Finnmatkat, Meksiko

Vähänmatkustanut

Kokemuksia Finnmatkojen Meksikosta, lähinnä Carmenista?
Miten sujuvasti paluumatkalle lähtö ja kotiinpaluu onnistui kohteesta? Menomatkalla olleet dokumentit vaan mukaan, Finnmatkojen järjestämällä bussilla kentälle ja pienellä vaivalla koneeseen? Lasten kanssa matkatessa tärkeintä olisi helppous, varsinkin, kun lennot ovat pitkät ja vaihtaakin täytyy.

10

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mujeres

      Cancunin kenttä mennen tullen ihan ok. Ei ollut mitenkään liian ruuhkainen, tarkastukset kohtuu liukkaasti. Amerikkalaiset eläkeläiset kiilasivat pyörätuoleilla jonojen ohi. Kummasti taas kävelivät reippaasti tax-free ostoksia tehdessä. Kallis kenttä, niin kuin kaikki muutkin. Savuton.

      Bussimatka noin tunti Carmeniin, jos käy useammalla hotellilla. Kaikkein helpoin on ottaa taxi lentokenttäkuljetukseen. Ei tarvitse odotella reimaa, joka on taas hukassa, myöhässä, juovuksissa, kadoksissa, väärässä bussissa, kadottanut lippunsa, passinsa, matkalaukkunsa, kaverinsa, eilisen päivän....

    • lennokkki

      Vaihdollinen lento ei kuulosta helpolta, jos se on kriteerinä. Suorilla Finnmatkat on kyllä tähän asti lennättänyt.

    • Playadelcarmen

      Meillä tänä talvena saavuttaessa Cancuniin kentällä melkoinen kaaos ja jonotimme passintarkastuksessa melkein tunnin. Laukkujen kanssa jonotettiin jälleen turvatarkastukseen, pitkän lennon jälkeen se voi olla hieman kärsivällisyyttä vaativaa. Palatessa sujui ehkä hieman paremmin vaikka lähtöselvitykseen jonotettiin reilu puolituntia. Lentokenttäkuljetuksessa ei tarvinnut enää kovin pitkään odotella, paluu sujui linja-autolla todella kätevästi. Paluulennolla koneeseen oli tullut tekninen vika ja meitä saapuikin espanjalainen kone hakemaan, jälleen odoteltiin..Muutoin kohteena kyllä pidän Meksikosta, tekemistä ja näkemistä riittää.

    • holameksiko

      Kentältä/kentälle kannattaa ottaa taksi, pääsee nopeasti perille ja poislähtiessä suoraan tiskille kun ei ole sitä bussilastillista jonottamassa samaan aikaan.

    • Mehico

      Meillä sujui meno- ja paluumatkalla kentällä tehtävät toiminnat suht vaivatta ja kohtuullisen nopeasti. Painorajoista voisi muistuttaa (on kyllä mainittu lentotiedoissakin), että raja on yllättävän alhainen 20kg käsimatkatavaroineen. Toisilla tosiaan käsimatkatavaratkin punnittiin ja ylipainosta joutui maksamaan. Osa sai ottaa kassista pois elektroniikan, kirjat yms. ja punnitus tehtiin vasta sitten (outoa että tämäkin vaihteli...). Maksu piti sitten suorittaa joko US dollareina tai Meksikon pesoina. Meidän takana tullut pariskunta joutui hakemaan rahaa kentän automaatista, kun kortti ei tuossa tiskillä kelvannut...

      Meillä ei jostain syystä taas käsimatkatavaroita edes punnittu.

