housu- vai teippivaippa

valintapulma

Hei! Sellainen pieni käytännön pulma olisi. Koulukas joutuu käyttämään vaippaa koulussa tai lähinnä pitkän koulumatkan vuoksi,kun koulupäivä venyy pakosta pitkäksi. Housuvaippa on ihan kätevä,mutta sen vaihtaminen on tosi hankalaa koulun vessassa kun pitää uuden vaippahousun laitossa riisua kaikki housut pois pienessä vessan kopissa. Teippivaipan laitto taas ei oikein toimi yksin. Onko mitään kokemusta jos laittaisi kahdet housuvaipat aamulla ja sitten saisi toisen riisuttua helposti päivällä? Toinen vaihtoehto olisi,että laittaa isomman teippivaipan joka riittäisi koko päiväksi ja lisäksi vaikka sellaiset muovihousut estämään jos vaippa sattuu vuotamaan. Muovihousut ovat jääneet jostain tosivanhasta kestovaippa jutusta. Uusia kait ei enää saakkaan.

25

4396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • swww

      Joo toi toimii hyvin että kahdet housuvaipat päälletysten ja sit repii märät pois aamusella. Ja toinenkin ajatuksesi toimii varmasti. Kyllä niitä harkkahousuja ja kuorihousuja viäkin saa.

      • valintapulma

        Olisiko tietoa,mistä voisi saada noita kuorihousuja uusia?


    • äiti87

      Suosittelisin teippivaippoja, koska ovat imukykyisempiä. Onko pelkästään pissavaippoja, vai tuleeko kakkakin vaippaan?

      • valintapulma

        Pelkkä pissa tulee. Tuli kanssa mieleen,että teippivaippa on ehkä parempi. Toisaalta pissalla käynti ei sitten onnistu koulussa. Eli koko päivän mahdolliset pissat tulee sitten vaippaan. Vaippa pitää olla siinä tapauksessa tosi imukykyinen.


    • äiti87

      Onko teillä käytössä minkämerkkisiä/kokoisia vaippoja? Tuntuuko että imukyky riittää? Osaako hän itse vaihtaa ongelmitta vaipan päivällä?

      • valintapulma

        Housuvaippa on ollut. Koulussa aamun ensimmäisellä välitunnilla riisunut pois,mutta kotimatkalle ei ole ollut sitten mitään. Ja housut kastuu. Ei pysty koulussa teippivaippaa vaihtamaan kun vessat ovat niin pieniä koppeja ja aika ei riitä. Sen vuoksi ajateltiin,että jos laittaisi kaksi housuvaippaa päällekkäin aamulla tai sitten teippivaipan. Teippivaippa saisi olla sitten paremman imukyvyn omaava.


    • äiti87

      Ehkä tässä tapauksessa kannattaisi kokeilla sillee, että laittaa aamulla housuvaipan, ja sen sisään sitten teippivaipan (tai jopa kaksikin jos on oikein kova tarve). Välitunnilla voisi sitten riisua housut, laskea housuvaipan, ja ottaa pissaisen teipparin sieltä välistä pois. Sitten vain kuivat housuvaipat ylös ja menoksi ;) Jos ostaa esimerkiksi Liberon teippareita, niin niissä on aika hyvä imukyky. Tuntuisiko että näin 1 1 vaippaa riittäisi koulupäiväksi?

      • valintapulma

        Tuota teippivaippa ja housuvaippa yhdistelmää voisi kokeilla. Kolmea ei voi kyllä laittaa,tulee liian paksu ja näkyvä paketti.Epäilen,että teippi-ja housuvaippakin on liian paksu yhdessä. Pitää viikonloppuna kokeilla eri variaatioita.Kouluun ei suoraa uskalla laittaa. Viikonloppuna voi hyvin kokeilla normaalin koulupäivän ajan verran.


    • äiti87

      Paksumman vaippavarustuksen huono puoli on tosiaan tuo pepun kasvaminen. Toki vaatevalinnoilla voi vähän helpottaa sitä (löysästi ja mukavasti pukeutuen). Jos housuvaippa ja iso lasten teippari näyttää liian isolta pepusta, niin jos vain imukyky riittäsii, niin housuvaipan alle voisi silloin kokeilla vähän pienempääkin teippivaippaa vähän niikuin lisäimuksi. Tosin sitten on taas ikävä homma, jos imukyky ei riitäkkään, ja myös housut kastuu sitten :( Teippivaipassa on kuitenkin vähän enemmän imukykyä kuin housuvaipassa. ei kun vaan testailemaan ;)

    • äiti87

      Onko lapsellasi muuten housujen kastumista kuin vain siis koulumatkoilla, tai pitkän koulupäivän takia? Pysyykö yöllä lakanat kuivana? Tai jossain reissuilla?

      • valintapulma

        Koulumatkojen pituus aiheuttaa sen,että housut kastuu. Yleensä ei ehdi ennen eka tuntia koulussa pissalle. Ja sama kotiinpäin tultaessa,lähtiessä ei ehdi vessaan. Muuten ei tarvitse vaippoja. Toisinaa saattaa viikonloppuna kaupunkireissuille haluta vaipan. Muutaman kerran on yöksi laitettu halutessa.


    • äiti87

      Haluaakohan hän laittaa kaksi vaippaa päällekkäin kouluun? Tuli mieleen vielä yksi vaihtoehto. Liberolla on olemassa "isommille" tarkoitettuja housuvaippoja, Libero night comfort (20-37kg ja 35-60kg) Veikkaisin että nämä olisivat imukykyisempiä kuin tavallinen lasten housuvaippa. Itse en ole näitä koskaan ostanut, kun lapsilleni on riittänyt noi Liberon teippareiden koot. Kannattaisiko kokeilla tätäkin?

    • äiti87

      Testailitteko eri vaihtoehtoja?

      • valintapulma

        Kyllä niitä kokeiltiin. Ensin lauantaina kaksi teippivaippaa kaupunkireissulle,mutta aivn liian paksu paketti. Ei voi liikkua normaalisti. Kastuessa vielä turpoaa,niin tulee mahdottoman paksu. Ja ei jäänyt huomaamatta. Teippivaippa housuvaippakin oli siinä rajoilla. Noin 8 tuntia kerralla pidettiin eri vaippavaihtoehtoja. Kokeillaan sitten kahdella housuvaipalla koulussa. Jos housuvaipat pitää,niin jätetään suojahousut vielä pois.


      • meilläkin

        Meillä samalainen tilanne kun on pitkä koulumatka. Hyvin on toiminut sellainen jossa on housuvaippa ja aamulla sen alle laitetaan toinen vaippa. Opetteli tässä kotona ottamaan vaipan pois kun ensin pissasi siihen. Ja sitten myöhemmin housuvaippa pois. Hyvin on toiminut koulussakin ja housut pysyvät kuivina. Olen myös antanut laittaa vaipan yöksi kun on sitä pyytänyt.


      • valintapulma

        Meillä ei muuten yöksi laiteta,mutta jos on ollut rankka päivä ja tietää että nukkuu tosi pitkät unet niin silloin laitetaan. Normaalisti yöllä ei satu vahinkoja.


    • äiti87

      Onko kahden housuvaipan käyttö onnistunut? Onko housut pysyneet kuivina kotiin asti?

      • valintapulma

        Kyllä se toimii. Ei se kuullemma tunnu kovin kivalta kun on silti hieman paksuhko paketti,mutta ekalla välitunnilla saa toisen vaippahousun pois. Sen jälkeen on helpompi mennä ja olla. Ajattelin,että jos vielä kokeiltais teippivaippaa ja muovihousu yhdistelmää. Haittana on vaan se,että sen pitää olla sitten koko päivän vaippa housussa ja kaikki pissa sitten vaippaan.


      • meilläkin

        Meillä kanssa kokeiltiin monia vaihtoehtoja ja tuo kaksi oli sitten paras. siihen kuulemma tottui aika pian. Jokin aika sitten lapsi kysyi kovasti ujostellen, että saisiko yöksi laittaa myös vaipan. Ja lupasin, että saa ihan vapaasti laittaa. On kuulemma mukava kun ei tarvii yöllä nousta pissalle. Olan sanonut, että saa pitää aina kun vaan tahtoo.


    • äiti87

      Mutta hyvä että toimii kuitenkin. Kuinka täys pisusta toinen housuvaippa on kun kotiin pääsee? Teippivaippa imee toki enemmän kuin housuvaippa, ja pysyy paremmin haarojen välissä, mutta toivottavasti riittää imukyky sitten, että ei tule housuun pissat.

    • valintapulma

      löytyi sellaisia vanhan ajan muovisia vaippaliinoja. Kuinka hyvin ne toimivat niiden suorakaidevaippojen kanssa?

      • meillä

        Meillä kanssa mietittiin kun on pojalla pitkä koulumatka. Opetteli ensin tässä kotona pitämään vaippaa ja harjoiteltiin vaihtaminen myös. Sanoi ensin, että on outoa pissata siihen, mutta aika nopeasti kuitenkin oppi. Nyt toimii jo oikein hyvin ja se kaksi vaippaa on hyvä. Voi ottaa koulussa vaipan pois ja jää vielä housuvaippa, johon sitten pissaa kotimatkalla. Nyt on jo hyvin tottunut ja vaippa laitetaan myös jos on jotakin muita pitkiä matkoja. Onkohan muita joilla on ollut samalainen tilanne. Olisi kiva kuulla.


    • testattu

      Kaksi teippivaippaa päällekkäin ainakin pitää koko päivän pissat. Ensimmäiseen vaippaan pistellään pieniä reikiä siihen ulkopintaan ja se vaippa alimmaiseksi. Sen päälle ehjä teippivaippa. Pysymisen voi varmistaa vaikka laittamalla ilmastointiteipin palat oikeiden teippien lisäksi. Pitää varmasti 10-12 tunnin pissat.

    • T030

      Meidän 10v tekee silleen että ottaa 2-3 vaippaa kouluun mukaan ja käy aina välillä vaihtamassa. Poika siis käyttää pampersin easy up vaippoja.

    • DreamCaresta , www.dreamcare.fi saa myös lapsille sopivia erillaisia housu-ja teippivaippoja. Heiltä voi myös tilata suht halvalla näytekappaleitakin :) ja heillä on myös Chatti käytössä (varmimmin illalla). Kannattaa harkita :)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 150
      4275
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3864
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2651
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1639
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1543
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1521
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe