Meillä on aiemmin sijoitusasuntona ollut asuinhuoneisto, jossa olemme teettäneet tänä kuluvana vuonna ison remontin. Remontin jälkeen olemme ottaneet asunnon pysyvästi omaan asuinkäyttöömme.
Remontin suunnittelun olemme käynnistäneet vuonna 2014 ja teettäneet siihen mm. arkkitehtisuunnittelua yms. remonttiin liittyvää teknistä suunnittelua.
Ovatko suunnittelukustannukset kotitalousvähennykseen oikeuttavia verovuodelta 2014? Vuonna 2014 asunto on ollut vielä sijoitusasunnoksi vuokrattuna.
Asuntoremontin suunnittelu ja kotitalousvähennys
4
<50
Vastaukset
Hei "Remosuun"!
Sisustussuunnittelijan, arkkitehdin, insinöörin tai vastaavan henkilön erityistä ammattitaitoa vaativa suunnittelutyö ei ole vähennykseen oikeuttavaa tavanomaista kotitaloustyötä. Jos suunnittelutyön osuus on hyvin vähäinen, välttämätön ja kiinteä osa laajempaa kunnossapito- tai perusparannustyötä, suunnittelutyö voidaan poikkeuksellisesti katsoa kotitalousvähennykseen oikeuttavaksi työksi. Suunnittelutyö on kiinteä osa laajempaa työtä silloin, kun jo aloitetun remontin yhteydessä tehdään suunnittelutyötä, joka johtaa lisäremonttiin.
kotitalousvähennysohjeen kohdassa 19.2 kerrotaan tarkemmin asunnon käyttötarkoituksen muutoksesta ja sen vaikutuksesta kotitalousvähennyksen saamiseen: http://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Henkiloasiakkaan_tuloverotus/Kotitalousvahennys
Ystävällisin terveisin Tarja Verotiimistä- Remosuun
Kiitos vastauksesta.
Varmistan vielä, että vaikka siis varsinaista korjausta edeltävä suunnittelutyö on välttämätön ja kiinteä osa laajempaa kunnossapito- ja perusparannustyötä (= kyseistä työtä ei voida toteuttaa ilman asiantuntevaa suunnittelua) ja sen osuus hankkeen kokonaiskustannuksista on hyvin vähäinen (=muutamia prosentteja), niin siitä huolimatta siis ei suunnittelukustannukset ole kotitalousvähennykseen oikeuttavia?
- Remosuun
Kiitos vastauksesta.
Varmistan vielä, että vaikka siis varsinaista korjausta edeltävä suunnittelutyö on välttämätön ja kiinteä osa laajempaa kunnossapito- ja perusparannustyötä (= kyseistä työtä ei voida toteuttaa ilman asiantuntevaa suunnittelua) ja sen osuus hankkeen kokonaiskustannuksista on hyvin vähäinen (=muutamia prosentteja), niin siitä huolimatta siis ei suunnittelukustannukset ole kotitalousvähennykseen oikeuttavia? Hei "Remosuun" ja kiitos kysymyksestä.
Asunnon peruskorjauskustannuksista vuokrakäytön jälkeen voi saada kotitalousvähennyksen, jos sen edellytykset muutoin täyttyvät. Kuten Tarja Verotiimistä vastasi, voi suunnittelutyöstä saada vähennystä vain tietyin poikkeuksin.
Tämän tarkempaa vastausta en valitettavasti pysty antamaan ilman lisätietoja. Otathan yhteyttä palkan- ja eläkkeensaajien neuvontanumeroon 020 697 002 (arkisin klo 9.00–16.15 ppm/mpm).
Ystävällisin terveisin
Sanni Verotiimistä
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Rukoilimme Länsimuurilla 2000 vuoden jälkeen, Jumalamme oli antanut meille kaiken takaisin
Western Wall, In our Hands. 55th Para. https://www.youtube.com/watch?v=u4BJAppyCSo https://en.wikipedia.org/wiki/55th_252588Kerro kaivattusi
Jokin tapa/piirre mikä sinua viehättää ja mistä hän voisi myös tunnistaa itsensä.581943Saako kantaa asetta
Voiko olla koskaan kotelossa lonkalla ase.. Siis ei mikään luvaton ase. Johon on luvat. Esim luottamustoimessa, tai kaup231886Mitä laitatte karjalanpiirakan päälle?
Voita tietenkin, mutta mitä muuta? Itse yleensä juustoa, jotain leikkelemakkaraa ja tuorekurkkua201308Vakkuri puhuu että Suomi joutuu sotaan.
Hänen mukaansa asiantuntijat ovat yhtä mieltä että Suomi joutuu sotaan Venäjän kanssa. En tiedä kuinka lähellä se on, mu3021203- 601023
- 2581013
Mies mitä ajattelet naisista?
Kerro mitä ajatuksia nousee. Mitä naiset sinulle merkitsee? Sana on vapaa.1161010- 53950
- 146923