Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Suosittele koirankoulutuskirjaa

Tuulomaa

Perheeseemme on tulossa koiranpentu. Mitä koirankoulutuskirjaa suosittelet? Varsinkin näin alkuvaiheessa, mutta myöhemminkin.

Onko aiheesta olemassa hyviä DVD:itä? Ainakaan omassa kirjastossa ei ollut yhtään, ei niitä taida hirveästi ollakaan? Googlettamalla löysin vain Koirien käytöskoulu -DVD:n ja Hienosti hihnassa -DVD:t. Kannattaako ne katsoa? Ainakin tuota ensimmäistä jossain keskustelussa haukuttiin, en tiedä miksi.

Antakaa kehuja ja haukkuja lukemistanne kirjoista (ja katsomistanne DVD:istä), te kokeneemmat konkarit. :)

22

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokenut-konkari

      Ei hyvin ala, jos kirjat mielessä. unohda kirjat..Nykyään voit katella kaikesta jo videoita tubesta.

      • lkkjhgd

      • Tuulomaa

        Joo kyllä youtubeakin ajattelin lähteä koluamaan, onko siellä jotain erityisesti suositeltavia pätkiä? Koulutuksessakin kun taitaa olla montaa eri koulukuntaa, mistä tiedän mikä on paras?

        Ja miksi kirjat pitäisi unohtaa, kun osaa lukea?


    • ehdotelmia

      Nuo Cesar Millanin koiran koulutus dvd:t (ei siis se tv-sarja) ovat ihan ok. Kirjatkin varmaan ihan mukiin meneviä ajatuksia herättävää iltalukemista. Lainaile kirjastosta niin ei tarvitse ostaa.

      • Tuulomaa

        Noita ei taida olla suomenkielellä? En ainakaan löytänyt muuta kuin sen tv-sarjan suomenkielisenä?


    • rusettirinta

      Tärkeintä on, että tutustut perusteellisesti tulevan pennun rotuun. Sen jälkeen on sinulla osviittaa, minkälaista koulutustyyliä pennulle voi käyttää. Mutta, vasta kun pentu on ollut sinulla muutaman viikon, voit aavistella pennun kehittyvää luonnetta. Luonneominaisuudet on tärkeä ottaa huomioon koulutuksessa. Jos pentu on selvästi arka (ei pentuarka), luonnetestien mukaan pehmeä, on sen koulutustapa aivan erilainen, kuin esim. luonnetestin mukaan kovan pennun koulutus. Pehmeä oppii nopeammin, mutta kova oppii varmaksi suorittajaksi, tosin viiveellä. Joten mikään kirja ei ole kuin suuntaa antava, mikäli olet ensin tutustunut pentuun ja tiedät siltä pohjalta hakea kirjaa/DVD:tä.

    • papupata

      Onko mielessä varsinainen kouluttaminen johonkin harrastuslajiin vai pennun kasvatus hyvätapaiseksi? Jälkimmäiseen suosittelen sekä Cesar Millanin että Pertti Vilanderin pentukirjoja. Ne ovat oikealla pohjalla siinä miten koiran ja ihmisen suhde luodaan kestävälle pohjalle.

      • Tuulomaa

        Mielessä on siis pennun kasvattaminen hyvätapaiseksi. Millanin ja Vilanderin kirjoja varasin kirjastosta, kiitos vinkeistä. Ja tosiaan tuokin pitää ottaa koulutuksessa huomioon mitä rusettirinta kirjoitti, eli katsotaan minkälainen luonne pennulla sitten on.


    • asdasdasdasda

      Kirjastosta saa useampaakin sorttia Cesar Millanin kirjoja. Suosittelen ne ainakin lukaisemaan läpi. Lisäksi Tuire Kaimion Pennun kasvatus on ihan ok.

    • ErittäinHyväKirja

      Victoria Stilwellin Koirani vai minä.

      • Victoria-on-huono

        Vihonviimeinen henkilö jonka ohjelmia ja opuksia kannattaa lukea. Ihan onneton tapaus ainakin ongelmakoirien suhteen. Cesar Millan miljoona kertaa parempi.


    • pennunkasvatus

      Tuire Kaimion Pennun kasvatus. Melkein liiankin perusteellinen, mutta sisältää paljon hyvää tietoa.

    • yks_koiranomistaja

      Tuire Kaimion Pennun kasvatus on mainio. Lisäksi kannattaa lukea Karen Pryorin kirja Naksutinkoulutusta koiralle. Se on aika vanha kirja joten jos sitä ei löydä omasta kirjastostaan, en tiedä mistä sen saisi käsiinsä. Lisäksi Pryorilla on muita kirjoja joita ei taida olla suomennettu. Itse en ole ikävä kyllä löytänyt näitä luettavakseni. Lisäksi kannattaa lukea Tuire Kaimion Koirien käyttäytyminen. Se ei ole koulutuskirja, mutta niin tuhti tietopaketti nykyaikaista tutkimustietoa se on, että soisin jokaisen koiranomistajan osaavan sen melkein ulkoa.

      Näiden kolmen kirjan avulla ainakin omasta koirastani on kasvanut kelpo koirakansalainen, joka luottaa minuun. Tietenkin tarvitaan lisäksi myös aikaa ja kärsivällisyyttä.

    • rajatrakkauskoulutus

      Munmielestä.Saatte kasvattajalta hoito-ohjeet, noudattakaa niitä.Rokotuttakaa kun täytyy, ruokkikaa laadukkailla ruuillla, ei mitään väriaine mömmöjä.Viekää el, kun tarvetta on.Ja jos ongelmia tulee, kysykää aina kasvattajalta, hän tietää parhaiten, hän tuntee pennun taustat ja vanhemmat.
      Viekää pentu tutustumaan muihin, jos teilläpäin on pentutreffejä, niin se olis hyvä paikka.Ja sitten osallistutte sen kanssa peruskoulutukseen, niiitä järjestetään useilla paikoilla.Siellä pentu oppii muiden koirien läsnäoloa, ja saatte hyviä neuvoja.Itse suosittelen herkuilla palkkaamista ja kehumista oikeista teoista.Kun pentu hyppii päin, tai säheltää liikaa, jättäkää se huomioimatta.Jos sitä sillon silittelette, siitä jää pennulle käsitys, että hyppiä ja säheltää täytyy.
      Minä olen aina osallistunut koirieni kanssa tottelevaisuuskoulutuksiin, sekä erillaisiin tapahtumiin ja opettanut että osaavat olla rauhassa vieraiden tullessa, eivät hypi, eivät vedä hihnassa, eivät sähellä liikaa.
      Rauhallisuutta, oikeudenmukaisuutta ja määrätietoisuutta tarvitaan.Kasvata lempeästi oikeaan käytökseen opastaen, ei koskaan kurittaen.
      Ei kannata päästää pentua esim.sängylle tai sohvalle, jos ei halua sen sinne aina pyrkivän.Eikä koskaan antaa ruokaa koskaan ruoka-aikana eikä pöydästä mitään, niin ei tule koirasta ruinaajaa.Koiralle omat ruuat, omat herkut ja ruoka-ajat.
      Jos pennusta silti kuoriutuu sellainen että se säheltää kotiin tullessa, tai vieraiden tullessa kyllän.Kannattaa opetaa se menemään käskystä paikoilleen, ja kertoa vieraille, ettei ensimmäiseen puoleentuntiin saa kiinnittää siihen huomiota.Eikä muutenkaan, jos pentu käy ylikierroksilla.
      Koulutuksiin kannattaa hakeutua, siellä saa winkkejä, ja näkee muiden koiria.Koira tarvitsee myös koirakontakteja, mutta vain turvallisten, kilteiksi tiedettyjen koirien kanssa.

      • rajatrakkauskoulutus

        Lisäys....itse ekan koiran kanssa luin eri kirjoja.Mutta totesin, että koulutus olikin melko vaikeaa kirjan mukaan.
        Parasta kun käytännössä näkee.Eli pentutreffeille, ja kun pentu kasvaa, niin osallistu alueesi koulutuksiin.
        Onnea tulevan pennunjohdosta :)


    • ei-ajatella-liikaa

      Ihan kauheaa kuraa nuo dvd:t ja joka toinen koirakirja neuvoo eri tavalla. En suosittele lähtemään tuolla tavoin liikkeelle.

    • Ei-kirjoja-ei-viteoita

      Suosittelen käyttämään omaa järkeä. Valitettavasti kaikilla ei sitä ole.

    • Ei-kirjoja-ei-viteoita

      Suosittelen käyttämään omaa järkeä. Valitettavasti vain harvoilla sitä näköjään on.

    • Ei-kirjoja-Ei-viteoita

      Suosittelen käyttämään omaa järkeä. Muistakaa antaa koiralle särkeä niin se saa järkeä.

      • nyrp

        Jos ensin lähtee kirjasta etsimään ideaalista koulutusmetodia koiran virhekäyttäytymisen oikaisemiseen niin sille taistelutantereelle tuuperrutaan. Olisi ollut hyödyllistä tietää kysyjän koiran rotu. Jos koira on sekarotuinen, vaikeusaste nousee toiseen potenssiin varsinkin ns. haasteellisten rotujen seropien ollessa kyseessä.
        Maalaisjärkeä etkä räplää kännykkää sekuntiakaan kun olet pentua ulkoiluttamassa. Simultaaninen, salamannnopea palaute koiralle kun se on tehnyt oikein (esinm. pisin tai kakin oikeaan paikkaan) riemukkaalla äänellä HYVÄ POIKA/TYTTÖ!
        Ja Ei-sanaa säästeliäästi kehiin, vain aivan tuomittavat jutut kuten pöydältä varastelu salamannopea HYI!! Pääasia että palaute tulee heti, ja useimmiten lievät hölmöilyt ja pentumaisuudet kuten jalan tai käden näykkiminen kannattaa sivuuttaa vaiti huomioimatta. 75-90 % vuorovaikutuksesta ja palautteesta tulisi olla positiivista. Tarjoa aina ensin luvallista vaihtoehtoa ennen rankaisutoimia näissä penturiekkumisissa, siis luvallinen riepotuslelu naamaan rangaistuksen sijaan, kun pentu leikkii käsillä tai jaloilla. Vasta jos pentu kolmannen kerran palaa kiellettyyn puuhaan, ehkä lyhyt napakka rankaisu on välttämätön.
        Heti rankaisun jälkeen "takaisin laumaan ottaminen" eli iloista yhdessäoloa kun pentu ymmärsi tekonsa kielletyksi ja lopetti.
        Oman koirasi eleiden ja mielentilojen plus tarpeiden oikeaa lukemista et löydä kirjoista, livetilanteessa hyvä kouluttaja voi sinua paremmin auttaa. Varaudu siihen, että eka koirasta tulee kokeilukappale, seuraava voi jo onnistuakin koulutuksellisesti : )


    • Salme Mujusen Pennun tie puolivuotiaaksi-kirjaa olen kuullut suositeltavan.

    • pentukurssille

      Tuire Kaimion Pennun kasvatus. On jopa turhankin perusteellinen, mutta mielestäni jokaisen tulevan koiranomistajan kannattaisi tuo lukea. Ja ehdottomasti pentukurssille! Varsinkin jos on ensimmäinen koira. Itse helposti tekee koulutuksessa virheitä, joita ei edes huomaa, mutta ulkopuolinen kouluttaja näkee ne heti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1397
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1364
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe