Ruoka ei maistu??

Huolestunutomistaja

Moikka! Minulla on 2-vuotias leikattu seropi poika Muska. Muska on tuotu Virosta, ja todennäköisesti tullut pentutehtailijalta:( Mutta se ei tee siitä sen huonompaa koiraa. Asia koskee nyt lähinnä sen syömistä. Muska ei suostu syömään:( Välillä se ei syö päivässä yhtään mitään, välillä taas muutaman nappulan, ja toisinaan taas kaiken. Olemme yrittäneet löytää sopivaa ruokaa, mutta mikään ei kelpaa. Silloin toki ruoka kelpaa kun sinne laittaa jotain ihmisten ruokaa sekaan, mutta eihän se nyt ole ihan ok jos ihmisten ruokaa pitää aina sille antaa kun omaa ruokaa ei syö. Tänään syötin sille kädestä sitä ruokaa, ja se söi kaiken. kehuin paljon kun se söi sen. Olisiko teillä ajatuksia miksi se on syömättä, voisiko sillä olla jotain tai ihan mitä vaan? Sen sanon vielä että kun se syö ja silittää selästä niin se aristaa selkää paljon, eli laskee selkää paljon, voi johtua siitä pentutehtaasta että se aristaa sitä selkää. Muskalla on myös usein vatsa löysällä. Voisiko tämä olla jonkun sairauden merkkejä?? Kiitos jos vastaatte:)

5

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hassuthauvat

      No jopas on.Koirat huomaavat jos omistaja on huolissa niiden syömises.Ja sitten ku koira ei syö, omistaja kantaa kuppiin aina herkullisemaa rokaa, jolloin koira alkaa odottaa josko viellä herkullisempaa tulisi.Ja sitten koira paastoa vaikka, odottaen, että superherkut ilmestyvät.
      Siis omistaja tekee itse koirastaan nirson, lisäilemällä herkkuja nomiruokaan.
      Olet opettantanut sen odottamaan aina parempaa...Myös tuo ruuan tuputtaminen kädestä, kehuminen syömisestä, lopeta selainen pahentaa vain tilannetta.
      Koira on selkeästi perheenne johtaja jota palvelijat hyysää ja ihan liikaa.Koira hallitsee teitä syömättömyydellään, ja saa siitä huomiota.
      Terve koira syö ruuan kupistaan.Eikä koiran syömistä saa kyttäillä, koira huomaa sen.
      Meillä koiralla oli myös maha löysä, johtui viljasta jota oli nappulassa.Nykyään syö viljatonta laadukasta eläinliikkee nappulaa ja vatsa ok.Kysy neuvoa eläinliikkeestä, kertovat mikä merkki sopisi teille.
      Tarkastaisin rokamerkin, että se on laadukasta, paljon lihaa sisältävää eläinliikkennappulaa.Päätä joku kunnon merkki, vaikka viljaton jos se auttaisi vatsan löysyyteenkin.Ja tarjoat vain sitä jatkossa, lopetat sen mun ruuan lisäämisen nappuloihin, ja annat koiralle ruokarauhan.Ruoka kuppiin, ja sillä selvä.Seuraavana päivänä lisäät jos tarvis.Monet myös pitävät ruokaa tarjolla vain vartin, ja ottavat kupin sitten pois vaikka koira ei olisi syönytkään.Ja tarjoavat seuraavalla ruokailu kerralla vasta uudelleen.Itse annan olla kupissa,syö kyllä sen päivän aikana.
      Katso ohje pussista paljonko on päivä annos koirallesi.Älä laita lisää jos syö kaiken, silloin seuraavalla kerralla jättää taas syömättä ruokaa.
      Madotakoira myös.
      Muista lenkittää koiraa reippaasti pitkiä monen kilometrin lenkkejä joka päivä, se lisää kivasti ruokahalua.
      Onko koira kuitenkin ihan terveenoloinen ja pirteä?
      Jos vaikuttaa että koira on jotenkin kipeä, sairas ja ruoka ei siksi maistu.Se kannattaa tietysti tarkistuttaa eläinlääkärillä.Saat sieltä myös neuvoja nirsoiluun.

    • Siitäsut

      Me käytetiin eläinlääkärissä kun alkoi närppimään ruokaansa. Syyksi paljastui ylimääräinen kipeä hammas mikä nyt poistetiin. Nuohan kouluttajakin sanoo (osa) että ensin lääkärin pakeilla käynti ja sitten katsotaan uusiksi kouluttaminen ruokailun osalta. Itse muussasin tehosekoitimella raakaliha pötköt ennen ja jälkeen hammashuollon niin ei närppinyt enää. Toki jotkut koirat oikeasti testaa vaan sekin testausvaihde useimmilla lähtee lisäämällä tuoretta lihaa/madotamalla esimerkiksi Axilurin 3-5 päivän kuurin putkeen.

    • asdasdasdasda

      Ensin aina tottakai tsekataan fyysinen terveys, mutta suurimmaksi osaksi syynä on opittu nirsous. Varsinkin jos kädestä syötettynä kelpaa ja vain tietty merkki.

      Eli ruoka kippoon, jossei vartissa syö niin kippo pois ja tarjotaan seuraavaksi vasta kun seuraavan ruokinnan aika on. Ei yhtään ennen. Jossei syö, niin sama toistetaan.
      Mitään ylimääräistä ei anneta. Ei koulutusnameja, nakkeja, ihmisten ruokaa, muita nappuloita, MITÄÄN. Koira täyttää äkkiä vatsansa muulla safkalla ja nirsoilee saadakseen hyvää ruokaa lisää.

      Pysy tiukkana, jos koira on terve niin se syö kun nälkä on kova.

    • Siiri_s

      En ymmärrä mikä tekee ns. ihmisen ruuasta koiralle sopimatonta, jos ruokaan lisää tarpeeksi lihaa. Tarvitsee se koira muutakin kuin lihaa ja ihmisen ruuantähteet kelpaa siihen lisäksi. Ei tarvi roskiin heittää!
      Ei se koira pelkällä kuivamuonalla pärjää. Säälin koiria, joiden ruoka on aina sitä samaa pskaa.

    • vanhus49

      Reilu viisikymmentä vuotta sitten ei ollut olemassakaan erillisiä koirien ruokia vaan ihmisten ruuantähteet olivat koiran ruoka. Ne sopivat koiralle edelleenkin, mutta nykytietämyksen mukaan koiralle pitää antaa enempi lihaa ja rasvaa kuin mitä ihminen tarvitsee. Nappulat kehitettiin lähinnä helpottamaan koiranomistajan arkea. Ihan vaan halusin selventää kun nykyään kuvitellaan, että ihmisten ruoka olisi jotenkin pahaksi koiralle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6432
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4153
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2567
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1518
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1377
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe