amerikanakita

ssantsa

Hei. Ajattelin täältä kysäistä kokemuksia ennen amerikanakitan tarkempaa hankintaa. Itselläni entuudestaan 2 koiraa (pientä) narttu ja leikattu uros. Narttu lauman alfa ja uros tyytyväinen hännänpäässä menijä. Olen pitkään haaveillut ja harkinnut amerikanakita urosta 3 koiraksi. Onko kellään kokemusta tällaisesta kombosta? Ja tähdennyksesi vielä, että tiedän mitä olen harkitsemssa ja rotuun olen tarkkaan perehtyny. Joten toivoisin asiallisia vastauksi. :)

11

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • anonymouss

      Monesti AA ei tule toimeen samaa sukupuolta olevien kanssa, mutta uskoisin että kun tulee pentuna taloon niin tottuu kyllä toisiinsa.

      Oma AA:ni ei tajua omaa kokoaan eikä osaa leikkiä pienempien kanssa nätisti vaikka onkin pennusta asti pienempiäkin nähnyt ja monet koirat ei pidä AA:n tyylistä leikkiä (hakkaa ja lyttää tassuilla).

      Eräällä tuttavalla on amerikanakita ja pienempi koira. Tulivat hyvin toimeen kunnes AA tuli yhden ja puolen vuoden ikään eikä voinut enää sietää toista koiraa ja kävi aina turhan rajusti pienemmän kimppuun. Joutui lopulta laittamaan toisen koiran pois ihan turvallisuus syistä, kun aina ei voi olla katsomassa perään.

      Mutta tästä tapauksesta huolimatta uskaltaisin kyllä ottaa AA:n lauman jatkoksi, kunhan vain on varovainen ja muistaa että vaikka aluksi menisi hyvin niin jossain vaiheessa ongelmia voi tull.. :)

      • ssantsa

        Kiitos kommentistasi :).Tämän vuoksi kyselen mahdollisimman paljon eri tahoilta kyseisestä rodusta ettei vain tulisi sellaista tilannetta, että joutuisin miettimään koiran sijoitukset uudelleen . Koska sellainen ei missään nimessä kuulu periaatteisiini. Mutta pakko myöntää, että useimmat saamani vastaukset ovat olleet sellaisia ettei yhteis elo kauhean ruusuista ole ollut kun amerikanakita on päässyt aikuistumaan. Kun en koirieni kanssa mihinkään näyttely radoille tähtää niin aion tulevan koiran myös kastroroida. Mikä (toivottavasti) pehmentää myös luonnetta kun ei hormonit vauhdilla hyrrää, mutta kaikki ovat kuitenkin yksilöitä.


      • eipahalla

        Miksi et sitten pelaa varman päälle eli ota joku muu rotu mikäli haluat vielä kolmannen koiran. Mieti onko fiksua tuoda laumaan iso Akita? Mieti myös kokonaisuutta eli minkälainen luonne sopii nykyiseen laumaan. Jos ongelmia tulee niin kai sitten Akitan annat pois tietenkin kun on vikana tullut taloon ja rikkoo harmonian vai lähteekö pikkukoirat pois jaloista pyörimästä? Näitä kannattaa pyöritellä mielessä ja miettiä omat motiivit ja syyt hankkia uusi koira.


      • anonymouss

        Kokainen koirahan tosiaan on oma yksilönsä ja kaikki rotumääritelmän kohdat eivät päde kaikkiin. Tiedän myös pari tapausta jossa AA ja chihuahua tulevat loistavasti toimeen keskenään ja myös AA ja russeli.

        Mutta koskaanhan ei tiedä minkälainen luonne sillä omalla pennulla sitten on ja miten toisiin suhtautuu tulevaisuudessa, mutta enemmän kyllä kuulee että hyvin tulee toimeen pientenkin kanssa, kunhan vain oppivat varomaan pienempää.


    • ssantsa

      Heippa, tämän takia juuri kyselen ihmisten kokemuksia kun en yhtään amerikanakitan omistajaa tunne tai tiedä tiedä ja pelkkä rotumääritelmän lueskelu ei ihan kaikkea kerro. Kaikki mitä olen saanut tietää kyseltyäni eri ihmisiltä en usko amerikanakitan olevan sopiva tämän hetkiseen laumaani, ehkä hamaisessa tulevaisuudessa sitten :)).

    • en-suosittele-laumaasi

      Mikäli aiot kastroida koiran, unohda rotu samantien. Anna akitauroksen elää akitauroksen elämää, lauman pomona, missä sen ei tarvitse alistua. Akita ei ole onnellinen jos se ei ole koiralaumansa pomo, vaan joutuu kokoajan stressaamaan. Jos narttusi on dominoiva, unohda toinen dominoiva rotu. AA ei siedä toista dominoivaa, oli se sitten uros tai narttu.
      Kastrointi ei poista luonnetta, liian nuorena kastroitu lisää vaan ongelmia. Koirasta tulee vaan epävarma niin narttuja kuin uroksia kohtaan, mikä voi ilmetä aggressiivisuutena. Akitauros on aikuinen vasta 3-4 vuotiaana kaikilla osa-alueilla, sitä ennen sitä ei kannata kastroida. se kehittyy ja kasvaa pitkään niin fyysisesti kuin henkisesti. Koira tarvitsee testosteronia samoin kuin miespuolinen ihminen, mieti miten vajaaksi miehenkin kehitys jäisi, jos pallit lähtisi murrosiässä.

      • siitäselähtee

        juup, antaa vaan pomoilla; parissa perheessä lähti pienemmältä koiralta henki kun piti niin palvoa koiran itsemääräämisoikeutta ja kunnioittaa "rodunomaisuutta"....


      • en-suosittele-laumaasi
        siitäselähtee kirjoitti:

        juup, antaa vaan pomoilla; parissa perheessä lähti pienemmältä koiralta henki kun piti niin palvoa koiran itsemääräämisoikeutta ja kunnioittaa "rodunomaisuutta"....

        Voi kun tuo on juuri sitä mitä ei ymmärretä. Miksi ottaa dominoiva, voimakastahtoinen koira taloon, missä on muitakin koiria? Sillä niitä ongelmia saa aikaiseksi. Miksi ei ymmärretä, ettei akitat välttämättä sovellu koiralaumaan? Miksi koira pitää tuhota ja alistaa vastoin sen omaa perimää sietämään muita koiria? Kyse ei ole mistään itsemääräämisoikeudesta. Alistettu akita ei ole onnellinen. Akita on aina riski valinta, jos talossa on muita koiria. Miksi sitä ei helvetti soikoon ymmärretä. Lukekaa rotumääritelmä. Turha itkeä ja voivotella jos koirat ottavat yhteen, sen kun piti olla selvä että niin voi käydä, sitä ei millään koulutuksella kitketä, eikä akitaa voi kouliakaan, siitä tulee takuuvarmasti vain aggressiivisempi. Sinäkin pelle voisit ymmärtää millainen rotu on kyseessä, niin loppuisi tuo paskanjauhanta.


    • asdasdasdasda

      Aina useamman koiran talouksissa tulis varautua siihen, että on tilat ja mahdollisuudet erottaa koirat aina omistajien ollessa pois.
      Kerran kun pikkukoira(t) menee sitä akitaa ärsyttämään, niin sulla ei ole kohta kuin yksi koira.

      Itse en pitäisi kovin herkästi koiria keskenään kun olen pois. Asunnosta kun toinen ei pääse pakoon, jos toinen päättää turpaan antaa.

    • lottopallo

      miksi valita epäsopiva rotu tuommoiseen kokoonpanoon. vähä niin kuin lottoaisi,onnistuuko vai ei

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1756
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1367
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      5
      1292
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1243
    5. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1240
    6. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1146
    7. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      11
      1137
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      594
      1103
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      6
      1014
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      954
    Aihe