Paljoko osingosta menee veroa?

Sijoittaja-aloittaja

En ole nyt oikein päässyt käsitykseen siitä että mikä on veroprosentti osingosta? Joku sanoo 30% joku jotain 25% ?? Mikä on tavallisen osakesäästäjän osingon verotus? Minulle kilahtaa pian nokian osinkoja Nordnetin salkkuun 21.5 ja osinko on 0,14e. osakkeelta.

Mitä muuta palkkiota tämä Nordnet ottaa kun teen ostoja ja myyntejä osakkeilla, sen jo huomasin että ostosta meni se 3e saman osakeyhtiön osakkeista yhteensä, mutta mitä muuta Nordnet ottaa välistä?

12

306

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vakuusvaje

      Suomalaisen pörssiyhtiön osingosta on yksityissijoittajalle verotettavaa tuloa 85 %. Kun pääomatulon vero on 30 %, osingon koko määrästä menee siis veroa 25,5 %. Ennakonpidätys on samansuuruinen. Yli 30000 euron pääomatuloista vero on korkeampi, mutta todella suurille omistajille on omat helpotuksensa.

      Voitostaan yhtiö on jo ennen osingonjakoa maksanut veroa 20 %. Tässä suhteessa osinko eroaa esim. palkasta, joka on yritykselle vähennyskelpoinen kulu ja verotetaan siis vain kertaalleen.

      • Sijoittaja-aloittaja

        Eli minulla on nokian osakkeita 1000kpl : 1000 x 0,14e = 140e - 25,5% = 104,30e. Näinkö se menee, eli tuo summa kilahtaa salkkuun 21.5.2015 ?


      • Vakuusvaje
        Sijoittaja-aloittaja kirjoitti:

        Eli minulla on nokian osakkeita 1000kpl : 1000 x 0,14e = 140e - 25,5% = 104,30e. Näinkö se menee, eli tuo summa kilahtaa salkkuun 21.5.2015 ?

        Juuri noin on ainakin minun osinkojani verotettu tänä keväänä.

        Nokiahan ei tosin ole vielä päättänyt osingostaan. 14 senttiä on hallituksen ehdotus yhtiökokoukselle ja sellainen yleensä menee läpi.


      • Sijoittaja-aloittaja

        Mitä mieltä olet nokian kurssin kehityksestä? Onko näkyvissä sellaisia seikkoja että sijoitus nokiaan isommilla panoksilla olisi tällä nykyisellä n 7,40e kurssilla järkevää? Ajattelin sellaista n 2 vuoden sijoitusaikaa?


      • Vakuusvaje
        Sijoittaja-aloittaja kirjoitti:

        Mitä mieltä olet nokian kurssin kehityksestä? Onko näkyvissä sellaisia seikkoja että sijoitus nokiaan isommilla panoksilla olisi tällä nykyisellä n 7,40e kurssilla järkevää? Ajattelin sellaista n 2 vuoden sijoitusaikaa?

        Nokian osakkeesta en anna minkäänlaisia kommentteja. Kokeiluni Nokian parissa ovat tuottaneet sen opin, etten tule koskaan ymmärtämään sen osakkeen sielunelämää enkä pysty selittämään loogisesti kurssimuutoksia. Niinpä olen pysynyt suhdanteista riippumatta Nokiasta erossa.

        Muutaman sata kappaletta omistan, mutta nekin ovat tappiolla, tosin eivät viimeisimmän kurssinousun jälkeen enää kovin pahasti. Tyypillinen tulos, kun sijoittaa yhtiöön vain siksi että se on iso ja kuuluu indeksiin.


    • kateinen

      Osinko per osake * osakkeiden lukumäärä * 0,745 = käteen jäävä osuus
      eli
      1,00 euroa * 1000 kpl * 0,745 = 745 euroa

    • nallenkainalossa

      Ostin Nordean osakkeita, ja koska todennäköisesti saan ensi vuonna niistä osinkoja, kysyisin niistä. Koska kyseessä on ruotsalainen yhtiö maksan siis osingoista 15 prosentin lähdeveron Ruotsiin ja sitten vielä ilmeisesti jäännösverona Suomen verottajan osuuden (josta saan vähentää Ruotsin verot). Mutta päteekö osingoista tuleviin jäännösveroihin sama kuin ansiotulojen jäännösveroihin, että menee 0,5 prosenttia korkoa alle 10k:n summasta? Onko minulla mahdollista maksaa osingoista vero Suomeen ennakkoon ja olisiko siitä mitään hyötyä suhteessa siihen, että maksan vasta mätkyinä?

      • Kjhgfh

        Jäännösverosta menee korkoa vasta kun se ylittää minimirajan, mikä vastaa noin 4700 e jäännösveroa.
        Mutta joo, ennakon täydennystä voi maksaa tältä vuodelta jonnekin ensi tammi-helmikuuhun asti. Hyötyä on tasan tuon koron verran miinus sillä rahalla saadut sijoitustuotot. Tarkkaan laskien kannattaisi laittaa ne rahat vaikka Nordaxin säästötilille odottamaan mätkylaskua, jolloin noilla 4700-10000 e summillakin voittoa tulisi 1,65 x 0,7 - 0,5 %


    • korpipökkelö

      Parempi osinkoverojärjestelmä olisi jos KAIKILTA osingonsaajilta verotettaisiin 6% vero, lisäksi vaikkapa piensijoittajilta ylimääräinen 6%. Näin valtion vuotuinen osinkoverokertymä nousisi jopa nelinkertaiseksi nykyisestä. Piensijoittajan vero pienenisi hieman yli puolella tukien näin tavallisen kansan osakeomistusta. Tällainen malli olisi paljon parempi kuin nykyinen, missä osingot valuvat enimmäkseen verottamattomina ulkomaille hallintarekisterien taakse piilotettuille omistajille, jättäen ylimääräisen rangaistusosinkoverotaakan pelkästään piensijoittajan kannettavaksi.

    • korven.peikko

      Nythän tilanne siis on se, että yksityispiensijoittajalta peritään kotimaisten pörssiyhtiöiden maksamista osingoista päältä pois 25,5% rangaistusvero, ulkomaisiin hallintarekistereihin piilotetuille omistuksille maksetuista osingoista tällaista veroa ei peritä, eikä käytännössä muiltakaan ns. institutionaalisilta omistuksilta.
      Eli lähes kaikki - yli 90% -maksetuista kotimaisista pörssiosingoista on sellaista, mistä tätä rangaistusosinkoveroa ei peritä, vain tältä kokonaisosinkopottiin verrattuna määrällisesti hyvin pieneltä yksityis piensijoittajoukolta sitä ainoastaan peritään. Mikäli myöskään yksityiseltä piensijoittajalta tätä ylimääräistä rangaistusveroa ei perittäisi, se olisi samassa asemassa eli tulisi kohdelluksi yhdenvertaisesti näiden isompien, osin piiloissa pysyttelevien toimijoiden kanssa. Nythän näin ei ole, senkin takia ja myös verokertymän vuoksi olisi järkevämpää kerätä sitten kaikilta tuo n. 6% ylimääräinen rangaistusvero näistä osingoista päältä pois ja ehkä siihen päälle vielä lisäksi sille yksityispiensijoittajalle extra 6% vero, eli sille yhteensä 12% veroa nykyisen 25,5% sijaan, eikä mitään vähennyksiä kenellekään näistäkään veroista.
      Näin tehden myös nämä suuremmat toimijat joutuisivat tuon rangaistusveron kohteeksi ja tosiaankin se ylimääräinen osinkoverokertymäkin nousisi nelinkertaiseksi nykyiseen, ainoastaan yksityispiensijoittajalta kerättyyn rangaistusveroon verrattuna. Yksityisen piensijoittajan asema paranisi hieman tässä suhteessa ja suurten toimijoiden asema heikkenisi hieman. Nykyinen tilanne on räikeä vääryys ja epäyhdenvertainen. Tullaanko tämän hallituksen aikakaudella näkemään tällaista oikeudenmukaisempaa ratkaisua - no ei varmasti.

      • 30000_täysihoitolaista

        Eikä piensijoittajan asemaa parantavia uudistuksia varmaan kannata odottaa seuraavaltakaan punavihreältä hallitukselta. Ainakin edellinen kausi sillä pohjalla sujui lähinnä verotusta kiristellen.


    • Seijakaija

      Osingoista menee veroa riippuen siitä paljonko saat osinkoa,sain viime vuonna osinkoja vajaa 120000€ veroa maksoin 35%.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe