Seychellit vs Malediivit

Cocodemer2015

Jos joku on käynyt Malediiveillä ja Seychelleillä, kertokaapa miten kohteet vertautuvat toisiinsa? Me olemme käyneet muutamaan otteeseen Malediiveilla ja olemme viihtyneet hyvin juurikin sen vuoksi, että siellä ei ole ns. härdelli päällä jatkuvasti, vaan oikeasti voi heittää aivot narikkaan - lukea kirjaa, snorklata, uida, ottaa rennosti jne. Shoppailua emme harrasta. Nyt voisi kuitenkin vaihtaa lomakohdetta ja mietinnässä on siis Seychellit. Miten vertailisitte näitä kohteita keskenään? Kumpi parempi, jos on? Miksi?

13

3773

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Johanniina68

      Malediiveilla en ole käynyt, mutta Seyschelleillä kyllä. Sekään ei ole mikään shoppailupaikka, mutta elämäni hienoimmat rannat ovat ollet siellä ja luonto tarjoaa monipuolisesti nähtävää myös. Seyshellit koostuu muutamasta pääsaaresta, itse olimme 5 päivää Mahella, joka on suurin saari ja 5 päivää Prsalinilla, josta kävimme myös La Diguella. Seyshellit on käytännössä sademetsien peitossa ja paljon lajeja, joita ei ole missään muualla. Mm. jättiläiskilpikonnia (kuten Galapagossaarilla). Myös merikilpikonnia näimme meressä. Osassa paikoista pystyi snorklaamaan myös rannalta käsin matalassa vedessä omia aikojaan, ei ainoastaan järjestetyillä retkillä.
      Turismia rajoitetaan Seyscehelleille, joten mitään turistirysän tyyppistä ryysistä ei rannoilla ollut. Taisi olla La Diguella, missä oli kaikkein hienoin ranta (monessa Maailman hienoimmat rannat - raninglistassa parhailla sijoilla) ja sielläkin saimme olla hyvin omissa oloissamme.

      Vaikea kuvitella, että Seyshelleihin voisitte pettyä, jos Malediiveistäkin tykkäätte.Seyshelleillä enemmän nähtävää, jos luonto kiinnostaa.

      • Cocodemer2015

        Kiitos kommenteista.

        Seychellit kutsuu marraskuussa. Mahella vietämme yhteensä 3 pv, Praslinilla 5 pv ja La Diguella 5 pv.


      • Cocodemer2015

        Omasta reissusta kommentit.
        - Lennot Helsinki-Berliini-Abu Dhabi-Mahe (Air Berlin-Air Berlin-Emirates), Mahe-Abu Dhabi-Berliini-Helsinki (Air Seychelles-Air Berlin-Air Berlin). Meno-paluuliput ebookersin kautta, reilu 800 eur/hlö. Lennot kulkivat ajallaan ja myös laukut seurasivat perille asti.
        - Majoitukset (self catering) booking.comin kautta.
        - Miellyttävä sää oli marraskuussa, jonkin verran satoi vettä, ei haitannut.
        - Menimme Mahen lentokentälle saapumisen jälkeen venesatamaan, josta lähti laiva Praslinille. Siellä olimme 5 pv. Praslinilta siirryimme laivalla La Diguelle, jossa olimme 5 pv. La Digue oli suosikkimme, ihanan pieni ja rauhallinen sekä siellä oli helppo liikkua polkupyörällä. La Diguelta menimme laivalla Praslinille ja siellä laivan vaihto Mahelle (suora laivayhteys La Diguelta Mahelle lähti muistaakseni aikaisin aamulla, joten valitsimme siirtymisen laivan vaihdolla). Laivayhteydet toimivat hienosti ja laivat olivat siistejä. Laivoihin ostimme liput etukäteen http://booking.catcocos.com/ .
        - Jos Helsinki-Vantaan check-inissä sanovat jotain, että atk-järjestelmä ilmoittaa jostain maahantuloviisumista, niin voitte sanoa tiskille, että se tarkoittaa lentokoneessa täytettävää maahantulokaavaketta, erillistä viisumia ei siis tarvita. Kun pääsette Mahelle, varatkaa valmiiksi helposti saatavilla olevat tarkat tiedot majoituksista, koska ne pitää selvittää ennen maahantuloleiman saantia.
        - Kannattaa ehdottomasti tehdä saarihyppely, jos lähtee Seychelleille saakka. Praslinilla ollessa kannattaa käydä myös Curieusen kilpikonnasaarella. La Diguella ehdoton nähtävyys on Anse Source D'Argentin ranta. Muita ns. must see -juttuja kannattaa tsekkailla netistä, niitä ei ole tarpeellista enää tässä selvittää, koska tietoa löytyy tarpeeksi paljon.
        - Käytimme paikallistakseja satamien ja majoitusten välillä liikkumiseen. Luvattomia taksikyytejä tyrkytetään satamissa, mutta mene vain sellaisen kyytiin, jossa on taksin juustokupu katolla/luvat tuulilasissa. Taksamittareita ei ollut, sovi hinta ennen matkaa.
        - Lennot, laivat, majoitus, syömiset, huvitukset maksoivat meiltä 2000 eur/hlö.
        - Emme ottaneet lisärokotuksia (tetanus ja hepatiitti aiemmin). Emme kärsineet vatsavaivoista reissulla.
        - Reissu oli todella kiva, Seychellit on upea kohde. Suosittelemme.


    • hiekkaranta2016

      Mahtaisikohan tähän kirjoitelleet tulla vielä kommentoimaan?

      Varasitteko itse lennot ja hotellit? Mitä kautta kannattaa lentää ja mitä hintaluokkaa on "halvat lennot" Seychelleille? Mihin aikaan vuodesta on paras matkustaa?

      • MMMMMMMMMMMM

        Itse varatut lennot kesällä 2013 Helsingistä Seychelleille Abu Dhabin kautta 1877 € kahdelta ja saarten välillä 217 €. Lennoissa ei ole kovin paljon vaihtoehtoja, mutta majoituksessa omatoimimatkaaja voi säästää paljon. Maksukykyisille asiakkaille on tarjolla tosi kalliita hotelleja, toisessa päässä on paikallisten pienyrittäjen majataloja, jotka eivät välttämättä ole matkatoimistojen listoissa.

        Sadetta tulee eniten joulukuusta maaliskuuhun, ja kasvillisuus on tietenkin vihreimmillään. Heinä--elokuussa sataa vähiten. Tuulet ovat voimakkaimpia touko--lokakuussa ja puhaltavat kaakosta. Joulu--maaliskuussa pääsaarilla vallitsee heikompi luoteistuuli. Lämmintä on aina.

        Matkakertomus osoitteessa http://huvi.fi/matkat/seychellit/


      • RocheCaiman

        Halvimmat lennot Helsingistä taitavat olla Air Berlin/Etihad Abu Dhabin kautta, sitten Emirates Dubain kautta, Nopein taitaa olla Air Seychelles Pariisista. Myöskin Tukholma/Addis Ababa kannattaa katsoa. Halvimmat lennot 800 euroa hesasta.
        Satanut on Elokuusta asti aika reilusti viime aikoina on alkanut helittämään.
        Pieniä hotelleja ja apartmentejä kannattaa hakea netistä. Valinnan varaa rittää.
        Auto kannattaa vuokrata ainaki Mahella. Taksit ovat kallita ja epävarmoja tilattessa.


      • Superemo

        Meidän 4-henkinen perhe kävi Seychelleillä maaliskuussa 2016. Omatoimimatka kyseessä. varasin Etihadin lennot matkatoimiston kautta puoli vuotta etukäteen. Edullisimman lipputyypin mukaiset lennot Helsinki-Mahe-Helsinki (via Berlin ja Abu Dhabi) maksoivat noin 3900€. Tähän tuli lisäksi paikalliset siirtymiset perillä ollessa saarien välillä, menessä paikallislento pienkoneella Mahelta Praslinille noin 270€ ja takaisin Praslinilta Mahelle lautalla, 200€.

        Lisäksi yövyimme mennen tullen Abu Dhabissa lentokenttähotellissa (Premier Inn), josta lisäkustannukset noin 100€/yö perhehuoneessa aamiaisen kera. Hotellin varaaminen ei olisi ollut välttämätöntä ja pidensi tietysti matka-aikaa, mutta kevensi huomattavasti matkan rasittavuutta. Matkalaukut meni mennen tullen Helsingistä perille Mahelle ja takaisin Helsinkiin.

        Hotellit varasin netistä. Vaihtoehtoja on paljon sekä majoitusvaihtoehtojen että palveluntarjoajien suhteen. Lopulta tein varaukset Seyvillas.com sivuston kautta. Heillä on hyvä paikallistuntemus ja erittäin yksityiskohtaiset esittelyt kaikista majoitusvaihtoehdoista.

        Olimme perillä 5 yötä Praslinin saarella ( hotelli Le Duc de Praslin ) ja 3 yötä Mahen saarella, joka on pääsaari ja jossa kv lentokenttä sijaitsee.

        Seychellit ei ole budjettimatkakohde ja kannatta varautua paikallisten ihmisten palvelualttiuden vAihteluun. Olematta rasisti on pakko todeta että parasta palvelua sai eurooppalais- ja intialaisperäisiltä ja huonointa /hitainta /välinpitämättömintä afrikkalllaistaustaisilta henkilöiltä. Viimeksimainituilla myös ajantaju on hyvin erilainen kuin mihin olemme Euroopassa tottuneet. Matkan aikataulut kannattaa pitää väljinä ja varautua viivästyksiin. Sinänsä lento - ja lautta-aikataulut pitivät kyllä hyvin kutinsa ja varaamme taksit tulivat aina täsmällisesti.

        Sää oli maaliskuun alussa vaihteleva. Oli hyvin tyyntä, mutta yhtenä päivänä satoi vettä tasaisesti aamusta iltaan ja toinen päivä oli myös puolesta päivästä iltaan sateinen. Muina päivinä vaihteli pilvettömän ja puolipilvisen sään välillä. Kuumaa oli koko ajan. Merivesi on uskomattoman lämmintä. Ilmastointi on välttämätön jos aikaa nukkua ja väliin tuntui jopa että jotta pystyi syömään.


      • Superemo

        Ostospaikkoja ei juuri ole ja muutenkin palveluja on aika vähän tarjolla. Jos haluaa syödä muuallakin kuin hotellin ravintolassa, kannattaa katsoa tarkkaan mihin majoittuu. Osa hotelleista on keskellä ei-mitään ja kilometrien päässä muista hotelleista. Ja ruokien suhteen valinnanvara voi tuntua aika rajoittuneelta. Itse pidin kyllä kovasti kaikesta mitä söimme. Tuore kala oli erityisen herkullista. Ruoka on vahvasti intialaisvaikutteista, väestö pääosin afrikkalaisperäistä, kieli kreoliranskaa ja liikenne brittiläisen siirtomaahallinnon peruja vasemmanpuoleinen. Kulttuurinen Kokonaisuus on varsin ainutlaatuinen sekoitus josta joko pitää tai sitten ei. Luonnnonkauneus Seychelleillä on vertaansa vailla.


      • vinkvinkvink
        RocheCaiman kirjoitti:

        Halvimmat lennot Helsingistä taitavat olla Air Berlin/Etihad Abu Dhabin kautta, sitten Emirates Dubain kautta, Nopein taitaa olla Air Seychelles Pariisista. Myöskin Tukholma/Addis Ababa kannattaa katsoa. Halvimmat lennot 800 euroa hesasta.
        Satanut on Elokuusta asti aika reilusti viime aikoina on alkanut helittämään.
        Pieniä hotelleja ja apartmentejä kannattaa hakea netistä. Valinnan varaa rittää.
        Auto kannattaa vuokrata ainaki Mahella. Taksit ovat kallita ja epävarmoja tilattessa.

        Qatar ja Turkish Airlines aloittavat molemmat lennot Maheen tulevana syksynä. Qatar myös lennot Dohaan Suomesta. Tämä tuo kilpailua tarjontaan. Varsinkin Turkish Airlinesin lennot ovat todella hyvillä aikatauluilla Helsingistä ilman pidempiä vaihto-aikoja ja vain yksi pysähdys matkalla. Hinnat lennoille n. 600-700e.


      • QR672

        TK myy MLE marraskuussa 530 eurolla ja QR MLE myös marraskuussa 490 eurolla.


    • hiekkaranta2016

      Kiitos vastauksista.

      Mitä hintaluokkaa sellaiset "perheelle sopivat" majatalopaikat suunnilleen ovat? Lapset sellaisia alakouluikäisiä.

    • RocheCaiman

      Beau Vallonissa oli juuri tien varressa kyltti hinnat alkaen 50E tuollaisessa apartmentos paikassa. Paikan tasosta en tiedä. Ei näytänyt ulkoa pahalta.Tuo on kyllä jo sitten halvimmasta päästä. Varmaankin normi siinä 100E hujakoilla. Seychellit ei ole halpa. Siitä vaan googlettamaan ja netti selaamaan sieltä niitä löytyy. Kannattaa myös katsoa kartasta majoituksen sijainti, ettei tule ylläreitä.

    • Simo72

      You should definitely try Maldives if you are more into relaxation, contemplation, snorkeling, private beach and islands . Seychelles is more "active"holidays oriented . I personally love Maldives so much. We go there every year with our friends ! we charter our own private wooden vessel . According to me cruising is the most interesting and beautiful way to discover Maldives. We always book through a local travel agency ( www.cruise-maldives.com ), they provide us with private vessel with crew, food, drinks , excursions and we cruise around Maldives , visiting deserted islands, local islands, snorkeling in tourists free area, massage on sandbank .... I miss maldives so much and we are very much looking forward going back there in March again :-)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1515
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe