2v poika juo liikaa maitoa ja eroon pullosta

äippäliinigh

Kuinka paljon maitoa 2v saisi juoda tai kohtuullinen maitoannos päivässä?
Meillä poika juo nyt päivässä minimissään 1,2litraa ja maksimissa 2,2litraa.

Aamulla herättyään 3dl, päikkärit nukahtaa 3 tai 6dl jälkeen, kello 17-19 välillä 3dl ja nukkumaan mennessä 3-6dl joskus 9dl voi mennä. Syö ihan hyvin. Aika pieniä annoksia mutta syö. Ja tiedän söisi enempi jos joisi vähempi maitoa.

Millä eroon tuttipullosta? Nokkamuki toimi hetken aikaa, nyt hän roikkuu jääkaapin ovessa huutaen pulloaan ja tiedän että nukahtaa heti kun saa pullon mutta ham.lääkäristä käsky että pullosta eroon. Ei syö lainkaan tuttia.

4

1887

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kerrallaeroon

      pullosta pääsee eroon, kun heittää ne pois ja ei anna sitä. kyllä se lapsi pari päivää huutaa sen perään ja protestoi eikä suostu nokkamukia tai tavllista lasia ottamaan, mutta kyllä se jano lopulta voittaa ja suostuu juomaan normimukista, kun elimistö alkaa nestettä huutamaan. eikä poika siitä kärsi, vaikka pari päivää olisi vähemmän nestettä, kun ruuasta saa nestettä. tee vaikka keittoruokia ja tarjoa hedelmiä, jos nesteen saanti vieroituspäivinä huolettaa.

      ja maitoa tarvii varmaan n. 1-2dl/ateria eli n. 5dl/pv riittänee ihan hyvin, ei mitään unimaitoja tarvii, kun ei ole ravitsemuksellisesti hyvä, jos koko ajan saa maidosta enrgiaa ruokien välillä.tulee liikaa kovaa rasvaa ja turhia kaloreita noin pienelle.

      jos noin paljon juo edelleen maitoa ja on noin kiinni pullossa, niin tiukan taistelun saatte käydä pojan kanssa, että oppii nukkumaan ilman pulloa. mutta sanotte vaan, että nyt se on loppu, olet jo niin iso poika. ostakaa pojalle vaikka joku kiva kirja, mistä tykkää, ja tehkää sen lukemisesta unirutiini, niin pullo unohtuu nopeammin.

      tsemppiä ja taistelumieltä

    • Munuaisetpaskana

      Kyllä siinä pikkulapsen massu on venynyt, jos juo jopa 9 dl kerralla. Koetappa itte juoda 9 l vettä yhdellä kertaa! Sanonpa vaan, että voi tehdä tiukkaa. Kaksi desiä on maksimi ja jos ei riitä, niin anna huutaa.

    • laimenna

      Meillä laimennettiin maitoa pulloon pikkuhiljaa (parin viikon ajan) niin että lopulta pullossa oli maitoa enää 1/3 ja loput vettä, eipä enää maistunut! Jo korkeintaan pullollinen kerralla, 6-9dl ihan liikaa. Eikö vaippa jo petä öisin, vai herääkö pissalle useamman kerran yössä. Meillä nyt 5v juo illalla lasillisen vettä sängyssä ennen nukkumaan menoa (unirituaali) , kokeile tätä jos joku juoma on saatava.

    • 4yhws

      Onpas kyllä hurja määrä juomaa ennen unille menoa. Itsestäkin tuntuu, että jos juo lasin vettä ennen yötä, joutuu pissalle heräämään. Lienee kuitenkin ennemmin tapa kuin tarpeeseen tuo. Minä keksisin jonkin tarinan pullon ympärille. Tehkää muksun kanssa vaihtokaupat kaupassa. Keräätte kaikki pullot pussiin ja kerrot, että ne saa nyt xxxxx kaupassa vaihtaa toiveleluunsa, jos antaa pullot maksuksi. Kaupan työntekijä hommaan mukaan, kyllä he varmasti ymmärtävät, kun vinkkaat vähän silmää :D Kassan kauttahan siinä joutuu kulkea, mutta lapsihan jää siihen uskoon, että pulloilla sai lelunsa. Sitten kun pulloa tulee kotona ikävä, voi muistella miten hienon lelun on saanut, kun antoi pullot kauppiaalle (keksi vielä joku hauska juttu mihin kauppias niitä käyttää). Nuo 2v:t on jo fiksuja ja tykkää leikeistä! Aika usein olen tuttavaperheissä törmännyt siihen, että se ongelma luopumisessa olikin äidillä tai isällä, kun ei hennota ottaa pois tai jakseta kuunnella pientä hanttiinpanemista yhtään taikka ei ole viitseliäisyyttä tai taitoa keksiä jotain mielenkiintoista "leikkiä" luopumisen ympärille, jolloin lapsenkin on helpompi luopua pullosta/tutista tmv.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2021
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1515
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe