Niksinurkka

Eulalia

Mistä kaikesta olette väkertäneet kissalle leluja? Tai minkä esineen kissa itse on valinnut itselleen leluksi?

Meillä on tälläinen huitsin halpa kiipeilyteline jonka toisesta tasosta roikkuu hiiri. Hiirellä oli oikein turkkikin, mutta kissat nylkivät sen viikossa pois. Pelkkä muovinen kakan näköinen klöntti tuossa killumassa on ikävä, joten päällystin hiiren uudelleen hajonneista korvaläpistä jääneellä karvalätyllä. Hirtin lätyn kumilenkeillä raadon ympärille, mutta kissat saavat alta aikayksikön hiiren kuorittua karvoistaan... Täytyy kai ommella se turkki siihen, jotta lelu pysyy karvaisena ja mielenkiintoisena.

32

3720

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miumau

      Minun kissani ei yleensä juuri välitä kalliista, kaupasta ostetuista leluista, poikkeuksena dynamiittipötkön muotoinen kissanmintulla täytetty patukka jonka muori repi rikki ja kaivoi mömmöt pumpulin sisältä lattialle.

      Parhaita ovat kuitenkin kaikki esineet joita se löytää ihan itse: yhteen aikaan se heitteli lyijykynän paksuista oksanpätkää ja pelkäsin että se puhkoo silmänsä joten heitin tikun vähin äänin roskiin. Pääsisäisnoidat taas antoivat pari vitsaa ja kissa oli innoissaan, höyheniä ja kaikkea.. Kestosuosikki on kuitenkin kuulakärkikynän sisältä löytynyt vieteri jota kissa kanniskelee suussaan, piilottaa matonreunan alle ja alkaa potkia mattoa hullunkiilto silmissään.

      Muori innostuu hirveästi myös niistä pienistä taskukokoisista nenäliinapaketeista, paiskoo ilmaan ja hyppää ottamaan kiinni, ottaa hampaisiinsa ja ravistelee. Kaverini taas oppi kantapään kautta kätkemään tupakkansa paremmin kun näki kissan juoksevan huoneen poikki tupakka hampaissaan..

      • Mari

        Mun katit tykkää vaikka mistä leluista. Ykkönen on kyllä varmaan pilli, ihan tuikitavallinen juomapilli. Sitä on kiva heitellä ja viskoa itekseen.. toinen lempparilelu on mun sukat, jotka aina kummallisesti katoo pyykkinarulta ja löytyy kissojen kopasta.


    • Konstikatti

      meillä näyttää olevan rypistetty lottokuponki, siis se johon kirjaillaan rastit. Sitä kuskataan suussa saaliina, sitä paiskotaan ja ryntäillään sen perässä niin että kynnet rapisevat parketilla.. Josta tulikin mieleen kysyä: juokseeko muiden kissat kynnet ulkona? Täällä kurvaillaan siihen malliin että taitaa olla kohta parketti naarmuilla. Katilla ikää vähän yli puoli vuotta.

      • Konstikatti

        Saappaista on tosi kiva kaivaa pohjalliset pois...


      • KisuFani

        En tiedä juokseeko meidän kissa kynnet ulkona mutta kun se tuota käytävän parketti lattiaa edestakaisin ravaa n.100km/h niin kyllä parketti saa kyytiä.. Voi hyvänen aika sitä kolinaa.. xD ja sitten kissa vielä innoissaan jonkun pallon perässä juoksee päin seiniä..


      • miumau

        Minun kissani juoksee myös kynnet ulkona ja hirveä sutiminen kuuluu aina kun se vaihtaa suuntaa. Joskus liukas parketti tekee tepposet ja kissa lentää persuksilleen (ja eläimillehän ei saisi koskaan nauraa...XD) Nykyinen asuntomme on onneksi niin iso että se pääsee juoksemaan ympyrää, ennen asuin pienessä yksiössä jolloin kissasta meinasi monta kertaa tulla persialainen naamaltaan..


    • Lina1982

      Korvatulppa. Mikään ei ole niin ihana, kuin korvatulppa!

      • Sipsu

        ...sukkahousut! Palloksi käärityt vanhat sukkahousut on heittopallo ja vauva, jota nuollaan ja hoivataan aivan huumassa. Toinen hitti on vanha tyhjentynyt vesijojo, yleensäkin kaikki limanen on ihanaa...


      • Eulalia

        Toinen kissoistani oppi hyvin äkkiä pöllimään aamusella käytetyt korvatulpat mistä ikinä ne sattuukin löytämään, ja menee sitten veljensä kanssa pelailemaan niillä.


      • miumau
        Eulalia kirjoitti:

        Toinen kissoistani oppi hyvin äkkiä pöllimään aamusella käytetyt korvatulpat mistä ikinä ne sattuukin löytämään, ja menee sitten veljensä kanssa pelailemaan niillä.

        Kissat ilmeisesti tykkäävät korvavaikun mausta, koska tiedän useita kissoja jotka himoitsevat juuri käytettyjä korvatulppia ja vanupuikkoja joilla on kaiveltu korvaa. Yäks...


      • Elli ja Manu
        miumau kirjoitti:

        Kissat ilmeisesti tykkäävät korvavaikun mausta, koska tiedän useita kissoja jotka himoitsevat juuri käytettyjä korvatulppia ja vanupuikkoja joilla on kaiveltu korvaa. Yäks...

        Meilläkin kissat aina jostain kumman syystä kaivavat roskiksesta käytetyt vanupuikot joilla kaiveltu korvia yöks. Parhaita leluja ovat paperipussit ja mainokset. Meillä luetaan posti todella huolella. Vanhemman kissan häntä ja myoskin oma häntä on kollin parhaita kavereita. Onhan se kiva kun kaveri kulkee aina mukana. Riisikakut ovat myös kivoja saalistaa ja vielä kivampi on sitten vieressä istua ja katsella kun emäntä siivoaa niitä pitkin lattiaa. Joo, kukat on varsin kivoja. Yksi syö kukat ja toinen varret. Oli sitten viimiset kukat kun meille tuli. Mitäs vielä. Meilläkin kynittiin leluhiiri karvattomaksi ja sellainen kepinpäässä olevaa höyhenjutskaa on kiva kantaa suussaan. Mittanauha on ihan paras kaikista. Se on jo ihan syöty. Kengän pohjalliset on myös kivoja, varmaan se haju yöks. Kissoista vois kirjottaa vaikka huomen aamuun asti. Meidän kollilla on oma tyttöpupu jonka kanssa se nukkuu ja painii. Neiti katsoo hölmönä vieressä. Todella ihania silloin kun nukkuvat vieretysten ja toinen pesee toista. Oih, tulipas taas tätä juttua.


      • Lina1982
        miumau kirjoitti:

        Kissat ilmeisesti tykkäävät korvavaikun mausta, koska tiedän useita kissoja jotka himoitsevat juuri käytettyjä korvatulppia ja vanupuikkoja joilla on kaiveltu korvaa. Yäks...

        Kyllä kisut rakastaa ihan käyttämättömiäkin korvatulppia, ainakin meillä. Kai se on vaan mukavan tuntuinen suussa, varsinkin pennulla kun ikeniä kutittelee.


      • Anonyymi
        miumau kirjoitti:

        Kissat ilmeisesti tykkäävät korvavaikun mausta, koska tiedän useita kissoja jotka himoitsevat juuri käytettyjä korvatulppia ja vanupuikkoja joilla on kaiveltu korvaa. Yäks...

        onneksi kommentit on 15 vuotta vanhoja ja teidän kissat lienee jo kissojen taivaassa.Tuosta korvavaikusta,oma kissa hullaantuu kun otan vanupuikon ja putsaan korvani.Kissa tulee viereeni ja kiertää minua kuin sitä kuumaa kattilaa.Sitten kun on tupot vaikussa niin kissa nuolee antaumuksella kaikki vaikut pois ja nauttii mausta oikein silmät kiinni.Mitähän siinä pahan makuisessa vaikussa on kissalle niin erikoista?Joskus olen miettinyt testosteronia tai muuten vaan yhteydestä jakaa isännän/emännän eritteitä?


    • miukatti

      Laiskaakin laiskempi kollipoika ottaa sillon tällön (tietysti yöllä...) hepulia ihan ilman leluja, mitä nyt joskus pitää "leluna" kiinanharjakoiraamme...

      Kisutyttömme taas nuorena jaksoi noutaa muovista rinkulaa tunti kausia, kun sitä sille heittelin. Sittemmin kun se lelu hajosi, ei mikään muu kelvannut noutoon, ei, ennen kuin nyt 12 vuotta myöhemmin mun rintsikoiden muovinen kaarituki. Mulla siis oli liivit, joissa oli irrotettavat kaarituet.
      Kun liivit laitoin pyykkiin, oli aivan sama minne yritin piilottaa ne tuet, pian ne jo olivat kissan hampaissa =) Kun totesin niiden liivien saavuttaneen matkan päänsä, lahjoitin molemmat kaarituet kisulle ja voi sitä onnea!! Nyt taas saan istua sohvalla ja kisu tuo kaaren heitettäväksi aina uudestaan tai heittelee sitä itse ilmaan ja jahtaa xD

      Paperitollot saavat kollipojankin joskus innostumaan, tai kun peiton alla rapisuttaa jotakin, alkaa katti hyppiä peiton päällä ja tunkee tassuja peiton alle...

      Kissoille tarkotetut hienot ja kalliit lelut saavat katit yleensä vain tuhahtamaan :)

    • eppuli

      Leluiksi kelpaa kaikki pieni ja helposti lattialla pyörivä paperitolloista pääsiäismunan sisäpalloihin ja pikkukiviin ja nippusiteisiin... suuressa suosiossa olivat myös eläinkaupan leikkihiiret joilta turkki syötiin päältä vartissa, mutta viimeksi herramme onnistui nielaisemaan hiiren muovisen sisuksenkin (sen kakan näköisen..) kokonaisena sillä seurauksella että se ei tullut pihalle ilman parin päivän oksentelua ja parafiiniöljyä, eli ei enää hiiriä meille.. Paras "leikkikalu" on kuitenkin toinen kissakaveri!

    • Nappe

      Meillä rakastetaan yli kaiken sixpackin ja 12packin eli mäyräkoiran pahvi päällyksiä, niiden läpi on niiiiin kiva juosta ja vaania sormea joka tunnelin toisessa päässä rapsuttaa, välillä mennään vain sisälle makoilemaan ja odotetaan että mamma nostaa ilmaan, siellä on sitten kiva killua ja katsella maisemia. On kuin lentäisi :O)
      Teippailinpa joskus niitä yhteenkin että tuli pidempi tunneli mutta se häkötys ei kauan kestänyt.
      Lepattavien yöhousujen lahkeidenkin perässä on kiva juosta ja välillä käydä kiinni.
      Kisujen ihan oma kahdenkeskinen leikki on juosta kilpaa kattoon asti ulottuvaan kiipeilypuuhun, hävinnyt saa tyytyä jäämään toiseksi ylemmälle tasolle.
      Sanomalehdet on myös kivoja kun ne on levällään lattialla tai kun mamma yrittää niitä lukea. On kiva ottaa vauhtia ja liukua vauhdilla lehtien ylitse tai sitten kaivautua sivujen väliin niin ettei lukemisesta tule yhtään mitään.

      • Eulalia

        Täällä ei paljon auta lehteä lattialle jättää. Se revitään riekaleiksi tyyliin "kyninpä nyt linnun"...


      • Nappe
        Eulalia kirjoitti:

        Täällä ei paljon auta lehteä lattialle jättää. Se revitään riekaleiksi tyyliin "kyninpä nyt linnun"...

        ...noh ehkei sitten kannata niin pääse vähemmällä siivouksella.

        Mutta kannattaa tosiaan kokeilla noita kalja packeja jos et oo vielä kokeillu.


      • madcat

        Joo miulla kans kissa tykkää mäyriksisä. Tosin nyt ei sillä sellasta oo kun ei oo täällä noita oluen juojia... Ja toinen mistä tykkää on ne leipäpussin muoviset sulkijat. Ja tykkäs kans noutamisesta. Toi aina sellasen mehupullosta irrotetun rinkulan. Mut se hävis johonkin. Ja sit tykkää leikkiä yhellä pikkupallolla. Mikä toisinaan löytyy kylppärin lattiakaivosta.=) Ja pahvilaatikoista tykkää. Tilasin sille sellasen 3-tasoisen kiipelypuun. Alkuun kiinnosti enemmän ne laatikot missä se tuli... Nyt jo tosin nukkuu ja teroittelee kyntensä puuhun. Pitää varmaan joku laatikko jättää neitille. Tosin on järsiny kulmat ihan riekaleiksi. Ja nylki myös sellaset pienet leluhiiret. Nyt sillä on tossa raapimapuussa roikkumas yks vähän isompi hiiri. Mut ei oo kovin kiinnostunut siitä. Kaikki muu mitä vaan löytyy ni on kivoja.=) Ja tavaroita on kans kiva pudotella pöydiltä. Niin ja kissan nimi on muuten kans Nappe.=)


      • ihan kiva,

        muttakun siihen jää nykyään jumiin...


    • Trinity

      Mun kaks kihuani, veljekset, tykkäävät eniten palloista, joita pyrittelen paperista ja teippaan kiinteeks. Ne pomppii kevyesti, ja niit on kiva kannella suusakin. Kaupan pallot ei kelpaa.

      Sit kun ostan pitzaa kotiin ja siin ympäril on se kantonaru. Sen toinen nappasee suuhun ja sit toinen pyydystelee siltä, ku se liikkuu. Hauskan näköistä.

    • GothigGirl

      mun kissa leikkii ihan langalla jossa on päässä paperinpala, ja vanha pannulappu on kiva ja vanha pyyhe, ja sukat on sen mielestä kiinostavia. kannattaa keksiä itse välillä se on varastanut mun pampulankin, mutta sillä en anna sen hirveesti leikkiä. Nyt ota aivot käyttöön ja keksi ja paperipallot on kissan mielestä kivoja.

    • Nappe

      ...onpas pitkästä aikaa hauska ja hyödyllinen ketju täällä tämä niksinurkka. Kiitos sinulle Eulalia mahtavasta ideasta. :o)

      • Eulalia

        Voisi oikein laajemminkin pohtia miten hyödyntää kaikenlaista roinaa lemmikkien kanssa...


    • Kalle&Piipana

      Meidän katit tykkäävät itsetehdyistä 'hiiristä'.
      Olen ommellut pieniä leikkihiiriä (yleensä neliskanttisia tai pyöreitä) ja laittanut niiden sisälle vanhasta tyynystä vanua ja kissanminttua.
      Tällainen lelu on todella rakas, sitä nakellaan ilmaan, potkitaan takatassuilla, kuolataan läpimäräksi, juostaan perässä jos nakkaan sen.
      Tärkeää on tehdä se tarpeeksi vahvasta kankaasta siten että siihen kynnet tarttuu mutta se ei mene heti rikki.
      Paperitollerot on myös mukavia ja yllättäen myös viinipullon korkit, ei kuitenkaan korkki korkit, ne menee helposti rikki mutta muoviset, niitä on kevyt kuljettaa tassujen välissä, ainoa huono puoli on se että se yleensä löytyy jostain maton alta ja sitä ei huomaa ja sen päälle astuu paljaalla jalalla. Myöskin tyhjät lankarullat ovat mukavia.
      Ja pikkukatti tykkää suklaarakeista, ei se syö niitä mutta niitä on mukava kuljettaa ja vaania jos se sattuu vaikka pyörimään kaapin alle.
      Myöskin tyhjät pahvilaatikot jos niissä on aukko ovat mukavia, siellä on mukava kytätä kaveria ja hyökätä päälle. LIDLin pahviset (kalja)laatikot ovat hyviä nukkumapaikkoja varsinkin jos siihen laittaa pehmusteen, siellä on mukava pötköttää tassut toista reunaa vasten.

    • kukka

      ...on moneksi. se on kevyttä kamaa ja siitä voi muotoilla vaikka mitä. ja kisut on ihan hulluina!

      • Nappe

        ...pelätään foliota kuin ruttoa. Pelkkä laatikon avaaminen saa molemmat juoksemaan saunaan piiloon. Mutta ehkäpä foliosta muotoiltu pallo ei olekkaan niin pelottava...täytyy kokeilla. :O)


    • Meidän kissako seGo?! xD

      No juu tälläinen kesto suosikki on ollut nakit siis jos äitee tekee esim. nakki kastiketta on kissa heti tarkkana. Yleensä sit äiti laittaa kissan ruokakuppiin muutaman nakin ja voi sitä iloa ja riemua. ei kissa niitä syö, mutta voi että kun on ihanaa niitä kannella ympäriinsä ja juosta niiden perässä. Ja voi sitä ihanuutta kun aamulla nousee paljain jaloin sängystä ja astuu ensimmäisenä limaisen ja suikaloidun nakin päälle! Siinä vasta herätys!! Myös äitin työlaukusta on kesken työpäivän löytynyt nakkeja xD NoLoa!

    • Varokaa

      Kivoja vinkkejä täällä. Itse tahtoisin vielä antaa tällaisen varoituksen:

      Jos ripustat naruilla tai kuminauhoilla leluja roikkumaan ovenkahvoihin tai kiipeilypuuhun, kissasi saattaa leikkiessään sotkeutua niihin pahoin ja jopa kuristua yrittäessään rimpuilla irti!

      Meidän kisulle meinasi pentuna käydä niin, onneksi äiti kuuli vaimeat hätääntyneet naukaisut, ja leikkasi äkkiä kuminauhan irti lelusta. Kuminauha oli kiertynyt todella kireälle kissan kaulan ympärille.

      Suosittelen, että naruissa roikkuvia leluja säilytetään jossain lipaston laatikossa, ja niillä leikitetään itse kissaa, eikä kissaa jätetä itsekseen leikkimään niiden kanssa!

      Oikein hyvää Joulua kaikille kisuille ihmis-ystävineen!

      • miumau

        Narujen ja lankojen kanssa on muutenkin syytä olla varovainen; persialaisemme oli kerran niellyt puolisen metriä villalankaa, onneksi näin pätkän roikkuvan sen suusta ja sain narun vedettyä varovasti ulos. Nykyinen kissani taas luulee mm. lahjapakettinarua heinäksi ja yrittää syödä (blondi mikä blondi...) joten aina jouluna joudutaan hävittämään pakettinarut huolella ennen kuin muori löytää ne.


    • Anonyymi

      Pahvilaatikot, veskirullien hylsyt, joulukuusen pallot, pingispallot.. Jos joku lelu ei kelpaa, niin osta eläinkaupasta kissanminttusuihketta! Kylläpä kissa kiinnostuu.

    • Anonyymi

      Kaikkein rakkain nakyy olevan oliivin tuoksuinen kasvosaippua. Siihen on ihanaa hieroa kissankin karvaisia poskiaan oikein antaumuksella

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1113
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      966
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      860
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      769
    5. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      15
      760
    6. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      751
    7. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      750
    8. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      77
      748
    9. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      744
    10. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      47
      728
    Aihe