istrianajokoira

koiraaaaa

Mitä tiedätte isrianajokoirasta? Millainen ajovietti? Sopiiko kotikoiraksi myös ja lasten kanssa? Kaikki kokemus kiinnostaa.

29

5576

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Istriak

      Omapäinen, sitkas ajuri joskus sanottu mauttomaksi verratuna suomalaiseen ajuriin. Kaikin puolin rehti ajuri ja hyvä kotikoira vaikka ei olekaan niin iholla aina.

      • koiraaaa

        Vai omapäinen, eli siis vaikeampi koulutettava kuin suomalainen?


    • Ei pelkästään kotikoiraksi. ajovietti kova, mutta haukkuu myös lintua"metsoa" metsässä kuin kotonaan,Itselläni ollut sellainen 5v karkeakarvainen uros.
      Ei ole ongelmia ollut lastenlasten kyläillessä tai niitä hoidettaessa.

    • Hurjaharja

      meillä on 5v uros. omapäinen ja sitkas, mutta nöyrä. Helppo kouluttaa, paitsi pois hirvistä ja poroista... Ajaa ja haukkuu kaikkea. Kettuajo kulkee erinomaisesti ja ääntä tulee hyvin. Jänisajo huonoa, pätkittäistä, huono selvittään hukkia. Ei anna tiellä ääntä ollenkaan. Kaikenkaikkiaan melko tiukka. Ajosta ei saa pois huutamalla.

      Haukkuu ja ajaa lintuja, ei osaa merkata puuhun, on noutanut muutamia sorsiakin vaikka ei ole opetettukkaan. Erittäin älykäs koira ja nopea oppimaan uutta. Semmonen kaikenriistan koira, joka ei ole missään ihan huippu.

      Tassut ei kestä, ja erittäin huono turkki. Pitkä karva kerää lunta. Ei ollenkaan alusvillaa joten jäätyy talvella kun lumi sulaa turkinpäällä. Ei oikein sovellu talvella pyyntiin.

      Vaatii älyttömästi liikuntaa. Ei sovellu pelkästään seurakoiraksi!!! Kova riistavietti.

      Paremman puutteessa kuitenkin voi tämänkin kanssa metästää. Tämän syksyn riistatöitä: 3Jänistä, 1kettu, 3supia, 1metto karkoitus reppuun, pari sorsan noutua. Kymmeniä kettuajoja.

      • Anonyymi

        Samanen Istriani nyt 2/21 10v antanut minulle mahtavat jahtivuodet tänä kautena 5 supia haukulta ikävä kyllä ei tapa.
        11 Jänintä/Rusakkoa
        Haavakko Peuran haku/löytö.
        Peurojen ja Kauriitten ajamisen lopetti n.7v nykyään ajaa/karkottaa n.500m.
        Olis tarkoitus teettää pennut kun löytäis riistaviettisen Isrianaaraan, ettei loistava rotu menis suomessa seurakoirana pilalle.

        Terv.
        Nazaret


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samanen Istriani nyt 2/21 10v antanut minulle mahtavat jahtivuodet tänä kautena 5 supia haukulta ikävä kyllä ei tapa.
        11 Jänintä/Rusakkoa
        Haavakko Peuran haku/löytö.
        Peurojen ja Kauriitten ajamisen lopetti n.7v nykyään ajaa/karkottaa n.500m.
        Olis tarkoitus teettää pennut kun löytäis riistaviettisen Isrianaaraan, ettei loistava rotu menis suomessa seurakoirana pilalle.

        Terv.
        Nazaret

        Ihana kotikoirana kerrostalossa. Ei hauku sisällä ja tulee koirapuistossa kaikkien kanssa toimeen. Valitettavasti huono luusto ja sairastui pahaan nivelrikkoon. Kyynärpäät leikattiin, mutta ei auttanut. Nukutettiin pois 4-vuotiaana.


    • tarkka-ajo

      Takavuosina taisi tulla EU-kisassa parikin voittoa. Aika surkeaa pakkasella, jos pohjakarva puuttuu. Itse en ole koskaan lähemmin tarkastellut rotua.

      • Istrianfin

        Moi.itsekkin olen kiinnostunut ky.rodusta.ajattelin risteyttää kettuverisellä suomenajokoiralla.omalla ajokilla pallit aukesi viime talvena.ei taho oikein kestää enää. kettu kyllä kulkee ja kokeissakin pärjää oikein hyvin.


    • Kettmän

      Aika hyvä yhdistelmä varmaan toi suomenajokoira ja istris. kiinostais itseänikin ? onko käytetty näyttelyssä millaisin tuloksin ? minkä ikäinen suokki ? onko ammuttu paljon kettuja ? itsellä itris 3v hyvä kettuajuri.. suosittelen

    • Istrianfi

      Moi.alle 3 vuotta vanha uros ajokki. nuorten luokassa eh saanu. paremminkin ajupuolella kunnostautunu.3 yli 90 pisteen ykköstä ajanu jo.vähän keritty ajattaa kun kelit huonoja ollu ja suset riesana alkusyksystä. vain 6 kettua ammuttu tähän meessä.kelejä tässä odotellaan. on kyllä ihan hyvännäköinen koira.

    • Kettmän

      Moi istrianfi olisin kiinnostunut astutuksesta. onko tarkastettu silmät ja lonkat teidän koiralla ? omalla on kaikki kunnossa , lonkat A silmät hyvät ei vuoda ,polvet normaalit ,eilen hyvä kettuajo mutta veti pitemmän tikun ....

    • Istrianfin

      Moi.eihän ne lonkat ole ihan priimaa. mutta mun kioran veljellä on kyllä AA. muuten samanlainen ajuri. on tosi kovasta kettusuvuista.ottaisin kyllä heti pennun jos saisin. soita jos kiinnostaa.p.044-2885655

      • Kettmän

        Joopa joo eipä mua sun ajurin veljen koiran lonkat kiinnosta ! mutta mun mielipide on että en astuta KOIRAANI kun A korkeintaan B lonkkaisilla (omaa huonoa kokemusta C lonkkaissesta suokista) yritän pitää tän linjan puhtaana lonkkien suhteen..


      • Istrianfin

        Niinhän se on.harmittelen itsekkin kun eivät olleet AA. kyselyitä tuli ennen kuvauksia useita ajutulosten perusteella. kyllä niitä hyviä AA lonkkasiakin löytyy jotka osaa ajaa.


    • Minikettukoira

      Eilen nuori istrian narttu ajoi eka ketunajon. ihan hyvä alku.ikää vasta 7kk.oli vielä alle puolentunnin ajo. keli ei ollu paras mahdollinen.

    • Minikettukoira

      Moi.onko kellekkään tulossa suokin ja istriksen kettuverisiä sekoituksia lähiaikoina.kiinnostusta kyllä löytyy.

    • istriankoira

      Kyllä istrianajokoira ajaa jänistä kun vie vaan sitkeesti jäljille, mulla ulkomaan tuonti ja kun pääsi alkuun niin kyllä lykkää.

      • istriankoira

        Enkä kyllä ymmärrä tuota et näitä pitää sekoittaa suokkiin, aivan kaukaa haettua hommaa. Näitä kyllä vähän on.


      • Anonyymi

        Haistakaa paska, mulla 2002 istrianian joka hakee ja löytää pupun tuokaa mikä vaan ajokoiranne ns. viivalle niin katotaan kumpi pupun löytää( olen valmis vedonlyöntiin 100- ?????
        Jykä


    • istrialainen

      istrian ajokoira on tuotu suomeen 2009. niitä on tuotu pikku hiljaa enemmänkin ulkomaan tuontina. on äärimmäisen sosiaallinen ja oppivainen koira. meillä istrialaisilla on saatu kiitettävästi jänistä. hakee maa ja ilmavainulla. haukku on kuuluvaa ja kumeaa sekä raju ajotyyli. karva kestää suomen talvea sekä tassut monimuotoisia maastoja. rakastuin rotuun välittömästi ja niitä on meillä ollut vuodesta 2013. en voi elää päivääkään ilman näitä koiria. ennakkoluulot ovat aina suuret kun puhutaan ulkomaalaisista ajokoira roduista. itse ihastuin rodun monipuolisuuteen. metsästys puolella sopii pien ja suurriistakoiraksi. sekä pienriistakoiraksi kuten jänikset tai ketut. hyvissä käsissä myös koulutettuna noutaja koira. itse käytämme jäniskoirina näitä ajureita ja olen ollut tyytyväinen näihin koiriin. kasvatan istrianajokoiria. vuoden sisälle syntyy seuraava karkeakarvainen istrianajokoira pentue p 040-4164542 voi kysellä lisää rodusta

    • Berettarouva

      Jäniksen ajurina täysi nolla! Talvella karva on metsäkelvoton, täynnä lumipaakkeja, jalat aina auki, jne jne....
      Ei enää koskaan mokomaa ulkomaan elävää!

    • istrianajokoira

      sopii kotikoiraksi. pentuna otettu koira sosialistuu lapsiin. voimakasviettinen rotu. joukossa voi olla pettymyksiäkin. itse pidän koiraa upeana rotuna ja suosittelen

    • Hurja-harja

      Ei todellakaan kotikoiraksi. Täysverinen mettäkoira!!! Koiralla kolla on näin kova mettävietti pitää metsästää. Kotikoiraksi sit semmosia koiria jolla ei mettäviettiä.

      Mitä tulee tassuihin ja ja karvoitukseen, niin karva kerää lunta ja puistaputoava lumi sulaa koiran turkissa ja sitten jäätyy. Tassut ei kestä kesällä eikä todellakaan talvella.

      Koira täyttää nyt 6v ja on saanu mettää todella paljon. Liki sata vrk joka vuosi on lähtöjä joten siitä ei ole kiinni. Joistakin koirista ei vaan tule hyviä jänisajureita. Suurin miinus on tuo sään ja tassujen kestävyys. Toisaalta kun keli sattuu kohilleen niin tämäkin koira ajaa todella hyvin jänistä, mutta tätä tapahtuu muutaman kerran vuodessa. Tuntuu kaikenkaikkiaan että on kiinnostuneempi isosta riistasta jota on helppo ajaa sekä ketusta. Yksilöitähän nämä on. Luonne ja äly on tämän koiran valtteja. Mutta jos hyvän ajokoiran haluaa jolla voi pyytää myös talvella niin tämä rotu ei sovellu siihen hommaan karvan ja tassujen takia.

      Jos lisää haluaa tietoja niin eiku postia: [email protected]. Eteläjarjalan alueella pääsee näkemään käytännössä koiraa jos kiinnostaa.

      -hurjaharja

      • Rotua

        Rodusta sanotaan, että voi opettaa esim jän:ksen ajoon tai vain lintuhaukkuun. Siis ei välttämättä koiran huonoutta. Ajokoiraa en ottais kyllä. Istria on luonnikkaampi.


    • junttijussa

      Suomen oloihin huonoa: pohjakarvan puute, pitkä lunta ja likaa keräävä peitinkarva ja innokkus sorkkaeläimiin.
      Hyvää: sopiva koko ja innokkuus.

    • Huntteriii

      Jaa, mihin se pohjavilla on kadonnut. Kun määritelmässä kerrotaan :
      Rodun karkea karva on hyvin säänkestävä. Peitinkarva on noin 5-8cm pitkää ja koiralla on pohjavilla. Koiran pääväri on puhtaan valkoinen ja siinä yleensä on oransseja laikkuja. Korvat ovat lupat ja häntä piiskamainen. Koiran yleisilmeeseen kuluvat tuuheat kulmakarvat ja viikset.

      • Rotua

        Pohjavilla löytyy ja jo 4 kk uros lintuhaukulla. Paljon metsässä oloa vaatii. Älkääkä sotkeko suokkiin. Pidetään rodut puhtaina.


    • 59v

      Värin takia allergioita"ruokavalio" niin jalatkin kestää. Jos turkki kerää lunta ei se menoa haittaa. Minulla kyseinen koira ollut 6v . Olen erittäin tyytyväinen joka mettäreissulla tapahtuu, löytyy lintua jänistä supia. Ym. Mutta kettu ei kiinnosta. Lapissa se ei toimi poroja viedää n.80 km päivälenkkiä. Etelän koira.

      • Anonyymi

        Kymmene vuotta alkaa olla lasissa Hurjahajalla. Jänis ajo paranee joka vuosi. Viimevuosina ajo on kertakaikkiaan varmaa ja hyvin löytää. Liekkö vaikutusta kun varulta joka syksy nenäpunkiimyrkyt syötetty viimeviestin jälkeen. Mutta kyllä tuo karvoitus on huono. Varmaan yksilökohtainen juttu osin? tiedä siitä...

        Lumikelissä 3-6 tuntia ja päivä taputeltu kun koira on niin umpijäässä. No rajoitteet kun ymmärtää niin kyllä tämän kanssa pärjää. Jäniksiä kaikenkaikkiaan lienee viitisen kymmentä ammuttu kaikkiaan. Viimevuosina tosin mettäreissuja todella vähän. Porot ja muut sorkat maistuu edelleen joten melko tarkkana saa pohjoisessa olla mihin koiran laskee. Yleensä laitan jäljelle juuri tuosta syystä. Tälle syksylle pari reissua vain käyty ja muutama jussi ammuttu.

        Positiivista on rehellinen haukku. Ei hauku hukalla eikä aja takajälkeä ikinä. Ajovauhti n 8-10kmh ja ääntä tulee. Puolisen kilsaa aina perässä. Käsimerkillä osaa lähteä käskettyyn suuntaan esim tielle tullessa jos vain suuntaa näyttää. Jos ei merkkiä näytä niin lähtee itse hakemaan tieltä hyppyä. Hukalla rengastaa aika pienellä alueella.

        Summasummaarum jos karva olisi parempi ja ei olisi niin kovasti sorkan perään niin ehdottomasti ottaisin toisen samalaisen. Mutta näillä perusteilla seuraava ajuri on suokki.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6689
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4330
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2760
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2080
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1633
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1071
    Aihe