Hammasraudat

ongelmana

Eli onko teillä lapset hyväksyny
murkkuikäisensä oikomishoidon.Meillä 14-vuotias
joka itkee päivittäin rautojansa, ensimmäinen vuosi meni hyvi.Miten kauan teillä jouduttu rautoja pitämään? Välillä tekisi mieli antaa periksi kun viikottain käydään yksipuolisia keskusteluja "rautojen" hyödystä.
Eli kaivataan hyviä vinkkejä miten saada lapsi ymmärtämään,oikomishoidon hyödyt!!!

13

1849

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • liina

      no mulla oli raudat yli viis vuotta suussa (laitettiin kun olin 11 ja pois sain 16v:nä, nyt olen 18) ja voin sanoo et iteki vihasin niitä ihan yli kaiken just joskus 14 vuotiaana! en tiedä et miten sais sun lapsen ymmärtämään oikomishoidon hyvistä puolista mut voin ite sanoo et nyt kun on suorat hampaat ja oikee purenta ni oon ilonen et jaksoin pitää niit niin kauan suussa :) ja ei ne raudat oikeesti näytä niin kamalilta kun mitä ite aattelee.:) yritäpä vaikka sanoa et jos esim on väärä purenta ja se vaan pahenee ni voi saada kiusakas migreenin.. mulle kävi just noin ku ei tarpeeks aikasin laitettu! ja mielummin niitä rautoja 14 vuotiaana pitää ku sit 30v:nä. en nyt tiedä et kirjotinki mitään fiksua mut koitin kuitenkin :) hyvää joulun aikaa!

      • kokemus...

        Joo, mulla oli myös raudat. Olin silloin 12 vuotias, kun ne laitettiin, pois otettiin kun olin 14v, kohta täyttämässä 15. Itse kyllä raudat silloin aikoinani halusin, jotta hampaistani saataisiin nätinnäköiset. Kyllä ne välillä oli ärsyttävät, hampaita kiristi ja kaverit "ilkkui", mutta nyt olen NIIN tyytyväinen tuloksiin, että kannatti todellakin kestää se pari vuotta. Voihan sitä hammaslääkäriltä kysyä, että kuinka kauan niitä joutuu pitämään. Minulla arvioitu aika oli noin 3v, mutta suussa ne oli vähän reilu 2v. Kannattaa hoitaa loppuun asti tämä juttu, vanhempana harmittaa, jos on joskus jättänyt kesken!


    • kärsinyt

      minun oikaisut kesti kokonaiset 9v. tältä ajalta muistan kuinka suuni oli jatkuvasti kipeä. ensin kiristeltiin...kauheat kivut about2vk ja sit helpotti MUTTA sitten heti taas kiristeltiin ja kipuilua ja taas sama homma... suussani ehti olla tänä aikana varmaan kaikki raudat mitä maa päällään kantaa... nyt onneksi piina on loppu ja tulos hyvä,mut en toivo kenellekkään samaa :(

    • braketti

      Kannusta nuorta jaksamaan,se tuntuu nyt kurjalta mutta kannattaa kuitenkin.Hyödyt eivät ole vain ulkonäölliset vaan terveydellisetkin.Joissakin maissa raudat ovat "statussymbolit",merkitsevät että perheellä on varaa oikaista jälkikasvunsa hampaat.Ollaan onnellisia että saamme nämä palvelut kunnallisesti ja ilmaiseksi.

    • Nanna

      Auttaisikohan tämä: Mulla oli raudat joskus murkkuna, mutta en niitä käyttänyt vaan otatin pois. Kärsin sitten vinoista hampaistani 15 vuotta, kunnes oli varaa oiotuttaa hampaat. Eli jos olisin vienyt oikomishoitoni loppuun silloin teininä, minulla olisi ollut jo 15 vuotta nätit hampaat ja mikä parasta: halvalla. Nyt maksan oikomisesta kolmisen tuhatta euroa. Hampaistani ei ollut pelkkää ulkonäöillistä haittaa; purin etuikeniin niin, että vanhemmiten ikenet olisi alkaneet vetäytyä ja hyvässä lykyssä tippuneet pois...

      • Nanna

        Siis hampaat tippuneet, ei ne ikenet :)


    • sow68

      Älä anna periksi, äläkä mene mukaan siihen ruikutukseen. Tilanne nyt vaan on tämä, eikä se oikomishoita kestä loppuelämää. Totta kai olisi kivampi olla ilman rautoja!

      Keskustelunne kaipaa vähän suhteellisuudentajua, tämän maailman ihmisillä on muitakin ongelmia kuin yhdet hammasraudat. Herätäppä lapsesi miettimään, kuinka moni esim pyörätuolia käyttävä olisi valmis vaihtamaan loppuiäkseen raudat suuhunsa, jos pääsisi viikoksi kävelemään.

      Omat hampaani ovat enemmän tai vähemmän sekaisin, olisin halunnut oikoa ne, mutta pisteet ei riittäneet. Rinnakkaisluokan tytölle laitettiin raudat, piti niitä noin 2 kk, sen jälkeen otatettiin pois. Voi h*** että pisti vihaksi!

      • Ongelmana

        Kiitti vastauksista.Varsinkin te jotka olette omakohtaisesti kokeneet raudat,saitte uskomaan että kivut ovat todellisia(ei pelkkää kiukuttelua)
        En tosiaankaan aio tässä vaiheesa periksi antaa.
        Ja toi hinta aikusena on kyllä hurja.Päätin että puhun ku ruuneperi kaikki teidän antamat vinkit läpi (osan toki ties monettako kertaa) Mut väliä jos autaa.
        Eli jatketaan,mukavaa ois tosiaan saada joku
        arvio hoidon kestosta mutta lääkäri vastaa vain: "vaikee arvioida"


      • liina
        Ongelmana kirjoitti:

        Kiitti vastauksista.Varsinkin te jotka olette omakohtaisesti kokeneet raudat,saitte uskomaan että kivut ovat todellisia(ei pelkkää kiukuttelua)
        En tosiaankaan aio tässä vaiheesa periksi antaa.
        Ja toi hinta aikusena on kyllä hurja.Päätin että puhun ku ruuneperi kaikki teidän antamat vinkit läpi (osan toki ties monettako kertaa) Mut väliä jos autaa.
        Eli jatketaan,mukavaa ois tosiaan saada joku
        arvio hoidon kestosta mutta lääkäri vastaa vain: "vaikee arvioida"

        niin kun sanoit tosta, et joku arvio ois kiva saada siitä hoidon kestosta niin mulle sanottiin alunperin, että 1-1 ja puol vuotta korkeintaann ja sitten se muuttu kahdeks vuodeks ja sitten kolmeksi ja neljäksi ja viideksi.. eli ei ne välttämättä oikeestikaan tiedä ja mua ainakin harmitti se kun oltiin "luvattu" että saa pois ja sit ei saanutkaan :( ja niistä kivuista, että ne kyllä todellakin on kauheita. itelläni meni monesti monen millin raot parissa tunnissa umpeen, et voi varmaan kuvitella miltä se tuntuu. taas yks tosi epäselvä teksti mutta toivottavasti tajusit jotain! :)


    • eräs äitikkä

      tuttu on toi marina....meillä on jo vuosia pojalla ollut ylähampaissa raudat ja välillä oli niiden lisäksi eräs levityskoje ja nyt on niiden lisäksi öisin alahampaissa muovinen levyke -
      on vuosia jo oiottu ja se jatkuu vielä vuosi meillä -

    • Lariet

      No minulle laitettin hammasraudat juuri ennen kuin täytin 8 vuotta, olin kauhuissani kun kuulin ja en oikein tiennyt mistä on kyse. No siitä lähtien aina parin kuukauden välein jouduin käymään parinkymmenen kilometrin päässä olevalla hammaslääkärillä, ja lähes aina hammaslääkäristä tultuani suutani särki niin että en pystynyt kunnolla syömään pariin päivään. Koulussa minua kiusattiin ja syrjitiin rautojeni takia. Olin kaiken lisäksi ujo enkä mikään ''kaunis lapsi'' joten voit kuvitella miltä näytin ja miksi minua haukuttiin. Nyt olen 16 vuotias eikä oikomishoitoni ole loppunut vielläkää. Nykyään suurin piirtein viisien - kuusien rautojen jälkeen hampaani ovat lähes suorat, mutta joudun silti käytäämään kaksia rautoja; toisia yöllä ja toisia 8 tuntia päivässä ja saatan joutua vielä leukanivel leikkaukseen jossain vaiheessa elämääni. Olen tämän vaivan perinyt joten sille en mitään mahda. Jos tämä ei lastasi lohduta; että ei ihan näin pahasti kuin minulla hammas asiat olla. Sano hänelle että ONNEA ja
      KOITA KESTÄÄ!!

      • ai niin..

        Ja itku kuuluu asiaa... toivottavasti auttaa.


    • Anonyymi

      Nivalan apteekki syyt näitä toisten suuhun kun hamnadhoidon törkeän virheenteket lakkaus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2926
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2490
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2250
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1817
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe