Mikä kohta olisi hyvä?

Mreghowei

Haluaisin kokea perheen kanssa Afrikan eläimet. Onko siellä jotain esim. safari-hotellia tai vastaavaa, jossa eläimet olisivat samassa paikassa ja niiden kanssa pääsisi tekimisiin jo siinä. Ja lisäksi voisi käydä safareilla katsomatta ihan villiä toimintaa?

7

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 013

      Lensimme pari vuotta sitten Mombasaan ja hotellimme oli Diane-beach ìllä. Hyvä hotelli rannalla ja kannattaa varata all inclusive, sillä ravintoloita ympäristössä oli vähän. Illalla ei saanut liikkua jalkaisin, ainoastaan autolla. Päivällä valoosalla oli taas niin kuuma ja paras paikka uimassa meressä tai uima-altaassa. Rannalla oli paljon meriruohoa sekä rantapoikia kauppaamassa käsitöitä ym. yhtään ei saanut rauhassa kävellä..... Lähdimme kahden päivän safarille ja takaisin hotelliin päästyämme huokasimme helpotuksesta, onneksi mitään onnettomuutta ei tapahtunut. Safariauton kuljettaja oli kova kaahaamaan eli lujaa ajettiin pieniä ja huonoja teitä, hurjia ohituksia ym.... Kansallispuistossa näimme big five-eläimet ja olihan siellä nähtävää. Auringonlasku ja yöpyminen savannilla oli elämys. Jotkut lensivät pienkoneella safarille Masai Maraan ja olivat erittäin tyytyväisiä retkeen, joka oli kylläkin melko arvokas n. 800 e/aikuinen. Näin jälkikäteen mielelläni maksaisin sen, sillä pitkä matka safariauton hurjastelevan kuljettajan kyytissä oli piinaavaa. Rauhallisempiakin kuljettajia, kuulemma oli. Lomapaikastamme oli usean tunnin matka kansallispuistoon. Muuten loma oli mieliinpainuva. Mombasan kaupunkiin tutustumiseen riitti puolipäivää, Kaupungissa kuljettiin oppaan johdolla, se oli hyvä ja turvallinen tapa tutustua kaupunkin värikkääseen historiaan. Varsinaista safarihotellia en tietä, mutta oppaita tutkimalla varmaan löytyy. Hotelleilta tehdään yhden tai useamman päivän safariretkiä. Kannattaa selvittää välimatkat.

    • safarilla

      Minne mennä: ajankohta ratkaisee enemmän, joulu-helmikuu, Tansania, kesällä tai syksyllä Kenia, nämä ajankohdat eläinten liikkumisen ja sateiden /vihreyden vuoksi. Serengeti on esim. syksyllä tosi tylsä, ruskeaa kuivaa tasankoa eikä eläimiä mutta tammi-helmikuussa suuret eläinlaumat ja vihreää, tosi upea. Mistä varata: suosittelen erikoismatkatoimistoja, Aventura, Mandala Travel, Olympia, Kontiki, Tema-matkat, näissä on asiantuntemusta ja turvallisuutta ja ongelmat hoituu matkanjärjestäjän kautta. Parhaat puistot ovat Tansaniassa Serengeti ja Tarangire, Keniassa Masai Mara, Samburu ja Nakuru. Rantalomaa Sansibarilla tai muualla. Suunnitteluun kannattaa panostaa, tutkikaa esitteitä, nettisivuja jne. Unohtumaton ja upea loma edessä jos Afrikkaan päädytte.

    • SamaTaas4

      Juu, varmasti päädytään Afrikkaankin. Mainitsit monta "parasta puistoa". Koska rantaloma ei tällä kertaa kiinnosta, niin rajataan sillä vähän. Kumpi on parempi ja turvallisempi, Tansania vai Kenia? Entä mikä siellä paras puisto? Kannattaako mennä johonkin kaupunkiin ja ottaa sieltä safariretkiä, vai onko mahdolista asua jossain "safarihotellissa"?

      • safu

        Kolme vuotta sitten helmikuussa Kenia, Mombasa, safarilla kaks päivää, unohtumaton kokemus paljon eläimiä, varsinkin kun aamuvarhaisella lähdimme toiselle päivälle.Safarariautojen kuljettajat kokeneita, tiesivät varmasti mihin pitää mennä, että näkisimme mahdollisimman paljon eläimiä.Olimme Aurinkomatkojen lomalla, kahdessa kansallispuistossa, mielestäni kaksi päivää riittää,mutta voishan sitä tietenkin olla kauemminkin.Ottakaa mukaan mahdollisimman hyvat kiikarit ja - kamerat.
        Mahtavaa safaria, minne sitten menettekin!


    • safarilla

      Tansania on turvallisemman oloinen tällä hetkellä ja siellä Tarangire ja Serengeti, Serengeti on laaja ja siinä eri alueita esim. Kirawira Empaakai ja Ndutu. Arushasta löytyy safarien järjestäjiä ja niissä on valinnanvaraa, puistoissahan ollaan safarihotelleissa.
      Ngorongoro on useimmille välttämättömyys, hieno paikka mutta liikaa turisteja, ei tunnu afrikalta. Ajankohta ratkaisee enemmän Tansaniaan kannattaa mennä nimenomaan joulu-helmikuussa. Jos aivan keskelle eläimiä ja puistoja haluaa niin lento Dar Es Salamiin ja sieltä Selous-Ruaha puistot, niissä eläimet tulevat pihalle ja kulkeminen yksin on kielletty pimeään aikaan. Uskomattomia kokemuksia kaikenkaikkiaan. Itse olen ollut kerran ns omatoimimatkalla ja kuusi kertaa järjestetyllä matkalla ja kyllä nuo järjestetyt matkat ovat moninkertaisesti parempia ja näkee enemmän. Olympia, Kontiki ja Aventura, missään ei moittimista.

    • lonkero5

      ainakin minua kiinnostaa Tansania kun Keniassa olen käynyt monet ovat kehuneet Tansaniaa joten sinne

    • käyppäensin

      Ihan itäkeskuksessakin on näyttävä kattaus afrikkalaisista elukoista, siellä ne molottaa ja seisoskelee laumoissa. Eikä maksa matke helsingin alueelta kuin paikallisliikenteen lipun verran.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4823
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2300
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1826
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      33
      1490
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1141
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1106
    Aihe