Elokuvien lataaminen netistä????

tomeratäti69

Mitä nyky lainsäädäntö sanoo elokuvien lataamisesta netissä? Lataaminen sallittu, mutta jakaminen kielletty? Olen väitellyt tästä teini-ikäisen lapseni kanssa ja haluaisin tietää mikä on totuus, etten joudu sakkoja maksamaan.

32

5591

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • HarkintaaPeliin

   Laki on entistä tiukempi ja tekijänoikeussäännökset koskevat jopa selfie kuvia. Periaatteessa. Niihin on oikeus vain ottajalla.
   Se on entistä pienempi otanta, mitä saa ladata ilmatteeksi enää ja toden totta, vain omaa katselua varten! Jakaminen, ellei jakaja ole tekijä itse, on ehdottomasti kielletty. Asiasta ei selviä vain sakoilla vaan joutuu maksamaan jopa tuntuvia tekijänoikeuskorvauksia, riippuen kuinka toistuvasti ja pitkään on jakanut lataamiaan kuvia, elokuvia, musiikkivideoita, musiikkia jne.

  • Jos kyse on jostain laittomista lähteistä, niin ei saa ladata eikä saa jakaa. Näin on ollut jo lähes kymmenen vuotta.

   • o.karo

    Hampurilainen maksaa euron.


   • Anonyymi
    o.karo kirjoitti:

    Hampurilainen maksaa euron.

    1.10 nykyään


   • Anonyymi kirjoitti:

    1.10 nykyään

    Se on juusto, tavallinen hampurilainen on edelleen euron.


  • jepeajepa

   Ei kukaan joudu pelkästä latailusta mitään maksamaan ja hyvin harvoin jakelustakaan. Laki joka on täynnä kaikenmaailman turhia pykäliä ja jota ei voida valvoa, se paska pitäisi kokonaan uudistaa.

   • Luckylaki

    Mutta entä siis ihan PERIAATTEESSA? Mikä on lautointa, jos siis haluaa noudattaa lakia (oli lain kirjaimesta mitä mieltä vain)?


  • kukakehtaa

   Laki on eriasia kun oikeus tai kohtuus taikka moraali tai omatunto.
   Lakikirjaakin ja Raamattua tulkitaan monessakin eripaikassa erilailla.
   Käytäntökin on muuten eriasia kun teoria.
   Saako joku tarttumaan jotkut tilaisuuteen?
   Youtoope on muuten täynnä erimoisia lukijan teeseitse videoita ynnä muita jopa laittomuuksia eläinrääkkäyksestä lähtien salaa ilman lupaa kuvattuihin keikkavideoihin,,
   Mutta mikäs on oikein ja mikä väärin nimenomaan "työn" tekijää kohtaan?
   Ei kai kukaan edes suuri ja rikastunut tai köyhä taitelija tykkää jos hältä varastetaan?
   Oikeesti muuten on usein niin että, jotta tekijänoikeudet onki nykyään nii ISOJEN
   kihojen ja virmojen hallussa jotta jos niitte kanssa joutuu oikeuteen niitten kanssa niin voi tulla korvattavaakin senverta paljon jotta että, rikos ei aina
   kannata eteskis jos juttu pitkittyy heillä ku on aikaa ja rahaa käräjöidä..suurenmaailman ameriikalaiseen malliin,,
   Eli ei kannata jäädä kiinni jos..ainakaan yksin.
   Mitäs jos itteltä vietäs ansijot omissa töissä?

  • laillisistalähteistävain

   Jos lataa torrentteja, jakaa samalla myös ja näin myös lataamisesta tulee laitonta. Noista on polisit tulleet oven taakse lähipiirissäkin, eli en missään nimessä suosittele tekemään mitään noin typerää. Kaikesta, mitä verkossa teette, jää jälki ja on valvottavissa. Hommatkaa kaikki laillisista lähteistä, niin ei tarvitse miettiä. Omatuntokin on puhdas.

  • jjfösafÖ

   Laittomasti lataaminen ja välittäminen on piratismia. Löytyy paljon erilaisia kuukausimaksullisia toimijoita, joiden sivuilla voi käydä katsomassa leffoja laillisesti.
   Musiikkipuolelta Spotify on hyvä esimerkki. Maksat kuukausimaksun ja saat kuunnella heiltä löytyvää musaa niin paljin kuin haluat, mutta et voi ladata. Elokuvia ja musiikkia voi laillisesti ladata esim. CDON.comilta maksua vastaan. Näin välttyy niiltä sakoilta. Toinen juttu on sitten oikean ja väärän opettaminen teini-ikäiselle. Sen jätän aloittajan pohdittavaksi. Muille; onko oikein varastaa jos siihen on tilaisuus?

   • ei.toimi

    Mutta esim netflix ei ole toimiva ratkaisu verrattuna laittomasti lataamiseen.
    Otetaan esimerkiksi vaikka näyttelijä Schwarzenegger, kirjoita netflixiin hänen nimensä niin saat hakutulokseksi pari hänen huonointa leffaansa. Kirjoita hänen nimensä laittomiin sivuihin niin saat kymmeniä hänen leffojaan ladattavaksi eli kaikki.


  • dttyj

   Parasta noudattaa tekijänoikeuden haltijan tahtoa. Mikä se on, voi olla vaikea selvittää. Mitään yleispätevää keinoa ei ole. Pääsääntönä kaikki tuotantoyhtiöiden tuottamat ja jakeluyhtiöiden jakelemat elokuvat, joita netistä voi ladata, ovat tekijänoikeuden haltijan tahdon vastaisesti jaossa. Sekään ei takaa mitään, että joutuu maksamaan lataamisesta. Parasta on aina tarkistaa palveluntarjoajan tausta.

  • Kyl elokuvista, ainakin omasta mielestäni, kannattaa maksaa sen vuokraussumman verran.
   Musiikki ja pelit on sitten eri asia...

  • kysymys_ensin

   Haluaisin piraatiksi, mistä voin ostaa kommandopipon?

   • heihoihei

    Piraatit eivät käytä kommandopipoa vaan kolmikolkkahattua.


  • Molemmat ovat kiellettyjä, mutta vain tekijänoikeudella suojatun materiaalin jakaminen on rangaistavaa. Eli lataamisen osalta laki siis käytännössä sallii sen.

  • YoutTubeOwarePrkl

   Noit torrent jako sivuja (jotka tekevät rahaa/google clickkauksilla yms) niit ne bustaa ja dc jakajia.... lähes mitä vaan voit ladata kuhan et itse levitä tahi ansaitse pennin jeniä. Muistakaa käyttää TOR verkkoa, nii saatto olla rauhasa...

   • PelletTaas

    Niinhän sä luulet. Tor vaikeuttaa jäljittämistä, mutta ei se tee siitä mahdotonta ;)


   • afsgshrdtfykulh

    Suomen poliisin mukaan TOR-verkkoa ei voida jäljittää


  • 0ssian-seepra

   Asian vierestä menee, mutta ainahan voi lainata kirjastosta ja tallentaa itselleen...

   • DVD levyjä ei saa kopioida, koska ne on suojattuja. Nykyään ei oikein ole keinoja saada elokuvia pysyvästi itselleen muuten kuin ostamalla.


   • hehehehehehe
    okaro kirjoitti:

    DVD levyjä ei saa kopioida, koska ne on suojattuja. Nykyään ei oikein ole keinoja saada elokuvia pysyvästi itselleen muuten kuin ostamalla.

    Ketään ei ne suojaukset kiinnosta, eli siitävaan kopioimaan. =o)


   • hehehehehehe kirjoitti:

    Ketään ei ne suojaukset kiinnosta, eli siitävaan kopioimaan. =o)

    Toki lakia aina voi rikkoa, mutta samantien hakee PB:stä.


   • Anonyymi
    okaro kirjoitti:

    DVD levyjä ei saa kopioida, koska ne on suojattuja. Nykyään ei oikein ole keinoja saada elokuvia pysyvästi itselleen muuten kuin ostamalla.

    DVD levyjä ei saa kopioida, koska ne on suojattuja. Nykyään ei oikein ole keinoja saada elokuvia pysyvästi itselleen muuten kuin ostamalla. ELÄKIRJOITA PASKAA KAIKKIVOI KOPIOIDA MULLA ON YLI 10000 ELOKUVAA KAIKKI PIRATISMIA


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Taas joku ala-asteikäinen vastaamassa 7 vuotta vanhaan viestiin. Totta kai niitä DVD-levyjä saa myös varastamalla ja ryöstämällä, tuossa olikin laillisista keinoista kyse.


  • kaikkimaksaa

   Metsästyksen voi lukea kuuluvan, On huutokaupan ja autotallinhuutajaa, ja nyt on jopa,, - Nasan planeetanmetsästys tuottaa tulosta - "Olemme lähellä uuden Maan löytämistä"

  • striimaaja

   Eipä elokuvia tai sarjoja viitti latailla kun voi katsoa niitä ties miten monelta sivustolta suoratoistona. Riittävän nopea nettiliittymä ja tarpeeksi potkua koneessa niin HD laatusena pyörii zysteemit. Sitäpaitsi aikaa säästyy kun telkkarista tuleva jakso jostain sarjasta kestää tunnin, niin netistä katottuna kestoaika on yleensä 42 minuuttia, ILMAN ÄRSYTTÄVIÄ MAINOKSIA. Tosin tekstitystä ei ole, mutta oppiipahan tuota englantia samalla.

  • 4herheh

   Omaan käyttöön saa ladata. Torrenttien latailu on sallittua... Mutta jakaminen ei. Et voi ladata torrentteja ettetkö samalla jakaisi (Toisin sanoen torrentit eivät ole laillisia).
   Jos pystyisit lataamaan torrentteja ettet jaa... Niin siitä vaan, mutta se ei ole mahdollista. Jopa se 1kb/s jakamista on rikos.

   Jos etsit musiikkia... Niin on se myös laillisella tavalla helppoa lataa ilmaiseksi.
   Menet googleen, etsit youtube to mp3 converter... Ja menet Youtubessa vevo channeleille ja lataat sieltä sen musiikin (Et jaa mitään samalla). Jos laki firma sulle lykkäisi tästä sakot, niin millähän perustein? Et ole jakanut mitään, olet ladannut omaan käyttöön mikä oli jo ilmaisena youtubessa ''Vevo'' sivuilla.

   Sitten on myös stream palvelut missä pystyy ilmaiseksi katsomaan leffoja, sarjoja, animea... Et silloinkaan jaa mitään. Ei se google niin pirun vaikea ole käyttää...

   Eli rautalangasta väännettynä: Ei ole laitonta ladata omaan käyttöön, vaan laitonta on jakaa. Torrentien tapauksessa et voi ladata ettetkö jakaisi joten torrenttien käyttö on laitonta. Youtubessa on viralliset musiikin jakajat (Pystyt lataamaan jakamatta)
   Googlettamalla esim: Watch stream free Game of thrones s01 e01, niin eiköhän löydä monta vaihtoehtoa.

   Ja sitten jos olet niin juurtunut niihin torrenteihin ettet pääse niistä eroon... Aina on olemassa VPN! Jos et tiedä mikä vpn on, niin käytä sitä V*tun googlea!

  • Anonyymi

   Tekijänoikeuksissa on myös erilaisia määräaikoja, jonka jälkeen kyseinen teos muuttuu yleiseksi omaisuudeksi, eli on vapaasti kaikkien käytössä, ilmaiseksi.

   Muistaakseni audiovisuaalisissa tuotteissa tuo aikaraja on 30 vuotta viimeisen tekijän kuoleman jälkeen, jos teoksessa on mainittu erityisestikin copyright ja all rights reserved tietyillä yksityishenkilöillä on pelkästään copyright tuotteeseen.

  • Anonyymi

   Keltainen viiva puhkoo kumit.

  • Anonyymi

   hjbjbjhbhjb hvhhvvhdfvbdhbhvbndhjbdvhjdbvhufdbvdfhvbd

  • Anonyymi

   Jos et itse niitä jakele vaan joku tuntematon lähettää sinulle aina uusia elokuvia ja sellaista, mitä sitten`?

   Jos itse ei jakele mitään, lähetä yhtäkään bittiä intyernettiin itse

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   236
   1254
  2. Rakastan sinua työkaverini

   Niin rakastan vaikka kuinka yritän kieltää tunteeni. Aina mielessä.
   Ikävä
   55
   983
  3. Millä kirjaimella alkaa

   voitko kertoa millä kirjaimelle kaivattusi alkaa. Entä sinä?
   Ikävä
   42
   922
  4. Lähes 6 miljoonaa Ukrainalaista on vapautunut Kiovan oligarkkien orjuudesta demokraattisesti

   Vaalit jotka sinetöivät vapaan kansan synnyn Ukrainaan Nato johtoisen oligarkki orjuuden alta. Ihmiset ova onnellisia orjuuden päättymisestä , paitsi
   Maailman menoa
   397
   833
  5. Yrität parannella ulkonäköäsi

   vaikka se ei paremmaksi muutu. 🤦‍♂️
   Tunteet
   79
   795
  6. Tietysti ihastuin sinuun

   Olet mies minulle luotu
   Ikävä
   49
   792
  7. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   39
   784
  8. Onko kaivattusi tumma vai vaalea

   Onko hän pitkä vai lyhyt?
   Ikävä
   57
   716
  9. Kuka höperö uskoo

   Joihinkin kaksoisliekkeihin ja telepatioihin? Samaa sarjaa kuin kaikki erityisherkkyydet ja enkeliterapiat. Täyttä huuhaata.
   Ikävä
   64
   680
  10. Hei rakas nainen

   Anteeksi, jos oon sotkenu kaiken. Erehdyin luulemaan että hän on se oikea :( Sain nyt varmuuden ettei oo. Toivottavasti et oo vielä kadonnu täältä. Ra
   Ikävä
   23
   639
  Aihe