      Ps. me taisimme saapua kohteeseen kun nimimerkki playdelcarmen lähti pois, sillä menimme tuolla isommalla koneella

    • travellight

      20 kiloa on helevatan paljon tavaraa lyhyelle lomalle. Vaatteiden pesettäminenkin on edullista, ei parin viikon aurinkolomalle tarvitse/kannata raijata koko garderoobia. Tai jos jostain syystä tarvitsee niin joutaa siitä sitten maksaakin :)

      • Mehico

        Niin pointti tässä olikin enemmän siinä, että painoraja on yleensä 25kg ja siihen ei lasketa käsimatkatavaroita mukaan kuten tuolla. Tosin ei tämän pitäisi kenellekään tulla yllätyksenä, koska rajoitus mainitaan lentotiedoissa.

        Kohteesta kun ostaa muutaman Tequila pullon, tulee niistä jo heti 3-4kg lisää painoa :)


    • MiaMies

      Lentokenttäkuljetukset Cancunista Playa del Carmeniin olivat tammikuussa fiasko.
      Tunnin epämääräisen passintarkastusodotuksen ja tunnin maahantulojonotuksen jälkeen oli vuorossa bussimatka lentokentältä Playacariin.
      Ulkona Cancunin lentokentällä Finn-Matkojen opas sanoi, että shuttlebussi 22 ja tuolla oikealla. Menkää sinne. Bussia ei ollut missään ja kukaan ei tiennyt bussista mitään.
      Ainakin 15 tai 20 minuuttia siinä itse kyseltiin ja odoteltiin. Sitten tuli bussi mutta kuljettajalla ei ollut tarvittavia papereita.
      Opas toivotteli sitten vajaan tunnin odottelun jälkeen hyvää matkaa ja päästiin liikkeelle mutta kun oltiin ajamassa lentokentältä ulos, niin ei ollut kuljettajalla riittäviä papereita.
      Ei muuta kuin uusi kierros lentokentän kautta niitä hakemaan.

      Itse matka sujui hyvin ja hotelli Riu Palace Mexico oli loistava joka suhteessa.
      Jos yhden ruokaravintolan tässä mainitsisin, niin se on ehdottmasti Plank. Erinomainen ruoka ja vielä ystävällisempi palvelu. Diego Argentiinasta päätarjoilijana.

      Kuljetus lentokentälle taas piti itse järjestää!
      Saimme Finn-Matkoilta tekstiviestin, että kuljetus lähtee klo 12:;05. Hyvissä ajoin klo 11:55 olimme hotellin aulassa mutta . yllätys . . yllätys, kuljetus olikin lähtenyt jo aiemmin, 11:50?
      Kun käytetään huonosti toimivaa tekstiviestittelyä, niin miksei sitten ilmoiteta tästä muuttaneesta ajasta? Mikä esti odottamasta, kun ei ollut mitään kiirettä!!
      Itse vastaanoton kanssa keskusteltuamme ja vastaanoton avustuksella saimme Finn-Matkoista mieshenkilön puhelimeen, joka ohjeisti menemään Riu Tequilaan,
      siellä bussi odottaisi. Saimme siis itse raahata matkalaukut matkavaatteissa, kun painorajoitus 20 kiloa pakotti pukemaan vaatetta enemmän päälle.
      Bussi löytyi ja pääsimme lentokentälle ja myöhässä kotoSuomeen.

      Paluulennolla tosin istuttiin 2h 40 minuuttia koneessa, kun sitä tutkittiin . . ja saatiin kuntoon.

      • PalveluPelaa

        On se valmismatkailu helppoa ja rentouttavaa :)


      • Toluca

        Sanos muuta! Ja niin moni tahtoo mennä lomalle "kun on kaikki valmista matkanjärjestäjän toimesta!" Olen patrinkymmenen viime vuoden aikana enemmän kulkenut "ominavuin", ja ihan sama lopputulos, vaikkakin merkittävästi halvempi.
        On siinä saanut kylläkin tarpeellista harjaannusta maailmalla pärjäämiseen ihan mukavasti.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      408
      1633
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1318
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1245
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      173
      1230
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      1007
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      916
    7. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      851
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      846
    9. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      840
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      192
      768
    Aihe