viiltely juomine polttamine

Itsetuhoinentyttö

Moii. Oon koht 14-vuotias tyttö ja oon täs jonku melkee vuode viillelly. Porukat ei oo vielkää huomannu mitää. Viiltely lisäks oon alottanu polttamise ja juomise. En tiiä pitäskö kertoo vanhemmil? Frendit o tosi huolissaa ja en sillee itekkää tiiä mikä mul o. On vaa paska olo ja haluun purkaa sitä jotenki. Kertokaa pliis mitä pitäs tehä? Ja vaik omii kokemuksii ja mielipiteit täst?

36

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Noora20v

      Moroo. Ite oon 20-naisen alku ja vedin oman käsivarren auki n.vuos sitten. Syynä pettymys ja alkoholi mikä syy enään elää. Kadun tekoa saatanasti. Rumat jäljet, en voi käyttää pitkähihaista, jälkien päälle ei voi pitkän aikaan tatuoida ja häpeä.

      Viilsin kuusi viiltoa ja kolmest lörpsähti läskit pihalle, mutta kahteen laitettiin tikit. Poistin tikit itse niiden oltua kolme päivää, koska ne häiritsitä työn teko merkitsevästi, mut se ei nyt ollu viisain teko :D haavat aukes ja jäljet on valtavat.

      Sun ikäsenä viiltelin pieniä pinta haavoja, ihan vain koska "purin niin pahaa oloa". Join myös viikonloppusin viinaa ja vedin röökiä. Mikään näistä ei helpottanu oikeesti vaan ajo mut huonompaan suuntaan.

      Ainoo mikä oikeesti mua autto, oli kaveri jolla meni vielä huonommin ja piirtäminen. Halusin auttaa kaverin takasin tähän maailmaan ja pois masennuksesta joten mun piti ite olla vahva ja hoitaa itteni kondikseen. En ole mitenkään taiteellisesti lahjakas, mut saatoin piirtää vaan jotain väriskaaloja ja yrittää edes luoda jotain kaunista tähän paskaan maailmaan. Se autto.

      Mun mielipide sun tilanteesta: toi on nuoruutta, se menee toivonmukaan ohi jos ryhdistäydyt niinku mä tein. Sul on törkeen hyviä ystäviä ketkä OIKEESTI välittää susta ja halui auttaa joten ota apu vastaan. Mut vältä säälin keräily. En tarkota , että se on sun viiltelyn,juomisen ja röökin vetämisen syy mut se ajautuu helposti siihen ( been there(y) )!!

      ja lopeta röökin poltto. Voi tuntuu hauskalt aluks, mut se on vittumaista olla koukussa johonki aineeseen. Ite en haluais olla riippuvainen mistään, mut kohto röökiä vetäny 6 vuotta ja nuuskaa 2 vuotta niin voin sanoo, että hampaat kellastuu,henki haisee ja rahaa palaa.

      Puhu vanhemmilles jos siihen pystyt. Ite en pystyny ja se kaduttaa. Tiedän, että oisin saanu apua heti mut ei.. Älä tee samoja virheitä. Elin ikäisten huonojen päätösten ja virheiden kanssa on vittumaista elää. Muutos alkaa sun omasta mielestä.

      Peace ✌ -Noora20v

      • Helsintyttö18

        Vau Noora!
        En ole ketjun aloittaja, mutta haluan kiittää sinua kannustavasta ja asiallisesti kirjoitetusta vastauksestasi! Ihanaa kun täällä kerrankin yritetään!
        Olen pahoillani siitä mitä olet kokenut ja toivon kovasti että asiat ovat sinulle nyt paremmin <3


      • Itäkeskus

        Vittu kasvakaa aikuisiksi tosi noloa tommone et itkette jostai vitun masennuksista ja kaikesta turhasta paskasta


      • Guardian8
        Itäkeskus kirjoitti:

        Vittu kasvakaa aikuisiksi tosi noloa tommone et itkette jostai vitun masennuksista ja kaikesta turhasta paskasta

        Painu helvettiin täältä pahentamasta asioita. Nää on vakavia asioita, eikä kuulu siulle millään tapaa.


    • 14vDiileri

      Itsekkin täytän kohta 14 ja oon tyttö. Siis alotin tupakan polton n.2kk sitten ja juon silloin tällöin. Aloitin täman koska mulla ja mun kavereilla tuli riita ja tuntu siltä että ne ei välitä. Tästä ajauduin poikien seuraan ja sitten se oli menoa, lähes joka toinen välitunti ollaan rehtorilla ja näin.
      Sinun pitäisi puhua ystävälle tai jollekin kaveri joka oikeasti kuuntelee sinua. Se auttaisi todella PALJON.
      Minulla ei ole sellaista kaveria mitä sinulta löytyy joten pidä niistä kiini ja lopeta viiltely ja tupakan poltto tai sulla alkaa todella jyrkkä alamäki kuin minulla:)
      Ole ylpeä itsestäsi!!!!!

      • anonyymi16

        No huhhu aika rankka alamäki sulla, ite oon 14 ja polttanu röökii 3vuotta, 11 vuotiaana rupesin kans juomaa ja 13 vuotiaana siirryin kannabikseen ja lääkkeisiin, alkanu jo rauhottuu, jos mie ja monet muutki pahemmassa tilanteessa olevat pääsee eteempäi ni etköhä sieki :)


    • itsetuhoinentyttö

      Wau kiitos tosi paljo vastauksista! En uskalla kertoo vanhemmil ku niil o omiiki ongelmii ja pelkään mite ne reagoi. Röökii oon jo jääny koukkuu mut yritän kyl lopettaa, viel paskempi juttu et mul o astma. Mut ku en tiiä en vaa haluu elää. Oon pari kertaa yrittäny itsemurhaa... oonkoha mä sit masentunu tai jotain? Toivottavast tää o vaa tää ikä ja menee ohi. Ja voimii teille kaikille muille!❤

      • Noora20v

        Aina vanhemmilla on ongelmia, ne on aikuisia ja aikuisten elämä on yht ongelmaa.

        Uskon jos kerrot, ettei kaikki nyt oo kohdallaan, niin kyllä ne auttaa tai vähintään haluaa auttaa! Mut sulla täytyy myös olla halu ottaa apu vastaan


      • Noora20v

        Kirjotin paljon kaikkee mut tää ei suostu lähettämään koko versiota ?

        jos on kysymyksiä tai tulee jotain, nii multa saa jonkun sortin apua


    • itetuhoinentyttö

      Kiitos noora. Ja mun kaverit kerto jo porukoil polttamisest ja juomisest mut ei viiltelyst. Pitäiskö ite kertoo? Koht juttelen mutsinkaa vittu et pelottaa...

    • ebinnero

      Okei, minäkään en ole huomannut et viiltelet. Moi.

      • itsetuhoinentyttö

        Mitä vittuu?


    • kokemuksellani

      Itsellä on monta vuotta viiltelyä takana ja mielenterveydellisiä ongelmia. Viiltelyn aloitin todella nuorena, en nyt tarkkaan muista, mutta voi ihan hyvin olla 10-11 vuotiaana. Toki se oli todella satunnaista tuolloin, mutta se lisäänty. Nykyään se tuntuu ainoolta asialta, joka pitää mut järjissäni. Ei toki oo mikään hyvä asia, mutta näin se vaan on.
      Kerroin vanhemmilleni asiasta vasta vajaa vuosi sitten. Tämänki tein, koska sattuipa niin, että kädessä oli tikkauskuntonen haava (tosin ei tikattu, koska oli ehtiny muodostua rupi) ja pienempiä, mutta nekin syviä, viiltohaavoja kun menin käymään terveydenhoitajalla univaikeuksien takia. Ilmeisesti hiha nousi liikaa ja terkkari näki pari näistä tuoreista haavoista ja vanhoja jo arpeutuneita viiltoja. Siitä tuliki sitte paljon suunniteltua pidempi sessio ja lopuks terkkari kysy, että haluanko kertoo vanhemmille ite vai soittaako hän. Hirvee haaloohan siitä olis tullu jos se olis soittanu, joten päätin kertoo ite. Olihan se todella vaikeeta ja pelotti, mutta se kannatti. Nykyään oon hyvässä hoidossa. Ei sillä, että sää mitään hoitoo tarttisit, mutta olis todella hyvä jos kertosit siitä, niin sun vanhemmatki osais auttaa. Mää ite pelkäsin tosi paljo et ne suuttuis tai tms, mutta ei ne tehny mitään sen suuntastakaa. Ne ymmärsi tosi hyvin ja otti sen vastaan ihan mahtavasti. Toki ne oli järkyttyneitä, mutta ei ne huutanu tai käskeny lopettaan tai mitään vastaavaa. Onhan ne aina huolissaan ja kyselee, mutta ne myös kunnioittaa, sitä etten halua puhua siitä. Ne myös tietää, ettei se lopu yhdessä yössä vaan se vaatii aikaa.
      Oon ihan varma, että sun vanhemmat ottaa sen tosi hyvin jos kerrot. Saat niistä myös tukee ja oma olo voi helpottaa tosi paljo, ku tiedät, että sulla on perhe tukena. Aikuisilla ja vanhemmilla on aina omia ongelmia, mutta se ei tarkota, ettei ne haluasi tietää lastensa ongelmia. Ne haluaa auttaa sua ja aivan varmasti ne on huomannu, jotain olevan vialla, mutta ei vaan tiedä miten sen asian tois esiin.
      Jos epäilet, masennusta tai jotain vastaavaa ja itsemurhaa on tullut harkittua ja jopa yritettyä, niin kerro todellakin vanhemmilles. Ja vaikka käyt puhumas terkkarin, koulupsykologin yms. kanssa asiasta. Tällöin voit päästä ihan tutkimuksiin asiasta ja saat selvyyttä, jos haluat tietää. Toki voit mennä myös lääkärille, jos ei ne koulun tahot nappaa. Tällöinki olis tosi hyvä jos olis vanhemmat tukena.
      Onnee tosi paljo ja yritä jaksaa! Joskus auttaa myös ajatella, että et oo ainut. ♥
      T: 16-vuotias tyttö

    • itsetuhoinentyttö

      Joo mun vanhemmat nyt tietää, kerroin niille. Ne o vaa tosi huolissaa ja epäilee et sairastan masennusta. Alan käymää psykologil jne. Mut ei auttanu et kerroin, ahistaa vaa enemmä ku en saa olla frendeje kaa enkä olla yksi kotona tai mitää muutakaa. Mut ei voi mitää. Pakko täs o pärjäillä. Ja voimii sulle nimimerkkin "kokemuksellani"❤

      • kokemuksellani

        Hyvä juttu! Kyllä vanhemmat aina ymmärtää tuollaset jutut. Mua aina painostetaan meneen ulos ja oleen kavereiden kans, eikä mun menemisiä rajoteta, koska se vaan ahdistaa enemmän ja saan paniikkikohtauksia jos tunnen olevani "loukussa". Kerro vielä niille tuntemuksistas ja siitä miten se "kyttääminen" vaikuttaa sun mielialaan. Mulla se ainaki alussa lisäs sitä itsetuhoisuutta. Joskus se oma rauha on se mitä tarttee. Itte oon monesti, jopa koulussa lähteny tunnilta vessaan ihan vaan itkeen pahaa olooni. Toki siinä on tullu sitte joskus viillettyäki, mutta luokkaan jääminen aiheuttas vaan niin helvetinmoisen ahdistuksen, etten pystysi käsitteleen sitä.
        Jos selität, että se vahtiminen pahentaa tilannetta ja, että sun pitää saada olla välillä rauhassa ja puhua kavereille, koska se voi olla paljo helpompaa ku aikuisille puhuminen. Kysy vaikka niiltä, että miltä niistä tuntus jos ne ei saisi mennä mihkään töiden jälkeen, eikä ne saisi olla yksin vaan toisen pitäs olla koko ajan vahtimassa. Se ahdistaa tervettäki ihan vaan ajatuksena ja esim. tuon masennuksen kanssa se on vähintään kymmenen kertaa pahempi.
        Onnee psykologille ja toivottavasti saat heti ekalla yrityksellä ittelles mieluisen. Olit tosi rohkee ku kerroit niille. Varmaan autto itteeski. ♥


    • Hertta345

      Tuota... Karkaa!! Mutta älä liian kauaksi aikaa. Ja johonkin turvalliseen paikkaan.
      Mulla on kokemusta. ... ja toivon että tätä viestiä ei haukuttaisi eikä sanottaisiin mitään. Käy lukee mun tarinat: Kertokaa karkauksistanne!

    • itsetuhoinentyttö

      Oon yrittäny puhuu et mua ahistaa toi kyttäämine ja se etten saa mennä mihinkää mut ei noi luota muhu ni ei niit kiinnosta mitä sanon. Ja hertta en usko et karkaamine ois ny järkevää ja muutenki en pakoile asioit

      • kokemuksellani

        Höh... Voisitko mainita asiasta tulevalle psykologille? Jos jaksasit sen aikaa, että tää terapia alkaa, niin oon aivan varma, että psykologi keskustelis tilantarpeestas vanhempies kans. Se kuitenki on aika iso tekijä sen paranemisen kannalta. Toivottavasti selviää.


    • itsetuhoinentyttö

      No kyl varmaa. Meen puhuu sil psykologil tänää

    • määymmärrän

      Mul itelläki paha tilanne ja näi mut sillee et sossut sai jotenki tietää ja kerto tietty äitille nii äiti vaaa huusi ei ymmärtänyt yhtää ja ku mulla on kolme isosiskoo jotka on viillellyt ja ne on vielki paskaks kunnos nii tiiä mitä täs seuraa muutenkin joudun käymään psykiatrilla ja sossuilla nii nyt oon huonos jamas en saa mäkää nähä frendei vaik yks asuu alle 100metrin päässä meistä ja äiti iha hiilenä just ja just pääsen kouluun. Mun haavat on pahoi ja näi sossut meinas viiä sairaalaa ku oli melko pahoi ja nyt koko kesän ilman viiltelyy mutta haluisin viillellä mut en haluu huostaa ja mää oon alipainone ja paino tippuu koko ajan vaik syön koska oksentelen tupakan takia ja mä juon joskus kauheet kännit ja yhesti melkee hyppäsin kännissä sillalta mut veli tuli just sillo vastaa ja sieppas pois ja sit kaikkee mä haluun kuolla en kestä ku en saa tehä mitää ja mä vaa haluisin olla niinku muut ja mulla on muutenki paha olo ja sit en saa nähä annii paitsi jos se tulee meille ja ehkä kerran viikossa tunnin mä vedän kännit heti ku oon yksin määäää vaan vihaan itteeni

      • Itäkeskus

        Tapa ittes jos et kestä. Tää elämä on sellast et kaikki menee vitulleen mut mua se ei kiinnosta koska nautin siitä mitä oon saanu enkä viiltele sen takii et oon alipainone tai masennuksesta....tai jotai tollast turhaa paskaa!


    • itsetuhoinentyttö

      Oon tosi pahoillani sun puolesta, koita pärjäillä!❤

    • 18vJätkä

      Hei itsetuhoinentyttö voimii sulle! <3 Tiiän et elämä voi olla välil vitun paskaa. :(
      Mulla on sen verran omaa kokemusta, että viiltelin tossa pari viikkoo sitte ekan kerran ja sen jälkee jonku neljä kertaa ku paska kaatu niskaa. Nyt on onneks tilanne lauennnu sen verran et en enää viillä enkä haluukaa. Kaduttaa noi arvet. Pelottaa kyl vähä et jos tulee paskaa vastaa nii viiltäsin uudestaa, koska se oikeesti helpottaa ja se auttaa kestämään.
      Röökin polttoo en oo alottanu, muuta ku et tulee kännissä poltettua. Ja kännissä oon melkein joka viikonloppu että...
      Vanhemmat ei yhtää luota muhun ja elämä himas on omas huonees olemista ja molemmin puoleista vittuilua niille. En vois kuvitellakkaa avautuvani porukoille mun asioista, esim koulust ku seki menee alamäkee.
      Jonku asteinen syömishäiriöki mul saattaa olla, mut mitää ei oo diagnosoitu. Se on ihan tuskaa ku porukat kyttää syömistä ja muutenki mun menemisii.
      Ainoo helpotus mun elämäs on musiikin kuuntelu ja mun läheisin ystävä, kelle voin avautuu mistä vaa <3. Seki aina avautuu mulle ja mä tuen sitä ku se on tukenu mua.

      Joo sori tuli tälläi avautuminen mut menkööt.

      • kokemuksellani

        Tällaset viestiketjut on tarkotettu jakamiseen. Ja on tosi hyvä, että jaoit tilantees. Se auttaa muita ymmärtään, ettei ne oo yksin ja saat ittekki jaettua taakkaas.
        Harmi, että sun tilantees on tollanen. Kyllä sun vanhempien pitäis ymmärtää tilanne ja sen vakavuus. Höh.... Et voisi käydä lääkäris? Kertoo epäilyistäs ja käydä tilannetta läpi sen kans? Silleen siihen sais selvyyttä ja vanhempaski varmaan luottais lääkärin sanaan. Siis olettaen, että haluasit kertoo niille siitä.
        Viiltely on paha tapa lievittää pahaa oloonsa ja siihen jää helposti koukkuun. Jos sua nyt hävettää ne arvet ja kadut tekemääs, niin ei oo myöhästä lopettaa heti alkuunsa, vaikka pelkos siitä et teet sen uudestaan onki ihan aiheellinen. Ittellä viis vuotta nyt takana ja on vaikee lopettaa. Toivittavasti tilantees selviää <3


    • HAHAAAAAAAAA

      JOS EI OLIKEAA VIKAA NIIN SITTEN PÄÄSSÄ VIIRAA . MENKÄÄ KEHITYSVAMMASTEN HOITAJAKSI NIIN NÄETTE MIKS HE ONKIN TEITÄ ENEMMÄN NORMAALEJA HEILLÄ EI PÄÄSSÄ VIIRAA.
      TODELLA NAURETTAVIA TEIDÄN RUIKUTUKSET

      • Haistavittuu

        Öhöm haluuks sanoo vaikk uudellee kosk mull on paljo yhteist tekemist kehitysvammastenkaa kosk äiti on töiss siel hoito paikas jote jätäppä vaikk ne asiat ammattilaisen käsiin kiitos heippa


      • HAAAAHA
        Haistavittuu kirjoitti:

        Öhöm haluuks sanoo vaikk uudellee kosk mull on paljo yhteist tekemist kehitysvammastenkaa kosk äiti on töiss siel hoito paikas jote jätäppä vaikk ne asiat ammattilaisen käsiin kiitos heippa

        TÄH. NIIN SUN ÄITEE VARMAAN SITTEN ONKIN SITÄMIELTÄ OLET PÄÄSTÄ VAMMAINEN. ,KUMMA KUN EI HOITOON OLE SUA VIENYT , HULLUJENHUONEELLE. TE KAIKKI YLLÄ OLEVIA JUOPPOVIILTELY PORUKAT JOUDATTE , POIS NORMI IHMISTEN SILMISTÄ . TAI TEHKÄÄ KERRALLA ITSARI TURHAA VALITATTE .


      • hiemanasiallisemmin

        Vammainen? Anteeksi nyt, mutta viiltely tai muu (tahallinen tai tiedostamaton) itsetuhoisuus on hätähuuto. Joko asiat ovat huonosti tai sitten mielenterveysongelmia on ilmennyt. Itse sain kolme diagnoosia ja hyvin on hoito auttanut, kertaakaan osastolle joutumatta. Aivan yhtä normaali ihminen olen kuin kaikki muutkin. Entä jos joku kirjoittaisi sinulle omaa tekstiäsi muistuttavan kirjoituksen, jos kertoisit sairastuneesi syöpään? Sairauksia ne molemmat ovat (mielenterveyssairaudet ja syöpä). Turha valittaa siitä, että joku on sairas. Mieti mitä kirjoitat, äläkä kirjoita mitä mietit.


    • Semmonetyttö

      Hei voimii sulle kyl sä pärjäät tiiän sun tunteen täytin tnää 12v ja slotin just niiku tänää viltelee nyt ymmärään muit kaikki mun parhaat kaverit viiltelee osaaks joku auttaa en uskalla sanoo äitille ku ei se ymmärrä enkä oo menos puhuu koulus kellekkää se on iha varma kosk en haluu sossui mun perää..

    • itsetuhoinentyttö

      Kiitos samoin 18vjätkä❤ ja hyvä vaa ku avauduit, sehä täs o ideana. Mut joo viiltelyy jää nopeest koukkuu, sit sitä alkaa tekee vaik ei ees vituttais... mut hyvä et sul o joku kenelle pystyt kertoo kaike. Niijoo olin siel psykologil ja tein sen masennus testi... ei se oo viralline mut sen mukaa vakava masennus...:/ ja samoi sulle 12vtyttö

    • Hei itsetuhoinentyttö! Hienoa, että sait kerrottua vanhemmillesi ja olet päässyt psykologin juttusille. Kiva kuulla, että sinulla on myös kavereita, jotka huolehtivat, pidä heistä kiinni :) Ei ole helppoa olla nuori, mutta koita selvitä. Tsemppiä paranemiseen! :) -NettiSaappaasta Marja & Mirka

    • itsetuhoinentyttö

      Kiitos❤

    • Mopopoikajoo

      Jätä viiltely ja muu joutava.
      Keskity dokaamiseen ja jos se ei auta, niin anna latua maahanmuuttajalle. Hän tarvii sitä. Suomalaisella mopopojalla on sentää mopo.

    • itsetuhoinentyttö

      Pointtis oli?

    • Äiree

      Mä tekisin kyl kaikkeni lapseni eteen jos kuulisin viiltelystä.Tuntuu kauhealta että nuori kärsii ja tollanen tapa "helpottaa"enkä ymmärrä miks jotku vanhemmat huutaa siitä, ei kai ne osaa muutakaa tapaa auttaa.Älkää oikeesti satuttako itteenne siitä ei oo hyöyä ja myöhemmin kaduttaa jäljet.

    • dfghjk

      Vittu mitä luusereita tällä palstalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      452
      3304
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      417
      2975
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      127
      2819
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2182
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2010
    6. 176
      1390
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1347
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1216
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      79
      1190
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1040
    Aihe