Voiko luottaa

keskustelua

Voiko luottaa rottweileriin? Että se ei esim. näykkäise perheen lasta, puraise ohikulkijaa, pelottelee pihassa olevaa vierasta....?
Rottweileri ei siis olisi aiheuttanut mitään vahinkoa aikaisemmin. kasvatus hyvä.

39

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mikä-oli-pointti

      Luuletko, että kenelläkään olisi sellaista koirarotua, johon ei voisi luottaa silloin, kun se on hyvin koulutettu ja kasvatettu? Mikä kysymys tämä nyt on olevinaan? Tietenkään en luota eläimeen koskaan kuten itseeni, mutta jos koira mitä hyvänsä luettelemaasi tekisi, niin ihan juuri sitä koulutusta saisit syyttää. Rodulla ei siinä olisi hittojakaan merkitystä.

      Tämä ei jutustasi käy ilmi, mutta toivon silti totisesti, ettei tuollaisilla tiedoilla ole edes harkinnassa rottweiler. Tai oikeastaan mikään koira. Syyttäisit varmaan koiraa luottamuksen rikkomisesta silloin kun vika on omassa päässä hihnaa.

      • keskustelua

        Mastiffia kylläkin löytyy mutta olen muulla asialla. Eräällä perheellä on rottweileri ja olen kuullut (en tiedä pitääkö paikkansa) että rottweileri olisi purrut ohikulkijaa. Koira ei (puheiden mukaan ja perhe itse kertonut kyseisille ihmisille) koskaan ole ollut epäluotettava/näykkäissyt ketään ja että perhe on perehtynyt ja panostanut kasvatukseen. 6-vuotias narttu.


      • Jos koiran käytös muuttuu yllättäen, voi syynä olla kipu tai sairaus. Tällöin koira on tutkittava ja hoidettava kuntoon.

        Toisaalta ihmiset ovat valitettavan sokeita perheenjäseniään kohtaan. Varoitusmerkkejä ei tunnisteta tai niitä ei haluta ottaa vakavasti ja päädytään tilanteeseen, jossa "ei se koskaan ennen".

        Kertomuksen tilanne on niin epämääräinen, että siitä on mahdoton sanoa, miksi koira nappasi.


    • en-tiedä

      En minäkään tarkalleen ymmärtänyt kysymystäsi, mutta luulisin että tarkoitat mikäli koiraan voi ns aina luottaa. Minulla ei ole tietoa siitä jos sellainen on tapahtunut, siis että luotettava koira sitten äkillisesti on niin tehnyt. Voiko ihmistä/kasvatusta syyttää silloin kun koira monta vuotta on ollut kiltti ja sen tarpeita täyttänyt ym ym, ja sitten se yhtäkkiä purisikin jotakuta..?

    • Vikahihnanpäässä

      Koira EI mieti koira reagoi omistajaan. Jos sinä et ole se joka määrää niin koira vaistoaa sen ja ottaa ohjat omiin kässin tai tassuihinsa. Juuri tällä saadaan pahaa mainetta tietyille koirille oli se rotikka sakemanni tai jokin muu iso rotu.

      • doggi

        Tarkoittaako se että vaikka kuinka hallussa ja kiltti ym ollut (kaikki koirat, rodut, ei ainoastaan kyseisestä rodusta kyse jota "keskustelua" mainitsi), ei voi yhtäkkiä esim. purra ?
        ps. rottweileri on mielestäni ihana rotu


      • Vikahihnanpäässä
        doggi kirjoitti:

        Tarkoittaako se että vaikka kuinka hallussa ja kiltti ym ollut (kaikki koirat, rodut, ei ainoastaan kyseisestä rodusta kyse jota "keskustelua" mainitsi), ei voi yhtäkkiä esim. purra ?
        ps. rottweileri on mielestäni ihana rotu

        Koira on eläin missään nimessä se ei ole 100% aina luotettava mutta jos mun pitäisi valita koira tai ihminen ottaisin koiran. Ihmiset on yleensä omaa etua tavoitteleva laji kun taas koira ei halua mitään muuta kuin olla kanssasi ilman mitään omaa etua ajavaa motiivia. :)

        Rotikoista on hurjia tarinoita MUTTA se on hyvin lojaali koira niin kuin paimenkoirat yleensäkkin ne vaatii paljon tekemistä niin henkistä kuin fyysistä virikettä eli ne ei ole sohva koiria pelkästään. Jos ne ei saa sitä tekemistä henkistä/fyysistä niin sillon koira turhautuu ja alkaa häiriö käyttäytyminen.

        Joten ei se rotikka ole mitenkään mun mielestä sen pahempi koira kuin mikään muukaan koira kunhan omistajilla on hommat halussa :)


      • Bullin

        Ois kiva omistaa 5 rottweileria ja 2 urosrotikkaa


      • bullmany

        Ois upea omistaa mm staffi ja rottweiler ja kaukaasialainen ja cockeri


      • voielämänkevät1

        Kerrotaan nyt ihan omasta konemuksesta.
        Omistan 4 vuotiaan narttu rottweilerij ,koulutetun ja sosiaalistetun , eli tulee kaikenlaisten asioiden kanssa toimeen , matkustaa junassa , autossa ja laivassa ..sietää kaikkia ihmisiä.. mutta..
        Vaistot iski päälle , saalistus vaistot , katseli pitkän aikaa lampaita ja tarkkailin vierestä tämän toimintaa.. jäin muutamaksi sekunniksi juttelemaan niin eikö tämä lähtenyt hiipimään kohti lampaita ja minä heti perään , karjuin niinstanasti mutta eihän tämä mitään enää siinä vaiheessa kuullut..ehdin hypätä aidan yli ja melkein sain kiinni.. mutta ryntäsi lammas laumaan ja iski hampaansa yhden kurkkuun .
        .stna ja minä perässä ja hyppään rottweilerin niskaan ja isken kepillä päähän jja tempaan kädet rottweilerin suuhun ja karjun niin perkeleesti.
        Päästi irti .
        Vituttaa tässä tapahtumassa se ( muun lisäksi ) ; kerroin juuri ennen tapahtumaa että minä olen se schäfer joka valvoo rottweileria.


      • samaten

        Meillä meinasi lähteä peurojen perään. Onneksi olen opettanut koirapillin äänen. Kuuli sen ja kääntyi takaisin.


      • voielämänkevät1

        Niin , tämä meinasi kerran myös lähteä peurojen perään ..silloin huomasin ajoissa ja karjaisin kerran.
        Pysähtyi heti ja jäi vain katsomaan peuroja.
        Tässä lammas tilanteessa vaistot olivat jo niin päällä ettei kuullut yhtään mitään vaikka karjuin minkä keuhkoista lähti.

        Suosittelen kyllä rottweileria , se vaatii työtä ( ja älyä) kouluttaa tälläistä koirarotua


    • samuu

      Koskeeko tämä myös tilannetta jossa omistaja ei ole lähettyvillä? Jos koira ei mieti vaan reagoi omistajaan

      • Vikahihnanpäässä

        Minkä takia koirat remmirähjää toisille koirille? Miksi koirat puree? Oli omistaja lähettyvillä tai ei koira ei mieti se reagoi eri ärsykkeisiin.

        Eli oli miten oli puree ei pure juoksee hantä koipienvälissä karkuun kun joku tulee lähelle tai sitten vain käyttäytyy agressiivisesti. Kyse on vain koiran reaction once again.

        Siellä hihnanpäässä on se joka määrää se joka asettaa rajat koiralle ihan pienestä pitäen siten se myös sitten käyttäytyy.

        Niin metsä vastaa kun sinne huudetaan :)


    • kuolematuleennenmuuttoa

      Mulla isäni nais ystävän lapsi meni ottamaan koiralta nokan edestä luun, näykkäsi ja sai pienet jäljet käteen ja mitä tää aiti teki, ei mitään joi kahvia ja nauro kun 5v lapsi sai käteen jäljet.

      sitä ennen monta kertaa sanottiin että älä mene lähelle jos se murisee se puolustaa omaa herkkuaan.

      kävin vessassa ja tää äiti anto mennä ottaa. eipä ole sen jälkeen menny ottamaan edes lelua siltä nokan edestä.

      sama juttu kun sanoin että älä mene hyppimään koiran päälle,se voi säikähtää. kävin aukasemassa kissalle oven kun oli jääny huoneeseen.
      tää lapsi tallas koiran jalan ja nousi, oli korkeampi ku lapsi ja se lensi pää edellä maahan kun ei totellut, taas kerran äitiä kiinnosti kuin kilo p*skaa, meni vaan sen lapsen luo silleen "Mitä sä teit? jaahas,no kaikkea tapahtuu"

      mutta oma 10v velipuoleni äidin puolelta kyllä osaa käsitellä koiraa ja ne on kuin 4 marjaa, ne nukkuu yhdessä,käy uimassa yhdessä,katsoo yhdessä tv.tä ja aina aamusin mun velipuoleni tekee koirille ruuat ja mä teen velipuolelleni, velipuoleni taluttaa koiria kouluun kun mä saatan hänet, haen koirien kanssa hänet koulusta.

      mutta jos koirani kävisi yhtäkkiä esim itselleni päälle niin kyllä kattosin peiliin että mikä meni vikaan.

      mutta yleisesti ottaen se on kyllä siinä hihnan kaksijalkaisessa se virhe,voi tietenkin olla joku sairaus mikä sitten näkyy agressiona,mutta suurimmaksi osaksi se on siinä ihmisessä vika.

      tai kun meidän tilanteessa, minä (omistajana) käsken vieraita noudattamaan antamiani sääntöjä koiralle ja silti rikotaan niitä.

      esim. koiralle ei saa antaa pullaa, annetaan silti, joka kerta kun huomautan tästä niin hauretaan että ei se koira siinä mene pilalle.

      tai just että älä mene häiritsemään koiraa kun se nukkuu ja silti mennään hyppimään koiran päälle,lyömään ja herätetään koira.

      sillon pitää olla tosi topakka ja sanoa että tässä talossa olen minä pomona,te ette voi tehdä sitä mitä minä en salli.

      mulla on mennyt isäni nais ystävän kanssa välit kun suuttui että pietin hänelle kavereideni kanssa pienen puhuttelun ja dia esityksen koirien käsittelystä/opetuksesta ja miten toimia lasten ja koirien kanssa.

      lopulta sanoin hänelle että ei tarvi tulla kun asun kotona, sitten voit tulla ja vaikka piirtää kirkkolaivoja seinille kun olen muuttanut 800km päähän,mutta siihen asti te menette mun pillinmukaan koirien kanssa.


      mulla on siis 3 uros rotikkaa ja kaikki tuotu saksasta. olen siis 19v nuori neiti.

      mutta noihin koiriin on tosi iso luotto ne kyllä hoitaa ettei pihalle tule kukaan tuntematon ja on sosiaalisia muiden eläinten kanssa, mahtavia mettästys kavereita, kova on jahti pojilla kun otetaan kivääri kaapista ja laitetaan mettästys vaatteet niskaa, tuntuu että lentoon lähtevät kun sellanen meno päällä

      nuorempaa (2v) se lapsi kiusaa taukoamatta kun se on kamalan energinen mutta vanhemmat se jättää rauhaan.

      • hyväjustiina

        Mielenkiintoinen tarina, mutta pitäähän koiran nyt pullaa saada.


      • rusettirinta

        kuolematuleennenmuuttoa: Todella avartava kertomus. Ilokseni huomaan, miten järkevästi nuorikin ihminen osaa ymmärtää rottiksen rakastavaa olemusta, mutta vain oikein kohdeltuna.


    • runokuinpuro

      Aloittajalle. Alä ota ainakaan noin iso koiraa millä puruvoimaakin, jos et pysty luottamaan siihen kotona tai lenkeillä. Epävarmuus ja omat tunnetilat kun tarttuvat helposti koiraan. Ei ole mukavaa elämää kenellekään, jos pitää kyyläillä ja kyräillä puolin ja toisin. Ei siinä rotikka on koira missä muutkin.

    • narskuhammas

      Et ikinä voi luottaa eläimeen, oli se iso tai pieni.


      Ei ikinä

    • uortorotortur

      Rotikan kasvattaja ja omistajat tietysti vannovat suureen ääneen, ettei rotikka mitään tee ja syy on aina omistajassa, ehei...näin se ei ole. Rotikka on monissa maissa jopa kielletty. Olen läheltä seurannut erästä rotikan kasvattajaa; on jouduttu lopettamaan, on jouduttu eristämään ja on täytynyt pitää eri huoneessa, kun tulee vieraita jne. On myös mukavia yksilöitä, helppoja, mutta eivät ole sitten kovinkaan vahtiherkkiä yksilöitä. Rotikka on rotikka, jalostettu tietynlaiseksi, eikä siitä saa millään ilveellä mitään sohvakoiraa, joka haluaa kaikkia miellyttää. Itse en rotikkaa ostaisi, koska en luottaisi itseeni sen kasvattajana, enkä haluaisi omistaa sellaista koiraa, jonka käytöksestä ei voi olla täysin varma. Rotikka on tappanut lapsia SUomessakin, että kannattaa nyt oikeasti miettiä, tarvitseeko voimakkaasti reviiriään puolustavaa isoa ja voimakasta koiraa.

      • 4-uortorotortur

        Jaaha... ja mitähän ne monet maat mahtaa olla?
        Tanska?

        Myös meillä pidetään rotikat erossa vieraista... ei siksi että ne olisivat vaarallisia, vaan koska vieraat pelkäävät luettuaan kaltaistesi urpojen mielipiteitä.


      • Idiootitvoisuatana

        Ja sekö todistaa koiran syyllisyyden kun ne kielletään jostain maasta? Ei. Jos Iltalehti sanoo että Englanninspringerspanieli tappoi 1300 ihmistä tunnissa niin uskoisitko? Tai, sivuilla on kuva "syyllisestä kkoirasta" joka on kuvan mukaan selvästi bichon frisé. Sivuilla sanotaan kuitenkin että koiran rotu on pitbull. Uskotko siihen että se on pitbull? Jos uskot, olet suoraan sanottuna idiootti. Tämä on täysin sama asia, jos jossain maassa kielletään jokin rotu ei se tarkoita että se oikealla kasvatuksella olisi vaarallinen.


      • OngelmarotujaOn
        Idiootitvoisuatana kirjoitti:

        Ja sekö todistaa koiran syyllisyyden kun ne kielletään jostain maasta? Ei. Jos Iltalehti sanoo että Englanninspringerspanieli tappoi 1300 ihmistä tunnissa niin uskoisitko? Tai, sivuilla on kuva "syyllisestä kkoirasta" joka on kuvan mukaan selvästi bichon frisé. Sivuilla sanotaan kuitenkin että koiran rotu on pitbull. Uskotko siihen että se on pitbull? Jos uskot, olet suoraan sanottuna idiootti. Tämä on täysin sama asia, jos jossain maassa kielletään jokin rotu ei se tarkoita että se oikealla kasvatuksella olisi vaarallinen.

        Kirjoitat asiaa. Otit esille Enkkusprinkun.... Kompataan. Yhtään raatelutapausta ei ole mediaan tullut ja tuskin tulee mainitun rodun lisäksi roduista: beagle, suomenajokoira, eestinajokoira, saksanseisoja, englanninsetteri, bretoni ja bernhardi, jne. Paskarodut ovat ongelma.


      • Harri1111

        uortorotortur

        Myös lehmät, hevoset, jne ovat tappaneet Suomessa ihmisiä... Jos sinä uortorotortur et luota itseesi, se tuskin on koiran vika? Parinkymmenen minuutin etsimisellä löysin vain yhden maan missä roto on kielletty: Bermuda. Miksi rotikan, tai minkään koiran, pitäisi miellyttää kaikkia? Minulle riittää että miellyttävät minua ja jättävät muut rauhaan jos ei miellytä. Enhän pidä sinustakaan.

        OngelmarotujaOn: Beaglet on purreet monia, minuakin. Suomenajokoirat ovat pöllyttääneet kokonaisia kanatarhoja kuoliaaksi, bernhardit, kuten bernit, kultsit, labbikset, chihut, pystärit, colliet... purevat ihmisiä, toisia koiria, muita eläimiä!

        Ei ole paskarotuja, on vain paskaihmisiä.


    • hönöttäjä

      Vahvoista roduista vaahtoavat usein pelkäävät itse tällaisia koiria. Ei muuta.

      • homoRotuOlet

        "Vahvoista" roduista puhuvat ovat yleensä itse sitä porukkaan, jonka oma vahvuus on lipomassa surkeuden persettä. "Hyi saatana" - minun kategoriassa, jos ei toisin ilmoiteta.


      • todellapettynyt

        Noh, noh:(


    • tohtori.feelgood

      Vahvat omistajat jättävät omaan arvoonsa kaikenmaailman lapsellisen nälvimisen. hyi, hyi.

    • ehkäAkita

      Rappukäytävässä rotikka yhtäkkiä puri ohikulkijan käden palasiksi. Kämmenluut murskana. Varoittamatta. Ilman mitään syytä.
      Vietiin äkkiä koira takasin Venäjälle kun se olis muuten menny lopetukseen.
      Päätin ettei ikinä enää rotikkaa. Otin slovakiancuvacin mutta tämä on vielä pahempi koira ja on kuulemma näykkässy naapurin lasta, en ollut itse näkemässä. Mutta tiiän että lähtee lasten perään. Tätä koiraa ei saa päästää yhtään irti. Olemme saaneet taloyhtiöltä varoituksen haukkumisen takia ja koira menee piikille joka tapauksessa.

      • Harri1111

        älä ota enää koiraa...


      • vääriärotuja

        Mites,jos seuraavan koiran valitsisit seurakoirista.Pienen, jonka saat pidettyä hallinnassa.


    • MetsurinTarinat

      Harvoin koirat ovat täysin arvaamattomia, edes venäläiset. Slovakiancuvacci näyttää todelliselta halinallelta, mutta olen kuullut tarinan venäjän rajalla asuvasta miehestä, Pessinen nimeltään jolla on noita vahvoja koiria niin ovat pelotelleet karhut ja sudet yms. pois kuin leppäkeihäät omalta reviiriltä. Ei voinut todellakaan pitää vapaana. Olisi siinä henki mennyt varmaan omistajaltakin. Kerran kun oli omistaja avannut nuohoojalle oven oli melkein hänen jälkansa lähtenyt irti. Onneksi oli omistaja päässyt väliin paksun kettingin kanssa. Lopputuloksena kuitenkin keskisormi irti. Haukkuivat ympäri vuorokauden pihalla. Eikä mitään pikkuhaukkua vaan vahvaa reviirihaukkua. Isäntä päästi aina aamulla ja yöllä koirat tarkastamaan reviirin. Kerran toivat mukanaan hirven pään. Mitä mahtaa ruoholle olla tapahtunut? Tarinan mukaan kun isäntä oli korjaamassa traktoriaan ja muori lämmittämässä saunaa olivat koirat tuoneet mukanaan leikkivän karhun pennun metsäretkeltään. Kasvattivat kuulemma pennun. Isoksi kasvettuaan oli vietit niin vahvat ettei enää pihapiiri kelvannut. Koirat kuulemma kerran pelastivat Pessisen susilauman keskeltä ajaen ja jopa tappaen lauman alphan. Kuulemma oli sen jälkeen muu susilauma yrittänyt hakea koirien laumaan, mutta koiratpa ajoivat ne takaisin venäjän rajalle. Eipä ollut mitään säälittäviä pikkutekijöitä nämä koirat.

      • hahahhaaaaaa

        Ei voinut pitää vapaana......Isäntä päästi aina aamulla ja yöllä koirat tarkastamaan reviirin........Satuja XD


    • MetsurinJatkot

      Pessisellä oli tarinan mukaan myös poika nimeltään Egor. Venäläinen nimi, koska asuivat niin likellä rajaa ja vaimo oli venäläinen. Tämä omisti ison ja vahvan rotikan Bumbum (Butte lempinimeltään). Koira olikin oikein mallikansalainen ja pojan ylpeys. Kylillä Egor kehuskeli koirallaan ja kapakissa sai tytöt punastumaan tarinoillaan. Näitä tyttöjä sitten illan päätteeksi tuotiin ihan kotiin astikin. Muut vahtikoirat herättivät aina isä Pessisen joka käänsi vain kylkeään sängyssään tietäen poikansa palanneen naisten hakureissulta. Olihan hän muistuttanut kumiukon käytöstä joten mieli oli levollinen. Egor rupesikin innoissaan kehumaan tytölle kuinka hänen oma koiransa eli rotikka Butte oli hiljainen kuin susi saalistaessa. Tytöt tykkäsivät tällaisesta esityksestä ja varmasta miehestä. Egorhan sen toki tiesi vallan hyvin. Kaava oli tuttu. Kun koiratemput oli näytetty siirryttiin naisten kanssa petipuuhiin. Butte kuitenkin oli tällä kertaa erittäin epäileväinen ja sai Egorin olon epävarmaksi. Kylmä hiki kuin kaukasian vuorten sulattama lumi kohosi otsalle. Ja sitten pahin tapahtui. Kuin salama kirkkaalta taivaalta kävi Butte, Egorin silmäterä tyttöön kiinni. Ensin käteen ja sitten jalkaan. Tyttö kiljui kuin sikaa oltaisiin tapettu ja olihan tilanne vakava. Miten tämä oli mahdollista? Egorin silmäterä ei enää totellutkaan. Egor oli jonkinlaisessa shokissa ja menetti hallinnan aivan kokonaan. Hän yritti ja yritti, mutta koira kävi vain aggressiivisemmaksi ja lopulta tarrautui Egorin haaraväliin kiinni. Kuului valtava karjahdus johon Isä Pessinenkin heräsi. Hän tallusteli katsomaan mikä oli hätänä. Kun hän näki tilanteen, toimi hän salamannopeasti ja ainoastaan kerran jyrähti niin oli tilanne ohi. Seuraukset olivat kuitenkin vakavat. Tytöltä amputoitiin käsi ja jalka. Egorilta meni vehkeet sen siliän tien. Tapauksen jälkeen koiraa ei lopetettu kuitenkaan, mutta epävarmuus jäi kalvamaan Egorin selkäpiitä eikä hän enää koskaan voinut luottaa itseensä koiranomistajana täysin. Tämä söi hänen sisintään kuten myös häpeä. Kylillä myös puhuttiin tapauksesta ja kuinka rohkea isä Pessisen oli pelkällä äänellään saanut hyökkäyksen loppumaan. Kerrotaan, että Egor asuu vielä isänsä kanssa samalla tilalla, navetan takana ruokkien kanoja ja puutöitä tehden. Omaa koiraansa vieläkin kavahtaa eikä pysty luottamaan siihen kuin hetkittäin.

    • Harri1111

      Alkuperäiseen kysymykseen: Voi luottaa, jos et luota, älä hanki mitään koiraa, sillä se ei ole sinun juttusi. Jos vieras koira pelottaa, niin kannattanee mainita siitä omistajalle.

    • eisovellumeille

      Ei ole pelkäksi seurakoiraksi sopiva rotu.Valintaa mietittävä tarkoin.Tutkin rotuja, koulutusta,ja miten käyttäytyvät jos ongelmia tulee.Katsoin koirarodut suntuubi.com rotweiler ja päätin,en todellakaan ota, enkä luota.

      • eisovellumeile

        t jäi...


    • epäluotettavia

      Ei voi.
      Ruotsissa pääsi vieraan lapsen kimppuun, eikä monet aikuiset meinanneet saada sitä irti.Nollia saaneet monet luonnetesteistä, kertoo kyllä luonteesta, että vikaa on paljon.

    • Kakssihalinallea

      Meillä kaksi rottweiler -urosta. Perheessäämme on ala-asteikäinen poika, jonka kavereita käy meillä paljon. Meidän rottweilerit rakastavat lapsia ja tulevat erinomaisesti toimeen kaikkien lasten kanssa. Koirat suhtautuvat myös taaperoikäisiin eriomaisen varovaisesti.

      Koiriltani löytyy myös vahti- ja puolustusvietti. Jos tarve vaatii, niin puolustavat kyllä.
      Niiden kanssa harrastetaan, jotta niillä on tekemistä. Rottweiler on palveluskoira, joka tulee peruskouluttaa (niinkuin muutkin koirarodut) ja sillä pitää olla mielekästä tekemistä.

      Ongelmakoirat ovat yleensä niitä, joiden kanssa ei tehdä mitään - valitettavasti.
      Pääsääntöisesti syy koirapuremiin, karkailuihin jne. on siellä hihnan toisessa päässä, olipa kyseessä mikä tahansa koirarotu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe