bulmastiffi ja mastiffi sekä muut samanlaiset

omakoira

Mastiffi on tietojeni mukaan ollut lauman vartija sekä sotakoira. Siitä kehitettiin bulmastiffi metsänvartijoiden turvaksi ja Varkaiden kiinni ottajaksi. Napolin mastiffikin on eräs versio mastiffeista. Ovat luonteeltaan rauhallisia, tarmokkaita vartiokoiria, joille oma emäntä/isäntä merkitsee kaikkea. Ovat uskollisia, eivät tappele jatkuvasti vaan lepäilevät ja tarvitsevat oman pihan jossa olla ja elää. Sopeutuvat pienempiinkin pihoihin mutta silloin monen tunnin ulkoilu aamulla, keskipäivällä ja illalla on tarpeen. Turkin vuoksi ei voi jättää ulos talveksi sillä karva on lyhyttä eikä niin suojaavaa. Ovat yhden perheen/yhden ihmisen koiria eivätkä halua olla muuta.kertokaa muut lisää omista koiristanne.

6

80

Vastaukset

 • Näinhän se on että joka pitää tyttärestä, pitää myös hänen äidistään. Ja miksi koiran pitäisi näin pienikokoisella ihmisellä kuin minä olla iso 85 cm koira. Pienempi lauman vartijaa vastaava rotu on lapinporokoira ja lapinkoira. Ovat paimenkoiria, vahteja ja sopeutuvat pieniin oloihin ja ovat pieni kokoisille ihmisille paremmin sopivia kuin bulmastiffi joka painaa noin 60 kg ja samoin bordeauxin doggi joka painaa samoja kilomääriä. Eräs halu minulla on ollut: Halusin itselleni paimenkoiran joka osaa vahtia ja on valmis puolustamaan joka tilanteessa. Löysin pienen koiran joka haukkuu kun puolustaa ja vahtii ja murisee. Ei hauku turhia eikä näyki mutta olen yhtä tyytyväinen kuin joku rotukoiraan: Estreelan-komondorin-labradorin ja bitbulterrierin sekoitus on minun hauvani. Pienikokoinen mutta sitäkin valmiimpi ottamaan vastaan elämän haasteet. On yhden ihmisen koira ja haluaa olla kaikkien kaveri. Lisäksi sain toisen sekarotu vauvan: Bulmastiffin-bokserin ja labradorin sekoitus. Pitää harjoitella yhdessä ollessa lenkkeilyn lomassa leikkejä. Eräs kertomus muiden joukossa.

 • OIS UPEETA OMISTAA JOSKUS TANSKANDOGGI. BULLMASTIFFI JA BERNHARDILAINEN

 • Mastiffi kehitettiin Englannissa 1600-luvulla, eikä siellä enää silloin ollut suurpetoja, joten sitä ei olla alkujaan jalostettu laumanvartijaksi.

  • Mastiffi on kylläkin vanhempi rotu eli 1600 vuotta eaa on ensimmäiset havainnot ko. rodusta (lähi-idässä Kassites-kansa).


 • Mastiffi on yleisnimitys tietyn rakenteen omaaville koirille. Aikanaan ne on jalostettu puolustamaan kotia ja karjaa pedoilta ja varkailta, mutta myos sotakoiriksi ja koiratappeluita varten. Terveluonteinen mastiffi on ihmisen paras ystävä.
  Meillä oli Cane Corso, Iso poika joka sai tahtonsa läpi muiden koirien kanssa, ei puremalla, vaan luontaisella auktoriteetilla. Koskaan ei edes uhannut ihmistä.
  Joskus haluaisin toisen Cane Corson, mutta nyt on muita koiria jo vähän liikaakin, kaksi Basset Houndia, kaksi Rafeiro Alentejanoa ja neljä sekarotuista.

 • Pelottaa että tappajakoirista kyselee ihmiset jotka ei osaa yhdyssanoja. Jos on suomenkielinen eikä ole esim lukihäiriötä, niin se ettei osaa yhdyssanoja, indikoi jonkinasteista typeryyttä ja leväperäisyyttä. Meinaan kun ne opetetaan jo lapsille peruskoulussa.

  Tällaiset vajakit saavat sitten hankkia nelijalkaisia aseita ilman mitään rajoituksia.

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  164
  6771
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  174
  3239
 3. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  71
  2160
 4. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  159
  1465
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  32
  574