mikä lemmikkilintu olisi hyvä?

v.s

haluaisin jonkun linnun lemmikiksi. parasta olisi jos lintu tottuisi ihmiseen. ei liian suurta tai liian pientä. sellainen lintu jota on helppo pitää yhdessä huoneessa. ei myöskään lintua joka elää liian kauan 20.v olisi enintäis ikä. undulaatti olisi minimi koko, mutta en kuitenkaan halua undulaattia

2

155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lintutäti

      Hei!
      Aloittelijaystävälliseksi lajiksi on usein suositeltu neitokakadua, ja se tuntuisi sopivan mukavasti myös antamiisi kriteereihin. :)
      Lintu on hieman erilainen lemmikki, joten siihen omaan lajiin ja lintujen pitämiseen lemmikkinä kannattaa tutustua tarkoin, että tietää mihin ryhtyy. Esimerkiksi neitokakaduja pitää ottaa vähintään kaksi, koska ne ovat hyvin sosiaalisia pari-/parvilintuja. Oman lajin seura on niille todella tärkeätä. Ne tarvitsevat ison häkin, ja häkin sisustus ei ole aivan stereotyyppinen: mm. peilejä ja tylsiä tasapaksuja muovi/harjanvarsiorsia ei sovi käyttää. Lintujen jaloille hyväksi ovat monipuoliset luonnonpuusta otetut orret. Lemmikkilinnut on myös päästettävä päivittäin lentämään vapaaksi huoneeseen mahdollisimman pitkäksi aikaa. Pelkät siemenet eivät käy ravinnoksi, vaan lintujen ruokintaan kuuluu myös monipuolinen tuoreruokinta johon pitää tutustua, että lintu pysyy hyvinvoivana ja terveenä. Linnut pitävät ääntä, ja sotkevat kakoillaan, höyhenillään, lintupölyllään, lelujen sekä orsien kappaleilla ja ruoallaan.
      Mutta jos jatketaan esimerkkinä neitokakadua, ne ovat myös erittäin rakastettavia lemmikkejä. Neitokakadu kesyyntyy lähes varmasti, kun otat sen kasvattajalta nuorena. Myös vanhempi lintu esim. eläinkaupasta on mahdollista kesyttää, mutta se vaatii huomattavasti enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä. Lämpimästi suosittelen kasvattajalta hankkimista. Ne ovat hyvin sosiaalisia myös omistajan kanssa. Neitokakadua voi hyvin pitää yhdessä huoneessa, kunhan huone on tehty lintuturvalliseksi (=e avoimia ikkunoita kun lintu on vapaana, johtoja joita pureskella, maljakkoja joihin jäädä jumiin/hukkua, palavia kynttilöitä, myrkyllisiä huonekasveja...). Erittäin yleinen elinikä neitokakadulla on 15-20 vuotta, mutta hyvällä hoidolla ja terveenä pysyessään saattaa saavuttaa jopa 30 iän. Neitokakadu on isompi kuin undulaatti, 30cm pitkä. Puolet tästä on kuitenkin pyrstöä, joten mistään suuren suuresta linnusta ei ole kuitenkaan kysymys. :) Neitokakadu on hyvin ystävällinen, sopeutuvainen ja säyseä lintu, joka yleisesti ottaen sopii hyvin aloittelijalle. Jos kiinnostuit, lue ihmeessä lisää linnuista lemmikkinä sekä neitokakaduista:
      Suomen paras neitokakadusivusto, hyvin paljon tärkeätä tietoa: neitokakadut.com
      Lemmikkilintufoorumi, paljon hyvää tietoa ja muita lintujen omistajia: forum.papukaijat.net
      Tärkeintä on opiskella tietoa, ja löytää juuri oma laji. :)

    • Anonyymi

      Vähän paha vastata, mutta meillä asustelee ainakin parisen undulaattia ja kakadua. Kakadut on leikkisiä, älykkäitä ja seurallisia, jotka on omia persooniaan, joita on helppo pitää vaikka kädellä. Sillä ei oo kauheen terävät kunnet, ja se on vähän pienempi kuin papukaija.

      Kakadujen kanssa ei tarvii olla pitkään, 3-7 tuntia huomiota riittää sille kyllä ihan hyvin. Ruokana se syö niin vihanneksia, hedelmiä, jyviä ja pähkinöitä. Voi siis sanoa, että se on melko kaikkiruokainen.

      Sille riittää, kun sillä on oma, tilava häkki, jossa voi kiipeillä kepeiltä touselle ja tarvittaessa pyrähtää maahan. Kakadulajeja on erilaisia, kannattaa tutustua tarkemmin, ja jotkut kakadut puhuu ja jotkut sitten taas ei ollenkaan.
      Kakadut on aivan ihania!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      298
      3229
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1743
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1285
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1253
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1159
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1148
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      48
      1056
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      964
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      906
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      64
      821
    Aihe