bulmastiffi ja mastiffi sekä muut samanlaiset

omakoira

Mastiffi on tietojeni mukaan ollut lauman vartija sekä sotakoira. Siitä kehitettiin bulmastiffi metsänvartijoiden turvaksi ja Varkaiden kiinni ottajaksi. Napolin mastiffikin on eräs versio mastiffeista. Ovat luonteeltaan rauhallisia, tarmokkaita vartiokoiria, joille oma emäntä/isäntä merkitsee kaikkea. Ovat uskollisia, eivät tappele jatkuvasti vaan lepäilevät ja tarvitsevat oman pihan jossa olla ja elää. Sopeutuvat pienempiinkin pihoihin mutta silloin monen tunnin ulkoilu aamulla, keskipäivällä ja illalla on tarpeen. Turkin vuoksi ei voi jättää ulos talveksi sillä karva on lyhyttä eikä niin suojaavaa. Ovat yhden perheen/yhden ihmisen koiria eivätkä halua olla muuta.kertokaa muut lisää omista koiristanne.

12

187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eräskertomus

      Näinhän se on että joka pitää tyttärestä, pitää myös hänen äidistään. Ja miksi koiran pitäisi näin pienikokoisella ihmisellä kuin minä olla iso 85 cm koira. Pienempi lauman vartijaa vastaava rotu on lapinporokoira ja lapinkoira. Ovat paimenkoiria, vahteja ja sopeutuvat pieniin oloihin ja ovat pieni kokoisille ihmisille paremmin sopivia kuin bulmastiffi joka painaa noin 60 kg ja samoin bordeauxin doggi joka painaa samoja kilomääriä. Eräs halu minulla on ollut: Halusin itselleni paimenkoiran joka osaa vahtia ja on valmis puolustamaan joka tilanteessa. Löysin pienen koiran joka haukkuu kun puolustaa ja vahtii ja murisee. Ei hauku turhia eikä näyki mutta olen yhtä tyytyväinen kuin joku rotukoiraan: Estreelan-komondorin-labradorin ja bitbulterrierin sekoitus on minun hauvani. Pienikokoinen mutta sitäkin valmiimpi ottamaan vastaan elämän haasteet. On yhden ihmisen koira ja haluaa olla kaikkien kaveri. Lisäksi sain toisen sekarotu vauvan: Bulmastiffin-bokserin ja labradorin sekoitus. Pitää harjoitella yhdessä ollessa lenkkeilyn lomassa leikkejä. Eräs kertomus muiden joukossa.

    • KOIRAHJ

      OIS UPEETA OMISTAA JOSKUS TANSKANDOGGI. BULLMASTIFFI JA BERNHARDILAINEN

    • hjjnhhj

      Mastiffi kehitettiin Englannissa 1600-luvulla, eikä siellä enää silloin ollut suurpetoja, joten sitä ei olla alkujaan jalostettu laumanvartijaksi.

      • Knowyourbusiness

        Mastiffi on kylläkin vanhempi rotu eli 1600 vuotta eaa on ensimmäiset havainnot ko. rodusta (lähi-idässä Kassites-kansa).


    • Anonyymi

      Mastiffi on yleisnimitys tietyn rakenteen omaaville koirille. Aikanaan ne on jalostettu puolustamaan kotia ja karjaa pedoilta ja varkailta, mutta myos sotakoiriksi ja koiratappeluita varten. Terveluonteinen mastiffi on ihmisen paras ystävä.
      Meillä oli Cane Corso, Iso poika joka sai tahtonsa läpi muiden koirien kanssa, ei puremalla, vaan luontaisella auktoriteetilla. Koskaan ei edes uhannut ihmistä.
      Joskus haluaisin toisen Cane Corson, mutta nyt on muita koiria jo vähän liikaakin, kaksi Basset Houndia, kaksi Rafeiro Alentejanoa ja neljä sekarotuista.

      • Anonyymi

        Mastiffi on rotu. Rotua kutsuttiin aiemmin englanninmastiffiksi. Mastiffityyppisiä koiria on useita. Pitää muistaa se, että yleisnimityksenä mastiffi ei enää ole toimiva, sillä se identikoituu tiettyyn rotuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mastiffi on rotu. Rotua kutsuttiin aiemmin englanninmastiffiksi. Mastiffityyppisiä koiria on useita. Pitää muistaa se, että yleisnimityksenä mastiffi ei enää ole toimiva, sillä se identikoituu tiettyyn rotuun.

        "Identikoitua" ei ole sana, neropatti. Etsimäsi sana on identifioitua.


      • Anonyymi

        Juu, sulla on jo liikaa koiria, ei ole koirien etu määrän lisääminen.


    • Anonyymi

      Pelottaa että tappajakoirista kyselee ihmiset jotka ei osaa yhdyssanoja. Jos on suomenkielinen eikä ole esim lukihäiriötä, niin se ettei osaa yhdyssanoja, indikoi jonkinasteista typeryyttä ja leväperäisyyttä. Meinaan kun ne opetetaan jo lapsille peruskoulussa.

      Tällaiset vajakit saavat sitten hankkia nelijalkaisia aseita ilman mitään rajoituksia.

      • Anonyymi

        Niin, on ymmärrettävä, että suuret koirat vaatii suuret voimat ja tuo at suuren vastuun.Kun lapasesta lähtee, tulee usein rumaa jälkeä.Siinä voi jonkun lapsen tai mummelin hauva menehtyä sekunneissa kun vahtikoira ylireagoi.
        Kunnollinen vahtikoirahan ei mölise, eikä hyökkäile ollenkaan.Todellinen uhkaahan ei ole vastaantulevat koirat ja ihmiset.
        Vasta sitten saa vahtikoira reagoida, kun joku hyökkää oikeasti omistajan tai koiran kimppuun.
        Kaikki muu, rähinä, haukkuminen, hyökkiminen on ylireagointia, ja sellaista ei hyvällä vahtikoiralla ole.
        Itsellä ollut , ei mitään uhkaa näyttäneet kellekkään, kun kukaan ei niitä eikä perhettä koskaan uhannut.Kauniisti kulkivat rähjääjistäkin ohi.Eihän se ole todellinen uhka, jos vastaantuleva rähisee tai haukkuu.Näyttelyissä, kaupungilla käyttäytyivät aina tyynesti ja hyvin.
        Harkinnassa, pentu...


    • Anonyymi

      Eivät sovellu alueille jossa muita koiria.Heikon käsistä lähtee, ja voi tappaa sitten vieraan koiran.Lähtee myös huonoista aidoista, ovista,eli ei ole hyvä valinta alueille jossa yksikin vietas koira.
      Täällä oli kaksi, monia likipititilanteita, kun eivät sietäneet muiden koiria.Ja koiria on täällä paljon.Omistajat eivät alkuun tajunneet miten vaarallisia koirat voivat olla muille.Täällä pikkulapset taluttelee villakoiria, ja sitten tulee hintelä nainen mastiffeineen.En suosittele, turha riski muille.

    • Anonyymi

      Tsekatkaa miten hyvät tissit ton mainoksen tyypillä on tossa oikeella

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      164
      2783
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2011
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1816
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe