Väärinkäytökset isännöintitoimistoissa

kähmintä_on_alkanut

Tilaisuus tekee varkaan, kuuluu vanha sanonta. Isännöintitoimisto on käytännössä aina tilanteessa, jossa on mahdollisuus "varastaa". Ongelmahan on siinä, että isännöintitoimistolla on asunto-osakeyhtiön pankkitilin käyttöoikeus ja samaan aikaan isännöintitoimisto laskuttaa taloyhtiöltä palkkioita itselleen. Eli isännöitsijä tekee laskun, hyväksyy sen ja maksaa itse itselleen rahaa.
Tässä kuviossa on jotain väärää. Mieti nyt!
Isännöitsijä naputtelee laskun ja maksaa sen taloyhtiön tililtä itselleen. Kuka tätä hommaa valvoo?
Tilintarkastaja valvoo vain "pintaa". Ei tilintarkastaja tiedä, mitäkä asiat kuuluvat kuukausiveloitukseen ja mistä asioista isännöitisjä voi erillisveloittaa. Näitä erillisveloituksia tuntuu keksittävät isännöintitoimistossa kuin toimistossa. Tulee houkutus erillisveloittaa asioista, jotka kuuluuvat normaaliiin kuukausipalkkioon. Kuka huomaa asian? Taloyhtiön hallitus tuskin koskaan, samoin kuin tilintarkastaja, joka ei tiedä mikä on erillisveloitettavaa ja mikä ei.
"Jokaisella työntekijällä on myös vastuu raportoida organisaatiossa eteenpäin ohjeiden ja toimintatapojen laiminlyöntejä tai väärinkäytösepäilyjä."
Kähmiikö sinun työnantajasi rahaa vilillisesti itselleen laskuttamalla taloyhtiöitä sopimuksen vastaisesti?

12

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä hallituksen tulee osata valvoa isännöitsijän toimintaa, muuten tulee vaihtaa hallitus. Tilintarkastajallikin on oikeus vaatia isännöinnistä tehtyä sopimusta nähtäväkseen, eli ongelmaa ei ole senkään suhteen. Ongelmia voi tietenkin olla pinissä yhtiössä joissa on maallikkot, eli ns. tominnantarkastajat, korvaamassa ammattitilintakastajaa, silloin ei takuulla osta tarkastaa oikein.

      Mutta toit esille tärkeän asian, joissakin yhtiöissä on osakasisännöitsijä, häell'kin on tilinkäyttöoikeus mutta ei vastuuvakuutuksi yms.

      • vähän_extraa

        Se on vielä OK, että isännöintitoimisto (käytän jatkossa lyhennettä IST) maksaa taloyhtiön tililtä itselleen kuukausiveloitettavan palkkion. Mutta sen pitäisi olla niin, että erillisveloitettavia töitä IST ei milloinkaan voi maksaa itselleen. Ne pitää AINA hyväksyttää taloyhtiön hallituksella!
        Ei voi olla tilannetta, että IST naputtelee erillisveloitettavaksi "kaikkea kivaa" ja sitten maksaa na taloyhtiön tililtä itselleen. Lasku erillisveloitettavista töistä pitää mennä aina hallitukselle ja vain hallituksen hyväksymän erilliveloitettavien töiden laskun IST saa maksaa itselleen.


      • exrea

        Otoisännöinti kuuluu taloyhtiön vastuuvakuutuksen alle, ammattilainen ei. Moniko on varmistanut, että onko ammattilaisella omat vastuuvakuutukset kunnossa?


    • tiatoo

      Tilintarkastajalla on käytössään isännöintisopimus (pitää olla mukana tilintarkastajalle toimitettavassa aineistossa) joten jos näitä laskuja ei tarkasteta niin tarkastaja laiminlyö tehtävänsä. Pitää valita sellainen tarkastaja joka hoitaa työnsä.

      • AIT

        Höpön löpön. Ei tilintarkastaja isännöintisopimuksia kysele!


      • on_kysynyt
        AIT kirjoitti:

        Höpön löpön. Ei tilintarkastaja isännöintisopimuksia kysele!

        Älä nyt sano. Yksi kysyi, kerroin että löytyy, mutta istten hän ei halunnutkaan nähdä sopimuksia.


    • exrea

      Höpöjä höpisette, isoille isännöintifirmoille ei yksikään tilintarkastaja kenkkuile, loppuu muutoin monen talon pesti kerralla.

      • huulipyöreänä

        Totta puhut, tilintarkastuslausunnoista puuttuu päivämäärät ja jopa allekirjoituksesta ei saa selvää. Ja jos yhtiön hallituksen puheenjohtaja on samassa veneessä niin kaikki menee läpihuutona. Jopa esteelliset äänestävät tili- ja vastuuvapaudesta, eikä "mummelit" ja "pappelit" ymmärrä mistä on oikein ollut kysymys. Ollaan niin ystävällisiä kaikille jotka ovat samaa mieltä eikä riidellä asioista, kokoukset menevät pilalle jos on eripuraa tai ...jopa yhtiövastike nousee, ollaan hiljaa ja hymyillään, ja maksetaan, vaan mihin menee vastikkeet, kun lainaa tulee kuitenkin aina vaan lisää.


    • poispoispois

      kyllä niitä esteellisiä voivat olla myös nuoret pojat ja tytöt - eivät ymmärrä mistään mitään (luulo on kyllä tietoa vahvempaa).

    • jensen

      Nykyaikaiset toimistothan tarjoavat hallitukselle vapaan lukuoikeuden kirjanpitoon netin kautta ihan omalta kotikoneelta. Laskuja voi tarkkailla ihan niin usein kuin haluaa.

      • ennenvanhaan

        Mitä ne "nykyaikaiset" toimistot ovat?


      • jensen

        No ainakin Fivaldin kautta saa tämän hoidettua ihan helposti. Eli varmaan sitten ne toimistot jotka käyttävät Fivaldia täyteen mittaansa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1776
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      15
      1480
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe