vaihto-oppilaaksi Singaporeen

Kiinnostais

Moi. Elikkäs olen tällä hetkellä 16 v poika 9 luokalla ja haluaisin lukion ekan jälkeen lähteä vaihto-oppilaaksi Singaporeen. Pankki ja rahoitusala itseäni kiinnostaa enkä parempaa paikkaa voi keksiä kuin Singapore. Onko jollain kokemuksia tai ehdotuksia tai mitä vaan kommentoitavaa niin kommentoikaa ihmeessä. Onko kokemuksia ef:stä. Olen kuullut paljon hyvää, mutta on sitä huonoakin kuulunut. Onko muitakin järjestöjä kuin ef, jotka vievät vaihtoon Singaporeen? Kiitos jo etukäteen vastauksistanne. :))

16

830

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • päiväpeitto

      EF ei enää järjestä normaaleja vaihtovuosia, opintovuosia kylläkin jotka poikkeavat siten etteivät oppilaat käy paikallista koulua vaan EFn omaa koulua. Opintovuodet ovat myös reilusti kalliimpia. En tiedä kylläkään muita järjestöjä joiden kautta pääsisi singaporeen. Onnea!

      • KoittakaaArvata

        Päiväpeitto jätti mainitsematta syyn, miksi EF ei enää järjestä näitä normaaleja vaihtovuosia.


      • Rahastusta

        Heh ja EF:n omissa kouluissa taso on varmaan mitenkä sen nyt sanoisi tai sitä ei paljon ole. Kun ei normaalitkaan vuodet onnistuneet järjestelyissään ni kuis sitte muka nää ns.omat koulut vois onnistua.
        Yksityiskoulujahan valvotaan vielä vähemmän kuin julkisia.


      • Kiinnostais

        Kiitos vastaulsesta. Oletko itse käynyt efn kautta vaihdossa? Kokemuksia?


    • MäkinOonKuustoista

      Kokemuksia EF:stä! Siellä näemmä järjestetään jopa telttaretkiä pedareiden kanssa! Ja ai että on ammattitaitoista "henkilökuntaa" sielläkin. Eihän tollasta työtä kukaan normaali voi tehdäkään...

      http://www.yelp.com/biz/ef-education-first-cambridge

    • kukko1598

      Olisikohan mahdollista tälläinen. Itse olen kuullut että joissain maissa onnistuu. Eli vuodeksi paikalliseen lukioon (ottamalla yhteyttä suoraan lukioon) ja kysyä heiltä tai muilla tavoin löytää host perhe ja asua heillä. Säästyisi luultavasti rahaa kun ei tarvitse maksaa toimisto tai muita maksuja eikä perhekään tulisi ef:n olemattoman syynäyksen kautta. Esim. Oppilaan perhe samaisesta lukiosta ottaisi heidän luo asumaan. Mielipiteitä? Tai muita ehdotuksia?

    • kiinnostais

      Kiitos paljon kaikista kommenteista. Täytyy miettiä tuota kukon ehdotusta. Jos onnistuu kuulostaa ihan hyvältä mutta kiitos paljon vielä ja lisää saa toki laittaa!! ;)))

      • SamaaPskaaEriNimillä

        Yksi ohjelman tytöistä taisi olla EF:n kautta juuri ennen kuin kaikki EF:n normivaihtovuodet kaikissa maissa lopetettiin.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/12450222

        Itsella myös kokemusta EF:stä. Menemättä yksityiskohtiin, en suosittele.


    • Googlettaamaanvaa

      Etsipä googlesta saksa, sveitsi ja australialaisia vaihto oppilas järjestöjä. Ne voivat ottaa myös ulkomaalaisia listoilleen ja niillä saattaisi olla Singapore vaihtoehtona ja luultavasti ovat vielä parempia ja luotettavampia kuin ef ja kumppanit. En ole sen enempää asiaa tutkinut mutta olettaisin että tuollainen voisi toimia. Tsemppiä kuitenkin!!

    • joojooojoo

      Isäni järjesti minulle jotenki (en tiedä miten) vaihtooppiöasvuoden paikallisessa lukiossa singaporessa. Silloin ei ollut saatavilla efn tai minkään muunkaan kautta saatavilla vaihtovuotta siellä. Mutta kaikki meni erittäin hyvin. Asuin lukiolaisen kaverini (siis tuli vasta siellä kaveriksi, en tuntenut entuudestaan). Vuosi oli täys 10. Opin kieltä erinomaisesti ja sain paljon uusia kavereita. Edelleenkin pidämme paljon yhteyttä. Opettajat ja oppilaat olivat todella auttavaisia ja kaveeravia. En ikinä ollut minuuttiakaan yksin vapaa aikana. Perheeni sattui vielä olemaan rikas. Siis umpi rikas. Isä oli jonkin pankin johtaja. Mutta suosittelen!!

      • kikiinnoostaa

        Tiedätkö, mitä isäsi maksoi vaihtovuodestasi?


    • joojooojoo

      En tiedä eikä hänkään muista mutta halvempi kuulemma oli kuin vuosi usassa.

    • Kiinnostais

      Kiitos kommenteista ja vinkeistä. Kuulostaa hyvältä tuo joojooojoon idea. Jos ei kovinkaan paljon yli 20 000 mene olisi aika nappi sijoitus. Kikiinnoostaa oletko itse miettinyt samaa ja ef llä vai miten?

    • vaihtari

      Tosi moni näköjään haluaa jo lukiovaiheessa vaihtoon. Halusin tuoda oman näkemykseni ihan vaan ajatuksia herättämään, itse opiskelen yliopistossa. Oon lukenu joissakin määrin lukiosta vaihtoon lähteneiden blogeja ja ite kyllä suosittelisin odottamaan korkeakouluun ja menemään sieltä vaihtoon. Siinä vaiheessa on jo ikää sen verran, että on oma-aloitteisempi ja saa vaihdolta enemmän kuin lukiovaiheessa. Korkeakouluilla on tosi hyviä sopimuksia ulkomaille (Erasmus, Nordplus, kahdenväliset) ja ne mahdollistaa sen, ettei tartte maksaa paljon mitään. Koulu myös tukee vaihtoa apurahalla. Oon tässä kevään ajan asustellu Thaimaassa vaihtoa suorittamassa ja matkustelua on tullu harrastettua todella paljon. Sain tähän myös apurahaa tonnin. En sano etteikö lukiosta tai lukion jälkeenkin suoritettu vaihto vois olla ihan mieletön, haluun vaan sanoa että oon ilonen että lähdin vasta nyt. Toivottavasti tää herättää ajatuksia, hauskaa vaihtoa sulle!

      • KiitosVaihtari

        Kiitos fiksusta näkemyksestäsi!
        Opiskelijavaihtoonhan voi hakea myös ammattikorkeasta.
        Ollessasi täysi-ikäisenä opiskelijavaihdossa, sinun ei tarvitse hyväksyä ala-arvoista kohtelua ja nöyryytystä. Sinua ei myöskään eroteta perusteettomasti eikä kukaan vie sinulta kymmentätuhattaeuroa!!!
        Kysymys on sananmukaisesta opiskelijavaihdosta eikä rahanahneiden vaihtariyritysten miljoonabisneksestä.


    • lapssuomen

      Itse olin lukioaikana vaihdossa, ja suosittelen (järjestönäna toimi AFS, maana Japani). Toisaalta oli Singaporessa yliopistovaihdossa ja jälleen kerran, suosittelen!

      Opiskelijan ja lukiolaisen vaihtokokemukset ovat kuitenkin aivan eri luokkaa, siis mielestäni hyvin erilaisia kokemuksia. Lukiovaihto on enemmän kulttuuria ja kieltä ja itsensä löytämistä. Yliopistovaihto puolestaan jo "aikuisena" enemmän omatoimista, ja opiskellakin pitää jne, saa matkustaa ja tehdä mitä haluaa, mutta toisaalta ei ehkä saa omaa "perhettä" ja sillä tavalla aivan erityisen lämpimiä suhtuita ko maahan!

      Kumpaakaan kokemusta en vaihtaisi pois.

      Sanoisin, että lukiovaihtoon liittyy enemmän riskejä (järjestöjen ja isäntäperheiden hyväksikäytöt kaikissa eri muodoissa, kemiat ei kohtaa -tilanteita jne). Toisaalta yliopistovaiheessa vaihto ehkä pinnallisempi kokemus tavallaan.

      Toivottavasti ajatuksista oli jotain apua :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1418
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      952
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      677
    5. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      32
      665
    6. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      641
    7. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      110
      634
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      614
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      598
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      587
    Aihe