Japaninpystykorva vs Mittelspitz

Kumpikohan

Eli miten nämä eroavat toisistaan?

Etsimme koiraa, joka tulisi harrastuskaveriksi, saisi olla sellainen "hetivalpas", joka tekee innolla asioita omistajan kanssa.
Haukkumista saa varmaan molemmilta sopivasti kitkettyä pois.

Pysyykö molemmat esim. metsässä vapaana?

9

222

Vastaukset

 • Japsi on sirompi olemukseltaan, lyhyempikarvainen, yleensä valkoinen väriltään ja luonteeltaan arka. Mitteli taas tukevarakenteisempi, herkkähaukkuisempi ja luonteeltaan rohkeampi mutta itsepäisempi. Kumpikaan ei ole varsinaisesti terävä, vaikka "heti valppaita" ehkä juuri ja juuri ovatkin. Koiran kuin koiran saa kyllä hiljaiseksi jollain keinolla. Noiden molempien haukku on kyllä lähinnä linnunpiipitystä, joten tuskin paljon käskyvaltaa joudut edes käyttämään.

  Joo, molemmat pysyy kyllä metsässä vapaina(riippuu toki "metsän" koosta), mutta välttämättä ei luonasi tai edes näkösälläsi kuin puolen hehtaarin metsässä.

 • älä edes unta nää, että pystykorva vaikenisi. Et ehdi ja jaksa tarpeeksi karjua. Suomepystis haukkui omaa kaikuaan ja kuvajaistaan ikkunasta 14 vuotta ja nykyhinen mitteli on jatkaunti perinnett. Tykkää olla tarhassa ja räkyttää puolille öin, ja sitten jatkaa sisällä veilä puolisen tuntia ennenkuin uuvahtaa nukkumaan aloittaakseen kuudelta aamulla, sellaiset häölyhaukut kun jokin vilahta tai metsässä risahtaa

  • Ihan mielenkiinnolla kysyn,jotta mitä sinä puuhastelet koiran kanssa? Jos koiran ainut huvi on räkyttää lähes koko ajan niinkuin kirjoitit.Itselläni oli mittelipoika 15vuotta,jonka kanssa tein monen kilometrin lenkkejä päivittäin.Osasi kulkea vierellä ilman hihnaa,ja metsälenkit olivat sille "juhlaa".Kaikessa touhussa se halusi olla mukana,pihaa kyllä vahti,muttei suotta haukkunut,sisällä ei ollenkaan.Naapurin pitkäkarvainen sakutyttö oli mittelin lempikaveri,jonka kanssa useasti viikossa sai telmiä.


  • Suomenpystykorva on luonteeltaan sellainen. No can do sanon mina.

   T. Eri anonyymi, 3 edesmennytta suomenpystykorvaa ja kaksi nykyista.


  • Meill on aivan ihana ja kultainen Mitteli joka ei kyllä haukahtele, muuta kuin ehkä muutaman kerran päivässä kuulleessaan rapusta jotain ääniä ja lopettaa kyllä aina nopeasti myös. Ulkona saattaa joskus pimeällä haukahdella jotain varjoja tms. mutta ei mitenkään häiritsevästi. Kuulostaa vähän että sinun MIttelilläsi on käytösongelmia...
   Muutenkin koira on oikein tottelevainen (kuten myös rodunkuvauksessa on) ja kiltti, sekä ihmisläheinen (tykkää ottaa päiväunia vieressä).


 • Onhan niissä eroa. Ulkonäössä ja painossa jne. Omistajalleen uskollisia, lähes palvojia molemmat. Ja vahtikoirina jos saavat olla, sitä hommaa haukun säestyksellä mielellään tekevät. Kumpikaan ei ollut meillä koskaan kiinni. Mutta nartuthan nyt pysyvät aina lähietäisyydellä. Mitteli oli pienenä energisyydeltään rasittavampi, mutta nyt vanhempana enää hetivalmis.

 • Tuosta haukkumisesta: sekä pystykorvia että terriereitä kouluttaneena voin vakuuttaa, että kyllä oppivat olemaan hiljaa sisällä/pihalla, eikä tarvii "karjua" tai olla pahana. Se on omistajasta kiinni.

  • sinun kanssasi samaa mieltä, omistan itsekkin terrierin ja pystykorvan,kleinin ja eivät räkytä, koulutuksesta kiinni ja omistajasta.


 • Molemmat rodut ovat upeita. Japsit tosiaan ovat valkoisia että jos valkoisen haluaa niin japsi. Mutta jos muita värejä mielii niin sitten mitteli.
  Mittasuhteet ovat erilaisia molemmilla roduilla. Japsien lonkkaterveys on parempi, tosin niitä kuvataan enempi kuin mitteleitä.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  231
  3443