Rooman asuin alueet ?

rooma2015

Hei, olen menossa ystävieni kanssa Roomaan parin viikonpäästä ja olemme katsoneet AirBnB kämppää Trasteveren eteläpuolelta Lungotevere di Pietra Papan varrelta pari korttelia Viale Guglielmo Marconilta, millainen alue ja miten sieltä onnistuu pääsemään julkisilla kulkuneuvoilla keskustan nähtävyyksiin ? Ja kannattaa varmaan ottaa paikallisjuna Fiumicinolta Trasteveren asemalle ?
Olen myös suunitellut että jos ilmat on hyvät niin mennään päiväretkelle merenrantaan kumpi olis parempi Santa Marinella vai Anzio, molempiin pitäis päästä junalla kätevästi ???

5

225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Roomaa

      Marconin alue Trasteveren eteläpuolella on todella hyvä "oikea" roomalainen asuinalue. Ainut miinus on, että ehkä vähän turhan tiheään rakennettu, Bussilla 170 pääsee Viale Marconilta Terminille asti halutessaan, Trasteveren aseman edestä raitiovaunulla Piazza Venezialle ja bussilla numero 3 Piramiden metroasemalle. Viale Marconilta menee muitakin busseja keskustan suuntaan, mutta en nyt tähän hätään muista numeroita. Kannattava hankinta on Roma metro-bus kartta, on maksanut iät ja ajat 6 euroa, jos eivät nyt viime aikoina ole nostaneet hintaa. Siinä on hyvä Rooman alueen kartta, tosin sen verran iso, että keskustaa varten kannattaa hankkia joku pieni vaikka turistitoimistosta tms.
      Probus Roma -app on kätevä, mutta ei taida toimia kuin italiaksi. Sillä näkee pysäkille tulevat bussit ja saapumisajan, noin suunnilleen, Italiassa kun ollaan.
      Nuo kaikki keskustan eteläpuoliset alueet on hyviä asuinpaikkoja, jos ei halua maksaa keskustan kiskurihintoja ja kuunnella tolkutonta meteliä.Trastevere, Testaccio, tuo mainittu Marconi, Ostiense ja San Paolo esimerkiksi. Metrolla tai bussilla/ratikalla helposti keskustaan ja ovat kuitenkin normaaleja asuinalueita kauppoineen ja paikallisine ihmisineen. Omia suosikkejani tietysti myös siksi, että tunnen nuo alueet hyvin, kun siellä muutamia vuosia asuin.
      Jos olette Roomassa yli 3 päivää, niin ostakaa 3 tai 7 päivän lippu julkisiin, helpottaa kummasti liikkumista etenkin, kun jalat on tohjona päivän kiertelyn jälkeen.

      • fnmfnsnfmds

        Jos on Windows Phone -käyttäjä, niin vinkkinä: Nokian kehittämä Here Transit toimii myös Roomassa. Puhelimesta voi siis kätevästi katsoa (tietysti datasiirtomaksu menee) miten tästä paikasta pääsee sinne minne on menossa.


      • Roomaa

        Ok, kiitos paljon tiedoista. Ja, juu, tarkoitus ostaa 7 pv kyytilippu :)


      • Rooma2015

        Ups, tulikin sun nimim. Mutta osaatko vielä vastata tuohon rantsu juttuun eli etälään vai pohjoiseen ? Kun haluaa myös uida, ainakin kuvin perusteella Santa Marinella ranta käyttää ihan kivalta....


    • Roomaa

      Santa Marinella on kiva pikkukaupunki, ehkä menisin mielummin sinne kuin Anzioon. Junia kulkee usein eikä kestä kovin kauan. Ja ihan mukava nähdä vähän kaupungin ulkopuolistakin seutua, vaikka vain sitten radanvartta. Santa Severa vähän ennen Santa Marinellaa on myös ihan kiva, mutta aika pieni kylä.
      Ostiaan on tietysti helppo mennä Piramidelta (tai virallisesti Porta San Paolon asemalta siitä vierestä) ja sinne riittää tuo 7 päivän lippu, mutta Ostiassa vapaat rannat ovat yleensä tupaten täynnä ja aurinkopeti/varjo-yhdistelmät maksavat aika lailla. Ostiassa voisi olla ihan kiva käydä jonain iltana muuten vaan ihastelemassa auringonlaskua ja merta ja vaikka syömässä. Junamatka ei kestä kuin puolisen tuntia Piramidelta. Trasteveren asemalta pääsette sinne näppärästi bussilla nro 3 jos ette viitsi kävellä ns. rautasillan yli Marconista Ostiensen puolelle ja Piramidelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      2415
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      79
      2010
    3. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      243
      1970
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1757
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1671
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1639
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1544
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1367
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1331
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1228
    Aihe