Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Turhautuminen taidemaalaamisessa

Sutisetä

Alunperin piirsin luonnokset käsin. Sain niistä hyviä kovalla kumittamisella ja säätämisellä. Etsin mallikuvia jotta sain tietää kohteen tekstuureista ja muodoista tarkasti. Lopulta tuntui että taidemaalaus on minulle hyvin työläs ja pitkä homma, tuottavuuteni on alhainen ja monet teokseni on jääneet kesken. Aloin helpottamaan työtaakkaa tekemällä suoraa kopiointia mallikuvistani erilaisin menetelmin, jolloin kaikki kumittaminen ja turha kynäily jää pois ja saan suoraan tehtyä ääriviivat taululle. Tulos on jotakuinkin sama, joten miksipä ei.

Mutta kopiointi on kuitenkin vienyt mielekkyyttä taidemaalauksesta. Tunnen olevani enää väritystyön suorittaja enkä taiteilija. Seuraavassa vaiheessa olen keksimässä että miksipä maalata ollenkaan, kun kuva on hieno printattunakin...

Olen kadottanut taidemaalauksen tarkoituksen, mikä on melko kamalaa. Tarvitsen uutta suuntaa, ja joitain vaihtoehtoja tulee mieleen:

1) Alan tuunaamaan käyttöesineitä (entistä enemmän) ja käytän enemmän kynäruiskua välineenä. Mutta joutuisin käyttämään myrkkyohenteisia maaleja mikä on ikävää ja asiantuntemus maalien valinnassa ym. tietous olisi hankittava eikä opiskelu ja tällaiset hankaluudet kiinnosta alkuunkaan. Lopputulos kyllä on palkitsevaa tuunaamisessa ja kun ei taidetta voi (ainakaan itse) printata esineisiin niin maalaamisessa on tarkoituksen tuntua. Joitain teollisia menetelmiä tietysti on tähänkin, ja niitä kyllä tulee kuluttajienkin saataville.

2) Yrittäisin jättää kokonaan pois lyijykynäluonnostelut ja maalaisin taulut pensselillä alusta loppuun, mallikuvaa katsoen mutta vähemmän orjallisesti noudattaen. Tässä käy niin että en ole koskaan tyytyväinen lopputulokseen vaan syntyy hyvinkin huonoa taidetta ja jos pohjatyöt on huolella tehty ja sotken siihen päälle sitten jotain rumaa niin touhu loppuu siihen että harmittaa liikaa. Toiveissa kuitenkin olisi että jospa tässä voisi sittenkin käydä hyvin ja oppisinkin asian?

3) Suunnittelisin uusia tuotteita ja käyttäisin taitojani niiden kuvaamiseen, teknisten piirustusten sijaan tai lisäksi. Siinä on mielenkiintoa, eikä mallikuvia voikaan löytyä kun ei juuri sellaista tuotetta ole olemassa mitä maalaisin. Mutta melko harvoin tulee suunniteltua mitään, varsinkaan sellaista mikä hyödyttäisi maalata. Eikä tällainen taulu monestikaan oikein kelpaa taiteeksi seinälle... Jää vielä turhaksikin mikäli tuote valmistetaan ja sen saa konkreettisena käyttöönsä ja siten lakkaa haaveilemasta siitä.

Mitä sanotte? Onko taidemaalaus kameroiden, printterien ja teollisen maalaamisen aikakaudella turhauttavaa? Löydättekö keinoja pitää taidemaalausta tarkoituksenmukaisena?

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Arttari

      Taiteen pitäisi olla palauksen oppa! Vastaavaa kuin tekivät terapeutit antiikissa. Vastaava vaikutus kuin lääkäreiden pillereillä, siis taiteen keinoin. Eli ihmisen suhde aineeseen pitäisi selvetä!

    • Stopus

      Nuorella polvella ei ole ongelmia laitteiden kanssa, toisin kuin vahemmalla polvella. Hyvässä ja pahassa.

      Toinen kysymys on se, että kysy itseltäsi, mitä haluat, mihin pyrit taiteellasi. Eli mitä haluat tehdä.

      Aloitteleva taiteilija tutustuttaa itseään moneen tapaan tahdä. Jos ei käy kuvataidekoulua, jossa opettaja johdattaa tekniikoihin, niin taiteilija itse opiskelee niitä itsenäisesti: piirustus, maalaus, veisto, valokuvaus, ruiskumaalari, videointi ja monet muut. Kun taiteilija kokeilee monia, hän valitsee itselleen sopivan ilmaisukeinon. Tätä sanotaan oppimiseksi.

      Nuori taiteilija usein kituu epävarmuudessa. Usko itseesi paljon ja anna luovuuden pulpahtaa pois kaikkineen joo ja ein kanssa. Kaikki pois. Epävarmuus tulee olemaan kanssasi, joten kestä sen kunnes varmistut täysin mitä teet ja mitä olet. Tekemällä oppii.

      Jos haluaa opiskella piirustustaitoa erikseen ja on kiinnostunut siitä, niin piirustustaidossa on selkeät vaiheet, mistä aloittaa ja miten edetä. Vaiheita voi opiskella piirustus ja maalaus oppaista. Tai tässä chatissa olleesta Klassisen Realismin videovalikoimasta. Piirustus taito on systematisoitu kauan sitten ja tekniset vaiheet auttavat oppimisessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2122
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1808
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      31
      1781
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1530
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1496
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1402
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1364
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1322
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1271
    Aihe