Seuraukset alaikäisen lapsen ulos heittämisestä

help95

Poikaystäväni perheessä on ongelma johon toivoisin apua. Hänen 16v siskonsa ei mene kouluun ja on muutenkin saamaton. Hänellä on masennuslääkitys. Hän ei suostu käymään koulussa vaan vain pelaa pleikkaria tai lukee kirjaa. Hän on aiemmin uhamnut itsemurhalla.

Lääkärit ja sossut kuitenkin katsovat ettei tilanne ole niin paha että pakkohoitoon olisi tarvetta koska kotiolot kuitenki ok. Tyttö ei suostu lähtemään osastolle vapaaehtoisesti.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että tyttö ei saa apua eli hän olisi seuraavat 1,5 vuotta kotona pelailemassa ja lukemassa.kunnes hän täyttää 18 ja hänen isänsä voi heittää hänet pihalle. Hän aikoo näin tehdä mikäli tyttö ei ala itsekin tekemään jotain. Viranomaiset eivät siis voi esim. Pakottaa häntä menemään kouluun. Vanhemmat ovat tehneet kaikkensa nyt.

Väitän, että tytön tilanteeseen vaikuttaa se, että hän on ollut hieman lellitty eikä ole koskaan saanut tarpeeksi kuria. Tämän äitikin on myöntänyt(isä joutunut työnsä takia olemaan jopa 4/5 vuodesta työmatkoilla).

Totuus on se, että ainoa tilanne jossa tyttö joutuisi pakko hoitoon on, että 1. tyttö uhkaisi tappaa itsensä tai alkaisi käyttää päihteitä.2. Vanhemmat alkavat käyttää päihteitä 3. Isä heittää tytön jo nyt ulos mitä on jo uhannut

Kysymykseni onkin: mitä seurauksia isälle tulee jos hän heittää alaikäisen tyttärensä ulos? Tämä siis ainoa keino saada tyttö hoitoon. Muussa tapauksessa tyttö ei kykene koskaan minkäänlaiseen sosiaaliseen kanssakäymiseen, töihin jne. Kirjoitelmani ei ehkä anna kunnon kuvaa siitä miten paha tilanne on, mutta se on todellakin paha. Sossu sanoo etteivät voi tehdä mitään. (Kerrankin kun apua haettaisiin ajoissa niin mitään ei tehdä)

6

995

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tänäyönätällaista

      Ei sitä apua ainakaan tältä palstalta heltiä. Ja sinä olet asiassa sivullinen, joten asia ei kuulu sinulle.

      • Toivonen116

        Sinun kommenttisi on hyvin ikävä ja antaa sinusta todella negatiivisen kuvan. Aloittaja on huolissaan toisesta ja tämä on ihan ok paikka pyytää kannanottoja ja infoa. Kaikki täällä eivät ole kaltaisiasi ilkeilijöitä!

        Ehkä aloittaja voisi käydä koulukuraattorin juttusilla kertomassa huolestaan. Kuraattorilla on asiantuntemusta ja kokemusta, kenties häneltä saisi jotakin vinkkiä.

        Annan suuren arvon aloittajan kaltaisille ihmisille, jotka välittävät - sekä hänen vanhemmilleen, jotka ovat antaneet välittämisen mallia.


      • trobx
        Toivonen116 kirjoitti:

        Sinun kommenttisi on hyvin ikävä ja antaa sinusta todella negatiivisen kuvan. Aloittaja on huolissaan toisesta ja tämä on ihan ok paikka pyytää kannanottoja ja infoa. Kaikki täällä eivät ole kaltaisiasi ilkeilijöitä!

        Ehkä aloittaja voisi käydä koulukuraattorin juttusilla kertomassa huolestaan. Kuraattorilla on asiantuntemusta ja kokemusta, kenties häneltä saisi jotakin vinkkiä.

        Annan suuren arvon aloittajan kaltaisille ihmisille, jotka välittävät - sekä hänen vanhemmilleen, jotka ovat antaneet välittämisen mallia.

        No kun se koulukuraattori ei saa ulkopuoliselle kertoa mitään asioita, etkö sitä tosiaan tiennyt? Älä anna hölmöjä neuvoja, varsinkin kun itse pidit tilannetta vakavana.


      • Toivonen116

        Voi jessus! Neuvoni ei todellakaan ollut hölmö! Kuraattori on peruskoululaiselle se lähin auttajataho. Koulukuraattori voi todellakin kertoa erilaisista ongelmien ratkaisumalleista sekä mahdollisista auttajatahoista aivan kenelle hyvänsä. Voi silloinkin, jos hänen asiakkaansa mainitsee jonkun toisen ihmisen nimen.

        En kai minä ajatellutkaan, että kuraattori kertoisi aloittajalle poikakaverin siskon diagnoosin, lääkityksen ja terapiat. ;-) Ei niin ajattele kuraattorikaan. Jospa tietäisit, miten paljon kuraattorin juttusilla käy oppilaita, jotka ovat huolissaan jostakusta kaveristaan.


    • m33exaikaansaamaton

      Minäkin olin tuossa iässä sillein että ei maistunut koulu, vetelehdin -keskeytin amiksen, juopottelin mökillä yksin ja hölmöilin.. olin masentunut ja turhautunut, vihainen jne.. 20vuotiaaksi asti lähinnä vetelehdin, olin toki jossain työharjoittelussa, käväisin armeijassa, jonka myös keskeytin.. tosiaan sain sitten kipinän 19vuotiaana ja siitä se lähti vähitellen ylöspäin elämä. 23vuotiaana valmistuin ammattiin ja hankin ajokortinkin ja suoritin asevelvollisuudenkin pois alta.
      Tuskin tuo ikuisuutta kestää, antaa aikaa kypsyä tuosta :) tosiaan se pihalle heitto 18vuotiaana voi saada vipinää kinttuihin siinä tilanteessa, tekemään ainakin jotain..
      Tiedän monia,jotka samassa tilanteessa olleet ja sieltä sitten jotenkin lähteneet.

    • Avaus.ei.ole.todellista

      Suomessa vakituisesti asuvilla lapsilla on lakiin perustuva oppivelvollisuus. Se tarkoittaa velvollisuutta hankkia perusopetuslaissa ja perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa määritelty perusopetuksen oppimäärä.

      Oppivelvollisuus alkaa yleensä sinä vuonna, jona lapsi täyttää seitsemän vuotta ja päättyy, kun perusopetuksen oppimäärä on suoritettu tai kun oppivelvollisuuden alkamisesta on kulunut 10 vuotta. Oppivelvollisuus jatkuu aina lukuvuoden loppuun asti sinä lukuvuonna, jona nuori täyttää 17 vuotta. Oppivelvollisuus ei siis pääty 17-vuotispäivänä.

      Jos lapsen vamman tai sairauden vuoksi on ilmeistä, ettei perusopetuksen tavoitteita pystytä saavuttamaan yhdeksässä vuodessa, alkaa oppivelvollisuus jo 6-vuotiaana ja kestää 11 vuotta (ns. pidennetty oppivelvollisuus). Oppivelvollisen huoltajan on huolehdittava siitä, että oppivelvollisuus tulee suoritetuksi. Jos huoltaja laiminlyö velvollisuutensa valvoa oppivelvollisuuden täyttymistä, hänet voidaan tuomita sakkoon oppivelvollisen valvonnan laiminlyönnistä.

      Suomessa lähes kaikki lapset (99,7 %) suorittavat perusopetuksen oppimäärän ja saavat perusopetuksen päättötodistuksen.

      Kunta on velvollinen järjestämään perusopetusta kaikille sen alueella asuville oppivelvollisille. Asuinkunta osoittaa oppivelvolliselle koulupaikan ns. lähikoulussa. Lähikoulu ei välttämättä ole lähin koulu. Oppivelvollinen voi pyrkiä myös muuhun kuin kunnan osoittamaan kouluun, mutta subjektiivista oikeutta päästä tähän kouluun hänellä ei ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      121
      9509
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      49
      2794
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      159
      2557
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1796
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1613
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      10
      1407
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe