% alunperin ilmoitetusta maksusta, on osallistujalla oikeus irtisanoa sopimus ja saada takaisin jo maksetut erät, paitsi toimistomaksu, joka voi olla enintään 2% osallistumismaksusta."

        Eli painetta hinnankorotuksille ei pitäisi olla, ottaen huomioon vaihto-oppilasvuoden tuntuvat korotukset viime vuosina. Esim. STS on korottanut lähes tuhannella eurolla per vuosi vaihtovuoden hintaa!!!


    • VilliLänsi

      "Teini" sai tällaiset vastaukset opetus- ja kulttuuriministeriöltä ja opetushallitukselta!
      Eli kukaan ei Suomessa valvo tätä toimintaa.
      Nuo suositukset voi pyytää opetushallitukselta ja todeta omin silmin kuinka "hyvin"niitä noudatetaan.

      TeiniTutkii
      19.4.2015 16:12
      Hei,

      opetus- ja kulttuuriministeriön tontille kuuluvat Suomen koulutusjärjestelmään kuuluvat oppilaitokset ja tutkinnot, johon kielikurssit ja kv. vaihto-oppilastoiminta ym. eivät sisälly. Niiden kaupallista toimintaa säätelee siten lähinnä kuluttajansuoja ja kuluttajaviranomaiset, joiden toiminnasta löydät lisätietoa http://www.kkv.fi/

      ystävällisin terveisin,

      verkkopäätoimittaja Jaana Luostarinen

      opetus- ja kulttuuriministeriö


      TeininJatkotutkimukset
      19.4.2015 16:14
      Hei taas,

      jo näppituntumalla veikkasin että ei jaa, mutta tarkastin vielä kirjaamostamme, eikä opetus- ja kulttuuriministeriön asiakasrekisterissä (=avustuksien saajat löytyisivät sieltä) ole viestissäsi mainittuja organisaatioita.

      Opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksista ja niiden käyttötarkoituksista & saajista löydät lisätietoa aiheittain/avustuksittain: www.minedu.fi/avustukset

      t. Jaana Luostarinen/OKM


      TeiniOnTutkinut
      19.4.2015 16:15
      kiitos viestistäsi, joka Opetushallituksen osalta koski vaihto-oppilasjärjestöjen toimintaa ja sen valvomista.

      Vaihto-oppilasjärjestöt ja niiden toiminta eivät ole osa Suomen opetusjärjestelmää. Näin niiden toiminnan seuraaminen tai ohjeistaminen ei kuulu esimerkiksi Opetushallituksen tehtäviin (ks. http://www.oph.fi/opetushallitus). Opetushallitus on kuitenkin jo vuonna 1992 laatinut yhdessä vaihto-oppilastoimintaa järjestävien tahojen kanssa kansainvälisen vaihto-oppilastoiminnan suosituksen (LIITE). Koska kysymys on suosituksesta, asiakirja ei ole vaihto-oppilasjärjestöjä sitova. Opetushallituksen tiedossa ei ole, miten paljon suositusta hyödynnetään.

      Opetushallitus myöntää vuosittain pienen määrän harkinnanvaraisia valtionavustuksia vaihto-oppilasjärjestöille. Avustuksilla tuetaan taloudellisesti heikossa asemassa olevia oppilaita, jotka osallistuvat vaihto-ohjelmiin Suomesta.

      Yst. terveisin

      Paula Mattila

    • AhneusKasvaa

      Vaihtaribisneksessä rehottava rahanahneus on käsinkosketeltavaa!!
      Lisälasku räväytetään poikkeuksetta vielä viimeisen laskun yhyeydessä sen enempää korotustarvetta perustelematta ja OPH:n suositusia noudattamatta.
      Mielenkiinnolla kysyisinkin Sts:n maajohtaja Mira Silvoselta, mikä aiheuttaa "yllättävän korotustarpeen" vaihto-oppilasvuoden ohjelmamaksuun joka vuosi lähtöhetkellä, kun nostatte muutenkin ohjelmahintoja keskimäärin n. 15% joka vuosi..??!!
      Muutama Esimerkki Sts:n ohjelmahinnoista:
      USA - korotettu 68.3% viimeisen viiden vuoden aikana
      Australia - korotettu 71% viimeisen viiden vuoden aikana
      Espanja - korotettu 81% viimeisen viiden vuoden aikana

      Ottaen huomioon esim. lentolippujen hintojen laskun, on näin tuntuviin hinnankorotuksiin vaikea nähdä muita perusteita kuin kasvava ahneus!!

      • vaihtarinäiti

        Eihän tämä pidä paikkaansa. Kyllä sts ilmoitti meille mahdolliset hinnankorotukset jo alkuvaiheessa ja niiden tulkinnassa ei ole epäselvyyttä. Lisäksi liiketoimintaahan tämäkin on, kyllähän asiakkaat voivat vertailla järjestöjä ja niiden hintoja.


      • BeWarned
        vaihtarinäiti kirjoitti:

        Eihän tämä pidä paikkaansa. Kyllä sts ilmoitti meille mahdolliset hinnankorotukset jo alkuvaiheessa ja niiden tulkinnassa ei ole epäselvyyttä. Lisäksi liiketoimintaahan tämäkin on, kyllähän asiakkaat voivat vertailla järjestöjä ja niiden hintoja.

        vaihtarinäidille muutamia esimerkkejä..

        Esim. STS:n vaihto-oppilasvuoden ohjelmamaksu lukuvuonna 2012-2013:
        USA 7.440€, Australia 10.990€, Espanja 7.430€ ja vastaavat hinnat lukuvuonna 2016-2017:
        USA 10.240€, Australia 13.990€, Espanja 10.250€. Nämä ovat STS:n vahvistamia ohjelmahintoja.

        Mitä tulee ns. lisälaskuun (joka esitetään viimeisen maksuerän yhteydessä), johtuen mahdollisista hinnankorotuksista, on lisälaskun perusteet esitettävä heti, kun korotusperuste on ilmennyt jne. Kannattaa lukea tarkoin, mitä OPH:n suosituksissa sanotaan lisälaslun perusteista!! STS:n Mira Silvonenhan on useammissa yhteyksissä ja tilaisuuksissa vakuuttanut STS:n noudattavan näitä suosituksia. Ikävä kyllä se ei ole ainoa valhe maajohtajan suusta!

        Jokainenhan voi hövelinä maksaa ja olla huijauksen kohteena, jos haluaa.. ja sinisilmäisenä uskoa "eihän tämä pidä paikkaansa".


      • SelvittäkääAsiat
        vaihtarinäiti kirjoitti:

        Eihän tämä pidä paikkaansa. Kyllä sts ilmoitti meille mahdolliset hinnankorotukset jo alkuvaiheessa ja niiden tulkinnassa ei ole epäselvyyttä. Lisäksi liiketoimintaahan tämäkin on, kyllähän asiakkaat voivat vertailla järjestöjä ja niiden hintoja.

        Et ole selvästikään selvittänyt asioita itsellesi, jos todella olet sitä mieltä, ettei hinnankorotusten tulkinnassa ole mitään epäselvyyttä. Otapa ihan aluksi selvää vaikka siitä, onko järjestöllä perusteita esittää lisälasku? Mikä on aiheuttanut ja koska ennakoimattoman korotustarpeen? Onko korotus sallituissa rajoissa?
        Toinen mielenkiintoinen ja laiton juttu on ns. pakkovakuutusta koskeva vakuutuskirja, joka pitäisi toimittaa heti kun vakuutusmaksu on maksettu, mutta esim. STS on vuosikausia kieltäytynyt toimittamasta vakuutuskirjaa. Itse kyhätty kortti, joka annetaan lentokentällä lähtiessä ei ole vakuutuskirja!!
        Älkää hyvät ihmiset olko liian hyväuskoisia näiden huijareiden kanssa, kysymys on lapsenne turvallisuudesta ja hyvinvoinnista!!!!


      • Hommathoitoon

        Samat kuviot näillä huonomaineisilla yrityksillä. Tyttäremme lähti vaihtoon syksyllä 2015 Exploriuksen (Explorius Sverige) mukana. Vaihto-vuosi maksoi yli 20% enemmän mitä esitteissä mainostettiin. Huonosti hoidetun ja huonon kohtelun takia hän vielä joutui vielä valitetttavasti keskeyttämään vuotensa kolmen kuukauden jälkeen. Tämä sitataatti Tanskasta. Trustpilot / Explorius : 12 juli 2016 " Pris: Vi betalte ca. 20% i ekstraregninger til Explorius udover programprisen. F.eks. valutatillæg, brændstoftillæg, flyskat, forsikring og ændring af flybillet. Dertil kommer selvfølgelig vaccinationer, visum/notar og lommepenge"

        Eli älkää luottako mainoshintoihin tai haksahtako houkutuksiin, esim Soft Landing Camp.


      • Hommathoitoon
        vaihtarinäiti kirjoitti:

        Eihän tämä pidä paikkaansa. Kyllä sts ilmoitti meille mahdolliset hinnankorotukset jo alkuvaiheessa ja niiden tulkinnassa ei ole epäselvyyttä. Lisäksi liiketoimintaahan tämäkin on, kyllähän asiakkaat voivat vertailla järjestöjä ja niiden hintoja.

        Ja tehkää imoitus harhaanjohtavasta markkinoinnista jos ja kun on aihetta.


      • Vertaillaan
        BeWarned kirjoitti:

        vaihtarinäidille muutamia esimerkkejä..

        Esim. STS:n vaihto-oppilasvuoden ohjelmamaksu lukuvuonna 2012-2013:
        USA 7.440€, Australia 10.990€, Espanja 7.430€ ja vastaavat hinnat lukuvuonna 2016-2017:
        USA 10.240€, Australia 13.990€, Espanja 10.250€. Nämä ovat STS:n vahvistamia ohjelmahintoja.

        Mitä tulee ns. lisälaskuun (joka esitetään viimeisen maksuerän yhteydessä), johtuen mahdollisista hinnankorotuksista, on lisälaskun perusteet esitettävä heti, kun korotusperuste on ilmennyt jne. Kannattaa lukea tarkoin, mitä OPH:n suosituksissa sanotaan lisälaslun perusteista!! STS:n Mira Silvonenhan on useammissa yhteyksissä ja tilaisuuksissa vakuuttanut STS:n noudattavan näitä suosituksia. Ikävä kyllä se ei ole ainoa valhe maajohtajan suusta!

        Jokainenhan voi hövelinä maksaa ja olla huijauksen kohteena, jos haluaa.. ja sinisilmäisenä uskoa "eihän tämä pidä paikkaansa".

        Saisiko tähän esimerkin ruoan ja asuntojen hinnan noususta samalla ajanjaksolla?


      • JärjestöjenAhneusHaisee
        Vertaillaan kirjoitti:

        Saisiko tähän esimerkin ruoan ja asuntojen hinnan noususta samalla ajanjaksolla?

        Meinaatko, että ruoan ja asuntojen hinnan nousu on jotenkin aiheuttanut painetta vaihto-oppilasohjelmien poskettomiin hinnankorotuksiin?? Millä tavoin näet järjestöjen vastaavan näistä kustannuksista?


      • Hommathoitoon
        Vertaillaan kirjoitti:

        Saisiko tähän esimerkin ruoan ja asuntojen hinnan noususta samalla ajanjaksolla?

        Nämä pahamaineistet yritykset kyllä mainostavat että hostperheet tekevät tehtäväänsä vaaaehtoisesti eli silloin ei elinkustannusten nousun pitäisi vaikuttaa vahtovuoden hintaan. Yritykset ei ruuasta ja asumisesta maksa vaan nänä vapaaehtoiset hostperheet.
        On usein käynyt kuitenkin ilmi ettei tämä pidä paikkaansa.


    • ExploriusAspect

      OPH:n kansainvälistä oppilasvaihtoa koskevat suositukset on allekirjoittanut mm. Aspect Foundation, joka on Exploriuksen edeltäjä. Exploriuksen nimellähän ei tuolloin vielä ollut Suomessa toimintaa..
      Nykyisin Explorius käyttää Aspect Foundationia edelleen yhteistyökumppaninaan ikävistä skandaaleista ja henkilöstön saamista vankilatuomioista huolimatta...

      • jooopajoo

        ja Harriet Särömaa allekirjoittanut suositukset ASSE Finland Education Travel Oy:n edustajana... Piiri pieni pyörii, yritysnimiä vain vähän muutellaan!!


      • Valvontaasaatava

        Kymmenen vuoden ajan Aspect Foundation kohteli nuoria vaihtareita sikamaisen törkeästi. Valituksista ei välitetty. Tuomioita langetettiin lopulta, mutta tällä samalla epäinhimillisellä tavalla toimintaa pyöritetään tänäkin päivänä!!! Nimet ja managerit vaihtuu ja vaihtaa järjestöä, mutta törkeydet jatkuu!!
        Olisi aihetta tiedottaa OPH:ta järjestöjen ruokottomasta toiminnasta ja valvonnan puutteesta!!!!


    • OlkaaTarkkana

      Tässä ajankohtainen linkki! Älkää hyväksykö valheita. Älkääkä hyväksykö "welcome family":jä. Tosin tästähän järjestöt valehtelee eli sanovat perheen olevan pysyvä, vaikka se ei oikeasti ole luvannut pitää vaihtaria kuin hetken...

      • Varautukaa

        Todisteita epäkohdista kannattaa taltioida alusta alkaen.. Kuvatkaa, ottakaa äänitallenteita törkeyksistä, pyytäkää sivullisia toteamaan olosuhteita ja ongelmia jne.!!!! Järjestöt ovat joka tapauksssa askeleen pari teitä edellä ja valmistautuneet erilaisin konstein ja vilpein pitämään saamansa rahat. Kotiinlähtö nuorelle voi tulla siis täysin yllättäen, ilman syytä ja varoitusta, kuten esim. Mira Silvonen/STS on toiminnallaan todistanut..!!


    • EiValtionapua

      Onko kenelläkään tietoa, onko vaihtarijärjestöille myönnettäviin valtionapuihin jo puututtu Suomessa? Valtionapu tällaiseen huijaritoimintaan pitäisi saada lakkautettua, kuten Tanskassa!!

    • KansankynttilätMukaan

      Minä ainakin ilmoitin kuluttajaviranomaisille ja myös tuonne opetushallitukseen. En tiedä sitten tekevätkö asialle mitään, kun, kuten opetushallituksen vastauksesta selviää, opetushallitus ei valvo vaihtaribisnestä.
      Varmasti kaikkien kannattaa laittaa sinne viestiä, että tietävät missä mennään vieläkin....
      Voisimme myös tehdä yhteisen adressin. Pitäisi vaan saada asiasta tietoiset opettajat mukaan.

      • EIValtionapua

        Vaikkeivat itse valvontaa suoritakaan, pitäisi valtion rahaa jakavien tahojen herätä, jos yrityksellä on jatkuvasti riitoja kuluttajariitalautakunnassa ja käräjillä. Se jos mikä kertoo yrityksen vastuuttomuudesta ja kyvyttömyydestä hoitaa alaikäisten kielimatkoja asianmukaisesti! Avustukset kokonaan pois tällaisesta vilunkibisneksestä!!
        Taidanpa myös ottaa yhteyttä...


      • TietoaJaetaan

        Järjestöthän lähettelevät esitteitään kouluihin ja käyttävät mielellään ex vaihtareita kouluilla kertomassa "elämän parhaasta vuodesta". Olemme alustavasti myös lähestyneet kouluja opinto-ohjaajien kautta ja he ovat kyllä olleet yllättävän hyvin tietoisia vaihto-oppilastoiminnan varjopuolista. Moni totesikin, ettei edes harkitse oman lapsensa lähettämistä vaihtoon.


    • OPHnSuositukset

      Kas tässä VIRALLISET ja edelleen voimassa olevat Opetushallituksen suositukset:
      https://csfessuomi.wordpress.com/2016/09/25/opetushallituksen-suosituksia-kansainvalinen-oppilasvaihto/

      Esmerkiksi STS mainosti sivuillaan noudattavansa OPH:n suosituksia. Järjestö oli kuitenkin muokannut nämä alkuperäiset OPH:n suositukset useissa kohdin uuteen uskoon ja omaksi edukseen. Asiasta tehdyn kantelun myötä STS poisti lupauksensa noudattaa allekirjoittamiaan suosituksia.

      LUKEKAA TARKOIN!!!! Ja tiedostakaa oikeutenne! Mahdollisissa riitatilanteissa esimerkiksi kuluttajariitalautakunta noteraa näitä suosituksia!!

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      946
    2. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      830
    3. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      743
    4. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      731
    5. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      727
    6. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      719
    7. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      687
    8. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      107
      673
    9. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      672
    10. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      35
      610
    Aihe