Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Auttakaa, en jaksa enään pelätä!

pelkäävä16boy

Eli oon 16v poika. Olen lapsista vanhin, ja mulla on jonkinverran pikkusisaruksia.
Mun vanhemmat on kuitenkin kauheita. Ne hakkaavat ja pahoinpitelevät meitä ja saan pelätä henkeni kaupalla. Antakaa jotain linkkejä tai kertokaa, onko netissä jotain paikkoja, jonne voi mennä ammattilaiselle kertomaan näistä asioista.

Olisin enemmän kuin kiitollinen jos joku auttaisi

6

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Loymardz

      Minulla oli pienenä sellainen ongelma että minä olin isoveli jolla oli kaksi nuorempa siskoa ja vanhemma eli äiti ja isä jolla oli alkoholi ongelma ja äiti ei käyttänyt alkoholia juuri laisinkan ja hän oli todella kiva ja isä usein kännissä eritoten aina vikkonloppuisin kuritti minua ja äitiä.

      Mutta siskoja hän ei kehtonnut kuritta koska on sellainen sääntö että vahva mies ei saa kuritta hentoja naisia eritoten jos sattu olemaan lapsia joten hän kuritti minua ja äitiä ja minä ihemettelin että miksi isä jatkuvasti kuritta minua kun ei tee siskoille mitän vaikka he olivat tehnet sanoja rikkeittä.

      Huomauttin tästä uusein minun vanhemille eli kysyin jatkuvatsti miksi muna jatkuvasti kuuritetta kun ei siskoja juuri laisnkan niin vanhemmat vain sanoivat että ei tämä piidä paikkansa kyllä teitä kaikkia kohdella tasapuolisesti.

      Isä piti kurittamisen lisäksi muiulle kännissä pitkiä morali saarnoja tyylin sinusta ei ole miksikä sinä et kelpa mihinkän ja samalla kuritti ja äiti minua useasti puolustiminua kun isä kuritti lika mutta äiti ei aina jakksanut olla kotona kun isä oli känissä koskä hän kuritti myös häntä joten hän lähti uusein pois silloin kun oli vikkonloppu tulossa ja sitten isä saai rauhassa kuritta minua ja piitä pitkiä morali saarnoja minulle.

      Ja se sitten taas se että äiti oli jatkuvasti poissa teki sen että isä rupesi epälemän häntä epä uskollisuudesta ja rupesi kurittaman häntä ennemän josta alkoi paha kierre mikä johti avio eron ja silolin isä rupesi ryppämän enemän mitä taas johti siihen että hän saai korsakoff eli alkoholi dementia ja hän asui vanhusen kodissa kunnes kuoli syöpän.

      Nyt kun 15 vutta sitten olin minnesota hoidossa ja lopetin ryppämisen niin opin että alkoholismi on saairaus ja sen jälken päätin anta isälle anteksin koska rupesin ymmärtämmän mistä oli kysymys kun tiesin että ei hän sen takia ryppännyt ja pilotellut pulloja että hän saisi vittuila vaan hän teki sen sen takia koska hän oli sekä fyysiseti että psykisesti rippuvainen alkoholista.

      Oli laitos hoidossa kun sisko soitti ja sanoi että isä teke kuolemaan ja minä soitti yhdelle kirko heralle joka lähetti yhden pastori ja sitten rukoiltin ja toivottin että jumala olisin antanut hänelle vähän lisä aika elä.

    • Moi16hei

      Toivon, että tää ei oo trolli (aika sairas trolli oliskin)...
      En osaa sanoa mitään numeroa suoraan mut jos kirjotat nettiin vaan, että jutteluapua tai nettiturvakoti (siel näytti olevan keskustelupalstoja ym.) nii pitäs löytyy jotain :)
      Onnee matkaan!

    • Loymardz

      Ei ainakan minun vastaus ole mikän trolli vaan kaikki piitä paikkanssa olisko turvakoti yksi vaihtoehto meinan että minäkin nuorena kävin joskus siellä nukkumassa kun kotona tuntui turvattomaltta ja nykyänhän fysinen kurittaminen on kieletty mutta voihan edellekin sellasta esintyä kun ei lapset uskalla otta yhtyttä viranomaisin ja minullakin oli pienenä fyysitä kuurittamista mutta kun se kielettin niin tilalle tuli henkinen kurittaminun mm nämä morali sarnat mitä isä aina piti kännissä.

      Mutta lasten suojelu viranomasinkin voi otta yhteyttä mutta ongelma on uusein se että alkohloisti hyvinkin taitavasti osa peittä saairautensa joten uusein tilanne mene tosi pitkälle tai syvälle ennen kuin pututtan mutta jos fysisetä kuurittamisesta joskus jää fyysisiä jälkiä niin ne kanatta mennä näyttämän esim polisille tai mennä terveys keskuksen että lääkäri kirjoitta ne ylös ja otta valokuvia niistä.

      Ja esim mannerheimin lasten suojelu liitoltta kanatta kysyä neuvoja eli se löyty google.

      • Moi16hei

        Nääkin on hyviä ehdotuksia


    • ea-päivystäjä

      Suomen Punaisen Ristin ensiapupäivystäjänä neuvon aloittajaa hakeutumaan Punaisen Ristin turvakotiin saamaan apua. Turvakodissa on sosiaalityöntekijä joka kykenee puuttumaan ammattilaisena tilanteeseen, lisäksi turvakodissa aloittaja on turvassa väkivallan välittömältä uhalta.

      Tilanteesta tulee keskustella myös kouluterveydenhuollon ammattilaisen kanssa ja tarvittaessa koulukuraattorin kanssa.

      Tietoa nuorten turvataloista täältä:

      https://www.punainenristi.fi/hae-tukea-ja-apua/nuorten-turvatalosta

      Annamme apua ja tukea kaikenlaisissa pulma- ja kriisitilanteissa. Nuorten turvatalot ovat avoinna joka päivä illasta aamuun!

      Nuorten turvatalot on tarkoitettu 12-19-vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen. Nuorten turvatalolta löytyy aina puolueeton aikuinen, jolle voit puhua mikäli asiasi eivät tunnu olevan parhain päin. Tarvittaessa voimme tarjota myös väliaikaisen yöpymispaikan.

      Nuorten turvatalojen palvelut ovat ilmaisia. Nuori tai perhe voi hakeutua tai soittaa turvataloon ilman lähetettä ja ajanvarausta talojen aukioloaikoina. Arkisin Nuorten turvatalon työntekijän tavoittaa puhelimitse myös päiväsaikaan. Olet tervetullut Nuorten turvataloon!

      Väkivaltaan ei missään nimessä pidä alistua eikä sitä tarvitse kenenkään sietää hiljaisesti. aina kun alaikäinen törmää kotiväkivaltaan on asiasta informoitava viipymättä kouluterveydenhoitoa ja nuoren tulisi hakeutua turvataloon saamaan apua.

      Lisätietoa Suomen Punaisen Ristin toiminnasta täällä:

      https://www.punainenristi.fi/

    • suwistin_

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2238
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1934
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      77
      1658
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1588
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1502
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1321
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1304
    Aihe