Kaiuttimet soi huonosti, basso särkee

ihanpena

Autossani ei ollut soitinta, ostin pioneeri-soittimen. En löytänyt sopivaa liitintä volvon piuhoihin, joten laitoin johdot kytkentäkaavion avulla kiinni, sokeripaloilla kun ei muutakaan ollut :)
Kaiuttimet soi huonosti, ja sama homma oli edellisessä autossa, johon kytkin soittimen samalla tavalla. Kytkin piuhat suoraan toisiinsa. Uudet ovikaiuttimet kanssa. Matalat taajuudet ei kuulu kunnolla. Alkaa särkemään/rätisemään äkkiä kun laittaa volumea.
V40sen vakiokaiuttimetkin soi paremmin. Olisiko niin että olen tehnyt jonkun kytkentävirheen, tai että piuhat on huonosti kosketuksissa? Kaveri arveli että autossani on erillinen jakosuodin takakaiuttimille joka sotkee nyt uuden soittimen takia. Vai onkohan en tiedä :)

8

2378

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opiksi
    • pienestä_kiinni

      Olihan kaiuttimien vaiheistus varmaan oikein?

    • hifiäkö

      Varmaan soitin antaa liikaa tehoa bassolle.laita 8kpl 15" subeja eli 2per kanava niin jo toimii,huom loud ja bass päälle.unohda alpine ym vahvistimet kun tulee jo pelkällä soittimella suuren konsertin volumet ja maan järistys paineet. N.156db 6 metrin päästä mitattuna näin oma kokemus. T. Hifiä jo v 1932

      • miem

        ali teho rikkoo kaiuttimet. Ja ekaks kannattaa katsoa missäkunnossa kajarit on ja miten on kiinni =>kunnon johdot kaiuttimille=> ja liitokset voi olla ja tod näk on väärin.
        Ja jollet löytänyt sottimen ja auton välille sopivaa adapteria niin syy on yksi saituudestasi ja sivuleikkuri asentajalle ei ole kuin yksi oikea lääke... ...niskalaukaisu


    • jare87

      Koitappa kääntää balancella vain toisenpuolen kaiuttimet soimaan, jos soi paremmin "bassokkaammin" on vaiheet ristissä ja tulee lineaarinen oikosulku, jolloin kaiurtimet kumoavat toisensa. Mikäli on näin, niin vaihda toisen kaiuttinen plus ja miinus toisinpäin. Myös etu ja takakaiuttinet voivat kumota toisensa, tämän voit kokeilla fader säädöllä.

    • tye54w5

      Kytke sieltä kaikki mahdolliset korostukset pois. Ne loudnessit yms bass expanderit vain pilaa ääntä vaikka niiden mainostetaan tekevät taikatemppuja. Soittimen tehoilla et voi odottaa hirveitä maanjäristyksiä. Sitten säädä mankasta, jos mahdollista, basson tasoa ehkäpä hivenen muiden tasojen alapuolelle, vaikka tyyliin -2. Luulisin että kärsii jo vääntää hieman enemmän volumea ja bassokin saattaa kuulostaa puhtaammalta kun extra vispaakkelit on pois päältä.

      Niin ja ne kajarit pitäisi olla kunnolla ovipelleissä kiinni, eikä ovimuoveissa niinkuin ne surullisen usein ovat. Saattaa siis vaatia omia toimenpiteitä kiinnityksen parantaminen.

      Myös edellä mainitut vaihe-erot voivat tehdä hallaa. Tai sitten vaan on liian suuret odotukset, kun on kuunneltu kaverin autossa subbarivehjettä.

    • V40T4

      Olet todennäköisesti tehnyt jonkinlaisten kytkentävirheen tai huono kontakti johtoliitosten luona. Minä vaihdoin 2001 Volvooni HU605 radion tilalle Pioneerin DEH1700UB soittimen valmiita muunnosjohtoja käyttäen eikä mitään rätinää kuulu lainkaan ellen sitten säädä bassoja täysille ja huudata stereoita älyttömän suurella äänenvoimakkuudella. Kaiuttimia en vaihtanut, vaan säilytin vakiokaiuttimet. Käytin Pioneerin asennuksessa mukana tulleen telineen lisäksi erillistä ruuviakin varmistaakseni ettei tuota Pioneeria voi ilman työkaluja ainakaan ehjänä varastaa.

      Kummasti äänenlaatu hieman parani soittimen vaihdon jälkeen vaikka säilytinkin vakiokaiuttimet.

      Volvoissa V40 ja S40 2000-2003 väliltä ne johtojen liittimet mitkä normaalisti laitetaan kiinni soittimeen ovat yleensä väriltään vihreä ja harmaa, myös antennin johto on yleensä väriltään harmaa. Oikein valitussa muunnos johtosarjassa on myös samanväriset ja muotoiset liittimet kuin volvon alkuperäisissä liittimissä. Muunnosjohdot liitetään suoraan volvon omiin johtojen liittimiin ja sitten muunnosjohtojen toisen puolen liittimet kytketään uuden soittimen ISO johtojen liittimiin ilman minkäänlaisia johtojen katkaisuja tai kuorimisia. Lopuksi ennen soittimen asentamista kannattaa vaikka sähköteipillä suojata johdot ettei tule mahdollista riskiä johtojen kuorien puhki hankautumisesta ja johtojen oikosulusta.

    • Paljonontestattu

      Liian vähä teho särkee heti ensimmäisenä. Ei sitä niin hirvesti tartte, mutta riittävästi,ettei tule pröttiä. 100W varmana riittää peruseinarille ja kaiuttimellekin.
      200W jo jyrisyttää taloa ja ikkunoita joten....miten pienessä autossa sitten.
      Havainnot on tehty 15" kaiuttimella ja torvimaisella lattiabassolla.
      Kunnon kondensaattorit vahvistimessa on yleinen huijausmenetelmä, jolla voi luistella joistain bassorummun thumpeista, mutta jos musassa on pitkä bassoääni, niin ei auta kuin oikea teho vahvistimessa.

      Mutta oikeasti yllättävän pienellä vahvistimella saa basson soimaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2284
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2147
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1981
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe