BIchon frise..?

Juuelikkäs

Juu, eli kertokaa hyviä ja huonoja puoliakin bichon frisestä. Trimmauksesta voi myös kertoa paljon.

19

6008

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RumaPallopää

      Pienikokoinen koira, joten ruokinta ei ole mahdottoman kallista vaikka olisi allergioitakin. Kohtuullinen lenkkeily riittää ja keskivertokoiranomistajankin koulutettavissa positiivisella vahvistamisella. Osalla silmät vuotaa ja se näkyy rumasti valkoisessa turkissa. Kannattaa hankkia trimmeri jossa on tarpeeksi tehoa (watteja) ja johon on hyvin myynnissä erilaisia teriä ja kampoja. Trimmauspöytä, tanko ja silmukka helpottaa trimmausta kummasti...ja säästää selkää. Pään karvat lyhyeksi trimmattuna on siedettävän näköinen, mutta täydessä näyttelytrimmissä on järkyttävän ruma pallopää! Hyi helkkari.

    • Boschina

      Käytä aikaa kasvattajan etsimiseen jotta löydät koko paketin kasassa kirjaimmellisesti. ''Söpöjä valkoisia'' kun pungetaan sellaisillakin koirilla mitkä pissii allensa tai nappaa tuomaria/trimmajaa pöydällä. Hintataso vaihteleva 1200-1800e välilä paperillisilla vaan kuten painotin älä katso nimeä/hintaa vaan kokonaisuutta jotta se ei omistajana pissaa kintuille kirjaimmellisesti. Ehdottomasti ennen pentueen syntymää pyydä tavata livenä molemmat vanhemmat niin näet sitä käytöstä kehien ulkopuolella ja juttele tovi kasvattajan kanssa. Suomessa on kova taso koirissa vaan parhaille on luontaisesti jonoa joten hyvissä ajoin kannattaa olla liikenteessä! :)
      PS. Trimmatavissa roduissa kasvattajan/trimmaajan portfoliosta näet jo hyvin miten pitää koiriaan ja mihin painottaa eli selaa rauhassa kotisivuja läpi sekä kysele rohkeasti! http://eurobreeder.com/breeds/bichon_frise.html

    • Koirakuumessa

      Oon kovasti hankkimassa koiraa itselleni.Olen soittanut kennelliton pentulistan mukaan annettuihin puhelin numeroihin.Koirat on jo myyty,vaikka ilmoitus listalla.ihmettelen miksi listaa ei päivitetä.Joensuussa kaksi bichon friceetä edelleen myynnissä,vaikka puhelimessa omistaja sanoi ne myyneensä pois.

    • HenriBichon

      Kaikki eivät ole ns. sylikoiria niin kuin mainostetaan oma bichoni ei viihtynyt 5sekunttia pitempään sylissä. Ja jaksoi kävellä loputtomiin. Aika nirso oli ruualle mutta se johtuu ehkä myös minusta :D Paremmat eväät oli kuin minulla. Hyvä rotu jos ei joudu olemaan pitkiä aikoja yksin.

      • Omanikaan ei ole sylikoira. Paitsi jos itse tahtoo, mutta harvemmin. Nirso on tuo meidänki bichoni, mutta mitä tarkoitat tuolla `jos ei joudu olemaan pitkiä aikoja yksin?´ Oliko kova tuhoamaan paikkoja? Ihan vaan mielenkiinnosta kysyn :)


    • Bis-chon

      Eivät opi sisäsiisteiksi. Meillä reilun vuoden ikäinen leikattu poika ja pissii sohvat ja matot. Kukaan ei kertonut etukäteen tätä.

      Jaksaa lenkkeillä, oppii temppuja, on nimensä mukaan seurakoira: utelias ja osallistuu kaikkeen mahdolliseen. Turkin hoito vaatii aikaa, mutta kun ei näyttelykoirana pidetä niin kohtuullista kuitenkin. Karstata pitää pesujen välillä säännöllisesti ettei tule takkuja. Itse leikattu turkkia saksilla netin ohjeiden ja mallien mukaan - ei näyttelykoira, joten ihan riittävää. Silmät rähmii vähän, mutta ei ulkonäköhaitta. Enemmän häiritsee kun suupielten ja leuan karvat on ruskeina ruuasta ja se väri pinttyy niin ettei lähde pesulla.

      • Oppii. Itseasiassa meidän likka oppi paljon nopeammin kuin mieheni aikaisemmat isommat koirat noutaja ja sheferi.On se sellaista pentu kainalossa ulos mihinaikaanbuorokaudesta -juoksua vars. kerrostalossa rappusineen..mutta tuottaa tulosta.. Poikakoirilla taipumus merkkailuun kuuluu kyllä muillekin eläimille urospuolisille siis. Ei siis rotu tai pelkästään koiraominaisuus.


    • Aivan ihana. Omaamme emme myisi enää mistään hinnasta pois, vaikka 1500ekee pari v sitten isolta tuntuikin. Bichon frise on koira huumorintajuiselle ja paljon koiran kanssa viihtyvälle. Koiralle itselleen on sama, onko hän takapenkillä, kotona, metsäpolulla tms kunhan vain saa olla laumansa kanssa. Kova ikävöimään ja vartioimaan ovea, jos jätetään omiin oloihinsa. Rapsutus intoisuus ja leikkisyys on myös hyväksi.
      Turkinhoito voi aluksi tuntua työläältä ja rapaisilla keleillä myöhemminkin, mutta kunnon välinein onnistuu keltä vain.Hyvänä puolena sekin, että raikas, takuton ja puhtaalta tuoksuva koira on aivan ihana päivätorkku kaveriki. Itse leikkaan saksin. Emme käy näyttelyissä niin saan leikata aivan niin kutenn kulloinkin päätän. Ulkolenkiksi käy välillä lyhyetkin lenkit. Eikä kakkapussiinkaan tarvitse kuopia.isoa kökälettä...on siinä hyviä puolia paljon.

      • Hei! Olen kuullut tuota samaa (ja lukenut), että bichnit olisivat kovia juurikin vahtimaan ovea ja itkemään yksin jäätyään. Omallani ei ole kumpaankaan taipumusta. Kysyisinkin siis että onko koirasi uros vai narttu? Ihan vaan sillä kysyn kun sukulaisillani uros bichoni ja itkee ja ulisee välillä kun jää yksin ja aina kun posti tulee pitää haukkua.Itselläni narttu ja ei mitään ongelmia.


      • Narttu. Siskollani on uros. Luulen, että meillä vaikuttaa enempi se, että mies on lähes aina kotona koiran kanssa. On siis tosi harvoin yksin. Ja vaikka sanotaan, että koirilla ei ole ajantajua, ei meidän narttu muutaman tunnin yksinolosta ole millästään, muta autaarmias jos ollaan kuusi tuntia on kotona kaikenlaista tapahtunut. Ja koira aivan hädissään. Naapurimme on mtös kertoneet, että poissaollessammme ulinaa kuuluu. Olemme joskus. salaa kuvanneet koiran yksin oloa ja enimmäkseen videoilla vahtii oven edessä


    • fifiuu

      Haluaisin tietää hieman Bichon Frisen trimmauksesta myöskin. Minua askarruttaa, mikä olisi paras pituus/terä Bichonin turkin trimmaamisen lajinomaista lyhyemmäksi (tiedän, että lajinomainen turkki on pitkä ja tuuhea, mutta me haluamme pitää turkin hieman lyhyempänä). Tarkoitus ei ole kyniä koiraa, mutta olisiko esimerkiksi terä 7 eli 3,2mm tai nro 5 6,3mm sopiva? Kiitos :)

      • Youtubista löytyy paljon, vars. Amerikkalaisia trimmausvideoita. Tosin maittain hieman eroaa tyylit. Sakset on paras. Menee kyllä aikaa. Pitkät ja terävät sekä lyhyet tylppäkärkiset kun leikataan lähellä silmiä tai anturoiden välistä. Olen kyllä totuttanut koiraa pukkuhiljaa trimmereihinkin.Emme käy näyttelyissä, joten täydellinen ei tartte olla kerran ei emäntäkään ole. Kätevää, mutta tulee epätasaisempi.Siistiminen aina puhtaassa turkissa. Rapasina aikoina pidän tassukarvat aika lyhyinä. Kunnon pesuaineet ovat bichonilla tärkeää, koska turkki muistuttaa enemmän pehmeää villaa kuin peruskoiraa.3Eikä pyörittelyliikkeitä. Takuttomana pysyy hyvillä hoitoaineilla. Pesen kerran kahdessa viikossa ja karstaan kerran viikossa. Ei takkuja ole.

        Anaalirauhaset tyhjentää kätevästi muun pesun yhteydessä. Jos tuntuu vaikealta, kannattaa eläinlääkärikäynnillä pyytää näyttämään.

        Kaikenkaikkiaa aivan ihana rotu. Kävimme eilen jatkokuntoutusyksikössä pikavierailulla ja ilonkyyneleet tulivat silmääni moneen otteeseen kun niin moni potilas ilahtui käynnistä.. Ei minun...vaan pienen vilkkaan koiran.
        Yksikin mies aivan muuttui silmissä eläväksi, kun hän näki pikkisen lattialuutun tepastelevan käytävällä vastaan. Mutta kukas se sieltä tulee...sanoi mies kyykistyen koira rapsuttamaan. Mies joka ei juuri mitään kontaktia ota kehenkään eikä puheesta saa edes selvää ylipäätään vaikean aivovamman takia. Koira kuin koira voi olla päivän kohokohta monelle
        ihmiselle.


    • niinet

      Bichoni pitäisi saksilla trimmata. Ei millään trimmerillä. http://www.bichonfrisery.com/hoito_ohjeita.htm

      • yhhyh

        Näyttelybichonit ovat asia erikseen - arjessa lyhyt turkki on paljon kätevämpi ja helppohoitoisempi, ja sen voi leikata trimmerilläkin. Hattaramalliseen lookkiin tarvitaan sitten jo sakset.

        Mutta että bichonien anaalirauhaset eivät tyhjenny enää itsestään, toisin kuin muilla koiraroduilla? Jännittävää.


      • ollakkobicoonvaiei
        yhhyh kirjoitti:

        Näyttelybichonit ovat asia erikseen - arjessa lyhyt turkki on paljon kätevämpi ja helppohoitoisempi, ja sen voi leikata trimmerilläkin. Hattaramalliseen lookkiin tarvitaan sitten jo sakset.

        Mutta että bichonien anaalirauhaset eivät tyhjenny enää itsestään, toisin kuin muilla koiraroduilla? Jännittävää.

        Siskoni vei kerran villakoiransa eläinlääkärille, kun tämä voi huonosti eikä kunnolla kakannut..lääkäri tyhjensi anaalirauhaset js sillä koira parani...Pikku juttu tehdä, mutta yllättävän tärkeä


    • Sara344

      Meillä 2-vuotias Bichon frisee. Ihana seurakoira parhaimmillaan, haluaa olla kaikessa ja kaikkialla mukana; veneessä, autossa, laivassa, hotellissa, matkailuautossa jne. Koira nauttii rapsutuksista ja tulee sohvalla aina viereen nukkumaan. Yksinolleessaan meillä on pennusta asti ollut kylpyhuoneessa (kasvattaja suositteli tätä), jossa on rauhassa haukkumatta. Muutoin haukkuu aina, kun ovikello soi, vieraita tulee tai me omistajat tulemme töistä kotiin. Haukkuu myös silloin, kun olemme pihalla ja koira asunnossa vapaana, ei kylppärissä. EI ole tottunut isoon taloon yksinollessaan.

      Kotona myös kerää huomiota avaamalla liukuovikaappimme ja heittämällä sieltä kaikki sukat ja alusvaatteet lattialle. Usein myös juoksee asunnossamme sukat suussa jne.

      Meillä ollut hieman ongelmia siinä, kun vieraita tulee, koira meinaa nylkyttää siihen asti, kunnes vieras tiukasti kieltää. Samoin muutaman kerran on murissut, kun otetaan koiran varastama tavara häneltä pois.

      Koira on meillä ensimmäinen ikinä ja koulutus ei ole ollut niin pitkäjänteistä kuin pitäisi, josta varmaan myös nuo "ongelmat" johtuu.

      Turkinhoidossa on tosiaan kova homma. Turkki menee takkuun väkisin ja silmät vuotavat tosi pahasti. Eläinlääkärin mukaan tyypillistä rodulle, eikä sille mitään voi? Ei kuulema koiraa itseään häiritse.

      Mutta kaiken kaikkiaan todella ihana rotu ja seurakoira. Ottaisin heti toisen kaveriksi, jos mies suostuisi :). Niin ja tosiaan käymme molemmat päivätöissä ja koira joutuu arksisin olemaan yksin kotona 9 tuntia :(, mutta sekin sujunut, mitä nyt kylppärissä usein on matot rullalla.

    • Tyttö14v

      No meillä on kyllä bichon havanese eli nykyään havannankoira, mutta voisinpa sanoa, ettei muuta eroa olekaan kuin ulkonäkö. Pikkukoirilla on inhottavan usein taipumusta puolustaa reviiriään hyvin vahvasti. Kunnon peruskoulutuksella niistä saa silti aivan mahtavan perhekoiran. Ensimmäiseksi koiraksi en kyllä voi bichonia suositella, niillä kun on niin vahva oma tahto ja itsepäisiä ne osaavat myös olla. kouluttajalta vaaditaan paljon kärsivällisyyttä ja oikeanlaista huumorintajua.

      Trimmaus ei ainakaan minun mielestäni ole niin työlästä kuin annetaan olettaa. Toki tässäkin asiassa asenne ratkaisee. Trimmauskin kannattaa ajatella sinun ja koiran siteen vahvistajana, kuin traumaattisena kokemuksena. ( Joku tuolla sanoi kaikkea trimmauspöydistä sun muista, mutta minä suosittelen käyttämään ne rahat johonkin hyödyllisempään ) Saman luottamuksen tarvitset ihmseen, joka omia hiuksiasi leikkelee, mietippä sitä ;)

      Omasta kokemuksestani olen myös huomannut kääpiökoirien silmien vuotavan aika runsaasti. Rähmän saa silti aina pois, mutta punertavat valumajäljet ovat vähän ikäviä. Eivät ne silti kotikoiran arkea haittaa, tuovat ehkä jopa hauskan ilmeen koiran kasvoille.

      Ruokana kannattaa käyttää jotakin nappulamerkkiä, missä olisi mahdollisimman vähän (mieluusti ei laisinkaan) vehnää tai muita viljoja. Koiraa voidaan siis ajatella keliaakikkona, koska niiden ruokavalion ei kuuluisi oikeasti sisältää viljaa laisinkaan.

      Pentu kannattaa ostaa tunnetulta ja hyvältä kasvattajalta. Luotettava kasvattaja kertoo avoimesti esmi. suvussa kulkevista silmä- tai lonkkavioista. Kunnon kasvattajalta saat myös aloituspakkauksen joka sisältää pari lelua, penturuokaa, huovan ja ehkä jotakin pientä vielä näiden lisäksi. Yleensä tällainen kasvattaja työntää käteesi myös ruokintaohjeet, hieman peruskoulutusohjeita ja sukutaulukon.

      Sisäsiisteys riippuu 99% korista omistajan tukemasta sisäsiisteyteen oppimisesta. Netistä löytyy paljon lisätietoa koiran sisäsiistiksi opettamisesta. Se 1% taas kuuluu niihin uroskoriin, joiden jälkeläistentuottovimma on niin suuri että ihan joka paikka on merkattava.

      Suosittelen lämpimästi uroskoiran kastrointia. Se rauhoittaa koiran elämää ja vähentää osittain tai jopa kokonaan turhaa merkkailua. Naaraskoiran sterilointi onkin vähän isompi operaatio, mutta silti hyödyllinen, sillä naaraskoirilla ilmenee aina välillä valeraskautta joka on koiralle erittäin stressaavaa aikaa.

      Nyt näin äkkiseltään ei tullut kyllä muuta mieleen. Onnea ihanan palleron hankintaan ja ota jokaisesta askarruttavasta asiasta selvää;)

      • ollakkobicoonvaiei

        Tosi hienosti sanottu, osuvasti, kaikki tuossa yllä. Minä trimmaan lattialla, jokaisella omat tapansa. Pöytä on, mutta koiran ollessa pentu, pamautin selkäni, eikä pöydällä trimmaaminen onnistunut kovan selkäkivun takia, Koira ei ole kiinni missään leikatessani.. Meillä on siinä hauska yhteinen tunti. Koira arvaa heti kun ketäilen välineitä ja innostuu oitis. Kääntelen häntä sitä myötä kun etenen. Ja palkitsen homman päätyttyä.

        Pesusta sen verran, että unohtkaa tavalliset föönit. Koiraföönillä homma sujuu puolta nopeammin. Me tehtiin vauvojen jalallisesta kylpyammeesta koiranpesupaikka ja hyvin on toiminut nämä vuodet.


    • Varmakööri

      Meillä 5kk bicon tyttö.Sisäsiisti jo 2kkn ajan.Vaatii vaan ihmiseltä aikaa ja tarkkaavaisuutta.Yöllä myös mennään pissalle jos koira herättää.Paljon vaatii huomiota ja aikaa lwikkeihin.Metsässä painaa hulluna juosten ja käpyjä kantaa joka ulkoilureissulta tupaan joka sitte vaihdetaan pikkuherkkuun.Meillä Nelli syö napujen lisäx vähän kaikkea mitä löytyy...jauhelihaa lohta tonnikalaa raejuustoo piimää porkkanaa maksalootaa kanaa ja näkkäri on herkkua.Ja autossa matkustamista suorastaan rakastaa.Just matkattiin 6tuntii autolla ja koko matkan nukku sylis tai katteli maisemia.Pesu ja rimmaus on tehty joko kotona tai hyvällä rimmaajalla ja kuivauksesta tykkää aivan simona...vois kuivata vaikka aamuun asti.Tässä elämän hyviä puolia toki joskus meinaa mennä hermo tähän elämämme iloon ja harmiin...mutta enemmän on ilon puolella.On niin vilpittömän iloinen kun ollaan joskus 15 min pois kotua...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5269
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1552
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      190
      1430
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe