häälahjakerjäys

tuumaava

Rakkaa kanssasisaret ja -veljet;
Kutsuessanne perheitänne ja ystäviänne suureen juhlaanne, arvostakaa heitä aivan pikkuisen, iloitkaa jos he kiireiseltä aikataulultaan ennättävät tulla juhlistamaan tilaisuuttanne.
Loukkaavinta heitä kohtaan on kerjätä rahaa/roinaa. Vieraanne todennäkoisesti ovat teitä älykkäämpiä, sallikaa HEILLE päätos tulla joko lahjan kanssa tai ilman.

Kerjäys teidän puoleltanne saa näyttämään teidät .... ja ....(täytä itse puuttuvat sanat) jolloin fiksuimmat päättävät käyttää juhlaanne aikomansa ajan korkeatasoisempaan - kaukana teistä!

4

91

  Vastaukset

  • Omasta mielestäni on ihan ok laittaa kutsuun tilinumero ja ilmoittaa, että jos joku haluaa jollain tavalla muistaa niin kassaa voi kerryttää. Itse en ainakaan haluaisi häälahjaksi yhtäkään hemmetin maljakkoa tai lusikkaa!

   • Nämä kerjäykset on köyhintä mitä tiedän. Olin viime kesänä tälläisissä kerjäyshäissä, joihin olin kutsuttuna tosi mauttomalla tilinumerokutsulla ym. lahjalistoineen. Todellinen floppi se kutsu ja oli ilo seurata sitten siellä häissä miten osa vieraista oli tehnyt porukalla oikein kunnon v###uilulahjan vastavetona ja luovuttivat sen lahjan sitten yhtenä seremoniana. Oma veikkaukseni on, että yksikään niistä häävieraista (jotka joskus suunnittelevat omia häitään) ei omissa hääkutsuissaan enään pistä tilinumeroa ja lahjalistaa hääkutsuunsa, oli se niin mainiota v###uilua, etten aivan äsken muista moista nähneeni.


   • köyhätkerjää kirjoitti:

    Nämä kerjäykset on köyhintä mitä tiedän. Olin viime kesänä tälläisissä kerjäyshäissä, joihin olin kutsuttuna tosi mauttomalla tilinumerokutsulla ym. lahjalistoineen. Todellinen floppi se kutsu ja oli ilo seurata sitten siellä häissä miten osa vieraista oli tehnyt porukalla oikein kunnon v###uilulahjan vastavetona ja luovuttivat sen lahjan sitten yhtenä seremoniana. Oma veikkaukseni on, että yksikään niistä häävieraista (jotka joskus suunnittelevat omia häitään) ei omissa hääkutsuissaan enään pistä tilinumeroa ja lahjalistaa hääkutsuunsa, oli se niin mainiota v###uilua, etten aivan äsken muista moista nähneeni.

    Näitä kerjäläisiä on monenlaisia, pidetään juhlat joihin ei ole varaa ja pitää alka vaatimaan maksua kustannuksista. Toiset puolestaan keräävät rahaa härskisti oman talouden kohentamiseksi näillä maksullisilla häillä ym. juhlilla.
    Näitä lirutuksia on ollut aiemmin hieman toisessa muodossaan, ennen vanhaan kerättiin nuorelle parille oman talon rakentamiseen hirsiä ja joku talollinen saattoi lahjoittaa tontinkin auttakseen nuorta paria, ellei jomman kumman vanhemmat lahjoittaneet tonttia. Talokin usein vielä rakennettiin talkoilla, veistettiin hirsiä ja naulattiin pärekattoa porukalla. Siinä oli kyläyhteisössä aitoa auttamisen halua.
    Myöhemmin nämä hirsitalkoot saivat samanlaiset piirteet, kuin nyt nämä rahankeräykset hääjuhliin, usein nämä talkoilla kerätyt hirret myytiin, tonttikin myytiin, jos sellainen oli saatu, ei ollut aikomustakaan rakentaa tai laajentaa omaa kotia. Käytettiin vain hyväksi vanhaa talkooperinnettä.
    Minut ja perheeni, sekä tuttavat kusetettiin tässä muutama vuosi sitten juuri hääjuhlan rahankeräyksen ja lahjalistan muodossa, hääpari kertoi sydäntäsärkevästi tekevänsä häämatkan ym. tunteisiin vetoavaa. Rahat näyttivät menevän velkojen maksuun ja kun häävieraat alkoivat kyselemään siitä häämatkasta, käväisi pariskunta lapsineen viimein halvalla Turkin matkalla (jonka ilmeisesti oli Turkin valtio sponssannut ns. "ilmainen matka"), että saivat facebookin päivitykseen edes joitain kuvia ulkomaanmatkasta. Lahjalistan lahjat päätyivät yrityskäyttöön. Huono maku jäi koko touhusta!


  • Meillä on ollut tapana mainita kutsussa että ei lahjontaa.
   Yllättävää kyllä kutsuvieraamme ovat ajatelleet, että Alkon kaupasta ostettu pullo ei ole lahja vaan tuliainen!
   Olemme puolestamme laittaneet vahingon kiertämään ja vieneet visiiteille mennessämme tuliaisen merkkipäivinä kertyneistä kokoelmistamme,

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Johanna raskaana! Ei pyhää päivää sentään

   Johanna Tukiainen ilmoittanut raskaus-uutisen. Saa vauvan syksyllä. 41 vuotias. https://www.seiska.fi/Uutiset/Totta-se-on-Johanna-Tukiainen-vahvistaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   239
   18233
  2. Suomalaiset työttömät

   maatiloille töihin, onko mahdoton ajatus? Kausityöntekijöitä ei koronan takia saada Suomeen joten voidaanko suomalaisia työttömiä velvoittaa vastaanot
   Maailman menoa
   328
   3474
  3. Mansikka- ja marjasato voidaan uhrata

   niillä ei ole mitään merkitystä elintarvikehuollon kannalta,ne voidaan uhrata.Elintarvikehuollon kannalta tärkeitä ovat vilja-ja perunasato ymv. mutta
   Maailman menoa
   167
   1628