Serfaus/Scharnitz

Vaelllukselle2015

Vaelluskohde haussa ja kaipaisin kokemuksia Serfauksesta tai Scharnitzista. Ensimmäiseen olisi AM:n pakettimatka ja toiseen pääsisi näppärästi Münchenistä junalla. Mm. Seefeld, Garmisch ovat tuttuja paikkoja, mutta uusiin paikkoihin kaipaisin. Pakettimatka hiukan ahdistaa ja koska yksin en autoilemaan ryhdy, niin junaradan varren paikat tulisivat kysymykseen.

6

899

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NäinMeillä

      Serfaus on ainakin varsin mukava paikka. Kesällä en tosin siellä ole ollut mutta talvella sitäkin useammin. Maisemat ovat hienoja ja kylä mukavan pieni ja keskittyy yhden pääkadun varrelle.
      Yleisesti vaellusmatkoista kuitenkin sanoisin että ihan ilman kuljetusta voi olla vaikeaa päästä niihin hienoimpiin luontokohteisiin (rotkot, vesiputoukset yms.) sillä ne eivät välttämättä aina ole kovin lähellä näitä kyliä. Jos siis pakettimatkalla on mahdollisuus retkiin myös vähän kauempana oleviin kohteisiin niin ne kyllä monipuolistavat kokemusta aika paljon. Tosin kyllä paikallisbusseillakin pääsee moneen paikkaan kun ottaa selvää.
      Oikeastaan näistä sysistä olen itse kesällä matkustanut vuokra-autolla joka on mahdollistanut liikkumisen minne haluan. Autoilu tuolla ei ole sen kummempaa kuin Suomessakaan ja pieni auto ei paljon vuokrattuna maksa vaikka olisi liikkeellä yksin.

    • Serles

      Serfausta en tunne, mutta Scharnitzissa olen yöpynyt yhden yön ennen vaellusta Karwendel-vuoristossa. Minulle ei jäänyt sellaista tunnetta, että juuri Scharnitziin haluaisin tulla lomalle: kylä sijaitsee melko kapeassa, varjoisassa kohtaa, ja sitä leimaavat hyvin jyrkät kalliorinteet.

      Jos haluat junaradan äärelle ja kohtuullisen matkan päähän Münchenistä, miten olisi Ehrwald, Stubaital tai Zillertal? Ehrwaldiin pääsee huippukätevästi BayernTicketillä. Toisaalta Stubaital ei ole kaukana Innsbruckista, ja moniin majapaikkoihin sisältyy StubaiSuperCard, jolla saa ilmaiseksi käyttää kaikkia laakson busseja ja hissejä, pääseepä sillä Innsbruckiin saakka. Zillertalista (Mayrhofen) on varmasti kirjoitettu keskustelupalstoilla paljon.

      Lentoja kannattaa tsekkailla paitsi Müncheniin, myös Frankfurtin kautta Innsbruckiin. Jälkimmäinen vaihtoehto on useana kesänä osoittautunut edullisemmaksi kuin lento Müncheniinm juna Tiroliin.

      • Vee66

        Moro, olemme parasta aikaa Serfauksessa. Loistava kohde... Kunhan paikalle pääsee niin julkinen liikenne (sommerkarte) hoitaa loput...


      • Alppi10

        Serfaukseen menossa 19.7.2015. Kokemuksia kaivataan vaellus reiteistä, nähtävyyksistä aikuisille! Kaikki kommentit tervetulleita..


      • kotiuduttu
        Alppi10 kirjoitti:

        Serfaukseen menossa 19.7.2015. Kokemuksia kaivataan vaellus reiteistä, nähtävyyksistä aikuisille! Kaikki kommentit tervetulleita..

        SuperSommerCardilla kaikki hissit ja Serfaus-Fiss-Ladisin väliä ajavat vaellusbussit ovat ilmaisia. Kylämetro on muutenkin ilmainen. Reitit näkyvät ilmaiseksi jaettavasta kartasta mutta parempi maksullinen kartta maksaa aika vähän. Kevyt aloitus voisi olla Komperdellista lähtevä reitti haluamaasi suuntaan.


      • Vaeltelija
        Alppi10 kirjoitti:

        Serfaukseen menossa 19.7.2015. Kokemuksia kaivataan vaellus reiteistä, nähtävyyksistä aikuisille! Kaikki kommentit tervetulleita..

        Hyvin merkattuja monen eri tason reittejä vaikka kuinka paljon, todella miellyttävä kohde! Kesällä iltaisin kuitenkin kylät jokseenkin hiljaisia, vaikka päivällä populaa paljon liikkeellä, etenkin lapsiperheiden suosiossa, sillä joka kylässä jos jonkinmoista Parkkia. Majapaikkoja vaikka kuinka paljon, mutta kokemuksella voin suositella erittäin ystävällistä Hotel Garni Alpinaa Serfauksen keskustassa. Bergfex.at -sivustolla paljon infoa niin nähtävyyksistä kuin vaellusreiteistäkin: Touren, jolloin aukeaa hyvä kartta, josta näkee reittejä korkeuseroineen. Täällä voi myös vertailla reittien määrää ja vaatmustasoja muihinkin kohteisiin. Jos autolla liikkeellä, kannattaa tehdä päiväretki mm Kaunertalin jäätikölle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe