maltalle lomalle

kenraali999

Kertokaa kokemuksia Maltasta.

2

1036

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maltafani

      Malta on mukava lomapaikka. Saari on niin pieni, että sen ehtii kiertää viikossakin. Ruuhkaa siellä ja ruuhkaa täällä, henkilöautot ovat maltalaisten suosikkeja ja yhdessä perheessä niitä on useita. Bussilippu viime vuonna maksoi 1,50 € ja bussilla pääsee hyvin kaikkialle. Sikäli kun liikenne ylipäätään sujuu... Ruuhkassa matka saaren päästä päähän kestää helposti toista tuntia, joten matkaan on aina varattava aikaa. Kevyenliikenteen väyliä siellä ei ole, joten turha kuvitella menevänsä kävellen minnekään - muualle kuin kävelykaduille.
      Maltalla on varsin vähän hiekkarantoja, ja ne ovatkin loma-aikaan niin täynnä, ettei sitä suomalainen osaa edes kuvitella. Kallioiset uimarannat eivät sovellu pikkulapsille tai huonomman uimataidon omaaville. Meduusavaroitukset kannattaa ottaa todesta, koska meduusan jälki polttelee inhottavasti. Tosin ei siitä sen suurempaa vaaraa ole.
      Paikallisten kyläjuhlat ovat näyttäviä, ilotulituksia on joka ilta jossainpäin. Kirkot ovat juhlien aikaan upeasti koristeltuja. (Kirkkoon mentäessä vaatteiden pitää peittää polvet ja olkapäät.) Vallettassa on museoita ja historiahan Maltalla hyppää esiin joka mutkassa.
      Gozon saarella kannattaa käydä, jos aika riittää. Gominon saarella Blue Lagoon on yksi koko maan ruuhkaisimmista paikoista. Melomista yms. vapaa-ajan aktiviteettejä on myös kiva kokeilla.
      Ruoka ravintoloissa on hyvää, mutta hintataso vain hieman Suomen hintoja halvempaa. Alkoholijuomat on eri juttu ;)
      Paikalliset suosivat shoppailua markkinoilla, joita järjestetään viikon tiettyinä päivinä tietyissä kaupungeissa. Muuten varsinainen shoppailukeskus on Sliema, etenkin (kallis) Tinge Point.
      Englannilla pärjää varsin hyvin, joskaan ei ihan kaikki eivät sitä puhu. Maltalaisten aika-käsitys on melko hyvä, tosin ei ollenkaan pohjoismaalaisella tasolla. Että jos sovitaan tapaaminen klo 8, se voi aivan hyvin olla käytännössä kello 9.
      Heinä-elokuussa on sikamaisen kuuma, etenkin jos tuulee etelästä. Maltalla kylläkin tuulee usein. Hotellin ilmastointi on kesällä kiva juttu. Kesänkauden ekat sateet tulevat noin syyskuussa, mutta silloinkin on vielä lämmintä.
      Mukavaa lomaa kaikille Maltalle suuntaaville! Siellä ei ainakaan ole yksinäistä, porukkaa on kuin pipoa!

    • Malta24

      Maltalle kannattaa mennä pikemminkin kulttuurintäyteiselle (aurinko)lomalle kuin vain rantaleijonaa leikkimään. Tiesitteko muuten, että Maltalla on Euroopan vanhimmat kivitemppelit, joille Stonehengekään ei voi laittaa kampoihin? Lisäksi saarilta löytyy monia todella kauniita nurkkia, jotka ovat omiaan valokuvauskohteiksi. Mainittakoon niistä vaikka Sininen ikkuna tai Sininen luola, myös legendaarinen Kalypson luola on juuri Maltalla, joten siellä voitte käydä katsomassa, missä Odysseus aikoinaan vietti vuosikausia Kalypson pauloissa. Vallettan vanhakaupunki taas pursuaa keskiaikaisia rakennuksia, joita kait on pinta-alaan suhteutettuna enemmän kuin missään muualla maailmassa.

      Juttua voisi jatkaa loputtomiin, joten on parasta, kun käytte itse lukemassa lisää Maltan suloista ja saloista uudelta, suomeksikin löytyvältä sivustolta:

      http://malta24.net/fi/etusivu

      Sieltä löydätte nähtävyydet, hintatason, historian, parhaat rannat ja kaiken muun oleennaisen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      139
      4051
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      121
      1581
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1396
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1254
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1128
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1086
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1071
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1028
    Aihe