Kustannusarviosta riitaa

neuvojakaivataan

En tiedä, kuuluuko nyt tähän aihealueeseen, mutta olen joutunut kiperään tilanteeseen. Isäni omistama rakennusyritys on tehnyt vuosi sitten asiakkaalle vanhan rintamamiestalon kunnostustöistä kustannusarvion, jossa on eriteltynä arviot siitä, mitä minkäkin tilan kunnostaminen tulee maksamaan. Töitä tehtiin kohteessa, mutta asiakkaalta ilmeisesti jo kertaalleen loppuivat rahat, koska hän halusi viime syksynä keskeyttää työt ja tehdä loput itse. Ilmeisesti ei ollu työt oikein itsellä sujuneet ja meidän firma kutsuttiin jatkamaan hommat loppuun siellä nyt tänä vuonna. Ongelma tästä jutusta tuli nyt, kun kuukausi sitten isäni sairastui äkillisesti ja on tällä hetkellä kykenemätön hoitamaan asiaa. Ei pysty puhumaan, joten emme tiedä, mitä asiakas on hänen kanssaan suullisesti sopinut.

Meille asiakas väittää, että kustannusarvio on ylitetty yli 30%, mutta meidän firman laskutuksesta se ei ole ylittynyt. Asiakas on laskenut itse tekemilleen töille hinnan ja vähentänyt niiden arvon tehdystä kirjallisesta arviosta. Hän on myös itse ostanut erittäin kalliita pintamateriaaleja, jotka hän myös laskee mukaan tuohon meidän yrityksen tekemään arvioon. On myös teettänyt paljon myös "ylimääräistä" työtä. Työtunneista on kuittaukset häneltä saatu, mutta nyt ei suostu maksamaan kahta viimeisintä laskua, joissa siis on mukana työtä ja tavaraa listan mukaisesti. Vetoaa siihen, että kustannusarvio ei saa ylittyä yli 15%:lla. Ymmärtäisin tämän, jos yrityksemme olisi laskuttanut jo yli kustannusarvion, niin silloin olisi nieltävä tappio, mutta kun näin ei ole.

Kustannusarviokäynti on tehty yrityksen työntekijän kanssa ja hänen kertoman mukaan silloin on keskusteltu siitä, että asiakas aikoo tehdä tiettyjä asioita itse. Tällön oletan, että isäni on kustannuarviota tehdessään ottanut asiakkaan itse tekemäksi luvatun työn huomioon eikä ole laskenut sitä arvioon mukaan.

Asiakas vaatii nyt, että työt tehtäisiin loppuun ilmaiseksi eikä aio myöskään maksaa monen tuhannen euron laskua, joka on lähetetty hänelle aiemmin. Aikoo nostaa asiasta syytteenkin vielä ellei neuvottelulla päästä sopuun. En ole itse ollut asian kanssa missään tekemisissä ennen isän sairastumista ja nyt tässä jo muutenkin vaikeassa tilanteessa pitäisi vielä alkaa neuvotella varsin hankalan asiakkaan kanssa. Firma on toiminut yli 20 vuotta, eikä kertaakaan ole tapahtunut tämmöistä. Jo muutenkin raskaassa elämäntilanteessa ei jaksaisi alkaa taistelemaan asioista oikeudessa, mutta ei yrityskään voi ilmaista työtä tehdä tuolle asiakkaalle. Maanantaina pitäisi asiasta mennä neuvottelemaan ja ahdistaa aika paljon!

Tästä voi tietysti taas sanoa, että jokaikinen tehty työ pitäisi sopia erikseen ja kirjata ylös, mutta nyt tilanne on se, että ainoa paperilla oleva on muutaman sanan kustannusarvio, joka jättää paljon tulkinnan varaan. Voiko niin olla, että asiakas voi laskea itse tekemiään töitä ja vähentää niitä yrityksen laskelmasta? Ja laskea arvioon mukaan ostamiaan ylihintaisia tuotteita? Arviossa ei ole eritelty esim. laattojen hintaluokkaa, koska oletan isän ajattelleen kustannusarviota tehdessään, että kyseiset tavarat tulee yrityksen kautta.

Lakimiehen kanssa asiasta on puhuttu ja hänen mielestään tämä on asiakkaan puolelta sopimusrikkomus. Hän suositteli asian riitauttamista, mutta toki siitä itse hyötyisi enemmän kuin asian sopimisesta.

2

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2861
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2031
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe