Auton vienti Espanjasta Suomeen

UlapaIIa

Trafin sivuilla asia kuitataan lähinnä niin, että rekisteristä poistaminen täytyy tarkistaa ko. EU-maan viranomaisilta.

http://espanjasta.blogspot.com.es/2011/01/auton-ostosta-espanassa.html

Tuon asiantuntevan oloisen blogi-kirjoituksen lopussa sanotaan, että "rekisteröityäsi auton esim. Suomessa Trafi tekee asiasta ilmoituksen Espanjan viranomaisille, jolloin auto poistetaan Espanjan rekisteristä."

Onko jollain omaa kokemusta tästä prosessista ta muuten tuoretta tietoa?

6

1143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • autoillen

      Jos haluat rekisteröidä toiseen EU-maahan auton, jonka olet itse tai jonka edellinen omistaja on jo rekisteröinyt, sinun on toimitettava edellinen rekisteröintitodistus viranomaisille.

      Tämä todistus sisältää hyödyllistä tietoa autosta, mikä helpottaa ja nopeuttaa asiointia.


      Riippuen maasta, jossa haluat rekisteröidä autosi, viranomaiset saattavat edellyttää sen katsastamista.

      Heidän on kuitenkin tunnustettava toisessa EU-maassa saatu katsastustodistus.

    • Ulapallla

      Tottakai kaikki autoon liittyvät espanjalaiset dokumentit täytyy esittää Suomessa, mutta kysymys olikin siitä, toimiiko näiden kahden maan (Suomi, Espanja) viranomaisten yhteys niin hyvin, että Trafin ilmoituksella auto poistetaan Espanjan ajoneuvorekisteristä.

      Tämä on tärkeää, koska vasta Suomen päässä en halua huomata, että ei voi.

      Sen vuoksi: kokemuksia auton poistosta Espanjan ajoneuvorekisteristä, kiitos.

    • Ulapallla

      Up-tation. Kyllähän nyt sentään jollakin on juuri tästä paperiruljanssista kokemusta?

    • eu-auto

      >> ... kysymys olikin siitä, toimiiko näiden kahden maan (Suomi, Espanja) viranomaisten yhteys niin hyvin, että Trafin ilmoituksella auto poistetaan Espanjan ajoneuvorekisteristä.

      Eikö kannattaisi kysyä asiaa myös Espanjan päästä sadakseen tietää miten rekisteristä poistamisen voi tuossa tilanteessa varmistaa?

      Toisaalta. Miksi epäilet lainaamasi virallisen tekstin ilmoittaman asian toimivuutta tai miksi et soita / meilaa Trafiin asian varmistaaksesi?

      "rekisteröityäsi auton esim. Suomessa Trafi tekee asiasta ilmoituksen Espanjan viranomaisille, jolloin auto poistetaan Espanjan rekisteristä."

      Maiden välillä saattaa olla käytännöissä eroja, mutta pääsääntöisesti Suomeen (toiseen EU-maahan jo toisessa EU-maassa rekiteröidyn auton) rekisteröidessä alkuperäinen Espanjan rekisteriote riittää, paitsi jos se on formattia josta uupuu tarvittavia tietoja ja siinä tapauksessa tulee toimittaa myös CoC.

      Toisen EU-maan katsastus tulisi riittää, mutta eri mailla on siitäkin eri sovellksia, eli aika jota vanhempi tuo katsastus ei saa olla vaikka se olisikin edelleen voimassa. Tämä siksi, että joissakn maissa autoa edelleen myydessä katsastus ei saa olla vaikkapa kahta (Belgia) tai kolmea (Ranska) kuukauta vanhempi. Mutta tämä ei imeisesti koske Suomea(?).

    • Ulapallla

      "Eikö kannattaisi kysyä asiaa myös Espanjan päästä sadakseen tietää miten rekisteristä poistamisen voi tuossa tilanteessa varmistaa?

      Toisaalta. Miksi epäilet lainaamasi virallisen tekstin ilmoittaman asian toimivuutta tai miksi et soita / meilaa Trafiin asian varmistaaksesi?"

      Kysytty on Espanjassa ja saatu kaksi vastakkaista - ja yhtä täysin järkähtämätöntä kantaa asiaan. Niin ikään on kysytty asiaa s-postilla myös Trafilta; vastauksen mukaan "asia kannattaa selvittää Espanjassa". Siis minun selvittää se, kommunikoivatko kahden EU-maan viranomaiset 2015 ja kaiken digitaalisuuden aikakaudella keskenään vai eivät! Eli Trafin vastaus aivan 0-arvoinen.

      Tämän vuoksi haen neuvoja keskustelupalstalta henkilöltä, jolla on omakohtainen tuntuma asiaan.

    • eu-auto

      Miksi et laittanut tänne heti kättelyssä esille jo tekemiäsi selvityksiä? Sen sijaan jätät potentiaalit vastaajat arpomaan tilannetta.

      Miksi omakin tiedottamisesi tökkii, on puutteellinen ja sinultakin pitää lypsää tietoja?

      Lähde liikkeelle siitä, että itse hoidat rekisteristä poiston Espanjassa ja selvitä milä tavoin se tapahtuu, eli mitä dokumenteja siihen tarvitsevat, sillä saattaahan siellä olla samaan aikaan kaksi käytäntöä päällekkäin (ehkä aluueellisiakin eroja?), mutta näin varmistat asian omalta osaltasi.

      Mahdoitko Trafille laittamaasi viestiin liittää jo heti kättelyssä ketjussa olevaa virallista tekstiä komminikoinnin pohjaksi.

      Kannattaa ehkä postata aihe myös s24 osioon > autot > auton maahnatuonti, mutta kerro jo heti kättelyssä tekemäsi selvitys, ettei heidän tarvitse taas alkaa arpoa.

      Ps. Näissä asiossa on hyvä henkisesti aina varautua mahdollsiin hankaluuksiin ja olla odottamatta valmiiksi, että digiaikana EU-maissa kaikki soljuu kuin vesi hanhen selästä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2515
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1877
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1641
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1595
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1548
    8. 75
      1459
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      105
      1368
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe