Suomalainen totaaliyh-äiti, isä muualta..

Ninskun

Hei kaikki,
Kaipaisin hieman vertaistukea/tietoa siitä miten toimia, kun itse olen suomalainen yh-äiti, mutta lapseni isä on muualta ja hänen suvussaan useitakin kansallisuuksia. Suhteemme kuitenkin päättyi jo odotusaikana ja asun lapseni kanssa suomessa. Isä päätti yllättäen raskausaikana, ettei tahdo olla tekemisissä kanssamme, eikä yhteyttä muuhunkaan sukuun siltä puolelta ole. (lukuunottamatta paria yhteydenottoa pikkuvauva-aikana)
Kuitenkin olen miettinyt, että tavallaan lapseni ei ole vain suomalainen, vaikka täällä kasvaakin. Jossain vaiheessa kasvun myötä tulee varmaan kiinnostusta omaa alkuperää kohtaan ja siihen, kuka isä on.. Valehdella en aio ja näkisin monikulttuurisuuden rikkautena ja pidän harmillisena sitä, ettei lapselleni kasva luontevaa yhteyttä isän puolen sukuun, kieleen ja kulttuuriin.
Nykyään kuitenkin jopa kansainvälisen adoption yhteydessä kehotetaan säilyttämään yhteys alkuperämaahan ja sen kulttuuriin.
Tällä hetkellä tunnen olevani aika hukassa tämän asian kanssa ja tietoa vailla siitä miten tulisi toimia tällaisessa tapauksessa, joka meillä on. Jotenkin tuntuisi typerältä lähteä mukaan oman alueen monikultturisen perheiden toimintaan, kun kuitenkaan emme ole kaksikielinen kahden vanhemman perhe ja yhteyttä toiseen maahan ei ole.. Toisaalta kuitenkin tuntuisi typerältä kieltää lapselta ns. totuus itsestä ja kansallisuudesta, mutten tiedä mitä kertoa tai millä tavalla..
Onko muita, joilla sama tilanne tai muuten mielipiteitä siitä miten kannattaisi toimia?

6

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nmnjkjuiiu

      melkein kun kersa alkaa olla siinä vaiheessa että kyselee isästään niin vanha kunnon kikka eli se on merillä puree murrosikään asti, sitten voit vaihtaa sen tarinaan että et tunne isääsi, olit sen verran huolimaton tortun kantaja että et nähnyt kuka lykki festareilla, mutta ruotsalainen isäsi ei ollut kun hanuriin ei lastia laskenut

      • hyväneuvokaltaisellesi

        Hanki elämä.


    • vanhaäiti

      Kai isä sentään maksaa hänelle kuuluvat elatusmaksut?
      Muutenkin kannattaisi pitää häneen ja hänen sukuunsa yhteyttä ja muistutella lapsen merkkipäivistä sekä vihjaista, että lahja olisi paikallaan. Siinähän lapselle selviäisi, että hänelläkin on isä, tosin melko surkea.

      • niinneelatusmaksut

        eikö yhäriruikun päähän sitten mitään muuta mahdu kuin elatusmaksut; idiootti ensin lapsen huoltajuus ja lapsen oikeudet eli asuminen puoliksi myös isällään sitten vasta muut asiat!!! eikö se äiti ole surkea viedessään lapsen isältä ja isän puoleiselta suvulta, lapsen pois maasta "kaapates-saan"; eihän nyt äiti, kun on jumalasta heti seuraava viranomaisten sitä paapoessa yhäriruikkuuttaan:)


      • vanhaäiti

        Jos luet aloitusviestin ja ymmärrät lukemasi, niin huomaat haukkuvasi väärää puuta.
        Elatusmaksujen maksaminen kuuluu etävanhemmalle, halusipa hän olla tekemisissä lapsensa kanssa tai ei.


    • määmiätin

      Älä vaivaa päätäsi, ei asia huoleta ketään muuta kuin itseäsi. Anna lapsen kasvaa iloisen huolettomana suomalaislapsena. Kun vanhemmalla iällä herää hänessä kysymyksiä, vastaa sitä mukaa ystävällisen rehellisesti. Luonnollisesti ja kaunistelematta. Luulen että lapsi ei ennen yläasteikää osaa olla kiinnostunut monikulttuurisista kysymyksistä. Näyttääkö hän ns. afroamerikkalaiselta, ts. onko hän selvästi suomalaista tummempi tms. eksoottisen näköinen?
      Meidän kylällä joka on maaseutua Hämeessä on ala-asteella kaksi ulkomailta adoptoitua lasta, toinen kiinalainen ja toinen afrikkalainen. En usko että heille mitenkään väännetään rautalangasta että he ovat etnisesti erilaisia, vaan päinvastoin ovat erittäin onnistuneesti integroituneet yhteisöömme omina itsenään, suomalaisine nimineen.
      Tuleeko aikuisuuden kynnyksellä millaisia identiteettikriisejä, se on sitten sen ajan murhe. Jos Kadonneen jäljillä-ohjelmaa vielä tehdään, sinne sit vaan mukaan toivorikkaana!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2625
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1947
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1675
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1626
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1606
    8. 91
      1553
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      120
      1415
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe