Polyseksuaalisuus, panseksuaalisuus...

Pollypoks

Hei! Tässä perjantai-illan ratoksi tulin pohtineeksi seksuaalista identiteettiäni uusiksi jos nyt sellainen minulla koskaan olikaan (koin määrittelyt ehkä ahdistavaksi tai en löytänyt sopivaa). Aikaisemmin olin "määritellyt" itseni pan-seksuaaliksi, mutta selkeyden vuoksi käytin bi-seksuaalitermiä (koska myös monet bi:t siteeravat sukupuolen merkitsemättömyyttä) mutta kun törmäsin termiin "Polyseksuaalisuus" (jota siis ei tule sekoittaa Polyamoriaan), tunsin jonki nytkähtelevän sisälläni. Termi ei ole vielä kokonaan minulle aiennut ja pyytäisinkin hieman selvitystä sen suhteen, olisinko mahdollisesti polyseksuaali?

Bi-seksuaali tuntee vetoa molempia sukupuoolia kohtaan, pan-seksuaalille sukupuolella ei ole väliä, mutta itseäni ovat aina viehättäneet nimenomaan ihmiset jotka häilyvät perinteisten sukupuolijakauman tuolla puolen tai ne joilla on sukupuoli-identiteettikriisi. Naisvartalosta pidän kyllä edelleen. Transsuuntautuneisuus ei oikein kolahtanut.

Googlasin tuon Polyseksuaali mutta en oikein löytänyt tietoa...

9

4609

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Sheriffisaatana

   Polyseksuaali tuntee vetoa joitain sukupuolia kohtaan. Jokainen polyseksuaali määrittelee itse ne sukupuolet, joihin on suuntautunut. Esimerkiksi joku voi olla kiinnostunut ainoastaan androgyynisistä henkilöistä, toinen kenestä tahansa vaginan omistavasta henkilöstä riippumatta hänen sukupuoli-identiteetistään, eli ei ole merkitystä, kokeeko hän olevansa nainen, anrdogyyni, transmies tms.

   Sain kuvailustasi käsityksen, että vain tietyt sukupuolet kiinnostavat, jolloin voisit kuvailla itseäsi polyseksuaaliksi.

   • kukkuakullekkin

    "toinen kenestä tahansa vaginan omistavasta henkilöstä riippumatta hänen sukupuoli-identiteetistään"

    Kukaan ei ole kiinnostunut kaikista vaginan omistavista henkilöistä. Kuka voi edes kuvitellä, että on olemassa joku henkilö, joka kiinnostuu kenestä vain kunhan hänellä on vagina??!!??

    Olen itse homoseksuaali, mutta en missään tapauksessa ole kiinnostunut kaikista joilla on penis. Kiinnostukseen vaikuttaa useat ja useat eri asiat: vartalo (pituus, paino, muoto), ihonväri, karvaisuus, hiukset, kasvonpiirteet, puheääni, eleet, ilmeet, käytös, pukeutuminen, hygienia, hiusten väri, rotu, ikä, sukuelinten ulkonäkö, top/btm, jne jne jne.

    Mikä on henkilön seksuaalisuus, joka on kiinnostunut vain itseään selkeästi vanhemmista miehistä, joilla on urheilullinen vartalo ja suht kookas penis? Onko homoseksuaali? Vai onko ikärasisti-fat shaming-homoseksuaali-size queen -seksuaali?


  • Pollypoks

   Niin, itsekkin olen jo vahvasti sillä kannalla. Sillä ainostaan androgyynimmät naiset tai sukupuolettomat/kolmannen sukupuolen edustajat tms. kiinnostaa romanttisesti ja seksuaalisesti. Koen että nainen on naisena liian nainen ja mies miehenä liian mies. Hassua on muuten, ettei esimerkiksi Setan sivuilta löydä tietoa tästä, tai muutenkaan sitä ei jostain syystä noteerata kun puhutaan seksuaalivähemmistöistä... Itse olen kokenut nyt tämän kautta elämässäni suuren helpotuksen ja "näin minut vaan on rakennettu"- hetken. Mutta sekin oli vain sattumaa, että ylipäätään törmäsin kyseiseen termiin ja on kaameaa ajatella että muut kaltaiseni ihmiset eivät ehkä löydä itseään koskaan tiedonpuutteen vuoksi. :/

   • kummajainen_

    "Koen että nainen on naisena liian nainen ja mies miehenä liian mies."
    Tämä kolahti itseeni täysillä. Itse olen keski-ikäinen miespuolinen peniksen omaava ihminen, mutta seksuaalinen kiinnostukseni on aina kohdistunut joihinkin ihmisiin, joita en pysty tarkemmin määrittelemään, Toisinaan mua kiihottaa pienitissiset nuoret naiset (vagina), mutta useimmiten kiihotun nuorista pojista (penis), joilla ei vielä ole runsasta karvoitusta. Omasta mielestäni olen outo kummajainen, enkä usko että kaltaisiani on kovinkaan paljon. :(


   • Gerbatso
    kummajainen_ kirjoitti:

    "Koen että nainen on naisena liian nainen ja mies miehenä liian mies."
    Tämä kolahti itseeni täysillä. Itse olen keski-ikäinen miespuolinen peniksen omaava ihminen, mutta seksuaalinen kiinnostukseni on aina kohdistunut joihinkin ihmisiin, joita en pysty tarkemmin määrittelemään, Toisinaan mua kiihottaa pienitissiset nuoret naiset (vagina), mutta useimmiten kiihotun nuorista pojista (penis), joilla ei vielä ole runsasta karvoitusta. Omasta mielestäni olen outo kummajainen, enkä usko että kaltaisiani on kovinkaan paljon. :(

    Eli olet kiinnostunut esiteineistä/teineistä. Pienitissisiä naisia on toki aikuisiakin mutta tuo fantasiasi vähäkarvaisesta teinipojasta kielii siitä, että seksuaalinen suuntautumisesi menee hieman efebofilian puolelle. "Nuoriin kohdistuva seksuaalinen halu on aikuisilla yleistä,mutta varsinaisesta efebofiliasta puhutaan vain silloin kuin tällainen halu on ensisijainen tai yksinomainen." Wikipedia

    Mutta älä huoli, efebofilia ei ole sairausluokituksessa toisin kuin pedofilia. Kunhan et koske alle 16-vuotiaisiin lapsiin niin ei ole ongelmaa. Sen sijaan vaikka seurustelisit 16-vuotiaan kanssa joudut kohtaamaan sen tosiasian, että hän kasvaa aikuiseksi. Vaihdatko silloin nuorempaan? Älä ala ainakaa leikittelemään nuorten herkkien sydänten kanssa. Kiinnostus nuoriin voi kieliä myös siitä, että aikuisuudessa on jotain mitä et ole hyväksynyt olipa se sitten itsessäsi tai ulkoisissa tekijöissä.

    Nuoren kanssa seurustelu ei ole sama asia kuin aikuisen olipa kuinka kypsä tahansa. Vasta elämänkokemus vuosien varrella kypsyttää henkisesti kunnolla. Mutta ajatus nuoren kanssa olemisesta voi olla keinosi paeta jotain aikuisuuteen liittyvää. Onko sinulle tapahtunut esim. lapsena jotain traumaattista? Toisaalta et välttämättä voi edes muistaa. Entinen heilani joutui enonsa raiskaamaksi jo 3-vuotiaana ja vasta aikuisuudesssa hänen mielensä pystyi prosessoimaan ja muistamaan sen järkyttävän tapahtuman. Hänkin oli kiinnostunut vain itseään nuoremmista ja ikäeroa meillä olikin 13 vuotta. Juuri se että kasvoin aikuiseksi johti lopulta eroon, mutta siinä oli paljon muitakin ikäviä tekijöitä.


  • Oudoksuja

   Kysyisin, kun täällä tuntuu olevan fiksuja ihmisiä, eräästä mieltäni askarruttavasta kysymyksestä, joka aina poistetaan, jos sen uutena aloituksena esitän. Onko kyse tabuaiheesta vai enkö osaa esittää sitä tarpeeksi asiallisesti.

   Minua ja monia ystäviäni on ihmetyttänyt se miksi kiinteissä parisuhteissa olevat homoseksualistit voidaan helposti nähdä edustavan perinteistä heterosuhdetta siinä mielessä, että pareista on identifioitavissa maskuliininen ja feminiininen osapuoli. Ei pelkästään pukeutumisen, hiustyylin tms. perusteella, vaan näyttäisi siltä, että henkilöiden persoonallisuus heijastaa näitä sukupuolia. Tietämätön kun voisi ajatella, että homoseksualisteilla kiinnostus suuntautuisi mitä niehisempien/naisellisempien kumppanien suuntaan.
   Olen yrittänyt selittää tätä sillä, että vallitseva heteroseksuaalis-kristillinen yhteiskuntamme on "sosiaalistanut" myös homoseksualistit tällaisen perinteisen perhemallin edustajiksi, mutta en ole lainkaan varma selityksen järkevyydestä.

   Voisitteko hieman valistaa asiassa, kiitos

   • yks_palstalainen_vaan_

    Mielenkiintoinen kysymys, valitettavasti vastauksesta ei ole aavistustakaan! Entä onko heteroseksuaali, joka on kiinnostunut vain esim. maskuliinisemmista (mm. kasvonpiirteiltään voimakasrakeneisemmista) naisista, saman jatkumon varrella?


  • hmmmmmmmmm

   olen 16 vuotias poika ja tykkään naispuolisista henkilöistä romanttisesti mutta seksuaalisesti pidän VAIN vanhemmista miehistä eli 30-50 vuotiaista........ että joo en tiedä yhtää mikä mus vialla :DDDDDD auttakaa

   • rohkeastieteenpäin

    Seksuaalinen kiinnostus viittaa homoseksuaalisuuteen. Romanttinen kiinnostus naisiin voi puolestaan johtua siitä, että koet tutustumisen ja ihmissuhteen luomisen naiseen helpompana, koska et koe seksuaalista vetovoimaa. Koet suhteen rakentamisen helpompana, koska siitä puuttuu tarve seksiin.

    Kannattaa myös miettiä, onko taustalla muita henkisellä tasolla olevia juttuja. Häpeätkö esim omaa seksuaalisuuttasi? Koetko vanhemman henkilön turvallisena mutta samalla riittävän etäisenä, jotta pääset irtautumaan seksin jälkeen. Sen sijaan, että kyseessä olisi ikäisesi poika esim koulukaveri tms.

    Ehkä voisit käydä koulupsykologin kanssa puhumasta tästä asiasta. Varmasti ajan kuluessa kasvat ja opit ymmärtämään itseäsi paremmin ja asia selkiytyy. Ei kannata ajatella, että sinussa olisi mitään "vialla". Tapauksesi on varmasti täysin normaalia muille ihmisille, mutta et vain törmää siihen ikäistesi piirissä - asia on jopa vähän tabu.


  Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kerrotaanko maailmalle oikeasti Venäjän ja Ukrainan sodan syistä

   Vaikka kuinka yritän olla kartalla edes vähän niin silti on koko ajan pimenossa se syy, miksi Venäjä hyökkää Ukrainaan.. Ei tätä kerrota uutisissa. K
   Maailman menoa
   535
   1831
  2. Mitä ihmettä? Sofia Belorf kauppaa omaisuuttaan

   Onko vuokrat maksamatta, vai miksi myy käytettyjä luksusasusteitaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   1072
  3. Syöksit minut syvälle masennukseen

   Olit se suurin syy suruuni, jos olen rehellinen. Mutta ethän voinut tietää. Et voinut tietää, että poljit rikkimennyttä. Mielestäni et ollut rehelline
   Ikävä
   147
   880
  4. Harmittaako sinua että pilasit välisi

   Ikävöimääsi ihmiseen tämän palstan takia?
   Ikävä
   61
   668
  5. Ihanat kulta

   ne sun uudetkin hiukset...😍 Oot niin kaunis ja seksikäs ettei meinaa uskaltaa ees katsoa ettei uppoa liian syvälle katseesi lumoihin, mites siitä enä
   Ikävä
   35
   635
  6. Jos en järkeilisi tätä

   olisin jo antautunut sinulle kokonaan. Tämä himokin on ihan jotain käsittämätöntä. En tiedä mikä sinussa on, mutta olet saanut tämän naisen ihan sekai
   Ikävä
   21
   632
  7. Näin ajattelen.

   Jos en ollut sen arvoinen, että selvität asiat kanssani oikeassa elämässä. Jos et uskonut minuun, vaan epäilit minun valehtelevan. Mistään. Sinä voit
   Ikävä
   33
   597
  8. Entä jos me törmätään mies

   Sattumalta joskus?
   Ikävä
   29
   590
  9. Mitä aikuisen ihmisen pitää ymmärtää ihmissuhteista.

   1) Ihmiset jäävät elämääsi, jos ovat jäädäkseen. Heillä on vapaa tahto ja valinta. Jos he eivät valitse niin tehdä, se hyväksytään ja ymmärretään. Ilm
   Ikävä
   59
   562
  Aihe