Onko Tuning -harrastus hiipumassa?

pötli

Nykyisin näyttää siltä, että Tuning -autoja näkyy katukuvassa yhä vähemmän, ja autoilevan nuorison suosimilla kokoontumispaikoillakin näkee enemmän ihan tavallisia, tai lievästi tuunattuja autoja, verrattuna joskus kymmenen vuotta sitten, tai 2000-luvun alussa, joka oli mielestäni Tuning -autojen kulta-aikaa. Kyllähän varmasti sellaisia vannoutuneita Tuningi -harrastajia vieläkin on, jotka niissä piireissä aktiivisesti pyörivät, mutta satunnaiset harrastajat ovat selvästi vähentyneet. Onko tämä muoti-ilmiö siis jo käymässä aikaansa eläneeksi, vai onko taantuma ja lisääntynyt työttömyys iskenyt Tuning -harrastajiinkin, joilla ei ole enää varaa tuunailla samanlain kuin ennen?

11

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JärkiKäteinen

      Mikäs ihme tuo nyt on ? 2000-luvun alussa taloudessa meni lujaa, Nokia oli pinnalla ja ilmapiiri oli eteenpäin katsova ja positiivinen. Nyt kaikkea muuta, kansalaisten ostovoima heikkenee jatkuvien veronkorotusten ( tyhmät suomalaiset poliitikot muuta osaa.. ) myötä ym. Lisäksi "tunaroitua" autoa vaikea myydä eteenpäin järkevällä hinnalla, moni varmaan huomannut ettei mitään järkeä koko hommassa. Lisäksi kunnon harrastaminen vaatisi hyvät tilat, työkalut jne.

    • perusperttisuomi

      Lama puree harrastuksiin ja muoti on muuttunut. Oikeat tuuninki härpättimet on kalliita.
      Nuoret ajaa nykyisin uudemmilla ei tuuninki autoilla. Poppikoneet sentään pauhaa edelleen ja putket pörrää jonkun verran. Kaljaa imevät ja hakevat sossusta sääliä.

    • Ex-autotuunaaja

      Suurin syy tähän on varmaan sääntöjen radikaalinen muuttuminen. Nykyään tuunattu auto ei mene katsastuksesta läpi jos se ylittää tietyt rajat. Tehoa ei saa olla yli 7kg/Kw jos konetta on muutettu. Kulutuskaan ei saa paljoa nousta. Muutokset voivat olla vain pieniä ja siksi monet alan harrastajat ovat pistäneet hanskat tiskiin ja uusia harrastajia tulee vain vähän. Nykyään jos tehoa haluaa, pitää ostaa jo valmiiksi tehokas auto tehtaalta.

    • Original-Rules

      Tuningauton jälleenmyyntiarvo on tasan 0€. Autoon ei kannata sijoittaa mitään jos sen arvo tipahtaa 0€:oon. Original pitää hintansa.

    • tuningi

      Mielestäni 2000-luvun alussa Hurjapäät-elokuva aiheutti tuunaamisbuumin. Joka vitun Civicissä oli spoileria ja putkistoa. Nykynuoret vaan lähinnä räplää älypuhelimiaan tai jyryyttävät isin ostamilla mopoautoillaan.

      • Enska99676478698

        Pipo on vaihtunut väärinpäin olevaan lippikseen. PUUAAAHHHHHH ... HEH HEH HEH ....
        Viemäriputken kokoiset pakoputkenpäät taitaa olla vielä muodissa.


    • ikuinenamis

      Tästä voi syyttää vain tietokoneita ja kaikkia muita uusia härpäkkeitä joidenka ääressä nuoret nykyään viettää aikaa mielummin kuin tuunaa niitä rässejään. Olisimpa vaan ollut 18v 2000-luvun alussa.

    • Oldfartengineer

      Raha on tietysti kysymys, mutta rahaakin suurempi ongelma on se, että
      Nykynuorisolla on totaalisesti peukalo keskellä kämmentä ja kun älypuhelimella
      ei voi autoa rakentaa niin sormi menee suuhun.

    • 420cdiiii

      Kyllä autoja tuunataan vielä. Autokannan vain uusiutuessa on 15 vuoden aikana tapahtunut paljon suomen vanhassa autokannassa. Perinteinen tuunaaminen on vaihtunut tekniseen hifistelyyn, minkä ymmärtää. Onhan se mukavampaa ajella katumaasturilla missä 1000nm vääntöä verrattuna madallettuun avensikseen, missä pelkkä rengasmelu ja ylähyllyrajoitteisille suunnattu ohjaamogeometria tekevät matkanteosta yhtä helvettiä. Samoin bassojen kanssa pelleily on hiipumassa, nyt panostetaan äänen laatuun.

    • Luxorious

      Oletteko kuulleet käsitteestä "Stance"? Nykyään ne 2000-luvun alun ylimuotoillut lasikuitupuskurit, tribaalitarrat,lexusvalot ja yli-isot spoilerit ei ole muodissa. Ja vitun rumiahan ne onkin. Nykyään suositaan melkeimpä alkuperäisiä linjoja, ehkä joku tehtaan oma lippasarja on vielä ok. Leveät vanteet ja auto alas. Ei se muuta tarvitse. Lasikuitu homot ei avaudu. Ei edes Vellu

    • homepersiäät

      Nykypäivän luuseri nuoriso, kun ei vain osaa tehdä itse mitään. Istutaan tietokoneella päivästä toiseen. Kitataan eeässää ja pelataan ceeässää kuus kymppiseks asti vanhempien luona asuvana.

      Ennen harrastettiin ja liikuttiin kylillä joka perjantai torilla pussikaljojen kera.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      98
      1960
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      119
      1548
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      117
      1080
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      32
      1019
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      47
      929
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      162
      829
    7. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      35
      750
    8. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      30
      741
    9. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      51
      721
    10. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      653
    Aihe