Sipilästä tulossa kepun tuhoisin pääministeri

Sipilä paljasti tahtomattaan Ilta-Sanomien puheenjohtajahaastattelussa, että hän tekee päätöksiä tunteen pohjalta, edes perehtymättä asiaan.

Kun Sipilältä kysyttiin maataloustukiaisista, hän ei tiennyt niiden euromäärää, mutta VALEHTELI sitten hätäpäissään, että niistä suurin osa tulee EU:sta. Toimittaja joutui sitten oikaisemaan Sipilälle, että suurin osa tuista tulee kansallisista varoistamme eli 1,2 mrd € Suomesta, 0,9 mrd € EU:sta, minkä lisäksi maksamme veroistamme viljelijäin lomailurahoja 240 M€ ja eläkekorvauksia lähes yhden miljardin euron edestä vuodessa.

Sipilä, ollessaan näinkin perehtymätön asiaan, oli kuitenkin valmis säilyttämään raskaat tukiaiset koskemattomina. Mielenkiintoista oli havaita, että hän, edes näitä peruslukemia tuntematta, oli ankkuroitunut sellaiseen virheelliseen vailla perustetta olevaan kantaan, että maataloustuotanto Suomesta loppuisi, jos tuet lopetettaisiin. Näinhän ei asia ole. Viljelijöiden määrä tietysti vähenisi radikaalisti, kun ne 90 % viljelijää, jotka tuottavat tuotannosta 10 % osuuden joutuisivat lopettamaan ja retkahtaisivat yhteiskunnan turvaverkkoon.

Jos mies täysin analysoimatta tekee tällaisia päätöksiä, joiden haittavaikutus kansalle on liki 10 % valtion vuotuisesta budjetista, niin kyllähän jälki tulee olemaan hirvittävää. Ei pärjää tuhokkuudessa hänenlle sen enempää Matti Vanhanen kuin Esko Tuho-Ahokaan.

Onko meillä varaa valita tällaista u s k o m u s t e n v a r a s s a ja VALHEESSA operoivaa hörhöilijää valtiolaivamme peräsimeen?

59

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kepumurmeli

      Juha on perinteinen aito kepuli joka puhuu niin totta kuin osaa

    • tietoako

      Kansahan siitä päättää. Sipilän vahvuuksia on tietämys yritysmaailmasta.
      Mitä muuten tietää nykyinen pääministerimme maataloudesta tai jopa maatalousministerimme?

      "Alexander Stubb.
      Stubb vietti nuoruutensa Helsingin Lehtisaaressa."
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Alexander_Stubb

      "Petteri Orpo.
      Orpo kirjoitti ylioppilaaksi Säkylän seudun lukiosta vuonna 1989 ja valmistui valtiotieteiden maisteriksi Turun yliopistosta vuonna 2002.[1] Hänen pääaineensa oli taloustiede ja hän teki pro gradunsa kunnallisesta palveluntuotannosta.[2] Opiskeluaikanaan Orpo toimi Turun yliopiston ylioppilaskunta TYY:n pääsihteerinä vuosina 1994–1996 sekä Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL:n pääsihteerinä vuosina 1996–1998.[1]

      Ennen valintaansa kansanedustajaksi Orpo toimi Turun Aikuiskoulutuskeskuksen yrityspalvelujohtajana vuodesta 2005."
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Petteri_Orpo

      Mitä tulee

    • erityisavustaja

      Ministereillä on apunaan erityisavustajat, jos et jopa sattunut tietämään.

      "Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo on kutsunut kasvatustieteen maisteri Tiina Perhon erityisavustajakseen. Perho aloittaa tehtävässään tammikuussa 2015.
      Tiina Perho on kotoisin Loimaalta, jossa hän on ollut maatalousyrittäjänä 23 vuotta."
      http://www.mmm.fi/fi/index/etusivu/tiedotteet/141205_perho.html

    • to.tuus

      mitä sinä jopa-vain tekisit suomen saamiseksi nousuun jos unohdetaan maatalouskokonaan niin mitkä ovat sinun keinosi
      suomen velan maksamiseksi tai velkaantumisen lopettamiseksi
      suomen saamiseksi jälleen mielekkääksi yrittämiselle
      eikä haittaa vaikka hakisit rakkaita artikkeleitasi joilla pönkität viestisi kerro vaihteeksi jotain konkreettisia toimia maatalouden ulkopuolelta
      veikkaampa ettet kykene kompetenssivajeeltasi vastaamaan tähän vaan juokset nurkantaa piiloon tai puputat jotain paskaa maataloudenympäriltä ja yrität päteä

      • chessbasktiknkrimmindtwi

        Te maalaiset voisitte vaikka aluksi vähentää sitä sukurutsaa ja mennä ei-tuettuihin töihin, kymmenen prosenttia BKT:sta menee maataloustukiin ja terveydenhuoltoon.


    • Tuosta Juha Sipilän pukkaamasta valheesta, että maataloustukiaiset maksettaisiin suurimmaksi osaksi EU:n varoista ja hänen täysin harhaisesta kannastaan, jonka mukaan maataloustuotanto Suomesta loppuisi, jos tuet lopetettaisiin, hieman haiskahtaa, että hän uskoo s o k e a s t i kepulaisiin avustajiinsa ja neuvonantajiinsa.

      On siis todettava, että Sipilän kirkasotsaisuus ja vilpittömältä vaikuttava asenne ovatkin vain savuverho, jonka takaa paljastuu valtaan päästyä vanha kepu. Puolue, joka pettää aina.

      Sipilän päästäminen pääministeriksi käy meille vielä kalliiksi. Toivoa vain kuitenkin sopii, että se pääministeröinti jäisi lyhyeksi pätkäksi. Ja niin melko varmasti käykin, kun näyttää hänellä olevan taipumusta Jäätteenmäen tapaan puhua niin totta kuin osaa. Kun hän lasettelee pääministerin pallilta
      ensismmäisen kerran samaa kaliiberia olevan valheen kuin nyt Ilta-Sanomien Vaaligrillissä, niin se siinä ja lähtö tulee.

    • vondtablpornscreampuotil

      Tuho Ahon oppipoika Kannuksen törsäpuron tapaan.

    • Ajojahtia

      Kuinkahan moni tietäisi noiden maataloustukien määrän? Veikkaan että ei kukaan puoluejohtajista. Eikä 99,99 % kansalaisista. Itse yritin selvittää asiaa guuglaamalla parikymmentä minuuttia mutta epäselväksi jäi. Ensinnäkin noita EU-tukia on monenlaisia: suoraa tuotantotukea, ympäristötukea, luonnonhaittatukea... Myös kansallista tukea on monenlaista: tuotantotukea, eläketukea, lomitustukea... Mitä tukea tarkoitetaan? Lisäksi tuet ovat muuttuneet, aiemmin EU-tuki oli suurempi, nykyään kansallinen tuki. Nuo toimittajan esittämät lukematkin voidaan kyseenalaistaa.

      Nyt Iltalehti revittelee etusivulla että Sipilä ei tiennyt tukien määrää. Pelkkää pahansuopaisuutta ja poliittista ajojahtia. Jos Ihalaiselta kysyttäisiin työttömyystukien määrää, kävisi samalla tavoin.

      • viiiviiiviiiiikncarto

        Jospa se oli ahneuksissaan unohtanut, niin runsaast sataa rehellisten immeisten taskuist,


    • jopaavittaen

      Mitä jos siirrettäisiin kansalliset maataloustuet pk-yritysten vientiponnistelujen tukemiseen?

      Mitä jos vähennettäisiin kuntien määrä 150 tietämille?

      Mitä jos kevennettäisiin ensimmäisen työntekijän palkkaamisen kuluja?

      Mitä jos siirrettäisiin vironmalliin yritysten voiton verotuksessa?

      Mitä jos annettaisiin verohelpotuksia ulkomaisille sijoittajille jota investoivat tuotantoon täällä?

      • polterpedikncosmgöth

        Kepuloinen ei halua mitään noista. Viro saa eniten EU:lta tukea joten se on lähinnä Kepulandian ja etenkin Kannuksen tapainen parasiittieliö eikä esimerkki.


      • 410

        Kaiken lisäksi Sipilä ajaa kieltolakia Suomeen.


    • hanupuotill

      Kaikilta muilta paitsi kepulandialta leikataan oikein lestadiuksen kärest, muille tuntuvii risupakettei puimurien ostoon niin että persposket punottaa taas viisi vuotta.

    • mitä-jos

      Mitä jos maksettaisiin työttömyyskorvauksia niille työttömille jotka jäävät ilman työtä jos
      kansalliset tuet poistetaan.

      Mitä jos otetaan lisää velkaa että saamme ostettua lihaa, maitoa, kananmunia, ja viljaa
      sekä valmiita elintarvikkeita ulkoa kun maataloustuotanto suomessa pienenee.

      Mitä jos lisättäisiin valtion budjettiin rahaa koulukuljetuksiin ja kelakuljetuksiin kun
      kuntien määrää supistetaan ja koulut, terveyskeskukset ja sairaalat siirtyvät yhdistettyjen kuntien keskuksiin.

      • negatiivinenpeesaaja

        Et sitten itse näemmä osaa ehdottaa mitään..
        Kansallisten leikkaus ..10% tuottavista viljelijäistä on iso osa muuallakin töissä kuin tiloillaan. Pääosa jatkaisi tuotantoa.

        Maaseudun palvelu- ja hallintoinfra jokatapauksessa järkeistettävä kulujen osalta


    • kummmallista

      Ilmeisesti maatalousvihamielisiltä on paukut loppuneet kun tulee taas tekstiä kannuksesta, lestadiolaisista ja kohta sukurutsasta, pitsafacesta jne...

      Miten muuten tukia taas tänään käytetään puimurin ostoon kun eilen ne menivät kaikki viljelijän taskuun.

      • comnadoextr3bevsmartin

        Näyttää se tutuus sinus elättiä, taakkaa silti kirpaisevan.


    • tuki-per-hehtaari

      "Viljelijöiden määrä tietysti vähenisi radikaalisti, kun ne 90 % viljelijää, jotka tuottavat tuotannosta 10 % osuuden joutuisivat lopettamaan ja retkahtaisivat yhteiskunnan turvaverkkoon", jopa_vain

      Tuet vähenisivät tuon 10%, koska tuet jaetaan hehtaarien ja eläinyksiköiden mukaan. Ei
      viljelijäkohtaisesti.

      Isommat tilat ostaisivat noiden 10% pellot ja saisivat myös niiden 10% tuet.

      Olen sivutoiminen viljelijä ja saan hehtaarilta saman määrän satoa ja tukia kuin naapurini joka viljelee 150ha.

      • säästöjäsyntyy

        Tietty ne sivutoimisten/10%n tuet lakkautettaisiin kokonaan, eikä niitä tukihehtaareita enää olisi


      • ”Tuet vähenisivät tuon 10%, koska tuet jaetaan hehtaarien ja eläinyksiköiden mukaan. Ei viljelijäkohtaisesti. Isommat tilat ostaisivat noiden 10% pellot ja saisivat myös niiden 10% tuet.” - tuki-per-hehtaari

        Kognitiivinen dissonanssi (vaiko älyvaje?) estää ”tuki-per-hehtaari” –nimimerkkiä käsittämästä kokanaiskuvaa ja sitä tosiasiaa, että tuon 90 % lopettaminen olisi seurausta siitä, että e n s i n tuet k e r t a k a i k k i a an olisi lopetettu 100 %:lla, mikä siis tarkoittaa – arvon - tuki-per-hehtaari - tukea nolla (0) euroa ja nolla (0) prosenttia.


    • Kun on ilmeistä, että Juha Sipilä asennoituu kaikkiin eteensä tuleviin ongelmakysymyksiin samalla keveällä tietämyksellä kuin maataloustukeen, edes yrittämättäkään perätä asiain todellista laitaa, niin ei voi kuin vavistuksella odottaa mitä tuleman pitää.

      On täysin mahdollista, että hän tietämättömyyttään, ymmärtämättömyyttään ja naiivisti puoluepukareihinsa luottaen:
      - vielä nykyisestään lisää maataloustukiaisia.
      - siirtää keskioluen Alkoon
      - r y ö s t ä ä työeläkejärjestelmään säilötyt työeläkevarat kepulaisille läheisiin (kuten oli esim. SuomiSoffa), kannattamattomiin yrityksiin, jotka pysyvät pystyssä vain sen aikaa, kun saavat valtiolta rouheaa tukea, mutta eivät silti pysty missään vaiheessa kepulaisten valheellista lupausta 200.000 työpaikasta täyttämään
      - ylläpitää valtion varoin tehottomia pikkulukioita, joissa on pahimmillaan vain neljä (4) abiturienttia vuosittain
      - ylläpitää järkyttävästi tappiolla olevaa matkustajaliikennettä, kuten esim Kajaani – Kuopio,
      vaikka puhuukin virkamiesten vähentämisestä ja julkisen sektorin työ tuottavuuden lisäämisestä
      - asfaltoi Kepulandian vähäistäkin vähäisimmät kylän raitit valtion varoilla
      - estää kuntaliitokset syytäen hulvattomasti rahaa pienten kepukuntien ylläpitoon

      Onko meillä varaa päästää tällainen sohlaaja valtiolaivamme peräsimeen

      • kepulitaloutta

        Juha ajaa maaseutuväestön unelmia tulonsiirroista kepuvetoisiin maanosiin.
        Kaikki tämä on pois terveestä taloudenpidosta.


      • cryptpointpleasesafiirs
        kepulitaloutta kirjoitti:

        Juha ajaa maaseutuväestön unelmia tulonsiirroista kepuvetoisiin maanosiin.
        Kaikki tämä on pois terveestä taloudenpidosta.

        Suomalaisen tukijussin ahneudella ei ole rajoja.


      • Cepuland
        kepulitaloutta kirjoitti:

        Juha ajaa maaseutuväestön unelmia tulonsiirroista kepuvetoisiin maanosiin.
        Kaikki tämä on pois terveestä taloudenpidosta.

        Uusin-Suomi: mamu-maa ja muumaa.


    • valitan-jopa

      Kansa päättä mikä on parasta ja millaisena he näkevät Juha Sipilän.
      Sinä jopa olet vain yksi yksi ääni tulevissa vaaleissa vaikka narsistisessa mielessäsi muuta kuvittelet.

      "Onko meillä varaa päästää tällainen sohlaaja valtiolaivamme peräsimeen."

      "4.3.2015 Helsingin sanomat.
      Raportti: Keskustan Sipilä kansan mielestä paras mahdollinen pääministeri."
      http://www.hs.fi/politiikka/a1425439863196

      "Kaikkien puolueiden kenttäväki arvioi, että Juha Sipilä (kesk) on seuraava pääministeri. Asia selviää Lännen Median suuresta hallituskyselystä, johon vastasi eri puolilta Suomea lähes 1 200 kunnallispoliitikkoa."
      http://www.kaleva.fi/uutiset/eduskuntavaalit-2015/muiden-puolueiden-kenttavaki-juha-sipila-on-selva-valinta-paaministeriksi/691382/

    • teiden-kunto

      "asfaltoi Kepulandian vähäistäkin vähäisimmät kylän raitit valtion varoilla", jopa_vain

      Niinkö?

      "Polttoainetta palaa, matka-aika pitenee – huono tie käy kalliiksi.
      Suomen tieverkon kunnon huonontumisella on suora vaikutus kuljetusyrittäjien tilipussiin.
      Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL:n toimitusjohtaja Iiro Lehtonen on huolissaan myös Suomen kilpailukyvystä, jota tieverkon kunnon huononeminen ei ainakaan auta.
      http://www.taloussanomat.fi/autot/2014/11/11/polttoainetta-palaa-matka-aika-pitenee-huono-tie-kay-kalliiksi/201415650/304

      "Tiet surkeassa kunnossa - korjausvelkaa on jo 1,5 miljardin euron edestä, lisää leikkauksia tulossa. Korjausvelka kasvaa koko ajan."
      http://www.tekniikkatalous.fi/Liikenne/tiet surkeassa kunnossa korjausvelkaa on jo 15 miljardin euron edesta lisaa leikkauksia tulossa/a997592

      Teiden-kunto

      • tottapakiset

        Joo tiet kuntoon siellä missä ihmiset asuvat ja kuljetusten volyymit ovat eli Etelä-Suomessa


    • onsenepuli

      Juhalla on väärä rinnastuskin puhuttaessa pellon ja metsän verottamisesta: Konepajan sorvi vertautuu vaikkapa traktoriin ei peltoon

    • kappasvaaan

      "Kansanedustajat: Näpit irti Kuopion ja Kajaanin junavuoroista.
      Kansanedustajien mielestä VR heikentää päätöksellään merkittävästi yhteyksiä Kainuuseen ja Ylä-Savoon."
      http://www.suomenmaa.fi/etusivu/7410309.html

      Näin vaativat kansaedustajat.

      • maakuntienkarvalakit

        Näin vaativat jo. alueiden maalaiskansanedustajat.
        Heidän tehtävänsä on kinuta rahaa maakuntien kannattamattomiin toimintoihin


    • suomi-elää-metsästä

      "Joo tiet kuntoon siellä missä ihmiset asuvat ja kuljetusten volyymit ovat eli Etelä-Suomessa",
      nimimerkki tottapakiset

      Helsingissäkö ne metsäteollisuuden puut kasvavat?

      "Häiriöttömän ja tasaisen puukaupan turvaaminen on yksi avainasia.
      Näinä vuosina elämme ratkaisevia aikoja metsäteollisuuden uudistumisen kannalta. Mikäli uudistusprosessi onnistuu, metsäteollisuutemme on kilpailukykyinen ja osaamisemme maailman huippua jatkossakin. Yhteiskunnan on oltava hereillä, kun elinkeinorakenteen mannerlaatat liikkuvat.

      Suomi voi elää viisaasti metsästä jatkossakin, jos osaamme yhdessä suunnistaa puun kestävään ja monipuoliseen käyttöön."

      Maaseudun tulevaisuus

      • 10vai100000autoa

        Missäs ne kuljetusten volyymit tehdään? Maakunnissa vai Etelässä?

        Toki mtsäteollisuuden tarvitsema tieverkko on tärkeä mutta jotain suhteellisuudentajua...


    • kappasvaaan

      "Näin vaativat jo. alueiden maalaiskansanedustajat.
      Heidän tehtävänsä on kinuta rahaa maakuntien kannattamattomiin toimintoihin"
      nimimerkki maakuntienkarvalakit

      Kansanedustajat olivat siis: Kainuulaisedustajat Raimo Piirainen (sd), Eero Suutari (kok), Timo Korhonen (kesk) ja Pentti Kettunen (ps)
      http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kainuu/kansanedustajat-junavuorojen-lakkautukset-peruttava/

      Jos siis on tarkoitus ajaa alas suomen metsäteollisuus ja sen työpaikat niin näinhän viisaat päättäjämme hyväksi havaitsevat.

      "Häiriöttömän ja tasaisen puukaupan turvaaminen on yksi avainasia.
      Näinä vuosina elämme ratkaisevia aikoja metsäteollisuuden uudistumisen kannalta. Mikäli uudistusprosessi onnistuu, metsäteollisuutemme on kilpailukykyinen ja osaamisemme maailman huippua jatkossakin. Yhteiskunnan on oltava hereillä, kun elinkeinorakenteen mannerlaatat liikkuvat."
      http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/vieraskolumnit/eero-heinäluoma-suomi-elää-metsästä-1.69502

      Näin kirjoitti Eero Heinäluoma.

      • whereisyourbeef

        Heinäluoma kantaa huolta, aivan oikeutetusti, metsäteollisuutemme sisäisen rakennemuutoksen puolesta sekä raaka-ainekaupan tasaisuudesta.
        Pienenä osana tätä on toki tieverkostokin.


    • niinpäniiiin

      Siis rahaa vain etelän tiestöön?

      "Metsäteollisuus työllistää suoraan noin 44 000 henkilöä Suomessa.
      Suomen metsäteollisuus tuotti noin 18 % Suomen teollisuustuotannon arvosta ja noin 15 % Suomen teollisuuden työpaikoista vuonna 2012.
      Metsäteollisuuden tuotannon arvo Suomessa vuonna 2013 oli yhteensä noin 20,7 miljardia euroa.
      Vuonna 2013 metsäteollisuuden viennin arvo (huonekalut ml.) oli 11 miljardia euroa. Vienti nousi 2,7 prosenttia edellisvuodesta. Metsäteollisuuden viennin osuus koko Suomen viennistä oli noin 20 %."
      http://www.metsateollisuus.fi/tilastot/Suomen-metsateollisuus-numeroina-169.html

      • Kun maassa oli edellisen kerran kepuvetoinen hallitus, niin silloinen kepulainen liikenneministeri kyllä sai asfalttia levitetyksi 20 savun kylän raiteille, missä ei ole meijeriautoakaan vuosikymmenniin nähty, tukkirekoista puhumattakaan. Päätiet ja tarpeelliset tukkitiet olivat rapistuneita jo silloin, toki Etelä-Suomessa pahemmin kuin Kepulandiassa.

        En usko Suomen Keskusta –nimisen puolueen lupaustaan tässäkään asiassa pitävän. Ei riitä kyvyt, mutta ei ole halujakaan. Kepu pettää aina.


      • maakuntienahnehtijat

        Ei maailma ole joko tai..tierajat Pohjanmaaalle tai Etelään.
        Tarveharkintainen Priorisointi on avainsana, ahneita ottajia on kyllä tarpeeksi


    • onko-yllätys

      "Tuosta Juha Sipilän pukkaamasta valheesta, että maataloustukiaiset maksettaisiin suurimmaksi osaksi EU:n varoista ja hänen täysin harhaisesta kannastaan, jonka mukaan maataloustuotanto Suomesta loppuisi, jos tuet lopetettaisiin, hieman haiskahtaa, että hän uskoo s o k e a s t i kepulaisiin avustajiinsa ja neuvonantajiinsa." jopa_vain

      Kun viljan hinta oli viime syksynä noin 130€ tonnilta, 5 tonnin sadolla se tekee 650€ hehtaari.
      Hehtaarin muuttuvat viljelykustannukset ovat 400-500€.

      100ha tilan tuotto olisi 15000- 20000 euroa jolla siis pitäisi ostaa koneet, rakennukset ja lisämaat.

      Uskotko todella että tuotanto jatkuisi ilman maataloustukia?

      Et ilmeisesti ole käynyt maaseudulla. Millaisilla teillä ajattelet että puuta kuljetetaan. Siis ei mielestäsi niillä 20 savun kylän raiteilla? Eikö siellä sitten ole metsää?

      "Hallituksen budjettiesityksen mukaan tienpitoon käytetään Suomessa ensi vuonna noin 50 miljoonaa euroa vähemmän rahaa kuin tänä tai viime vuonna.

      Määrärahoja on laskettu, vaikka hallituksen arvion mukaan maanteiden, rautateiden ja vesiväylien yhteenlaskettu korjausvelka on jo 2,3 miljardia euroa.

      Hietalan mukaan Suomen tieverkon kunto on tutkimuksen mukaan vielä kohtuullinen, sillä tasoa nostavat kanta- ja valtatiet. Alemmalla tieverkolla tilanne on huonompi.

      Eniten tieverkon heikkenemisestä kärsivätkin ne yritykset, jotka käyttävät paljon pienempiä teitä."
      http://www.taloussanomat.fi/autot/2014/11/11/polttoainetta-palaa-matka-aika-pitenee-huono-tie-kay-kalliiksi/201415650/304

      Äkkiseltään tuosta saisi sen käsityksen että nimenomaan alemmalla tieverkolla tilanne on huonompi. Siis niillä 20 savun kylän raiteillakin, joiden vaikutuspiirissä metsää kasvaa ja
      josta ne puut pitäisi kuljettaa teollisuudelle.

    • vaalilupauksia

      "En usko Suomen Keskusta –nimisen puolueen lupaustaan tässäkään asiassa pitävän. Ei riitä kyvyt, mutta ei ole halujakaan. Kepu pettää aina."

      Muut sitten pitävät?

      "Otteita Jutta Urpilaisen puheesta 19.3.2011.
      Lupaamme suomalaisille säätää verotuksen maksukyvyn mukaan. Me lupaamme lisää perusturvaa. Me lupaamme vanhuspalvelulain ja sen, että eläkkeitä ei leikata. Me lupaamme uusia työpaikkoja ja tasapainoisen valtiontalouden. Me lupaamme vapautta oman työn tekemiseen ja joustoa työn- ja perhe-elämän yhteensovittamiseen. Me lupaamme tehdä kaikkemme työn ja oikeudenmukaisuuden puolesta."
      http://maailmankuva.com/vaalikone/sdpn-vaalilupaukset-2011-jutta-urpilainen/3833

      "Palkansaajat raivostuivat
      Hallitus leikkaa eläkkeitä
      Päätös suututti työmarkkinajärjestöt."
      http://www.hs.fi/kotimaa/a1397110303965

      "Stubbin hallitus leikkaa perusturvaa."
      http://www.kansanuutiset.fi/mielipiteet/paakirjoitus/3190379/stubbin-hallitus-leikkaa-perusturvaa

    • törsökoffelit

      niin totuus on se on lestaodilainen henkeen ja vereen ei sitä maallinen kiinnosta muuta kun raha, se ei ole sille pahitteeksi niin kun ei muillekaan lestoille,todella synkältä näyttää kansalle seuraava neljä vuotta kun köyhää kynitään ja törsille lisää jaellaan meirän omia veroeuroi,totuuden nimeen yritysmaailma ei ole sama kun valtion rahavirrat jotenka sipsu ei tierä höläsen pöläytystä valtion rahaasioista ,eikä muukkaan törsät se on totuus tämmönen kaveri valtiolle merkkaa suomen täys tuhoo,kuntien virkamiehet ja maakuntahallinnon pöljät on kaikki kepuleita jokka ajaa asiaa vain maajussien tuille näistä eroon heti monoo perseelle eikä säälitä ulos ja heti.

    • hs-luotettavasti

      Koita nyt vaan kestää vaalien tulos. Saamme juuri sellaiset päättäjät jotka itse valitsemme.

      Mitä väliä mikä puoluekanta kuntien virkamiehillä on...

      "Kunnanvaltuusto käyttää ylintä päätösvaltaa kunnassa. Kunnanvaltuuston kautta toteutetaan demokraattista päätöksentekoa kunnassa, sillä kuntalaiset valitsevat jäsenet valtuustoon."
      http://www.minilex.fi/a/kunnanvaltuusto-ylimmän-päätösvallan-käyttäjänä

      Pitäisikö siis nykyisen hallituksen jatkaa?

      "Onko tässä historian huonoin hallitus? Kansa haukkuu, edustajat synkkinä
      Kotimaa 25.8.2013 12:42
      Helsingin Sanomat." luetettettavasti ilman minkään sävyisiä laseja...

      • ööööööööööööölll

        demokratia kunnis maakunnis on kepudiktatuuri joka on tyriny demokratian,näistä on päästävä eroon ja heti


    • tämä-tiedoksi

      "Valtuutettu on kunnanvaltuustoon (kaupungeissa kaupunginvaltuustoon) kunnallisvaaleissa neljäksi vuodeksi valittu luottamushenkilö. Kunnissa kunnanvaltuutettua kutsutaan kunnanvaltuutetuksi, kaupungeissa kaupunginvaltuutetuksi.

      Kunnallisvaaleissa vaalikelpoisia ovat tietyin poikkeuksin kaikki kunnan asukkaat, joilla on kyseisissä vaaleissa äänioikeus eikä ole holhouksen alainen . Nämä kuntalaissa määrätyt poikkeukset ovat :
      1.valtion virkamies, joka hoitaa välittömästi kunnallishallintoa koskevia valvontatehtäviä;
      2.kunnan määräysvallassa olevan yhteisön tai säätiön tai kuntayhtymän palveluksessa oleva henkilö, joka toimii kunnanhallituksen tai lautakunnan tehtäväalueen johtavassa tehtävässä tai sellaiseen rinnastettavassa vastuullisessa tehtävässä."
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Kunnanvaltuutettu

      Jos et tiennyt niin valtion tai kunnan virkamies ei voi olla ehdolla kunnanvaltuustoon (kaupungeissa kaupunginvaltuustoon) kunnallisvaaleissa eikä siten osallistua kaupungin tai kunnan päätöksentekoon.

    • kaksi-yhdestätoista

      "maakuntahallinnon pöljät on kaikki kepuleita jokka ajaa asiaa vain maajussien tuille näistä eroon heti monoo perseelle eikä säälitä ulos ja heti." nimimerkki törsökoffelit



      "Maakuntahallitus Hämeen liitto
      Maakuntahallitus 2013-2016
      pj. Johannes Koskinen (sd.)Hämeenlinna
      Ranjith Kumar Prabhakaran (sd.)Hämeenlinna
      vpj. Timo Saviniemi (kok.)Hämeenlinna
      Helena Hirviniemi (kok.) Hämeenlinna
      Maija Auvinen (sd.) Riihimäki
      Liisa Hirvenoja (sd.) Hausjärvi
      Eino Järvinen (sd.) Forssa
      Jorma Hacklin (sd.) Jokioinen
      Jaana Laine (ps.) Hattula
      Erja Poutiainen (ps.) Janakkala
      Antero Niemelä (ps.) Hämeenlinna
      Vesa-Matti Seppälä (ps.) Hämeenlinna
      Eeva Nurmi (kesk.) Humppila
      Satu Nurmi (kesk.) Jokioinen
      Ritva Oinonen (vas.) Hämeenlinna
      Irma Taavela (vas.)Hämeenlinna
      Eeva Pyhälammi (kok.) Loppi
      Kyösti Arovuori (kok.) Hausjärvi
      Timo Silván (kesk.) Hausjärvi
      Harri Hatakka (kesk.)Loppi
      Esa Silvennoinen (kok.)
      Janakkala Matti Puotila (kok.) Hattula."
      http://www.hameenliitto.fi/fi/maakuntahallitus

      Esimerkiksi Hämeen maakuntahallitusen yhdestätoista jäsenestä kaksi on keskustapuolueesta.

      • sanosano

        entäs kunnanjohtajat sataprosenttisesti kepuleita vai onko jotain asias sanomista.


    • tarkennus

      Siis varsinaisia jäseniä on 11 ja varajäseniä sama määrä. Varsinaisista jäsenistä keskustapuoluelaisia on 2.

    • niinpäniiin

      "entäs kunnanjohtajat sataprosenttisesti kepuleita vai onko jotain asias sanomista"

      Niin, sinulla on todistamisen paikka. Miten voit tietää tuon kun et tiennyt muitakaan
      väitteitäsi.

      Mitä väliä mikä puoluekanta kunnan johtajalla, koska...

      "Kunnanvaltuusto käyttää ylintä päätösvaltaa kunnassa. Kunnanvaltuuston kautta toteutetaan demokraattista päätöksentekoa kunnassa, sillä kuntalaiset valitsevat jäsenet valtuustoon."
      http://www.minilex.fi/a/kunnanvaltuusto-ylimmän-päätösvallan-käyttäjänä

      "Kunnanjohtaja toimii kunnanhallituksen alaisuudessa. Kunnanjohtajan valitsee kunnanvaltuusto joko määräajaksi tai toistaiseksi."
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Kunnanjohtaja_Suomessa

    • ei-asiaa-kiitos

      Olisikohan sinun nyt vaan palattava niihin kannus-pitsaface.sukurutsa kirjoituksiisi kun itse asiasta kirjoittelu tiedon puutteen ja aivotoimintasi vajavaisuuden vuosi ei onnistu.

      Ei tänne kannata tulla esittelemään vajavaista tietomäärää eikä tyhmyyttään.
      Häpäise nyt itse jossain vähemmän julkisessa paikassa, jos saat siitä jotain tyydytystä itsellesi.

    • Kepulaisen liikenneministeri Anu Vehviläisen aikana oli tapana asfaltoida pienten kylien raittia, kuten Säkäniementie Tohmajärven Onkamossa. Asukkaita on parinkymenen talon verran, ei enää karjataloutta - ei siis meijeriautoja, tien varren metsälöt aukkohakattu raiskioksi - ei siis tukkirekkoja. Siellä, missä Onkamossa on puuta hakattavaksi asti, ovat myös m e t s ä a u t o t i e t olleet riittävässä kunnossa puuta kuljettaa kymmeniä vuosia. En ole huomannut missään metsäautoteitä asfaltoidun, vaikka ei sekään kepulaisuuden huomioon ottaen olisi ihme. Metsäautotie ei yleensä valmistumisensa jälkeen tarvitse koskaan edes merkittävää kunnostusta, rekat kyllä kulkevat vaivatta hieman epätasaisemmallakin pohjalla.

      Huutava vääryys tässä kepulaistyylisessä tienpidossa on, että Vehviläisellä oli kyllä rahaa Kepulandian pienten kyläteiden turhanpäiväiväiseen asfaltointiin, mutta ei pääteiden tai muidenkaan suurempien teiden peruskunnostamiseen, varsinkaan Etelä-Suomessa. Onko tällainen yhteisten verovarojen allokointi kevyin (poliittisin?) perustein toisarvoisiin ellei lähes arvottomiin kohteisiin sitä julkisen toimen tuottavuuden tehostamista, mitä Sipilä kitapurje punaisena huutaa toteutukseen.

      Sipilä tulee varmuudella holvaamaan yhteisiä verovarojamme niin
      - pienten kunnien organisaatioiden ylläpitoon miljardeja vuodessa
      - pienten lukioiden (pahimmillaan vain 4 abia vuodessa) ylläpitoon satoja miljoonia
      - kannattamattomien pikajunavuorojen ylläpitoon, joita lähes kukaan ei enää käytä lähes 100 m€.

      Pahimmillaan saattaa olla, että Kuopiosta ei ole Kajaanin junan kyydissä kuin kääriäinen, ja hänkin jää pois jo Iisalmessa. Kuitenkin tätä kääriäisen ylhäistä matkaa varten tarvitaan turvallisuussyistä rautateiden henkilökuntaa vähintään 30 henkilöä. Siinä se on, Sipilä, julkisen sektorin tuottavuus tapissaan, kun juna jyskyttää Kuopiosta Iisalmeen kääriäinen kyydissään ja Iisalmesta Kajaaniin tyhjillään, ja kolmenkymmenen virkailijan palkka juoksee.

      Näitä kepulaisia 'tuottavuuden tehosteita' silmitellessä Sipilän puheet tuottavuuden lisäämisestä vähentämällä 20.000 virkamiestä tuntuvat suorastaan irstailta ja törkeältä kansanvallan halveksinnalta.

      • elinkeinoasiamies

        Olemme saaneet kärsiä maalaisliiton iltalypsyillä varmistetusta siltarumpupolitiikasta jo useamman sukupolven ajan.
        Eikä loppua näy ennenkuin maaseudun hallintorakenteet saadaan uudistettu, ts. kuntien määrä perattua tolkulliselle tasolle.
        Ylisuuresta kuntamäärästä sikiää maalaisten kohtuuton poliittinen voimarakenne nyky-yhteiskunnassamme.


    • jaahaaas

      "Kainuulaiset kansanedustajat pitävät pöyristyttävänä VR:n päätöstä lakkauttaa kaksi keskeistä Kajaanin pikajunayhteyttä kesäkuun puolesta välistä alkaen.
      Kainuulaisedustajat Raimo Piirainen (sd), Eero Suutari (kok), Timo Korhonen (kesk) ja Pentti Kettunen (ps) vaativat yhteisessä kannanotossaan, että lakkautusaikeet perutaan"

      Kyllä siinä VR junavuorojen lopettamisen vastustamisessa oli mukana myös SDPn Raimo Piirainen, kokoomuksen Eero Suutari ja perussuomalaisten Pentti Kettunen keskustan
      Timo Korhosen lisäksi.

    • Katselin juuri Juha sipilän vaaligrillauksen ISTV:lta. Mieshän on vielä pahempi valehtelija, mitä olen aikaisemmin ymmärtänytkään. Venkoilijana ja valehtelijana suorastaan tukijussi-pankkoluokkaa. Ei riittänyt, että hän ensin valehteli tukien tulevan kokonaan EU:sta. Sen jälkeen hän antoi vielä ymmärtää, että Suomen maataloustuet ovat yhteismitalisia esimerkiksi Viron ja Ruotsin kanssa. Se on valhe. Oikea emävalhe.

      Harmittavasti toimittaja ei jaksanut vänkätä asiaa loppuun saakka eli jäi julki tuomatta lopullinen totuus, Suomen maksamat kansalliset tuet ovat suuruudeltaan ja suhteelliselta osuudeltaan poikkeus EU:ssa.

      Suomessa nimittäin kansallisten tukien osuus on 60 %, kun se muissa maissa pyörii 0 - 5 % kieppeillä (Kreikkaa lukuunottamatta - jossa tosin siellä taitaa pian jäädä kansalliset tuet kokonaan maksamatta rahanpuutteen vuoksi) kokonaispotista. Jos oikein rehellisiä ollaan noihin suoriin kansallisiin tukiin on vielä lisättävä 240 M€ lomarahoja, n. 900 M€ työeläke- ja luopumistukikorvauksia, investointitukiavustuksia, korkotukea ja muun muassa viljelijäin tapaturmavakuutusmaksuista 15 M€, jolloin ollaankin kokonaisummassa neljä (4) miljardia euroa.

      Neljästä miljardista eurosta EU:n maksama osuus 900 M€ tekee ruhtinaalliset 23 %.

      Voidaankin siis lähes tosissaan sanoa, että Sipilän puheesta ja vöyhäämisestä peräti 77% on täyttä valhetta. Voimmeko me turvallisin mielin laskea tällainen, totuutta rankasti säästelevä maailmanrannan rellu valtiolaivamme peräsimeen, pääministeriksi. Voimmeko?

      Kiitokset ISTV:n toimittajille oikeaan asiaan pureutumisestanne. Toivottavasti jäljellä olevissa vaalikeskusteluissa asiaan palataan ja mitataan, kuinka herkkä Sipilä oikeasti onkaan valheen laukalle lasettamaan.

    • herätkäämaalaiset

      Ja Suomi tulee kuntoon jos junat kulkevat ilman matkustajia tai tahtia???

    • Ei_kestä_päivänvaloa

      Mitä muuta sitä kokoajan paljastuu lahkolaisten kaapeista.

    • stubin-tietämys

      Kovallepa ottaa Keskustapuolueen vaaligallupit.
      Tiesiköhän nykyinen pääministeri ennen ministerikauttaan kaikesta kaiken, sosiaali ja terveyden huollosta, koulutuksesta, maanpuolustuksesta, järjestyksen valvonnasta,
      logistiikasta, eri maakuntien asioista, omistajaohjauksesta ja yleensä kaikesta siitä mitään eteen tulee.

      "Ministerien erityisavustajat

      Pääministeri Alexander Stubb

      Erityisavustaja (ministeriryhmän erityisavustaja) Joonas Turunen
      p. 0295 160 292

      Erityisavustaja (lehdistösuhteet) Pete Pokkinen
      p. 0295 160 309

      Erityisavustaja (kansainvälisten asioiden virkamiesavustaja) Anna-Kaisa Heikkinen
      p. 0295 160 306

      Erityisavustaja (EU-asiat) Lauri Tierala
      p. 0295 160 311

      Erityisavustaja (talouspolitiikka) Maarit Kaltio
      p. 044 582 8217

      Erityisavustaja (eduskunta-asiat) Suvi Aherto
      p. 0295 160 395."
      http://valtioneuvosto.fi/erityisavustajat

      Miksiköhän ministereillä on noin paljon eritysavustajia jos heidän pitää tietää omasta alastaan kaiken ja pääministerin vielä kaikesta kaiken.

      Stubin tietämyksestäkin ollaan mieltä...

      "SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen kritisoi pääministeri Alexander Stubbin työmarkkina-avausta.
      SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen kritisoi, että pääministeri Alexander Stubb ei tunne työmarkkinoiden todellisuutta. Paanasen mielestä Stubbin tämänpäiväinen lausunto perustuu enemmän ideologiseen toiveuneen kuin tietämykseen esimerkiksi paikallisen sopimisen nykytilanteesta.

      – Melko monessa yrityksessä sovitaan jo nyt paikallisesti monia työhön liittyviä asioita ja yrittäjätkin tuntuvat olevan tyytyväisiä sopimusten sisältöön, Reijo Paananen kommentoi tiedotteessaan."
      http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/paananen_kritisoi_stubbia-31384

    • kaikesta-kaikkea

      Miksi ihmeessä sitten nyt istuva hallitus ei ole poistanut ainakin kansallista tukea ja lopettanut
      maatalousyrittäjän työeläkettä jos kansallinen etu sitä olisi vaatinut. 3% osuudellaan viljelijät eivät olisi voineet asialle mitään.
      Aikaahan oli neljä vuotta.
      Tähän on jopalta turha odottaa ASIALLISTA vastausta.

      Ja eihän Sipilästä nyt maatalousministeri tulekaan vaan mahdollisesti pääministeri.
      Ei suomen kansa ole maatalousministeristä yksin äänestämässä vaan 200 päättäjästämme joista varmaan kukaan ei tietä kaikesta kaikkea.

      • mmansomisburimarsyugo17

        MTK osannu Ylisaunojien ja pitsanaamojen kanssa maksaa tarpeeksi tuohta eli pätäkkää tukien pysymisestä.


    • slobcigsmokemanlavida

      Ankeet ajat jos valitaan.

    • niiiinpäniiin

      "Sipilä tulee varmuudella holvaamaan yhteisiä verovarojamme niin...kannattamattomien pikajunavuorojen ylläpitoon, joita lähes kukaan ei enää käytä lähes 100 m€.
      Pahimmillaan saattaa olla, että Kuopiosta ei ole Kajaanin junan kyydissä kuin kääriäinen, ja hänkin jää pois jo Iisalmessa." jopa_vain




      "SDP tekee välikysymyksen liikennepolitiikasta.
      Opposition on arvostellut kovasanaisesti erityisesti hallituksen leikkaukseiajoukkoliikenteen ostopalveluihin, jotka oppositiopuolueiden mielestä heikentävät pahasti etenkin harvemmin asuttujen seutujen liikennettä."

      http://demokraatti.fi/sdp-tekee-valikysymyksen-liikennepolitiikasta-koko-oppositio-lahtee-mukaan/

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      179
      4079
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      115
      2626
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2224
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2185
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      53
      1896
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1495
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      107
      1361
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1332
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1170
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1051
    Aihe