amerikanakita

ssantsa

Hei. Ajattelin täältä kysäistä kokemuksia ennen amerikanakitan tarkempaa hankintaa. Itselläni entuudestaan 2 koiraa (pientä) narttu ja leikattu uros. Narttu lauman alfa ja uros tyytyväinen hännänpäässä menijä. Olen pitkään haaveillut ja harkinnut amerikanakita urosta 3 koiraksi. Onko kellään kokemusta tällaisesta kombosta? Ja tähdennyksesi vielä, että tiedän mitä olen harkitsemssa ja rotuun olen tarkkaan perehtyny. Joten toivoisin asiallisia vastauksi. :)

11

80

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • anonymouss

   Monesti AA ei tule toimeen samaa sukupuolta olevien kanssa, mutta uskoisin että kun tulee pentuna taloon niin tottuu kyllä toisiinsa.

   Oma AA:ni ei tajua omaa kokoaan eikä osaa leikkiä pienempien kanssa nätisti vaikka onkin pennusta asti pienempiäkin nähnyt ja monet koirat ei pidä AA:n tyylistä leikkiä (hakkaa ja lyttää tassuilla).

   Eräällä tuttavalla on amerikanakita ja pienempi koira. Tulivat hyvin toimeen kunnes AA tuli yhden ja puolen vuoden ikään eikä voinut enää sietää toista koiraa ja kävi aina turhan rajusti pienemmän kimppuun. Joutui lopulta laittamaan toisen koiran pois ihan turvallisuus syistä, kun aina ei voi olla katsomassa perään.

   Mutta tästä tapauksesta huolimatta uskaltaisin kyllä ottaa AA:n lauman jatkoksi, kunhan vain on varovainen ja muistaa että vaikka aluksi menisi hyvin niin jossain vaiheessa ongelmia voi tull.. :)

   • ssantsa

    Kiitos kommentistasi :).Tämän vuoksi kyselen mahdollisimman paljon eri tahoilta kyseisestä rodusta ettei vain tulisi sellaista tilannetta, että joutuisin miettimään koiran sijoitukset uudelleen . Koska sellainen ei missään nimessä kuulu periaatteisiini. Mutta pakko myöntää, että useimmat saamani vastaukset ovat olleet sellaisia ettei yhteis elo kauhean ruusuista ole ollut kun amerikanakita on päässyt aikuistumaan. Kun en koirieni kanssa mihinkään näyttely radoille tähtää niin aion tulevan koiran myös kastroroida. Mikä (toivottavasti) pehmentää myös luonnetta kun ei hormonit vauhdilla hyrrää, mutta kaikki ovat kuitenkin yksilöitä.


   • eipahalla

    Miksi et sitten pelaa varman päälle eli ota joku muu rotu mikäli haluat vielä kolmannen koiran. Mieti onko fiksua tuoda laumaan iso Akita? Mieti myös kokonaisuutta eli minkälainen luonne sopii nykyiseen laumaan. Jos ongelmia tulee niin kai sitten Akitan annat pois tietenkin kun on vikana tullut taloon ja rikkoo harmonian vai lähteekö pikkukoirat pois jaloista pyörimästä? Näitä kannattaa pyöritellä mielessä ja miettiä omat motiivit ja syyt hankkia uusi koira.


   • anonymouss

    Kokainen koirahan tosiaan on oma yksilönsä ja kaikki rotumääritelmän kohdat eivät päde kaikkiin. Tiedän myös pari tapausta jossa AA ja chihuahua tulevat loistavasti toimeen keskenään ja myös AA ja russeli.

    Mutta koskaanhan ei tiedä minkälainen luonne sillä omalla pennulla sitten on ja miten toisiin suhtautuu tulevaisuudessa, mutta enemmän kyllä kuulee että hyvin tulee toimeen pientenkin kanssa, kunhan vain oppivat varomaan pienempää.


  • ssantsa

   Heippa, tämän takia juuri kyselen ihmisten kokemuksia kun en yhtään amerikanakitan omistajaa tunne tai tiedä tiedä ja pelkkä rotumääritelmän lueskelu ei ihan kaikkea kerro. Kaikki mitä olen saanut tietää kyseltyäni eri ihmisiltä en usko amerikanakitan olevan sopiva tämän hetkiseen laumaani, ehkä hamaisessa tulevaisuudessa sitten :)).

  • en-suosittele-laumaasi

   Mikäli aiot kastroida koiran, unohda rotu samantien. Anna akitauroksen elää akitauroksen elämää, lauman pomona, missä sen ei tarvitse alistua. Akita ei ole onnellinen jos se ei ole koiralaumansa pomo, vaan joutuu kokoajan stressaamaan. Jos narttusi on dominoiva, unohda toinen dominoiva rotu. AA ei siedä toista dominoivaa, oli se sitten uros tai narttu.
   Kastrointi ei poista luonnetta, liian nuorena kastroitu lisää vaan ongelmia. Koirasta tulee vaan epävarma niin narttuja kuin uroksia kohtaan, mikä voi ilmetä aggressiivisuutena. Akitauros on aikuinen vasta 3-4 vuotiaana kaikilla osa-alueilla, sitä ennen sitä ei kannata kastroida. se kehittyy ja kasvaa pitkään niin fyysisesti kuin henkisesti. Koira tarvitsee testosteronia samoin kuin miespuolinen ihminen, mieti miten vajaaksi miehenkin kehitys jäisi, jos pallit lähtisi murrosiässä.

   • siitäselähtee

    juup, antaa vaan pomoilla; parissa perheessä lähti pienemmältä koiralta henki kun piti niin palvoa koiran itsemääräämisoikeutta ja kunnioittaa "rodunomaisuutta"....


   • en-suosittele-laumaasi
    siitäselähtee kirjoitti:

    juup, antaa vaan pomoilla; parissa perheessä lähti pienemmältä koiralta henki kun piti niin palvoa koiran itsemääräämisoikeutta ja kunnioittaa "rodunomaisuutta"....

    Voi kun tuo on juuri sitä mitä ei ymmärretä. Miksi ottaa dominoiva, voimakastahtoinen koira taloon, missä on muitakin koiria? Sillä niitä ongelmia saa aikaiseksi. Miksi ei ymmärretä, ettei akitat välttämättä sovellu koiralaumaan? Miksi koira pitää tuhota ja alistaa vastoin sen omaa perimää sietämään muita koiria? Kyse ei ole mistään itsemääräämisoikeudesta. Alistettu akita ei ole onnellinen. Akita on aina riski valinta, jos talossa on muita koiria. Miksi sitä ei helvetti soikoon ymmärretä. Lukekaa rotumääritelmä. Turha itkeä ja voivotella jos koirat ottavat yhteen, sen kun piti olla selvä että niin voi käydä, sitä ei millään koulutuksella kitketä, eikä akitaa voi kouliakaan, siitä tulee takuuvarmasti vain aggressiivisempi. Sinäkin pelle voisit ymmärtää millainen rotu on kyseessä, niin loppuisi tuo paskanjauhanta.


  • asdasdasdasda

   Aina useamman koiran talouksissa tulis varautua siihen, että on tilat ja mahdollisuudet erottaa koirat aina omistajien ollessa pois.
   Kerran kun pikkukoira(t) menee sitä akitaa ärsyttämään, niin sulla ei ole kohta kuin yksi koira.

   Itse en pitäisi kovin herkästi koiria keskenään kun olen pois. Asunnosta kun toinen ei pääse pakoon, jos toinen päättää turpaan antaa.

  • lottopallo

   miksi valita epäsopiva rotu tuommoiseen kokoonpanoon. vähä niin kuin lottoaisi,onnistuuko vai ei

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nainen ammuttu metsästyksessä "jäniksenä"

   On se ihme ja kumma, että Suomessa voi metsästäjät ampua metsästyskaverinsa, tässä tapauksessa vielä ilmeisesti puolison
   Maailman menoa
   234
   4107
  2. Perussuomalaisten bensalupaukset kumisevat tyhjyyttään, äänestäjiä on viilattu linssiin

   Annoitko viilata itseäsi linssiin ja uskoit perussuomalaisten vaalilupaukset bensan hinnan alentamisesta?
   Maailman menoa
   262
   1863
  3. En enää halua

   Nähdä sinua. Sotket ajatukseni enkä saa sinuun yhteyttä joten parempi kun molemmat kuoppaamme kaikki tunteet ja haudata
   Ikävä
   140
   1634
  4. Sanna julkaisi uusia kuvia Pariisista

   ENSIMMÄISESSÄ kuvassa Marin on kuvattuna, kun hän on joko poistumassa tai istumassa auton kyytiin. Toisessa kuvassa Mari
   Maailman menoa
   196
   1385
  5. Hämeenlinnan tulipalo?

   Miten syttyi? Pyromaani?
   Hämeenlinna
   43
   1099
  6. Miksi meidän juttu

   Oli niin vaikeaa? Ei vaan kertakaikkiaan tullu mitään vaikka kumpikin tykkäs niin paljon... Jännitystä pelkoa ja epäluul
   Ikävä
   36
   973
  7. Kuka maksaa

   Taidan siirtää firman ja itseni vaikka Hartolaan, en ole maksamassa näin typerää päätöstä. Maksakoon aiheuttajat kunnanj
   Sysmä
   29
   949
  8. Sano Mies rehellisesti ketä rakastat nyt?

   Sano miltä sydämessäsi tuntuu?
   Ikävä
   51
   824
  9. Me rakastellaan joskus mies

   Me rakastellaan jossain. Tiedän ja tunnen sen. Olen tiennyt sen alusta asti.
   Ikävä
   60
   792
  10. Olen niin suruissani siitä mitä kävi

   Tapahtunut painaa minua tosi raskaasti ihan joka päivä. Joka aamu ja ilta, myös päivälläkin suren niitä onnettomia käänt
   Ikävä
   39
   713
  Aihe