Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Aikuisten oikeesti "Hifistit"

Nii

Haloota ihmiset!

Ottakaas nyt ihan oikeesti ne aivot käteen.
Kaiuttimia ostetaan niin,että niitä mennään kuuntelemaan johonkin alan liikeeseen.

Yksi tärkeimmistä valintaperiaatteista pitää olla oma kuuntelu omalla musiikilla.

Lienee myös aika selvää(tosin ei kaikille) ,että jotkut helvetin bilteman tai anttilan halpis muovinen "hifi" -paketti nyt ei vaan voi olla hyvä.

Maalaisjärki nyt oikeesti käyttöön!
Eli kaiutinvalintaa vaikuttaa olennaisesti se mihin niitä käytät:

Monilla on virheellinen käsitys;
Elokuvakäyttö on usein vaativampaa kuin musiikin kuuntelu.Pikkukaiuttimet eivät vaan sitä äänenpainetta kehitä vaikka olisivat miten laadukkaat ja kalliit.

Jos kuuntelet pop,dance,disco jumputusta tarvitset kunnon kaiuttimet joissa on kunnolla keskiääni- ja bassotoistoa.Useimmiten tällöin tulee kysysmykseen vain kunnon lattiakaiuttimet,joissa oma keskiääni- ja basso elementti.

Halpis muovilootat ei vaan kertakaikkiaan toimi. Jos ei ole mitään vaatimustasoa,miksi yleensä hankkia laitteita - kelloradiosta voi kuunnella ihan hyvin musiikkia.

Tämä ei tarkoita sitä,että laitteista pitäisi maksaa 3000 e.
Olen sitä mieltä,että n. 1000 eurolla saat tyydyttävän systeemin kasaan:
-vahvistin
-5.1 kaiutinpaketti.

Sen halvemmista paketeista ei vaan kannata sitten odottaa sitä "hifiä" :-D

42

4380

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jgh

      tonnilla ei kyllä saa ees kunnon kaiutinpakettia vaikka mitkä ostais... Vahvistimen kyllä saa komeestikkin. Sanoisin omana mutu tuntumana että 500e vahvistimeen ja 1500e kaiuttimiin, niin aletaan oleen lähellä hifiä... mut noissakin saa vielä olla suht tarkkana mitä ostaa.

      Aikuisten oikeesti.

    • MrHifi

      Puhut asiaa... nykyään harva on edes kuullut oikesti hyviä kaiuttimia, monikanavaiset "muovilaatikkohässäkät" kuullostavat siksi monien korvissa ihan OK:lta. Tosin haluaisin hieman tarkentaa käsitystäsi elokuvakäytön vaativuudesta kaiuttimille. Oman kokemukseni mukaan musiikki on vaativampaa kaiuttimen toiston tasapainoisuuden ja stereokuvan suhteen, elokuvakäyttö dynaamisuuden ja äänenpaineen osalta. Siis kuten sanoitkin, oikea kaiutin oikeaan käyttöön. Hyvää musiikin toistoa ja elokuvatoistoa on usein vähän vaikea yhdistää. Ei se mahdotonta ole, mutta itse olen vihdoin pääsemässä siihen onneliseen tilanteeseen että saan kotiin erillisen elokuva- ja musiikkin kuuntelulaitteistot omiin huoneisiinsa! Nyt voi sitten keskittyä kehittämään molempia omien vaatimuksiensa mukaan.

    • Jorkki

      Lattiakaiuttimia (jotka ovat lähes poikkeuksetta kolmitiekaiuttimia) ei kannata pienellä budjetilla (esim. mainittu 1000e) hankkia.

      Koska:
      1) kolmitiekaiutin on teknisesti kaksitiekaiutinta huomattavasti vaikeampi toteuttaa, ja tästä johtuen toteutus on yleensä paljon kehnompi kuin 2tiekaiuttimissa
      2) niissä on huomattavasti huonompi hinta/laatu-suhde kuin saman hintaisissa kaksitiekaiuttimissa
      3) huonompilaatuisista komponenteista johtuen niiden bassotoisto ei yleensä ole sen parempi kuin jalustakaiuttimissa

      Kunnon bassotoistoon tarvitaan subwoofwer, mutta sekin tulee tarpeelliseksi lähinnä vain elokuvakäytössä. Normaalimusiikissa ei niin matalia taajuuksia käytetä, etteikö ne kuuluisi hyvälaatuisista jalustakaiuttimista. Ja aivan riittävällä voimakkuudella.

      Viittaan väitteeseen:
      "Jos kuuntelet pop,dance,disco jumputusta tarvitset kunnon kaiuttimet joissa on kunnolla keskiääni- ja bassotoistoa.Useimmiten tällöin tulee kysysmykseen vain kunnon lattiakaiuttimet,joissa oma keskiääni- ja basso elementti."

      • katja

        lääkkees ajoissa


      • jimihenkka

        jalusta kaiuttimet eivät vaan toista ala bassoa tarpeeksi. hyvä subbari niiden kaveriksi niin sitten pelittää. sanokoon kuka mitä lystää, näin se vaan on. tarkoitan tässä alle 1000e kaiuttimia.


    • mielipide

      Alle tuhannen euron kaiuttimissa/pari jalusta kaiutin on lähes poikkeuksetta parempi, kuin saman hintainen lattiakaiutin, oli sitten käyttötarkoitus mitä tahansa.
      Kun sijoittaa 1000-2000 kaiuttimiin, niin lattia- ja jalustakaiuttimien äänenlaatu on suurinpiirtein samaa luokkaa. Lattiamallissa on bassot paremmat, mutta saman hintainen jalusta kaiutin on toistoltaan tarkempi. Eri kaiutin mallien hyvät ja huonot puolet kumoaa toisensa. Eli riippuu käyttötarkoituksesta kummat kannattaa hankkia.
      Yli 2000 euron kaiuttimissa alkaa jo lattia malli olla yleensä parempi. Bassotoistoa on helpompi parantaa, kuin keskiääni- tai diskanttitoistoa.
      Noi on yleistyksiä. Poikkeuksiakin löytyy...

    • Armi

      Ei kai kukaan itseään hifistiksi kutsuva osta vehkeitään Biltemasta tai Anttilasta. Turhaan vaahtoat. Sinäkö muka hifisti?

    • kake

      iso muovi linnunpönttö sentään jymisee
      kelloradio inisee .
      haluan pärisevät jyminä stereot
      poppi juminöi hyvin eikä maksa paljon.

      • hifisti

        Kuuntelin itse 2000 euron kaiuttimia pari vuotta. Eihän ne silloin huonolta tuntunut mutta nyt kun on kunnon vehkeet niin takas ei ole paluuta. Kaksikanavaiseen stereopakettiin upposi rahaa 12500€ (esivahvistin, päätevahvistin, cd-soitin, kaiuttimet, kaapelit).

        Nyt aletaan olla oikeassa hifissä...


    • Kunnon hifisti

      Minä kuuntelin myös 5000 euron kaiuttimia pari kuukautta. Ei nekään silloin huonolta tuntuneet mutta nyt on kunnon vehkeet en minäkään takaisin palaa; kuusikanavaiseen stereopakettiin upposi rahaa 70 000 €. Pelkät välikaapelit (Magnitudi applaude XXL 69 ) maksoivat jo yksinään 35 000 €. Niitä ruokkii Hemohersen Sonus 1 -putkipääte 6 x 350 W ja Cd-pyörittäjä Sinfinic Madrigale II. Kaiuttimina minulla on Hypsonicin E-1, Tuo tunnettu hiilikuituelkementtikaiutin, jonka taajuusvaste on järisyttävä 0-45 000 Hz. Luokkansa ehdoton huippu verrattiin aivan mihin luokkaan tahansa.

      Vielä pari pientä laitepäivitystä niin kohta aletaan olla jo oikeassa hifissä!

      • Toivo T. Suppari

        Onneksi olkoon, jos totta puhut.

        Sulle on jostain pätäkkää siunaantunut.
        Minun pitäisi myydä taloni ja mennä vuokralle jotta voisin ostaa noin kalliit laitteet.

        Toivon todellakin että puhut totta.

        Hyvää jatkoa vaan.


      • Huuhaahifiä

        Jos haaskaa 35000 piuhoihin, niin niiden on pakko olla hyvät.

        Olisi mielenkiintoista järjestää sokkotesti esim 350 egen piuhoilla. Todennäköisesti ei mitään eroa olisi havaittavissa.


    • tämän ymmärtäjä.

      Et vastannut tuolla toisella palstalla, että miten se lääkitysasia ja hoitoonpääsy etenee? Nyt sentään sait jo tongittua riittävän vanhan viestiketjun esille tuota sairasta pakkomiellettäsi varten, joten siitä en enää moiti. Hullun paperit saat ja ihan puhtaat!

    • Kattokaas
      • PassoRatio

        Miksi panna 100000€ kaiutinkaapeleihin, kun voi murto-oslla siitä hinnasta virittää systeemin, jossa kaapeleita ei ole ollenkaan. Vedetään DA-muuntimesta hyppylanka suoraan vahvistimeen ja siitä kaiuttimeen.

        Ei kaapelia on paras kaapeli.


    • Urpoja on joka junaan. Helpomminkin rahoistansa pääsee eroon, kuten esim. polttamalla, huoria panemalla taikka nettipokeria junkaamalla.

      Vastaavanlaatuiseen, tai siis parempaan äänenlaatuun päästään jo murto-osalla tuon sekasotkun hinnasta. Hyvin paljon äijän touhuista kertoo se, että hänellä oli kuuntelupaikan takana jokin hirvittävä ysäri-hyllyhökötys, missä oli kuin pisteenä iin päällä LASIOVET ääntä heijastamassa. Ei jumalauta mitä touhua.

      • Rahaa on tuhlattu!

        Mulla ei ole mitään anipatioita kalliita laitteita vastaan, mutta surulliseksi vetää tuollainen touhu, kun kaverilla näyttää olevan varaa täysin erilliseen kuunteluhuoneeseen ja lähes rajaton määrä rahaa käytettävissä hifi-laitteiston kasaamiseen ja silti lopputulokseksi saadaan tuollainen päin persettä toteutettu kokonaisuus:

        - Oma erillinen kuunteluhuone ja akustiikan osuus silti samaa tasoa ulkohuussin kanssa eli pikkasen bambupaneelia seinillä. Laitteistosta löytyy järkyttävän kalliita ääntä värittäviä Transparent-kaapeleita luikertelemassa maagisten puupallojen päällä, joiden tarkoitus on ilemisestikin parantaa äänentoistoa jotenkin blasebonomaisesti. Samalla on unohdettu akustointi täysin, vaikka siihen näyttäisi olevan varaa eli niille OIKEASTI äänentoistoa parantaville jutuille on viitattu kintaalla -> järjetöntä woodoo-who-do-hifiä!

        - Noi kirjahyllyn lasiovetkin on muuten ihan siinä kuuntelupisteen takana eli akustiikkatuntemus on täysin tasolla nolla. Ilman noita lasiovia tuolla älppyjä täynnä olevalla kirjahyllyllä olisi mahdollisuus toimia erittäinkin oivana ääntä akustoivana elementtinä.

        - Huipputason kaiuttimet ja onkos toi lämpöpatterin edessä ja vahvistimien takana oleva lähes maanrajassa jalalla seisova littana toosa tosiaankin keskikaiutin? Epäilykset heräsivät, koska kuuntelutilan etuosassa katonrajassa näyttäisi lököilevän rullavalkokangas. Noita täysikokoisia Avalonin kaiuttimia riittäisi ihan täysipainoisen kotiteatterisysteemin rakennuspalikoiksi, silti on valittu täysin muista rakenteellisesti ja soinnillisesti poikkeava kaiutin kotiteatterin tärkeimpään kanavaan ja sijoitettu se vieläpä maanrajaan ja vahvistimien taakse mumisemaan.

        Minulla tekee ihan oikeasti vaikeuksia keksiä, mitä tuossa kokonaissysteemissä olisi toteutettu järkevästi. Kertokaa ihmeessä joku minulle, jos keksitte.


      • Rahaa o
        Rahaa on tuhlattu! kirjoitti:

        Mulla ei ole mitään anipatioita kalliita laitteita vastaan, mutta surulliseksi vetää tuollainen touhu, kun kaverilla näyttää olevan varaa täysin erilliseen kuunteluhuoneeseen ja lähes rajaton määrä rahaa käytettävissä hifi-laitteiston kasaamiseen ja silti lopputulokseksi saadaan tuollainen päin persettä toteutettu kokonaisuus:

        - Oma erillinen kuunteluhuone ja akustiikan osuus silti samaa tasoa ulkohuussin kanssa eli pikkasen bambupaneelia seinillä. Laitteistosta löytyy järkyttävän kalliita ääntä värittäviä Transparent-kaapeleita luikertelemassa maagisten puupallojen päällä, joiden tarkoitus on ilemisestikin parantaa äänentoistoa jotenkin blasebonomaisesti. Samalla on unohdettu akustointi täysin, vaikka siihen näyttäisi olevan varaa eli niille OIKEASTI äänentoistoa parantaville jutuille on viitattu kintaalla -> järjetöntä woodoo-who-do-hifiä!

        - Noi kirjahyllyn lasiovetkin on muuten ihan siinä kuuntelupisteen takana eli akustiikkatuntemus on täysin tasolla nolla. Ilman noita lasiovia tuolla älppyjä täynnä olevalla kirjahyllyllä olisi mahdollisuus toimia erittäinkin oivana ääntä akustoivana elementtinä.

        - Huipputason kaiuttimet ja onkos toi lämpöpatterin edessä ja vahvistimien takana oleva lähes maanrajassa jalalla seisova littana toosa tosiaankin keskikaiutin? Epäilykset heräsivät, koska kuuntelutilan etuosassa katonrajassa näyttäisi lököilevän rullavalkokangas. Noita täysikokoisia Avalonin kaiuttimia riittäisi ihan täysipainoisen kotiteatterisysteemin rakennuspalikoiksi, silti on valittu täysin muista rakenteellisesti ja soinnillisesti poikkeava kaiutin kotiteatterin tärkeimpään kanavaan ja sijoitettu se vieläpä maanrajaan ja vahvistimien taakse mumisemaan.

        Minulla tekee ihan oikeasti vaikeuksia keksiä, mitä tuossa kokonaissysteemissä olisi toteutettu järkevästi. Kertokaa ihmeessä joku minulle, jos keksitte.

        Kun tota rahaa sattuu vaan olemaan ja aika käy pitkäks, niin on ihans kiva käydä kenoileen tääl. Mitä sillä on väliä, mitä mikin laatikko maksaa, eihän niitä kukaan kuntele.

        Kohta alkaa veneilykausi ja pojjaat - siellä sitä rahaa palaa ja tsydeemit maksaa iha oikeesti. Nää tällaiset hivistivermeet on pikkasen sellasia isojen laste leluja.

        Täs teil iha oikeeta kadetta. Tilattu ja tulee customoituna toukokuu 3. päivä.
        Herkisty köyhä: http://www.crowsnestyachts.com/listings/newyachts/50-Princess-Flybridge-Yacht-2011.html


      • Rahaa on tuhlattu!
        Rahaa o kirjoitti:

        Kun tota rahaa sattuu vaan olemaan ja aika käy pitkäks, niin on ihans kiva käydä kenoileen tääl. Mitä sillä on väliä, mitä mikin laatikko maksaa, eihän niitä kukaan kuntele.

        Kohta alkaa veneilykausi ja pojjaat - siellä sitä rahaa palaa ja tsydeemit maksaa iha oikeesti. Nää tällaiset hivistivermeet on pikkasen sellasia isojen laste leluja.

        Täs teil iha oikeeta kadetta. Tilattu ja tulee customoituna toukokuu 3. päivä.
        Herkisty köyhä: http://www.crowsnestyachts.com/listings/newyachts/50-Princess-Flybridge-Yacht-2011.html

        Missasit hieman tuon viestini pointin rahakaimareikä. Se pelkkä raha ei välltämättä riitä, kun kasataan erinomaista hifi tai high end settiä. Tarvitaan tietämystä mitä siltä itse saundilta haetaan ja ammattitaitoa kasata kokonaisuus yhteensopivista "palikoista". Tarvitaan myös akustiikkatuntemusta tai jos sitä puuttuu, niin konsultointiapua asian tiimoilta. Tuossa linkin setissä on erittäinkin kovatasoisia ja varmasi järkevästikin yhdisteltyjä rakennuspalikoita. Jos jotain ymmärtää hifin päälle, niin tuosta kokonaisuudesta hyppii silmille myös täysin idiootimaisesti valittuja ratkaisuja, jotka huonontavat saatavaa äänellistä lopputulosta.

        Kiinteästi ääntä värittävät kaapelit ovat mielstäni näitä typeryyksiä. Jopa taajuuskorjain on tuota ratkaisua järkevämpi, koska sillä voidaan säätää muokkauksen määrää halutuksi ja mulkata ääntä haluttuun suuntaan. Jos ääntä ei saada kuljetettua luonnollisena ja puhtaana edes kaiuttimille asti, niin miten ihmeessä se selvittäisi tuon lisäksi vielä tiensä puhtaana kuuntelupaikalle asti kaiken tuon ulkohuussiakustiikan läpi?

        Ja jos kaapelointi kulkee joidenkin puisten geishapallojen päällä, niin se tahtoo ikävä kyllä viestittää enemmän äänentoistoon liittyvistä uskomuksellisista vainoharhoista kuin itse äänentoiston ymmärtämisestä. Jos tyyppi on valinnut käyttää palloja puhtaasti visuaalisin perustein, niin silloin homma lienee ok, sillä suurin osa suomalaisista on aika sokeita visuaalisille ja tyylikkäille asioille. Tyylisokeuden voi toki antaa anteeksi.

        On myös ihan sama minkä hintainen setti huoneessa soi, jos akustiikan, kaiutinsijoittelun tai kuuntelupaikan valinnan päälle ei ymmärretä paskan vertaa. Ja vaikka huone olisi täysin akustoitukin, niin homma voidaan toki vielä pissiä väärällä kaiuttimien sijoittelulla, taikka sitten väärällä kuuntelupaikan sijoittamisella, kuten esimerkissä. Jos kuuntelupaikka hilataan tuollaisen "lasiseinämän" eteen, niin se mijoonalaitteiston hyvä saundi on päreinä. Jos lähes akustoimattomaan tai tuollaiseen keveästi akustoituun tilaan halutaan hyvä saundi, niin silloin lähes järestään ainoa toimiva ratkaisu on käyttää riittävän suuntaavaa paneelikaiutinta. Paneelikaiuttimilla on toki omat heikkoutensakin, joiden vuoksi niistä kaikki eivät välttämättä pidä, esim. niiden sijoittelu vaatii tilaa, niillä on suht kapea kuuntelualue ja kaikkein vaatimimmille dynamiikkaholisteille bassopotku eli se Lemmyslämmi on riittämätön.

        Sanomani oli, että vaikka käytössä olisi rahaa kuinka paljon tahansa, niin se ei auta idiotismiin millään tavalla. Huomasit varmaan itsekin kyseisen asian kun linkittelit paattien kuvia hifiin liittyvälle keskustelualueelle?


      • kiertoo
        Rahaa on tuhlattu! kirjoitti:

        Missasit hieman tuon viestini pointin rahakaimareikä. Se pelkkä raha ei välltämättä riitä, kun kasataan erinomaista hifi tai high end settiä. Tarvitaan tietämystä mitä siltä itse saundilta haetaan ja ammattitaitoa kasata kokonaisuus yhteensopivista "palikoista". Tarvitaan myös akustiikkatuntemusta tai jos sitä puuttuu, niin konsultointiapua asian tiimoilta. Tuossa linkin setissä on erittäinkin kovatasoisia ja varmasi järkevästikin yhdisteltyjä rakennuspalikoita. Jos jotain ymmärtää hifin päälle, niin tuosta kokonaisuudesta hyppii silmille myös täysin idiootimaisesti valittuja ratkaisuja, jotka huonontavat saatavaa äänellistä lopputulosta.

        Kiinteästi ääntä värittävät kaapelit ovat mielstäni näitä typeryyksiä. Jopa taajuuskorjain on tuota ratkaisua järkevämpi, koska sillä voidaan säätää muokkauksen määrää halutuksi ja mulkata ääntä haluttuun suuntaan. Jos ääntä ei saada kuljetettua luonnollisena ja puhtaana edes kaiuttimille asti, niin miten ihmeessä se selvittäisi tuon lisäksi vielä tiensä puhtaana kuuntelupaikalle asti kaiken tuon ulkohuussiakustiikan läpi?

        Ja jos kaapelointi kulkee joidenkin puisten geishapallojen päällä, niin se tahtoo ikävä kyllä viestittää enemmän äänentoistoon liittyvistä uskomuksellisista vainoharhoista kuin itse äänentoiston ymmärtämisestä. Jos tyyppi on valinnut käyttää palloja puhtaasti visuaalisin perustein, niin silloin homma lienee ok, sillä suurin osa suomalaisista on aika sokeita visuaalisille ja tyylikkäille asioille. Tyylisokeuden voi toki antaa anteeksi.

        On myös ihan sama minkä hintainen setti huoneessa soi, jos akustiikan, kaiutinsijoittelun tai kuuntelupaikan valinnan päälle ei ymmärretä paskan vertaa. Ja vaikka huone olisi täysin akustoitukin, niin homma voidaan toki vielä pissiä väärällä kaiuttimien sijoittelulla, taikka sitten väärällä kuuntelupaikan sijoittamisella, kuten esimerkissä. Jos kuuntelupaikka hilataan tuollaisen "lasiseinämän" eteen, niin se mijoonalaitteiston hyvä saundi on päreinä. Jos lähes akustoimattomaan tai tuollaiseen keveästi akustoituun tilaan halutaan hyvä saundi, niin silloin lähes järestään ainoa toimiva ratkaisu on käyttää riittävän suuntaavaa paneelikaiutinta. Paneelikaiuttimilla on toki omat heikkoutensakin, joiden vuoksi niistä kaikki eivät välttämättä pidä, esim. niiden sijoittelu vaatii tilaa, niillä on suht kapea kuuntelualue ja kaikkein vaatimimmille dynamiikkaholisteille bassopotku eli se Lemmyslämmi on riittämätön.

        Sanomani oli, että vaikka käytössä olisi rahaa kuinka paljon tahansa, niin se ei auta idiotismiin millään tavalla. Huomasit varmaan itsekin kyseisen asian kun linkittelit paattien kuvia hifiin liittyvälle keskustelualueelle?

        Tota, katos, ku meikäläisen ei tartte muuta ku kertoo tol tsupparil, mitä tahon. Se kato koht jo sellase kiikuttaa völjyssää.

        Voitsä siin olla oikees, et oon joku dille.
        Mut kuule, o paljo mukavampi ol rikas dille ku tollane kateelline köyhä.

        Sorry, tuli bailattuu koko aamupäivä - pitää men nukkuun. tää kirjottamine on hirveertä täs kännisä,


      • Rahaa on tuhlattu!
        kiertoo kirjoitti:

        Tota, katos, ku meikäläisen ei tartte muuta ku kertoo tol tsupparil, mitä tahon. Se kato koht jo sellase kiikuttaa völjyssää.

        Voitsä siin olla oikees, et oon joku dille.
        Mut kuule, o paljo mukavampi ol rikas dille ku tollane kateelline köyhä.

        Sorry, tuli bailattuu koko aamupäivä - pitää men nukkuun. tää kirjottamine on hirveertä täs kännisä,

        "ku tollane kateelline köyhä"

        Sorge trollidille, kumpikin arvauksistasi meni pieleen :)


      • coldshot
        Rahaa on tuhlattu! kirjoitti:

        Mulla ei ole mitään anipatioita kalliita laitteita vastaan, mutta surulliseksi vetää tuollainen touhu, kun kaverilla näyttää olevan varaa täysin erilliseen kuunteluhuoneeseen ja lähes rajaton määrä rahaa käytettävissä hifi-laitteiston kasaamiseen ja silti lopputulokseksi saadaan tuollainen päin persettä toteutettu kokonaisuus:

        - Oma erillinen kuunteluhuone ja akustiikan osuus silti samaa tasoa ulkohuussin kanssa eli pikkasen bambupaneelia seinillä. Laitteistosta löytyy järkyttävän kalliita ääntä värittäviä Transparent-kaapeleita luikertelemassa maagisten puupallojen päällä, joiden tarkoitus on ilemisestikin parantaa äänentoistoa jotenkin blasebonomaisesti. Samalla on unohdettu akustointi täysin, vaikka siihen näyttäisi olevan varaa eli niille OIKEASTI äänentoistoa parantaville jutuille on viitattu kintaalla -> järjetöntä woodoo-who-do-hifiä!

        - Noi kirjahyllyn lasiovetkin on muuten ihan siinä kuuntelupisteen takana eli akustiikkatuntemus on täysin tasolla nolla. Ilman noita lasiovia tuolla älppyjä täynnä olevalla kirjahyllyllä olisi mahdollisuus toimia erittäinkin oivana ääntä akustoivana elementtinä.

        - Huipputason kaiuttimet ja onkos toi lämpöpatterin edessä ja vahvistimien takana oleva lähes maanrajassa jalalla seisova littana toosa tosiaankin keskikaiutin? Epäilykset heräsivät, koska kuuntelutilan etuosassa katonrajassa näyttäisi lököilevän rullavalkokangas. Noita täysikokoisia Avalonin kaiuttimia riittäisi ihan täysipainoisen kotiteatterisysteemin rakennuspalikoiksi, silti on valittu täysin muista rakenteellisesti ja soinnillisesti poikkeava kaiutin kotiteatterin tärkeimpään kanavaan ja sijoitettu se vieläpä maanrajaan ja vahvistimien taakse mumisemaan.

        Minulla tekee ihan oikeasti vaikeuksia keksiä, mitä tuossa kokonaissysteemissä olisi toteutettu järkevästi. Kertokaa ihmeessä joku minulle, jos keksitte.

        paskat siitä. kyllä 2000e saa kunnolliset 2 kanava stereot. kaiuttimiksi, q acoustic concep20 ( 400e) vahvistin onkyo 9050( 300e) subbari q acoustic 7020( 400 ) cd cambridge audio6040 käytettynä (200 e) siinä se. jää vielä 700e jos muistin hinnat alakanttiin?


    • "Mitä sillä on väliä, mitä mikin laatikko maksaa, eihän niitä kukaan kuntele."

      Todellakin siis kuuntelee, ja siihen koko harrastus perustuukin, eli intohimoon musiikkia ja elokuvia kohtaan. Kalliit laitteet ovat vain pelkkä väline halutunlaiseen lopputulokseen pääsemiseksi, ja säännöt ovat aikalailla vapaat. Osa on viimeisen päälle pilkunviilaajia ja puristeja, mutta osa taas suhtautuu asioihin puhtaasti nautinnon kannalta, muiden mielipiteistä välittämättä.

      On totta, että hyvät laitteet ovat aina kalliita, mutta rajansa kaikella, kuten tuo linkin esimerkkikin osoittaa. Kun tietty rahamäärä ylitetään, niin sen jälkeen ei sillä lisäpanostuksella saavuteta enää kuin aivan minimaalinen hyöty.

      • Rahaa o

        Siin sä oot kyl oikees, et vähä menee maku kaikest ton rahan kaa. Ain löytyy joku kiva jippo, mut kohta se jo ökää.

        Toisaalt on kyl mageet päästä kokeileen tota äijän ostamaa botskia. Sil mä kirjotin, kun sihekki otettii aika mageet tsydeemit, jotai Krellimonikanskuu.


      • Tero 12v., kohta 13
        Rahaa o kirjoitti:

        Siin sä oot kyl oikees, et vähä menee maku kaikest ton rahan kaa. Ain löytyy joku kiva jippo, mut kohta se jo ökää.

        Toisaalt on kyl mageet päästä kokeileen tota äijän ostamaa botskia. Sil mä kirjotin, kun sihekki otettii aika mageet tsydeemit, jotai Krellimonikanskuu.

        Ahaa, sivistynyt wokki-hifisti69 palasi areenalle.

        Olet sinä oikeastaan noine ehdottomine mielipiteineisi melko säälittävä reppana.

        Mikä saa aikaan tuon suhteettoman pätemisen tarpeen?

        No, laitapa vastaukseksi taas oikein pitkä asiaton tunteenpurkaus, niin saadaan taas nauraa hölmöille muka-tiedoillesi.


      • Rahaa on tuhlattu!
        Tero 12v., kohta 13 kirjoitti:

        Ahaa, sivistynyt wokki-hifisti69 palasi areenalle.

        Olet sinä oikeastaan noine ehdottomine mielipiteineisi melko säälittävä reppana.

        Mikä saa aikaan tuon suhteettoman pätemisen tarpeen?

        No, laitapa vastaukseksi taas oikein pitkä asiaton tunteenpurkaus, niin saadaan taas nauraa hölmöille muka-tiedoillesi.

        Tunnistatko itsestäsi Tero 12v. alla olevassa linkissä lueteltuja juttuja? Ainakin muut tekstejäsi lukevat niitä tunnistanevat.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Vainoharhaisuus

        Tässä pähkinänkuoressa se itse idea, jos linkissä olevan tekstin lukeminen kokonaisuudessaan tekee tiukkaa:

        "vainoharhainen henkilö syyttää tai pelkää älykkäitä olentoja heidän tarkoituksenmukaisten toimiensa vuoksi"

        Sinulta Tero 12 v. ei muuten ole koskaan nähty ensimmäistäkään asiapitoista vastinetta mihinkään tämän palstan postaukseen. Voisit joku päivä ilahduttaa meitä lähettämällä sen ensimmäisen asiallisen kommenttisi.


      • R. Aha Massinen
        Rahaa on tuhlattu! kirjoitti:

        Tunnistatko itsestäsi Tero 12v. alla olevassa linkissä lueteltuja juttuja? Ainakin muut tekstejäsi lukevat niitä tunnistanevat.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Vainoharhaisuus

        Tässä pähkinänkuoressa se itse idea, jos linkissä olevan tekstin lukeminen kokonaisuudessaan tekee tiukkaa:

        "vainoharhainen henkilö syyttää tai pelkää älykkäitä olentoja heidän tarkoituksenmukaisten toimiensa vuoksi"

        Sinulta Tero 12 v. ei muuten ole koskaan nähty ensimmäistäkään asiapitoista vastinetta mihinkään tämän palstan postaukseen. Voisit joku päivä ilahduttaa meitä lähettämällä sen ensimmäisen asiallisen kommenttisi.

        Hei, omaan näsäviisauteesi kompuroiva hifistelijä!

        Tero 12 v. on nimimerkki juuri sinun typerän-ehdottoman -ylimielisten-kommenttiesi vastapainoksi. Tiedon jyviäkin toisinaa löytyy, mutta kokemusta puuttuu. Ehdottomuutesi paljastaa tämän. Apunimen Hannu Hanhi laitoin myös minä, juuri sinua varten.

        Tapanani on kirjoittaa nimelläni, mutta sinun tyhjää leuhkiva ylpeä käytöksesi vähemmän tietäviä/ymmärtäviä kohtaan laukaisi tarpeen antaa sinulle omaa lääkettäsi.

        Toivottavasti opit jotain koettuasi saman happaman mielen, jota olet täällä muille aiheuttanut. Minun puolestaan on ollut oikein hauska kuvitella sitä mutinaa ja pihinää, jota "12"-vuotias on sinulle aiheuttanut. Sukulaisiakin tuli pari mukaan - ehkäpä siis on muitakin tyyliisi kyllästyneitä kanssasisaria/-veljiä. Minä en nimittäin niitä viestejä laittanut, mutta hyvin osasi joku toinenkin provistella.

        Kasva aikuiseksi ja lakkaa saarnaamasta. Keskity nauttimaan siitä, mitä on ja lopeta esitteiden lukeminen. Ei taida hihhulilta onnistua, vai?


      • R. Aha Massinen kirjoitti:

        Hei, omaan näsäviisauteesi kompuroiva hifistelijä!

        Tero 12 v. on nimimerkki juuri sinun typerän-ehdottoman -ylimielisten-kommenttiesi vastapainoksi. Tiedon jyviäkin toisinaa löytyy, mutta kokemusta puuttuu. Ehdottomuutesi paljastaa tämän. Apunimen Hannu Hanhi laitoin myös minä, juuri sinua varten.

        Tapanani on kirjoittaa nimelläni, mutta sinun tyhjää leuhkiva ylpeä käytöksesi vähemmän tietäviä/ymmärtäviä kohtaan laukaisi tarpeen antaa sinulle omaa lääkettäsi.

        Toivottavasti opit jotain koettuasi saman happaman mielen, jota olet täällä muille aiheuttanut. Minun puolestaan on ollut oikein hauska kuvitella sitä mutinaa ja pihinää, jota "12"-vuotias on sinulle aiheuttanut. Sukulaisiakin tuli pari mukaan - ehkäpä siis on muitakin tyyliisi kyllästyneitä kanssasisaria/-veljiä. Minä en nimittäin niitä viestejä laittanut, mutta hyvin osasi joku toinenkin provistella.

        Kasva aikuiseksi ja lakkaa saarnaamasta. Keskity nauttimaan siitä, mitä on ja lopeta esitteiden lukeminen. Ei taida hihhulilta onnistua, vai?

        Sen verran on minunkin pakko sekaantua tähän antoisaan keskusteluunne, että kysyn, onko tuo kaveri oikeasti muka "pahoittanut" jonkun mielen? En näet oikein usko siihen. Vai onko toisen ihmisen mielen pahoittamista se, että kertoo asioista niin kuin ne oikeasti ovat? Ei se nyt kai niin vakavaa ole jos tekstin joukossa on muutama painokas sana ilmentämässä jonkun asian järjenvastaisuutta tai hölmöyttä? Mielestäni se on usein vain keskustelun yleiseen luonteeseen kuuluvaa, vai oletko seurannut poliitikkojemme vaalitenttejä? :)

        Luin vielä uudelleen läpi tuon kaverin kirjoittaman ns. pitkän "tunteenpurkauksen" ja se oli mielestäni ihan täyttä asiaa perusasioista, ja joihin harrastajan kannattaa oikeasti kiinnittää huomiota, jos mielii laitteestoansa kehitellä. Jos se sotii vaikkapa senhetkisen lukijan omaa "tietämystä" vastaan, niin sillehän ei kukaan tietenkään voi mitään. Antakaamme siis ihmisten kirjoitella...


      • Rahaa on tuhlattu!
        av-vitsaus kirjoitti:

        Sen verran on minunkin pakko sekaantua tähän antoisaan keskusteluunne, että kysyn, onko tuo kaveri oikeasti muka "pahoittanut" jonkun mielen? En näet oikein usko siihen. Vai onko toisen ihmisen mielen pahoittamista se, että kertoo asioista niin kuin ne oikeasti ovat? Ei se nyt kai niin vakavaa ole jos tekstin joukossa on muutama painokas sana ilmentämässä jonkun asian järjenvastaisuutta tai hölmöyttä? Mielestäni se on usein vain keskustelun yleiseen luonteeseen kuuluvaa, vai oletko seurannut poliitikkojemme vaalitenttejä? :)

        Luin vielä uudelleen läpi tuon kaverin kirjoittaman ns. pitkän "tunteenpurkauksen" ja se oli mielestäni ihan täyttä asiaa perusasioista, ja joihin harrastajan kannattaa oikeasti kiinnittää huomiota, jos mielii laitteestoansa kehitellä. Jos se sotii vaikkapa senhetkisen lukijan omaa "tietämystä" vastaan, niin sillehän ei kukaan tietenkään voi mitään. Antakaamme siis ihmisten kirjoitella...

        Kyllä, tunnustan itsestäni nuo "näsäviisas" ja "ehdoton" huomiosi. Tuota tyyliä viljelen ihan tarkoituksella painokkaastikin silloin kun näen, että keskustelussa rupeaa olemaan kyse woodoo-hifistä, käärmeöljykauppiaista tai turhanpäiväisistä twiikkausjipoista, joilla ei ole mitään äänentoiston laatua parantavaa vaikutusta. Joskus tuo tyyli ilmenee tosin ihan vahingossakin. En pyytele keneltäkään anteeksi sitä, jos vastapuoli ei kestä lukea täysin asiapitoista ja perusteltua realismia tai kokee sen jollain tavalla uhkaksi itselleen. Asioiden järkiperäinen perusteleminen ei aiheuta ainakaan minulle mitään hapanta mieltä, eikä ketään pakoteta olemaan samaa mieltä juttujeni kanssa. Niitä voi ihan asiapitoisella ja perustellulla kommentoinnilla ampua alas, jos mielestänne siihen on tarvetta.

        Puolestaan tuollainen asiaton ja täysin perustelematon kommentointi ohi itse keskusteltavan aiheen on sitä keskustelua ryvettävää toimintaa ja aiheuttaa keskustelua seuraavalle ulkopuolisellekin ihmiselle ikävän lukukokemuksen. Kun itse asiasta ei osata keskustella, niin ruvetaan haukkumaan sitä toista osapuolta ja muotoillaan se tahallinen vittuilu menemään itse muodostettuihin ja luultuihin henkilökohtaisuuksiin, vaikka ei oikeasti tunneta sitä vastakkaista keskustelevaa osapuolta. Otan pari esimerkkiä ja nuo ovat pelkästään parista viimeisestä vastineestanne:
        - "säälittävä reppana"
        - "asiaton tunteenpurkaus"
        - "saadaan taas nauraa hölmöille muka-tiedoillesi"
        - "omaan näsäviisauteesi kompuroiva hifistelijä"
        - "kokemusta puuttuu"
        - "leuhkiva ylpeä käytöksesi"
        - "tyyliisi kyllästyneitä"
        - "Kasva aikuiseksi ja lakkaa saarnaamasta"
        - "lopeta esitteiden lukeminen"
        - "Ei taida hihhulilta onnistua, vai?"

        Voitte ihan rauhassa miettiä kuka se keskenkasvuinen sitten lopulta onkaan.

        Itse asiaan liittyvää ensimmäistäkään kommentointia teiltä ei nimimerkeiltä Tero 12 v. ja R. Aha Massinen vieläkään näy. Maailma odottaa yhä niitä ensimmäisiä asiapitoisia kommentointejanne, ei tosin pidättäen hengitystään... Rahaa o nimimerkki puolestaan vaikuttaa ihan harmittomalta ja hauskaltakin amistrollilta, hänen kirjoituksiaan on ihan kiva lukea ja hänen juttunsa vetävät väkisinkin tämän ruman turpani maireaan päivääni piristävään hymyyn.


      • Rahaa on tuhlattu! kirjoitti:

        Kyllä, tunnustan itsestäni nuo "näsäviisas" ja "ehdoton" huomiosi. Tuota tyyliä viljelen ihan tarkoituksella painokkaastikin silloin kun näen, että keskustelussa rupeaa olemaan kyse woodoo-hifistä, käärmeöljykauppiaista tai turhanpäiväisistä twiikkausjipoista, joilla ei ole mitään äänentoiston laatua parantavaa vaikutusta. Joskus tuo tyyli ilmenee tosin ihan vahingossakin. En pyytele keneltäkään anteeksi sitä, jos vastapuoli ei kestä lukea täysin asiapitoista ja perusteltua realismia tai kokee sen jollain tavalla uhkaksi itselleen. Asioiden järkiperäinen perusteleminen ei aiheuta ainakaan minulle mitään hapanta mieltä, eikä ketään pakoteta olemaan samaa mieltä juttujeni kanssa. Niitä voi ihan asiapitoisella ja perustellulla kommentoinnilla ampua alas, jos mielestänne siihen on tarvetta.

        Puolestaan tuollainen asiaton ja täysin perustelematon kommentointi ohi itse keskusteltavan aiheen on sitä keskustelua ryvettävää toimintaa ja aiheuttaa keskustelua seuraavalle ulkopuolisellekin ihmiselle ikävän lukukokemuksen. Kun itse asiasta ei osata keskustella, niin ruvetaan haukkumaan sitä toista osapuolta ja muotoillaan se tahallinen vittuilu menemään itse muodostettuihin ja luultuihin henkilökohtaisuuksiin, vaikka ei oikeasti tunneta sitä vastakkaista keskustelevaa osapuolta. Otan pari esimerkkiä ja nuo ovat pelkästään parista viimeisestä vastineestanne:
        - "säälittävä reppana"
        - "asiaton tunteenpurkaus"
        - "saadaan taas nauraa hölmöille muka-tiedoillesi"
        - "omaan näsäviisauteesi kompuroiva hifistelijä"
        - "kokemusta puuttuu"
        - "leuhkiva ylpeä käytöksesi"
        - "tyyliisi kyllästyneitä"
        - "Kasva aikuiseksi ja lakkaa saarnaamasta"
        - "lopeta esitteiden lukeminen"
        - "Ei taida hihhulilta onnistua, vai?"

        Voitte ihan rauhassa miettiä kuka se keskenkasvuinen sitten lopulta onkaan.

        Itse asiaan liittyvää ensimmäistäkään kommentointia teiltä ei nimimerkeiltä Tero 12 v. ja R. Aha Massinen vieläkään näy. Maailma odottaa yhä niitä ensimmäisiä asiapitoisia kommentointejanne, ei tosin pidättäen hengitystään... Rahaa o nimimerkki puolestaan vaikuttaa ihan harmittomalta ja hauskaltakin amistrollilta, hänen kirjoituksiaan on ihan kiva lukea ja hänen juttunsa vetävät väkisinkin tämän ruman turpani maireaan päivääni piristävään hymyyn.

        En mitenkään halua siis maalata ns.piruja seinille. mutta piakkoin joku palstahäirikkö postaa varmastikin uudelleen jonkin vanhan viestinsä, jonka mukaan me olemme yksi ja ja sama henkilö.

        Eli, jos siis kaksi erilaista ihmistä, jotka viitsivät kirjoittaa tällaiselle palstalle kommenttinsa ja vieläpä suurinpiirtein näiden tunnettujen kielioppisääntöjemme mukaisesti (automaattinen reaktio, siis tämä oikeinkirjoitus) , niin hänen on on tottakai oltava yksi ja sama henkilö. Jo pitkään on puhuttu, että suomen kieli (ei, ei yhdyssana) vaipuu vähitellen unholaan facebookin ja tekstiviestien kautta.


      • femmari
        Rahaa on tuhlattu! kirjoitti:

        Kyllä, tunnustan itsestäni nuo "näsäviisas" ja "ehdoton" huomiosi. Tuota tyyliä viljelen ihan tarkoituksella painokkaastikin silloin kun näen, että keskustelussa rupeaa olemaan kyse woodoo-hifistä, käärmeöljykauppiaista tai turhanpäiväisistä twiikkausjipoista, joilla ei ole mitään äänentoiston laatua parantavaa vaikutusta. Joskus tuo tyyli ilmenee tosin ihan vahingossakin. En pyytele keneltäkään anteeksi sitä, jos vastapuoli ei kestä lukea täysin asiapitoista ja perusteltua realismia tai kokee sen jollain tavalla uhkaksi itselleen. Asioiden järkiperäinen perusteleminen ei aiheuta ainakaan minulle mitään hapanta mieltä, eikä ketään pakoteta olemaan samaa mieltä juttujeni kanssa. Niitä voi ihan asiapitoisella ja perustellulla kommentoinnilla ampua alas, jos mielestänne siihen on tarvetta.

        Puolestaan tuollainen asiaton ja täysin perustelematon kommentointi ohi itse keskusteltavan aiheen on sitä keskustelua ryvettävää toimintaa ja aiheuttaa keskustelua seuraavalle ulkopuolisellekin ihmiselle ikävän lukukokemuksen. Kun itse asiasta ei osata keskustella, niin ruvetaan haukkumaan sitä toista osapuolta ja muotoillaan se tahallinen vittuilu menemään itse muodostettuihin ja luultuihin henkilökohtaisuuksiin, vaikka ei oikeasti tunneta sitä vastakkaista keskustelevaa osapuolta. Otan pari esimerkkiä ja nuo ovat pelkästään parista viimeisestä vastineestanne:
        - "säälittävä reppana"
        - "asiaton tunteenpurkaus"
        - "saadaan taas nauraa hölmöille muka-tiedoillesi"
        - "omaan näsäviisauteesi kompuroiva hifistelijä"
        - "kokemusta puuttuu"
        - "leuhkiva ylpeä käytöksesi"
        - "tyyliisi kyllästyneitä"
        - "Kasva aikuiseksi ja lakkaa saarnaamasta"
        - "lopeta esitteiden lukeminen"
        - "Ei taida hihhulilta onnistua, vai?"

        Voitte ihan rauhassa miettiä kuka se keskenkasvuinen sitten lopulta onkaan.

        Itse asiaan liittyvää ensimmäistäkään kommentointia teiltä ei nimimerkeiltä Tero 12 v. ja R. Aha Massinen vieläkään näy. Maailma odottaa yhä niitä ensimmäisiä asiapitoisia kommentointejanne, ei tosin pidättäen hengitystään... Rahaa o nimimerkki puolestaan vaikuttaa ihan harmittomalta ja hauskaltakin amistrollilta, hänen kirjoituksiaan on ihan kiva lukea ja hänen juttunsa vetävät väkisinkin tämän ruman turpani maireaan päivääni piristävään hymyyn.

        Musiikin pitäisi yleensä helpoittaa tuollaista mieltä. Kohdallasi on juuri päin vastoin.

        Mahdatko kuunnella punkkia tai joitain muuta aivan täyttä paskaa? Se selittäisi tyhjaänpäiväiset purkautumisesi.


      • femmari kirjoitti:

        Musiikin pitäisi yleensä helpoittaa tuollaista mieltä. Kohdallasi on juuri päin vastoin.

        Mahdatko kuunnella punkkia tai joitain muuta aivan täyttä paskaa? Se selittäisi tyhjaänpäiväiset purkautumisesi.

        Tyhjänpäiväinen purkautuminen? Olen näköjään pelkkä oppipoika sinuun verrattuna. Mikä sai sinut nyt tuollalailla yllättäen avautumaan? Ota nyt hyvä ihminen iisisti ja kuuntele vaikka musiikkia. :))


    • kysyjä.

      Ahaa, sivistynyt wokki-hifisti69 palasi areenalle

      Kuka??

      • hifisti69

        Ymmärrän tiedon puutten tuoman ahdistuksen tunteen.

        Ota lääkkeet - se helpottaa.


    • Mitäs mieltä tästä?
      • Minä kun en ymmärrä hifistä hevon vittua, ni kuka kertois mulle mikä noiden puupalikoiden funktio on tarkoitus olla.


      • Klapivastaava
        Töppönen kirjoitti:

        Minä kun en ymmärrä hifistä hevon vittua, ni kuka kertois mulle mikä noiden puupalikoiden funktio on tarkoitus olla.

        Puupalikoiden taustalla on visuaalisuus, äänenlaatuun noilla ei ole suuntaan eikä toiseen vaikutusta. Se onko klapit hienoja vaiko kauheita on täysin katsojan silmässä. Hilpeyskynnyksen noi keskellä huoneistoa luikertelevat "vuoristoradat" ainakin minussa herättävät.

        Häiriösuojauksenkaan kannalta pohdiskeltuna noilla klapiviritelmillä ei ole oikein mitään vaikutusta saatavaan äänenlaatuun. Pahimmat häiriölähteet ovat yleensä heti sillä sähkölaitteiden takapuolella paikoissa mihin johdot liitetään. Koko piuhan ja liittimienkin kattava häiriösuojaus on se keino, jolla tehokkaimmin taistellaan häiriösuojauksen ja puhtaana pysyvän signaalin puolesta. Kohdat joissa sähköjohdot ja audiokaapelit risteävät pyritään yleensä asettelemaan 90 asteen kulmaan häiriöongelmien minimoimiseksi eli signaalikaapeli(t) ja virtakaapeli(t) kulkevat mahdollisimman lyhyen matkaa rinnakkain. Myös noi liittimien ympärillä olevat "kihlausrenkaat" ovat oma lukunsa tveekkareiden keskuudessa, niiltä ei heltiä häiriösuojausta, varsinkaan koko piuhan matkalle.

        Jos häiriösuojauspeikko on ottanut niskalenkin koko ajattelumaailmasta, niin kannattaa muuten samaan syssyyn huomioida, että monien kalliidenkin audiolaitteiden sisässä luikertelee täysin häiriösuojaamattomia audiokaapeleita takapaneelin avoinaisine liittymäkohtineen.

        Tero 12v. ampukoot täysin hölmöt ja perättömät väittämäni alas, jos olen jälleen väärässä.


    • Hilpeyttä nuo minussakin nimenomaan herättivät.

      Jaa että häiriösuojaus.. hmm.. jonkin verran sähkötekniikkaa tuntevana olen aina kuvitellut, että on parempiakin materiaaleja häiriösuojaukseen kuin puu.
      No eipä sitä tv-tekniikan tunneilla ihan keikkea ehditty opettaa :D

      Entä miten noiden kivialustojen tärkeys selitetään?


      Onks ton taskulamppufriikin nykyisessä setissä noi kaiuttimet tungettu tnoihin nurkkiin kans jonku häiriösuojan takia :D
      http://www.youtube.com/watch?v=t0c8FAo8_AI&NR=1

      • asiaamannerlaatoista

        Joo, tuota tuossa juuri yritettiinkin selittää, ettei noilla puuklapeilla ole mitään tekemistä häiriösuojauksen kanssa :)

        Kivialustoja en tosin rupeaisi suoriltaan ajatuksena teilaamaan, sillä ne voivat antaa tukevan ja värähtelemättömän työskentelyalustan esim. ulkoisia-wärinöitä-kavahtavalle-wanhan-ajan-winyylisoittimelle. Se onko kivialustoista äänenlaadullista etua digitaalivermeiden alla taikka päällä onkin sitten oma tieteenalansa. Digivermeillä noi luultavasti ovat enemmänkin tuohon visuaaliseen designiin kuuluvia ja onnistuneesti paritettuna jopa tyylikkäitäkin kokonaisuuksia. "Raskaampaa" hifiä, jos ei muuta vaikutusta.

        "Kaiuttimien sijoittamisella nurkkaan häpeämään on haettu hellasärön minimointia, ensimmäisten ääniheijasteiden tuomaa tilantunnun toistollista juhlaa, sekä riittävän muhkeaa reggaebassoa parantamaan jokaista musiikkilajia tasapuolisesti. Taskulampun aluvlla saadaan myös kirkkaampaa ääntä varsinkin kaiuttimista." terveisin H-Y-M-I-Ö


    • oki

      terwe...jos joku muistaa jonkun KLH:n 150 ni kertokoon mistä saa kartion vaahtoreunoja tai miten ne voi korjata.. .... antakaa vinkkejä . pirun hyvät kajarit muutenn..............................................,.terv;oki mbnet.fi

    • transistoriradio
      • BC107

        Päässyt tauti aika pahaksi :D :D Toi kaveri varmaan ostaisi taloonsa energialaitokselta liittymäkaapelin vaikkapa kullattuna jotta ei tulisi muuntamolta omaan sähköpääkeskukseen liikaa jännitteen alenemaa ja drummia :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe