bulmastiffi ja mastiffi sekä muut samanlaiset

omakoira

Mastiffi on tietojeni mukaan ollut lauman vartija sekä sotakoira. Siitä kehitettiin bulmastiffi metsänvartijoiden turvaksi ja Varkaiden kiinni ottajaksi. Napolin mastiffikin on eräs versio mastiffeista. Ovat luonteeltaan rauhallisia, tarmokkaita vartiokoiria, joille oma emäntä/isäntä merkitsee kaikkea. Ovat uskollisia, eivät tappele jatkuvasti vaan lepäilevät ja tarvitsevat oman pihan jossa olla ja elää. Sopeutuvat pienempiinkin pihoihin mutta silloin monen tunnin ulkoilu aamulla, keskipäivällä ja illalla on tarpeen. Turkin vuoksi ei voi jättää ulos talveksi sillä karva on lyhyttä eikä niin suojaavaa. Ovat yhden perheen/yhden ihmisen koiria eivätkä halua olla muuta.kertokaa muut lisää omista koiristanne.

12

114

  Vastaukset

  • Näinhän se on että joka pitää tyttärestä, pitää myös hänen äidistään. Ja miksi koiran pitäisi näin pienikokoisella ihmisellä kuin minä olla iso 85 cm koira. Pienempi lauman vartijaa vastaava rotu on lapinporokoira ja lapinkoira. Ovat paimenkoiria, vahteja ja sopeutuvat pieniin oloihin ja ovat pieni kokoisille ihmisille paremmin sopivia kuin bulmastiffi joka painaa noin 60 kg ja samoin bordeauxin doggi joka painaa samoja kilomääriä. Eräs halu minulla on ollut: Halusin itselleni paimenkoiran joka osaa vahtia ja on valmis puolustamaan joka tilanteessa. Löysin pienen koiran joka haukkuu kun puolustaa ja vahtii ja murisee. Ei hauku turhia eikä näyki mutta olen yhtä tyytyväinen kuin joku rotukoiraan: Estreelan-komondorin-labradorin ja bitbulterrierin sekoitus on minun hauvani. Pienikokoinen mutta sitäkin valmiimpi ottamaan vastaan elämän haasteet. On yhden ihmisen koira ja haluaa olla kaikkien kaveri. Lisäksi sain toisen sekarotu vauvan: Bulmastiffin-bokserin ja labradorin sekoitus. Pitää harjoitella yhdessä ollessa lenkkeilyn lomassa leikkejä. Eräs kertomus muiden joukossa.

  • OIS UPEETA OMISTAA JOSKUS TANSKANDOGGI. BULLMASTIFFI JA BERNHARDILAINEN

  • Mastiffi kehitettiin Englannissa 1600-luvulla, eikä siellä enää silloin ollut suurpetoja, joten sitä ei olla alkujaan jalostettu laumanvartijaksi.

   • Mastiffi on kylläkin vanhempi rotu eli 1600 vuotta eaa on ensimmäiset havainnot ko. rodusta (lähi-idässä Kassites-kansa).


  • Mastiffi on yleisnimitys tietyn rakenteen omaaville koirille. Aikanaan ne on jalostettu puolustamaan kotia ja karjaa pedoilta ja varkailta, mutta myos sotakoiriksi ja koiratappeluita varten. Terveluonteinen mastiffi on ihmisen paras ystävä.
   Meillä oli Cane Corso, Iso poika joka sai tahtonsa läpi muiden koirien kanssa, ei puremalla, vaan luontaisella auktoriteetilla. Koskaan ei edes uhannut ihmistä.
   Joskus haluaisin toisen Cane Corson, mutta nyt on muita koiria jo vähän liikaakin, kaksi Basset Houndia, kaksi Rafeiro Alentejanoa ja neljä sekarotuista.

   • Mastiffi on rotu. Rotua kutsuttiin aiemmin englanninmastiffiksi. Mastiffityyppisiä koiria on useita. Pitää muistaa se, että yleisnimityksenä mastiffi ei enää ole toimiva, sillä se identikoituu tiettyyn rotuun.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mastiffi on rotu. Rotua kutsuttiin aiemmin englanninmastiffiksi. Mastiffityyppisiä koiria on useita. Pitää muistaa se, että yleisnimityksenä mastiffi ei enää ole toimiva, sillä se identikoituu tiettyyn rotuun.

    "Identikoitua" ei ole sana, neropatti. Etsimäsi sana on identifioitua.


   • Juu, sulla on jo liikaa koiria, ei ole koirien etu määrän lisääminen.


  • Pelottaa että tappajakoirista kyselee ihmiset jotka ei osaa yhdyssanoja. Jos on suomenkielinen eikä ole esim lukihäiriötä, niin se ettei osaa yhdyssanoja, indikoi jonkinasteista typeryyttä ja leväperäisyyttä. Meinaan kun ne opetetaan jo lapsille peruskoulussa.

   Tällaiset vajakit saavat sitten hankkia nelijalkaisia aseita ilman mitään rajoituksia.

   • Niin, on ymmärrettävä, että suuret koirat vaatii suuret voimat ja tuo at suuren vastuun.Kun lapasesta lähtee, tulee usein rumaa jälkeä.Siinä voi jonkun lapsen tai mummelin hauva menehtyä sekunneissa kun vahtikoira ylireagoi.
    Kunnollinen vahtikoirahan ei mölise, eikä hyökkäile ollenkaan.Todellinen uhkaahan ei ole vastaantulevat koirat ja ihmiset.
    Vasta sitten saa vahtikoira reagoida, kun joku hyökkää oikeasti omistajan tai koiran kimppuun.
    Kaikki muu, rähinä, haukkuminen, hyökkiminen on ylireagointia, ja sellaista ei hyvällä vahtikoiralla ole.
    Itsellä ollut , ei mitään uhkaa näyttäneet kellekkään, kun kukaan ei niitä eikä perhettä koskaan uhannut.Kauniisti kulkivat rähjääjistäkin ohi.Eihän se ole todellinen uhka, jos vastaantuleva rähisee tai haukkuu.Näyttelyissä, kaupungilla käyttäytyivät aina tyynesti ja hyvin.
    Harkinnassa, pentu...


  • Eivät sovellu alueille jossa muita koiria.Heikon käsistä lähtee, ja voi tappaa sitten vieraan koiran.Lähtee myös huonoista aidoista, ovista,eli ei ole hyvä valinta alueille jossa yksikin vietas koira.
   Täällä oli kaksi, monia likipititilanteita, kun eivät sietäneet muiden koiria.Ja koiria on täällä paljon.Omistajat eivät alkuun tajunneet miten vaarallisia koirat voivat olla muille.Täällä pikkulapset taluttelee villakoiria, ja sitten tulee hintelä nainen mastiffeineen.En suosittele, turha riski muille.

  • Tsekatkaa miten hyvät tissit ton mainoksen tyypillä on tossa oikeella

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Torppa sairaalaan

   Kas kas..oliko ullatus, että taas tapahtuu..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   2209